Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Bujinin biri sökülmüyor

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fatihmehmet

Bujileri değiştirme zamanı geldiginden siparişimi geçtim ve gecen taktirmak icin bir ustaya götürdüm. En sağdaki hariç diğerlerinde hic sorun olmadı ama en sağdaki sıkışmış mı artık kömürleşmiş midir nedir çıkmıyor. Usta zorlarım ama kırılırsa sıkıntı olur dedi.

Buji torpido gözünde bekliyor suan.

Ne yapmak gerek, ne önerirsiniz?
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

Alfadanadam

Anca motor tamamen soğukken denemek lazım. Ayrıca çıkan diğerleri gerçekten kötüyse riske girilebilir ki muhtemelen dibinden kırılacaktır sökerken...
Buji yuvasına wd-40 sıkarak biraz beklemek ye işe yarayabilir tabi...

LG-D802 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Gouki

Bülent abi yabancı kaynaklarda motor sıcakken denenmesinin daha iyi olacağı çünkü bujinin vida kısmının çelik, bloğun alüminyum olduğu ve alüminyumun çeliğe göre daha fazla genleşmesinin işi kolaylaştıracağından bahsediliyor. Sence mantıklı mı?

fatihmehmet

Götürdüğüm usta da bir gun gel sabahtan bekleyelim motor soğusun oyle deneriz demişti.

Wd-40 bujileri takarken cikmiyor diye söylemiştim sıkın diye sıktılar ama olmadı. Hem motor soğukken hemde wd40 ile hallolur umarım.

Özgün abi, usta bana ilk soğukken deneyelim dediğinde senin dediğin gibi düşündüm sıcakken daha rahat olmaz mı diye. Bakalım bir de soğukken deneriz :)
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

tunerviper

You are not allowed to view links. Register or Login
Bülent abi yabancı kaynaklarda motor sıcakken denenmesinin daha iyi olacağı çünkü bujinin vida kısmının çelik, bloğun alüminyum olduğu ve alüminyumun çeliğe göre daha fazla genleşmesinin işi kolaylaştıracağından bahsediliyor. Sence mantıklı mı?
Bence tam ters etki yapacaktır genleşen alüminyum vidayı daha çok sıkarak zorlaştırır. Ayrıca çelikte bir miktar genleşeceği için daha fazla sıkacaktır.
Turbo Twin Spark

lyolcul

wd40 ya da pas sökücü sıkıp 1 saat kadar bekledikten sonra tekrar denemek lazım. büyük ihtimal açılacaktır. :yukari-ok:

Alfadanadam

Bence tam ters etki yapacaktır genleşen alüminyum vidayı daha çok sıkarak zorlaştırır. Ayrıca çelikte bir miktar genleşeceği için daha fazla sıkacaktır.

Aynen. Kırılırsa kalanı sökmenin de yolları var ama işin riskli tarafı yanma odasına parça düşme riski. O durumda hiç riske girmeden silindir üst kapağının sökülmesi gerekir. En fazla kapak söküm işçiliği ve 80-90 liralık bir conta değişimi gerekir ki aslında o contanın da değişmiş olması ve kötü antifriz sebebiyle aluminyum üst kapaktaki deformasyonların başa bir hal gelmeden tespiti sağlanabilir.
Belki bu bir işarettir hatta :)