Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alınık 145 veya Muadili

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ismet

Merhaba Arkadaşlar,

Aslında şubat gibi almayı planlıyordum ancak her halükarda kredi çekmek gerektiği için beklemenin anlamı yok, müsait zamanda bir 145 almayı planlıyorum. Acelem yok, bütçeye uygun bir araç bekleyebilirim. Beklentilerim şöyle:

1. Masraf çıkarmasın, bakımları tam olsun.
2. Km ve boya takıntım yok. Bir numaralı madde geçerli olduğu sürece dert değil. Tabii birden fazla seçenek olursa düşük km tercih etmek akıllıca olacaktır. Kaza olmaması satarken avantaj olacaktır, o da tercih sebebidir.
3. Düşük yakıt olsun. Bu da demek ki tüplü olsun :)
4. Bu biraz opsiyonel de olsa mümkünse ankara'da olsun. Başka bir ile sadece site içinde seceresi bilinen bir araç için giderim. Tanımadığım araç için gitmem :)
5. Boxer motor olmasın, tecrübeliler daha iyi bilir ama çok sorunluymuş.

Ankara'da şöyle bir araç var: You are not allowed to view links. Register or Login

Mesaj attım ama henüz yanıt vermedi. Siz de incelerseniz sevinirim. Motor yapılmış ama acaba nerde yapılmış, hangi parçalarla yapılmış öğrenmek lazım.

Son olarak bütçem 8bin civarı. Henüz kredi çekmedim, artabilir de düşebilir de, biraz da aracın temizliğine bağlı. 145 harici muadil araç (ford ka gibi) önerilerinizi de bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

ismet

Bir de şu ilan var ama 1000 lira daha fazla ve 200bin km'de. Opsiyon olarak kenarda duruyor :)

You are not allowed to view links. Register or Login#

Veloce

You are not allowed to view links. Register or Login

Düzgünse boxer motordan korkmana gerek yok. 1.6'ları değil 1.7'leri nispeten sorunlu oluyor. Düzgün binilirse birşey olmaz hem... Üstteki linkteki araç alınabilir. Fırat usta aracı olmuş alınmasına ve kendisi düzgün bir insandır, boşuna aldırmamıştır bu aracı arkadaşına. Düşünürsen sahibi ile görüş. Satabileceğini ben biliyorum, ara anlaşma ihtimaliniz büyük ;)

ismet

teşekkürler volkan abi, sen öneriyorsan araca kafadan +1 koyuyor ve radarıma ekliyorum. arkadaşı yarın ararım, umarım benim range içerisindedir fiyatı :) yukardaki ilanlar için ne diyorsun, bana biraz sorunlu gibi geldi. iyi araştırmak lazım.

Alfadanadam

Bilgi: 95-96- 97 ilk yarısı boxer motordur. 97 ikinci yarıdan sonra t.spark motorlar geldi. 99'da makyajlılar geldi.
Makyajlılarda da 145'lerin tamamı 1.6, 146'ların tamamı 1.4'tür.
97-98 Modeller abs'lidir ama eğer 1-2 istisna yoksa makyajlılarda abs yoktur.

Tapatalk

ismet

Bilgi: 95-96-97 ilk yarısı boxer motordur. 97 ikinci yarıdan sonra t.spark motorlar geldi. 99'da makyajlılar geldi.
Makyajlılarda da 145'lerin tamamı 1.6, 146'ların tamamı 1.4'tür.
97-98 Modeller abs'lidir ama eğer 1-2 istisna yoksa makyajlılarda abs yoktur.

bu durumda, eğer abs istiyorsam 97-98 modellere bakmam lazım sanırım...

ismet

Guncel sekilde onerileri beklemekteyim :alfisti:

erdem1904

Boxer al keyfine bak İsmet :) Sorunlu falan da değil yeter ki temizi denk gelsin   ;) Boxer ın homurtusunu devirlenmesini özellikle 1.7 nin hala özlerim... Paylaştığın ilanlarda boxer bu arada. Kırmızı fena durmuyor...
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

erdem1904

8000 tl ye temiz ts de zor bulunur ;)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

antihero

Ne kadar temiz diye alırsan al yine para harcayacaksın, düşük fiyatlılara hele hiç itibar etme. 10 un altına bence hiç bakma.
145 QV
156 2.0 SW SS
145 1.6 TS Sportivo

erdem1904

Ne kadar temiz diye alırsan al yine para harcayacaksın, düşük fiyatlılara hele hiç itibar etme. 10 un altına bence hiç bakma.

+ 100000000000000000 :) 2.el tamamen süpriz.. Özellikle de Alfa  ;)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

ismet

Sitede yo mu satan? Tanidik bildik olurdu...

Veloce

teşekkürler volkan abi, sen öneriyorsan araca kafadan +1 koyuyor ve radarıma ekliyorum. arkadaşı yarın ararım, umarım benim range içerisindedir fiyatı :) yukardaki ilanlar için ne diyorsun, bana biraz sorunlu gibi geldi. iyi araştırmak lazım.

Fiyatlar ve araçlar için birşey diyemiyorum. Bu tip yaşı ilerlemiş araçlarda biliyorsun en büyük kıstasımız, aracın geçmişinin belli olması, seceresinin düzgün olması vs. Sana önerdiğim aracın fiyatı senin bütçen civarlarında. Buradan fiyat yazmayayım, araç sahibi arkadaş ile görüşebilir pazarlık edebilirsin. Sonuçta ilk sahibinden alınmış, AR ustası olan arkadaşı tarafından aldırılmış bir araç ki, dediğim gibi Fırat ustanın arkadaşına "idare eder" bir araba aldıracağını düşünmüyorum ;) Bana sorarsan geçmiş bilinirliği bakımından araştırılması, o bütçeler ile düşünülmesi gereken bir araç... Bilindik olmayanaların hepsi kapalı kutu olacaktır.

ismet

Ilginixe tesekkur ederim arkadaslar. Bu durumda Erdem ve Ozhan abinin soylediklerine gore 8lik araclar buyuk surprizlere gebe olacaktir. Bu durumda Volkan abinin soyledigi arac sahibiyle goruseyim ben en iyisi

erdem1904

TS için geçerli benim fikrim... 8000 tl ye boxer temiz bulunabilir.. Volkanın bahsettigi araç tabiri caizse kız gibi duruyor :) ilk sahibinden alınmış olması o yasta bir araç için Cok cazip bir durum...
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

ismet

TS için geçerli benim fikrim... 8000 tl ye boxer temiz bulunabilir.. Volkanın bahsettigi araç tabiri caizse kız gibi duruyor :) ilk sahibinden alınmış olması o yasta bir araç için Cok cazip bir durum...

Evet abi yarin arayip konusacagim  :yukari-ok:

Kutay

abi 1 seneye kalmaz degıstırırım dıyosan 145 mantıksız.
ama binersende gayet güzel bi secim.

eger gecıs arabası dersen 2. eli alfaya göre biraz daha hızlı olan modeller var.
aracları ıncelemedım sadece fıkır olsun dıe yazıyorum.

[url="https://hizliresim.com/2bAebA"]https://hizliresim.com/2bAebA[/url]

98" 156 1.6
99" 156 2.0
99" 166 3.0 Sportronic

Yiğit Doğukan

145'in muadili olarak Rover 200, 214 ve 216 modellerini öneririm. Gerçekten fiyatına göre keyifli, atik, konforlu ve gösterişli arabalar. Yakın zamanda bir hafta kadar mecburiyetten Rover 214 kullandım. Kesinlikle kullanımı ve konforu tatmin ediciydi. Yalnız bunların motorları LPG'ye pek uyumlu değil diye duymuştum.

ismet

@kutay: abi aslinda gecis arabasi olmasini isterdim ama birkac yil kullanirim gibi gorunuyor. O yuzden, temiz 145 bulamazsam hyundai veya 306lara bakicam artik mecburen.

@SefahatDuskunu: ben de cok begeniyorum 200 modelini. Uni zamani arkadasta vardi  :yukari-ok:

Alfadanadam

Temiz 145 hepsinden keyiflidir. Ama mutlaka 1.6 al derim. 1.4 ile 1.6 arasında yakıtta neredeyse hiç farketmiyor ama gidişi çok farklı.

Boxer kötü motor değil belki ama hem anlayan usta sayısı azaldı, hem de iyice eskidi artık. Sesi iyidir ama performansı TS yanında iyi değildir. Ayrıca günümüz gerçeği LPG ile uyum sıkıntısı olabiliyor.

TS ayrıca herkesin artık az çok anladığı bir motor, boxer illaki bilenin görmesi gereken bir motor. Büyükşehirler dışında yolda kalırsan sıkıntı büyür boxer olursa.

ismet

Temiz 145 hepsinden keyiflidir. Ama mutlaka 1.6 al derim. 1.4 ile 1.6 arasında yakıtta neredeyse hiç farketmiyor ama gidişi çok farklı.

Boxer kötü motor değil belki ama hem anlayan usta sayısı azaldı, hem de iyice eskidi artık. Sesi iyidir ama performansı TS yanında iyi değildir. Ayrıca günümüz gerçeği LPG ile uyum sıkıntısı olabiliyor.

TS ayrıca herkesin artık az çok anladığı bir motor, boxer illaki bilenin görmesi gereken bir motor. Büyükşehirler dışında yolda kalırsan sıkıntı büyür boxer olursa.

Haklisin Bulent abi ama temiz ts motor bulsam bile butcem yetmeyecek gibi gorunuyor. Volkan abinin onerdigi 1.6 boxer icin sahibiyle gorusmeyi planliyorum. Ankarada isimi gorur, uzun yola da pek cikmam. Zaten cogunlukla h.ici aksam veya h.sonlari is gorsun diye aliyorum. Bir de tabii acil durumlar icin

ismet

Yesil 145 satilmis, bir 146 varmis, Firat usta onun resimlerigonderecek yarin

erdem1904

Bende 146 lari da radarına al yazacaktım ;)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

ismet

Hem 145 hem de 146 kullanmis biri olarak 146yi tavsiye eder misin Erdem abi? Aslinda 4 kapi olmasi acisindan 146 bana daha cok uysa da gonlum 145ten yana nedense..

tolga_ozhan

Konu dışımı olacak bilemedim ama.
4 sene kadar önce GTV günlük kullanıma pek uygun olmadığı için ikinci bir araç arıyordum.
Bütçem aynı sizin ki 7-8 bin TL civarıydı.
Epey bir marka model inceledim. Sonra baktım olmuyor diğer markaları elimin tersi ile ittim. 7-8 binTL'ye hundai excel suziki ıvır zıvır gibi arabalar vardı ancak.
Sadece Alfa Romeo bakmaya başladım.
155-145-146-75-164-33 giriyodu bu aradığım fiyat bandına.
Sonra 6 bin TL'ye bir 164 aldım. LPG taktım. 40 bin km civarı aşırı sorunsuz kullanıp 424.000 km'de sattım.
145-146 iyi güzel arabalardırda. 164 apayrı bir dünya, dünya bile değil evren.

Ben mesela şu arabaya bakılır diyorum

Eğer motor sorunsuzsa (çoğu taş gibi olabiliyor) 1 TL falan kozmetiğine masraf edilip güzel bir hale gelebilir.
Ya da herşey bir yana önce bir 164 test etmenizi tavsiye ederim. Almayacak olsanızda test edin. Alfa Romoe ve otomobillere dahil çoğu şeyi baştan keşfetmeye sebep olur :)