Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 159'lara özel kapı gıcırtıları problemi

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

harunresitz

You are not allowed to view links. Register or Login
Videoyu izledim. Benim bahsettiğim ses bu ses. Hatta kaynı şekilde kapıyı aç kapa yaparken bir parmağınızı dediğim pimin üstüne koyarsanız sarsıntıyı hissedebilirsiniz.

Hocam pinde bir şey hissetmedim valla. Arka kapılarda ses kapı içerisinde ön kapılarda ise aracın gövdesinin içerisinden geliyor yani gerginin hareketli kısmının bağlantısının olduğu taraftan. Yarın arka kapının bir kısmını söküp kurcalamayı düşünüyorum. Sonuçları buradan paylaşırım.

Fiction

Bu tarz başlıkları görünce çok şaşıyorum. Alfa sahibi olmadan bu forumu takip ettiğim 3 yıl boyunca okuduğum şeylerin ve genel 'alfa sorunludur' imajı nedeniyle aldığım arabada hepsi olmasa da bir kısmını yaşamayı bekliyordum fakat nazar değmesin gtv de hiçbirşey yok .
(kapı gıcırtısı,konsoldan ses, arabanın su alması, çukura girince alt takım ötmesi, belli bi hız sonrası gelen ses - bu tarz sorunları okumuştum hep ve olsa şaşırmicaktım ama hiçbiri yok)
Özetle demek istediğim sanırsam bunlar biraz şans işi.
GTV 2.0 TS Phase 2

huseyinsimsek

Bu tarz başlıkları görünce şaşırmayın. Bir arabanın ( makinanın ) kronik sorunları olması çok normaldir. Birçok kişi aynı sorunu yaşamışsa dizayn, kullanılan malzeme kalitesi, ülke şartlarına göre uygun ekipman kullanılmaması gibi etkenlerle birlikte bir de genel kullanıcı hataları birleşince kronik hatalar oluşabilir. Bunlar daha sonra üreticinin yaptığı mod'larla ya da tecrübeyle kanıtlanmış değişimlerle giderilebilir. Birçok kişinin başına gelip sizin başınıza gelmemiş olması - ki olmaması tek dileğimiz - sizin şansınız bence. Ya da aracın bakımlı kalması için üstün bir çaba harcıyorsunuz.

Bende de bazı kronik tabir edilen hatalar var ama düzelltirmek için ustaya götürecek vakit bulamıyorum. Bulsam ustanın vakti olmuyor. İdare edip gidiyoruz.  :p
156 2.0 TS - 1998

GT 2.0 JTS Selespeed - 2006

sifyan

Ben 2005 156 1.6 sahibiyim ve bu seslerden bendede var. Babamın 79 Opel Rekord dada olduğu için sorun etmedim ama çözüm bulursanız sevinirim bende uygularım.

Fiction

Bu tarz başlıkları görünce şaşırmayın. Bir arabanın ( makinanın ) kronik sorunları olması çok normaldir. Birçok kişi aynı sorunu yaşamışsa dizayn, kullanılan malzeme kalitesi, ülke şartlarına göre uygun ekipman kullanılmaması gibi etkenlerle birlikte bir de genel kullanıcı hataları birleşince kronik hatalar oluşabilir. Bunlar daha sonra üreticinin yaptığı mod'larla ya da tecrübeyle kanıtlanmış değişimlerle giderilebilir. Birçok kişinin başına gelip sizin başınıza gelmemiş olması - ki olmaması tek dileğimiz - sizin şansınız bence. Ya da aracın bakımlı kalması için üstün bir çaba harcıyorsunuz.

Bende de bazı kronik tabir edilen hatalar var ama düzelltirmek için ustaya götürecek vakit bulamıyorum. Bulsam ustanın vakti olmuyor. İdare edip gidiyoruz.  :p

Bende zaten yazdığımda şans hiçbirinin olmaması dedim ama insan alfa sahibi olmadan yıllarca böyle şeyler okuyunca korkuya kapılıyor :) Yoksa tabi araca sahip olduğum 3 ay içinde birşey olmaması bundan sonra olmayacağı anlamına gelmiyor.
GTV 2.0 TS Phase 2

tolga_ozhan

Kim ne derse desin 916 kasanın işçilik ve malzeme kalitesi bilinen çoğu Alfa Romeo'dan çok üstün. Zaten zamanında adam sıfırına o kadar parayı boşuna istemiyordu sanırım. En son 2004 yılında Türkiye'de satıldılar. GTV 2.0 TS 130.000 TL, Spider 2.0 TS 155.000 TL idi hatırladığım.
2008 yılında 3 yaşındaki 156'yı satıp 11 yaşında ki GTV'yi aldığımda hayret etmiştim; trim sesi, malzeme kalitesi, kronik sorun vs.. gibi şeylerde daha iyiye geçiş yaptığımı görmüştüm.

156'nın kapı pandizotunu 1 tane çok küçük civita ( kapı açma kolunun altında) ve 2 tane büyük civata (cam açma düğmesi panelinin altında) tutar. Geri kalan 8-9 tane saçma sapan plastik geçme tırnaklar.
GTV'nin kapı pandizotunu yanlış hatırlamıyorsam küçük civatalara ilave olarak 7-8 tane 10 cm'lik saplama diye tabir edeceğimiz metal çubuklar tutuyor. Aradaki uçurum burdan başlıyor zaten. :)

Alper

Tolgacim sana katılıyorum
Kapıları hafta sonu En az 4 5 kez döktüm taktım
156 da bu işlemi yapsaydim tikirtidan geçilmez üstüne de tüm o tırnakları vs değiştirmek gerekirdi
Ama GTV de Vidalı olduğu için şok tak trim sesi sıfır benim sadece vidalar gevşeme ve bu yüzden ses yapıyormuş
Araç altı putur işlemi ve davlumbazlar da izolasyon işleminden sonra cit olamayacak artık eminim
Bagaj da izole edildiğinde mis olacak mis

tolga_ozhan

Tolgacim sana katılıyorum
Kapıları hafta sonu En az 4 5 kez döktüm taktım
156 da bu işlemi yapsaydim tikirtidan geçilmez üstüne de tüm o tırnakları vs değiştirmek gerekirdi
Ama GTV de Vidalı olduğu için şok tak trim sesi sıfır benim sadece vidalar gevşeme ve bu yüzden ses yapıyormuş
Araç altı putur işlemi ve davlumbazlar da izolasyon işleminden sonra cit olamayacak artık eminim
Bagaj da izole edildiğinde mis olacak mis

Aynen öyle olcağına eminim. Sağ salim bitsin de :)

Alfadanadam

Videoyu izledim. Benim bahsettiğim ses bu ses. Hatta kaynı şekilde kapıyı aç kapa yaparken bir parmağınızı dediğim pimin üstüne koyarsanız sarsıntıyı hissedebilirsiniz.

Hocam pinde bir şey hissetmedim valla. Arka kapılarda ses kapı içerisinde ön kapılarda ise aracın gövdesinin içerisinden geliyor yani gerginin hareketli kısmının bağlantısının olduğu taraftan. Yarın arka kapının bir kısmını söküp kurcalamayı düşünüyorum. Sonuçları buradan paylaşırım.

Bu durumda pin ile kurtulamayacak sanırım.

harunresitz

Arkadaşlar tekrar merhaba, dün uzun uğraşlar sonucunda arka sağ kapının iç kısmını kardeşimle birlikte söktük, bakalım içerisinde neler var dedik :) Şaka bir yana, gelen seslerin gergiden mi yoksa pinle mi alakalı bir tespit çalışması yapalım dedi ve gergiden olduğuna % 100 kanaat getirdik. Daha sonra gergiyi bolca gresledik ve ilave wd 40 uyguladık fakat olmayacağı aşikardı yinede denedik tabi problem çözülmedi. Bugün araştırmaya devam ederken güzel bir nokta yakaladım. 159'ların arka kapı gergileri Ducato 2006 sonrası ile aynı. Hafta başında ducato gergisi alıp araca takmayı planlıyorum.

Bir mühendis olarak araştırmalarımın işe yaradığını bir kez daha tespit etmiş oldum kendimce :) böyle söylüyorum çünkü aynı gergiyi alfa servislerinden 159 kapı gergisi istiyorum dediğinizde 70 liraya satıyorlar fiat yetkili servislerinden ducato kapı gergisi istiyorum dediğinizde 35 liraya satıyorlar (rakamlar net rakamlardır)

Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğim.

ugursahin90

Arkadaşlar tekrar merhaba, dün uzun uğraşlar sonucunda arka sağ kapının iç kısmını kardeşimle birlikte söktük, bakalım içerisinde neler var dedik :) Şaka bir yana, gelen seslerin gergiden mi yoksa pinle mi alakalı bir tespit çalışması yapalım dedi ve gergiden olduğuna % 100 kanaat getirdik. Daha sonra gergiyi bolca gresledik ve ilave wd 40 uyguladık fakat olmayacağı aşikardı yinede denedik tabi problem çözülmedi. Bugün araştırmaya devam ederken güzel bir nokta yakaladım. 159'ların arka kapı gergileri Ducato 2006 sonrası ile aynı. Hafta başında ducato gergisi alıp araca takmayı planlıyorum.

Bir mühendis olarak araştırmalarımın işe yaradığını bir kez daha tespit etmiş oldum kendimce :) böyle söylüyorum çünkü aynı gergiyi alfa servislerinden 159 kapı gergisi istiyorum dediğinizde 70 liraya satıyorlar fiat yetkili servislerinden ducato kapı gergisi istiyorum dediğinizde 35 liraya satıyorlar (rakamlar net rakamlardır)

hayırlı olsun Harun bey bizim 156 larda hangi fiat ınki kullanılıyorki bende değiştiricem ön sol kapıyı

harunresitz

hayırlı olsun Harun bey bizim 156 larda hangi fiat ınki kullanılıyorki bende değiştiricem ön sol kapıyı

İnternet üzerinden kendi aracınıza ve fiat grubuna ait kapı tahdit yayı ya da kapı gergisi isimli fotoğrafları inceleyerek bulabileceğinizi tahmin ediyorum.

ugursahin90

sadece puntolarınkini biraz benzettim belkide uyar 20 lira alıp bi denemek lazım bu hafta bakarım olmazsa :D

harunresitz

sadece puntolarınkini biraz benzettim belkide uyar 20 lira alıp bi denemek lazım bu hafta bakarım olmazsa :D

Puntolarda da kronik halde bu problem :(

Cok fazla problem yasayan insan opmus hatta arac 10.000 km yapmadan degistierenler var

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Alfadanadam

Tespit güzel olmuş. İşi garantiye almak adına EPER üzerinden de uyumu kontrol ettiniz mi?  Boş yere 35 lira vermiş olmayın sonra.

harunresitz

Tespit güzel olmuş. İşi garantiye almak adına EPER üzerinden de uyumu kontrol ettiniz mi?  Boş yere 35 lira vermiş olmayın sonra.

Eper'den kontrol edemedim çünkü fiat için kodlar farklı alfa için kodlar farklı. O nedenle sadece görselleri üzerinden kontrol ettim fakat görseli bir sitede farklı görünebilir diye uluslar arası beş on yerde teyit ettim :) yarın muhtemelen gider alırım.

Alfadanadam

Normalde aynı parça için aynı kod kullanılır. Ben açıkçası biraz şüpheliyim birebir aynı parça olması konusunda. Elinizde sökülmüş halde giderseniz daha garanti olacaktır. Bu arada EPER'de tahdit yayı olarak geçiyor. Parça kodu da 50510941.

harunresitz

Normalde aynı parça için aynı kod kullanılır. Ben açıkçası biraz şüpheliyim birebir aynı parça olması konusunda. Elinizde sökülmüş halde giderseniz daha garanti olacaktır. Bu arada EPER'de tahdit yayı olarak geçiyor. Parça kodu da 50510941.

159 için tahdit yay kodu eper de 60690659 bu şekilde geçiyor
Ducato için tahdit yay kodu eper de 1358220080 bu şekilde geçiyor.

Sizin tecrübelerinizden de faydalanmak istiyorum. Bu kodları teyit edebilir misiniz müsait zamanınızda?

huseyinsimsek

Bugün Turgay ustayla bu işi gebertiyoruz. Az önce söküldü şimdi tornaya gitti yeni pin yapılıyor. Bitince sonucu paylaşırım.
156 2.0 TS - 1998

GT 2.0 JTS Selespeed - 2006

sp4rc0

arkadaşlar bu makina elemanını pin değil de, pim olarak ararsanız daha doğru sonuç elde edersiniz  :yukari-ok: doğrusu pim'dir.
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

Alfadanadam

159 için tahdit yay kodu eper de 60690659 bu şekilde geçiyor
Ducato için tahdit yay kodu eper de 1358220080 bu şekilde geçiyor.

Sizin tecrübelerinizden de faydalanmak istiyorum. Bu kodları teyit edebilir misiniz müsait zamanınızda?

Benim verdiğim kod arkalar için zaten.

İşyerinden baktığım tüm EPER linkleri hata veriyor. Bir ara son versiyonu indirip evdeki bilgisayara kuracağım ama unutuyorum hep.

Alfadanadam

Bu arada fotolara baktım da cidden birbirinin aynısı galiba :)

harunresitz

Bu arada fotolara baktım da cidden birbirinin aynısı galiba :)

Aşırı iş yoğunluğu nedeniyle bugün gidip alamadım ama aklım o parçada kaldi. :)

harunresitz

Arkadaslar Ducato'nun gergileri boyut olarak ayni ama ufak bir kivrim farki var o nedenle uymadi. Bilginiz olsun.

Alfadanadam

Tüh. Olsaydı iyiydi. Parça numarası farklılığı ondan ileri geliyor demek ki.