Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alınık MK-2 156 & 147

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sbk0655

Tartışmıyoruz biz fikirlerimizi paylaşıyoruz. Ama sen tartışıyorsan orasını bilemem.

tolga_ozhan

Bugüne kadar sahip olduğum 6 tane Alfa Romeo'unun 5 tanesinde değişen parça vardı. 4 tanesini elden çıkarttım bugüne kadar. Hepside kafamda tasarladığım fiyata kısa sürede satıldı.
Kimseye değişeni olan araba al demiyorum ama öyle abartılacak bir durumda değil.

blackgear

Egecim, anladığım kadarı ile sorun şurada başlıyor.

Ön çamurluk değişimi ile ön tampon değişimi, arka çamurluk değişimi ile arka tampon değişimi, aynı manalara gelmiyor.

Zira çamurluklar şasi ile doğrudan kontakt halinde. Tamponlar ise, dolaylı yollardan takılıyor.

Ve eğer değişim yapıldıysa çamurluklarda, ister istemez insan, aracın şasisinden işkilleniyor. Tamir, hele hele senin aracındaki gibi bir tamir, bence söz konusu bile edilmeyecek detaylar.

Tampon değişirse aynı endişe olmuyor insanlarda. Zira tamponun tamir görmesi ile değişmesi arasında fark yok. Sökülüp yenisinin takılması daha kolay, belki çoğu zaman daha ekonomik. Zira adı üzerinde tampon. Şiddetli çarpmalarda aracın veya yolcunun güvenliği ile ilgili herhangi bir fonksiyonu yok, aksine yumuşak çarpma ve darbelerde, kolay tamir edilsin veya değişsin diye plastik ;)

Senin söylemin biraz şuna benzemiş, bu aracın lastikleri değişmiş, değişen var, alınmaz da alınırsa satılmaz da ;) Yok böylebir şey, yukarıda da belirttiğim gibi fiyatı ve performansı ile piyasadaki bir çok benim Alfam var diyene taş çıkarır bir araç. Tek konu, satıcının güvenilirliği. Bana çokgüven vermedi.

ArinFırat

You are not allowed to view links. Register or Login
arkadaşlar "collezione" için sahibiyle görüştüm. bahsettiği kaza sonucu ön arka tampon değişmiş ve sol ön ile sağ arka çamurluk düzelip boyanmış. bunun dışında bir sıkıntı yok diyor. pazarlığa pek açık değil arkadaşımız. ne dersiniz acil fikirlere ihtiyacım var arkadaşlar???  :alfisti: ;)
böyle bir kazada ,ön panjur, farlar veya kaputun hasar görmemiş olması imkansız..farı panjuru geçtim,kaputta boya veya işlem olabilir.

erdem1904

Köşeli vurmuştur. Tampon kırılmış çamurluğunda ucu ezilmiştir. Çok küçük bir kaza bile olabilir. Bu kadar takıntılı olmayın arkadaşlar ya :) Tampondur değişir boyanır çöpe atılır :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

ismet

değişen filan varsa kazanın resmine bakılır, mantıklı bir açıklaması da varsa alınır araç... bir arkadaşım gözü gibi baktığı araca gelip vurdular diye iki kez kaput ve çamurluk filan değişti. 26ya almıştı, 25e koyduğu gibi satıldı çünkü baştan sonra resimler vb. vardı ve onun kadar titiz adam da zor bulunur. demem o ki, araç bilindikse sorun yok ama maalesef bizim halk çakal olduğu için güven sorunu var ortada. boyasız denen arabaların pert çıktığını gördü bu gözler..

ayrıca 2. eli bu kadar düşürenlerin de Allah bin türlü belasını versin ne diyeyim... avrupa'da ne araçlar var abi kadranlar dayanmış 500-600binlere.. 3milyonda merso gördüm ben.. ama sorsan her şeyin en iyisinden anlayan türk insanı 100bini geçen arabaya burun kıvırıyor..

bizim gibi adamlara müstehak abi...
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

dragut

Şu an kullandığım araç peugot 206. 4 parça boyalı, 2 parçasında da yama var. (Üstelik yamanın biri kaptunun küçük bir parçasında) Ama aracım piyasadaki en temiz peugot 206'lardan. Çok yakın bir arkadaşımdan aldım. Kaportacı boya ve yamaların çok basit olduğunu söyledi. Dert etmeden aldım. Satarken sorun yaşayacağımı hiç sanmıyorum. Ha bu boyaları bahane edip aracın değerini aklınca düşürmeye çalışanlara da ağzının payını da veririm.
"Alfa sevgisi"

brkcnn

alfa almak ne kadar zor ne kadar zahmetli bir mesele böyle yahttp://

ismet

alfa almak ne kadar zor ne kadar zahmetli bir mesele böyle ya :(

merak etmeyin, düzgün bir araç bulduğunuzda tüm zahmetlerini unutup zevkini çıkaracaksınız.. :)

tolga_ozhan

Hiçte zor değil :)
Benim hayatta en kolay yaptığım iş. :)

blackgear

Hiçte zor değil :)
Benim hayatta en kolay yaptığım iş. :)

+1  :alkis: :alkis:

Calibra

Yav ne tartışmalar dönmüş :)

Bence her konuyu doğru değerlendirmek, ön yargılı olmamak lazım.

Değişen olsa ne olur, olmasa ne olur. Yeter ki araç düzgün olsun, bakımlı olsun. Bir de daha alırken satmayı düşünmemek lazım. Arabayı kullanmak için alan kişinin ona çok takılmaması gerekli bence.

Benim 147'nin de kaputunu değiştirmişti Birmot mesela, el kadar göçük için... Neden? 1- Beceriksizlik, 2- Sigortadan güzel para kazanma isteği. Şimdi gülüyorum o dönemki basiretsizliğime...

Değişeni sırf kaporta olarak düşünmemek lazım. Bir araç daha değişik darbeler de alabilir, alttan mesela.. Yürüyen aksamdan vs. Garantili yeni parça ile değiştikten sonra ne olacak ki...

Piyasada boya yapıldığı anlaşılamayacak kadar iyi boya yapan ustalar var. Ne göçükler var, boya vurulmadan düzeltilen.

Bir araç kendini belli eder, önemli olan bakımlı olması, iyi bir araç olması diye düşünmüşümdür hep.

Ama ne yazık ki ülkemiz piyasası böyle şeyleri tartıştırıyor işte bize :) O yüzden aracınızı alırken de satarken de dürüst, iyi insanları bulun, buldurun :)
2007-2013 Alfa Romeo 147 1.6 Distinctive MK2

ismet

Yav ne tartışmalar dönmüş :)

Bence her konuyu doğru değerlendirmek, ön yargılı olmamak lazım.

Değişen olsa ne olur, olmasa ne olur. Yeter ki araç düzgün olsun, bakımlı olsun. Bir de daha alırken satmayı düşünmemek lazım. Arabayı kullanmak için alan kişinin ona çok takılmaması gerekli bence.

Benim 147'nin de kaputunu değiştirmişti Birmot mesela, el kadar göçük için... Neden? 1- Beceriksizlik, 2- Sigortadan güzel para kazanma isteği. Şimdi gülüyorum o dönemki basiretsizliğime...

Değişeni sırf kaporta olarak düşünmemek lazım. Bir araç daha değişik darbeler de alabilir, alttan mesela.. Yürüyen aksamdan vs. Garantili yeni parça ile değiştikten sonra ne olacak ki...

Piyasada boya yapıldığı anlaşılamayacak kadar iyi boya yapan ustalar var. Ne göçükler var, boya vurulmadan düzeltilen.

Bir araç kendini belli eder, önemli olan bakımlı olması, iyi bir araç olması diye düşünmüşümdür hep.

Ama ne yazık ki ülkemiz piyasası böyle şeyleri tartıştırıyor işte bize :) O yüzden aracınızı alırken de satarken de dürüst, iyi insanları bulun, buldurun :)

:yukari-ok: on numara yazı olmuş, kelimesi kelimesine katılıyorum. bütün bunlar, düşünme ve idrak yeteneğini kaybetmiş vatandaşlar ile bunu iyi değerlendiren fırsatçılar yüzünden kaynaklanıyor.

basit bir sürtmeden atıyorum çamurluk değişiyor. adam çamurluk değişti diye yanaşmıyor. yepyeni sapasağlam orijinal çamurluk istemiyor da eciş bücüş eski çamurluğa tamah ediyor.. diyecek çok söz yok..

tolga_ozhan

Vaktiyle neredeyse %80 yerinde güneş yanığına sahip 93 model yeşil corolla sahibi bir arkadaşım "Benim aracımda boya yok" diye gezerdi ortalıkta.
"Kaç yaşında ama boya yok" diye kasılırdı. Ben de derdim "Harbiden boya yok. Baksana yeşil olduğunu anlama namına birşey kalmamış araçta." Boya yok direkt sac :)
Hatta boyasızlıktan pas kusmaya başlamış köşeler. :)

dragut

Geçenlerde 1998 model Doğan L ilanı gördüm. Aracın 3-4 yerine macun çekilmişti ve üzerine hiçbir boya sürülmemişti! Adam aracını o şekilde boyasız diye satışa çıkarmıştı!!!

Bu arada konuyu dağıtıyorsak affola.
"Alfa sevgisi"

Kutay

[url="https://hizliresim.com/2bAebA"]https://hizliresim.com/2bAebA[/url]

98" 156 1.6
99" 156 2.0
99" 166 3.0 Sportronic

brkcnn

sonunda aldım aracımı arkadaşlar.. (2005 model, 100.000 de, jamara siyah 156 1.6)
estetik olarak birçok eksiğimiz var ama :( tamamlanır tamamlanmaz fotolar da gelecek tabi ;)
1. çok detaylı bir iç temizlik lazım
2. renk siyah ve üzerinde temizlenmeyen kuş pislikleri yüzünden oluşmuş lekeler var onlara bir çözüm düşünüyorum
3. camlara film yapılacak
4. plakalar yenilenecek
5. kol dayama kumaşı yıpranmış bir yolunu bulunup aynı kumaştan bularak yeniden kaplanacak
6. ön iki kapıda cam açma düğmelerinin bulunduğu bölümler diye gidiyor liste.

2, 5 ve 6 ıncı maddeler konusunda fikirlere ihtiyacım var açıkçası neler ve nasıl yapabilirim??
:alfisti:

tolga_ozhan

6 numara için plasti dip tavsiye ederim.
5 içinde önce aracınızda nasıl bir döşeme kullanılmış onu bilmek lazım sanırım. Eğer deri ise nispeten daha kolay işiniz ama alfatex ise aynı kumaşı bulmak zorlar.

Kutay

sonunda aldım aracımı arkadaşlar.. (2005 model, 100.000 de, jamara siyah 156 1.6)
estetik olarak birçok eksiğimiz var ama :( tamamlanır tamamlanmaz fotolar da gelecek tabi ;)
1. çok detaylı bir iç temizlik lazım
2. renk siyah ve üzerinde temizlenmeyen kuş pislikleri yüzünden oluşmuş lekeler var onlara bir çözüm düşünüyorum
3. camlara film yapılacak
4. plakalar yenilenecek
5. kol dayama kumaşı yıpranmış bir yolunu bulunup aynı kumaştan bularak yeniden kaplanacak
6. ön iki kapıda cam açma düğmelerinin bulunduğu bölümler diye gidiyor liste.

2, 5 ve 6 ıncı maddeler konusunda fikirlere ihtiyacım var açıkçası neler ve nasıl yapabilirim??
:alfisti:
Arac 100.000 km
Oncelikle motor ve agir bakimlarindan emin oldukdan sonra kozmetige gecin bence.
Bunun icin iyi bir alfa ustasinin agzindan motorun durumunu dinleyin.gerci alirken baktirmissinizdir ama detayli olarak baktirmakda fayda var.
Bi dosemecide kolcagi yakin bi desende kaplattiktan sonra
600 700  gibi bir rakama cam filmi  boya koruma cila ve detayli ic temizligi yaptirabilirsin.
Hepsini ayni yerde yapan yerler var.
Iyi gunlerde binin

[url="https://hizliresim.com/2bAebA"]https://hizliresim.com/2bAebA[/url]

98" 156 1.6
99" 156 2.0
99" 166 3.0 Sportronic