Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

1.4 16v zetec fiesta 90 hp 2000 vs 1.4 16v 98 hp clio 2000

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

KUY65

meraba abilerim maddi yetersizlikten dolayı alfa romeo alamadığım için :( bu 2 araçtan birini alıcam sizden internetten özellikle fiesta hakkında pek bilgi edinemedim. sizlerin doğru bilgisine güvendiğim için size sormak istiyorum belki bilirsiniz diye.  :alfisti:
bu araçların hangisi hızlanma verileri açısından (teknik verilerden değil tecrübelerden bahsediyorum) daha üstündür, hangisinin kullanım zevki daha iyidir, fiestanın hızlanması tatminkar mıdır ? yardımcı olur musunuz şimdiden çok teşekkür ederim :)
06KUY65-MiTo Kutay Yıldız, Ankara

egeozal1

Clio'nun 98 hp liğini kullandım. Gayet güzel araç... Hızlanması Alfa kadar olmasa da beklentinizi karşılıyabilir. Fiesta daha evvel hiç kullanmadım. Gerçi kullandığım araç lpg li.  Ama bilmiyorsanız bilgilendireyim normal arabalara göre Dacia ve Renault grubunun debriyajı emsallerine göre biraz daha yukarıda kavrar.. Alışırsanız gayet rahat araçtır..  ;)

Anıl

Fiesta 1.4 90HP ise, Fun donanım pakettir. Bu ikisi arasında seçim yapacak olsam,ileride satmayı da düşüneceğimden Clio derim, hem motoru daha güncel bir motor,hem parça-servis sıkıntısı yok, hem de satışı kolay! Bu arada clio'nun versiyonunu bilmiyorum ama donanım olarak fiesta'dan daha iyi olma ihtimali var.
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

ismet

pardon bütçeniz nedir acaba? fiesta alabileceğiniz paraya 145 alabilirsiniz diye düşünüyorum. hatta 145 alma konusu bile forumda var :)
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

Ormanci

Eğer illa ikisinden biri olacaksa, kesinlikle ama kesinlikle Fiesta derim.

Kullanım hissi, zevki, problem çıkarma olanakları, yol tutuşu vs. konularının %90'ında eminim ki Fiesta öndedir.

Evet Clio belki kolay satılabilir ama klasik Fransız elektronik aksam hataları ve problemleri, berbat sürüşü, dozlanamayan frenleri vs. gibi özellikleri bakımından "aha işte Renault" dedirten bi araç. Yeni kasaları iyi ama bu kasalarda ı-ıh derim.

Bunların haricinde Fiesta'nın kullanımı fena zevklidir. Performans olarak da gittiğinden fazlasını yapıyormuş gibi davranır. Vites geçişleri, motorun tepkileri, direksiyon, herşeyi iyidir bu aletin.

145 olabiliyorsa o da olur tabi :)

Anıl

Ford'un 90'lık motoru gerçekten iyi gidiyordu zamanında, dediğim gibi satış konusu biraz karışık,birde dizayn olarak 90'lı yılların başına dayanıyor.

1998 GTV V6 TB

Anıl

O zamanlara dair fiesta'da ilgimi çeken tek versiyon! Küçük GTI'lara rakip olarak çıkardılar ama gidişi o kadar iyi değildi.
You are not allowed to view links. Register or Login#

1998 GTV V6 TB

Ormanci

Evet bunlara ben de bayılırdım, keşke biraz daha güçlü olsalardı, Peugeot'nun GTI'larına çok sıkı rakip olacaklardı.
Bu kasayı acayip severim. 90'lığı da baya güzel yürür zamanına göre...

Anıl

You are not allowed to view links. Register or Login
Evet bunlara ben de bayılırdım, keşke biraz daha güçlü olsalardı, Peugeot'nun GTI'larına çok sıkı rakip olacaklardı.
Bu kasayı acayip severim. 90'lığı da baya güzel yürür zamanına göre...
Yaşlar benzer olunca, beğenilerde aynı oluyor :) Bu arada yine o zamanlara ait clio sportlar vardı,donanımları baya iyiydi 1.6 110HP bundan iyi gidiyordu,temizi bulunursa neden olmasın...

1998 GTV V6 TB

tayfun

çok yakın bi aile dostumda iki adet fiesta vardı iki kardeş. 2004/2005.ikiside sıfır alındı. 2004 olan hala duruyor ve periyodik bakimlar dışına 9 senedir hiç ama hiçbir sorun çıkartmadı ufak tefek seyler hariç. Ve hala çok memnun. Yakitida çok iyi.
2005 olanı 100 km hızla içinde 4 kişi mercedes jeep in ön  soluna tekerlek kismina kafadan sapladi. İki araçta perte çıktı. Fakat inanın fiestanin  icindekilerde  sadece kaşlarını ufak bi yara bandı ile çıktılar. Fiestanin on kısmı yok gibi gömülmüştü ama iç kullanım alanında hicbirsey yoktu. Kesinlikle çok mantıklı bir araçtır fiesta piyasasiada çok iydir. O tarz bir mantık arabası alacak olsam 1 fiesta  2 opel corsa. Derim ama clio asla düşünmem.

GT-I8160 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Anıl

Bahsettiğiniz sondan bir önceki kasa 2. elde gerçekten iyi gidiyor,hiçbir sorun yaşamazsınız ama arkadaşın almak istediği 2000 yılında üretilmiş olanlar pek tutmadı,piyasada silik kaldı. Aynı yıla ait bir clio'nun satışı daha kolay olur. Benim önümde böyle bir seçenek olsa,karışılmasa giderim kendime 145 QV ararım, olmadı düzgün 145 1.7 16V.

1998 GTV V6 TB

KUY65

satışı 2. planda benim için performans ve sürüş keyfi öncelikli :) 14-15 bin tl bütçem var. aile üyeleri arasında dolaşıcağından bebek gibi narin bakamıycaz arabaya. 145 düşünmememin sebebi de çoğunlukla bu.
performans olarak gittiğinden fazlasını yapıyormuş gibi gösterir dediniz. gitmez de gidiyo gibi mi gösterir. yoksa iyi gider de daha da iyiymiş gibi mi gösterir anlayamadım şahsen  :haydi:

ayrıca araç almak hiç de basit bişey değilmiş şimdi anlıyorum etrafta onlarca arabaya bakıp beğenmeyen insanları :(

tolga_ozhan

14-15 bin TL'ye çok güzel LPG'li 2.0 TS bir 156 bulunabilir.
Böyle bir senaryo ortadayken benim içimden  fiesta yada clio kelimelerini cümle içinde kullanmak bile gelmiyor.

KUY65

o fiyatta alıcağım bir 156 bir alfisti elinden olmaz ve bakımsızdır bence. o yüzden biraz uzak bakıyorum alfaya riski çok  büyük geliyor bana birde ankaradan alıcam aracı mecburen. kmsi düşük o fiyatlarda bulamam malesef :/

tayfun

You are not allowed to view links. Register or Login
Bahsettiğiniz sondan bir önceki kasa 2. elde gerçekten iyi gidiyor,hiçbir sorun yaşamazsınız ama arkadaşın almak istediği 2000 yılında üretilmiş olanlar pek tutmadı,piyasada silik kaldı. Aynı yıla ait bir clio'nun satışı daha kolay olur. Benim önümde böyle bir seçenek olsa,karışılmasa giderim kendime 145 QV ararım, olmadı düzgün 145 1.7 16V.
haklısın ben orta kasa için yorum yaptım. 2000 modeller için değil.

GT-I8160 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi