Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Kış Lastiği

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alfadanadam

You are not allowed to view links. Register or Login
TAKGİT yabancı versiyonu (artık hangisi orjinal ise ?) You are not allowed to view links. Register or Login sitesinde 99€  :S

Ben de aramış bulamamıştım Ebay'den falan, fiyat enteresan gerçekten, belki yurtdışından daha uygun alınır diyordum.

Bülent abi'm merakla bekliyorum denemeni, hepsiburada'da bitmez ürün umarım bu sırada.

İşten çıktığımda karanlık çökmüş oluyor, hava da oldukça soğumuş oluyor. Öyle olunca da üşeniyorum çıkarıp takmaya. Anca haftasonu gündüz biraz da güneş varken sök-tak yaparım.

universeee

TAKGİT yabancı versiyonu (artık hangisi orjinal ise ?) You are not allowed to view links. Register or Login sitesinde 99€  :S

Ben de aramış bulamamıştım Ebay'den falan, fiyat enteresan gerçekten, belki yurtdışından daha uygun alınır diyordum.

Bülent abi'm merakla bekliyorum denemeni, hepsiburada'da bitmez ürün umarım bu sırada.
Ben özellikle şunu merak ediyorum: Şimdi her lastiğe 5 tane var. 360/5 = 72 derece yapıyor ki bu arada herhangi hiçbirşey yok. Sürekli çukura girip çıkma gibi bir hissiyat verir mi acaba? Zincir yada palet takınca en azından bir şekilde tüm lastik üzerinde bir yüzey olduğundan o tarz bir his yaratmaz diye düşünüyorum bilmiyorum doğru mu düşünüyorum?
İşten çıktığımda karanlık çökmüş oluyor, hava da oldukça soğumuş oluyor. Öyle olunca da üşeniyorum çıkarıp takmaya. Anca haftasonu gündüz biraz da güneş varken sök-tak yaparım.
2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

Alfadanadam

Karlı zeminde o boşlukları hissetmezsiniz. Temiz yüzeyde kesinlikle kullanılmaması gerekir zaten. Kısa sürede yıpranır diye düşünüyorum.
Ben 5 metrelik bir mesafe için zincir takmış biriyim. O yüzden pratiklik en ön planda benim için.

blackgear

Karlı zeminde o boşlukları hissetmezsiniz. Temiz yüzeyde kesinlikle kullanılmaması gerekir zaten. Kısa sürede yıpranır diye düşünüyorum.
Ben 5 metrelik bir mesafe için zincir takmış biriyim. O yüzden pratiklik en ön planda benim için.

+1 Aynen katılıyorum.

Ayrıca zincir de de aynı durum oluyor. Kuru zeminde sürekli zıplatıyor arabayı. Kar haricinde zincir yerine oğlum tak git ve muadili ürünler çok daha verimli olur.

ku2

JEKO ve PUT&GO arasındaki fark nedir..? Fiyatımı :)))

JEKO 12 adet veriyor. P&G 10 tane..
Bu mudur..?
Bilgisi olan..?
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

mahoretti

JEKO anladığım kadarı ile ESKİ model... diğerinde NEW ibaresi var. Kilit mekanizması ve buza değen yerin şekli farklı...

Birde bunu önlere 4 arkalara 1 er tane takılsa fena olmaz gibi geldi bana.

Qadesh

Perşembe günü hepsiburada dan Nokian 205/55/16 91H WR G2 lastikleri sipariş verdim. Kargo dahil bir tanesi 195 TL ye geldi. İthalatçısı Kor Metal firmasından kargoladılar. Cumartesi elime geçti ve taktırdım. Lastikler 2013 39.hafta üretimi. Karlı ortamda deneme fırsatım olmadı ama kuru zeminde fren mesafesi hoşuma gitti.
Alfa Romeo 156 1.6 16V TS Distinctive - 2004 06 EV 5527

Alfadanadam

Tak git montajını denedim haftasonu. Kar olmadığı için o şekilde sürmedim tabi ama kilit mekanizması düşündüğüm gibi dandik değilmiş, ben eksik düşünmüşüm ilk incelediğimde. Kilit yeteri kadar sağlam yani merak etmeyin. Takması kolay, sökmesi az biraz zor. Takarken sıktırdığımız için sökerken biraz uğraştırıyor. Ama gene de tekinin maksimum sökülme süresi 1 dakikadır. Hala bence yeterince pratik yani.

Not: Sibopun olduğu boşluğa ya takılmaması yada takılacaksa da yükün bineceği yön incelenip ona göre takılması iyi olur. Örnek vermek gerekirse. Sağ ön lastiğe takıyoruz. Lastiğe tam karşıdan baktığımızda, sibopun olduğu boşluğun en altta kaldığını düşünelim. (Normalde üstte yada yanda kalır takabilmek için) Aşağıdaki fotoda işaretli yerde olmalı. Çünkü tekerleğin dönüş yönünün tersine doğru kayabilir ve sibobu kesebilir.

universeee

Sağolasın Bülent Abi, güzel açıklamışsın. Keşke bir de karda deneme fırsatı olabilseydi.

ku2

Bülent nereden almıştın..?
Linki paylaşırmısın..?

Kaliteli bir ürün dimi..?
Çakma çukma olmasın..!
:haydi:
--

mahoretti

ürün burda,

universeee

"Emniyet Genel Müdürlüğünün yayımladığı genelgeyle, 54 ilde otomobillere kış lastiği takma zorunluluğu getirildi."

ku2

"Emniyet Genel Müdürlüğünün yayımladığı genelgeyle, 54 ilde otomobillere kış lastiği takma zorunluluğu getirildi."

Emniyet Genel Müdürlüğünün yayımladığı genelgeyle, 54 ilde otomobillere kış lastiği takma zorunluluğu getirildi.

Sürücülerin karlı ve buzlu yollarda güvenli seyahat etmelerini sağlamak için daha önce yasal olarak kamyon, otobüs ve minibüs gibi büyük araçlarda takılması zorunlu olan kış lastiği, genelgeyle kış şartlarının ağır geçtiği illerde otomobiller için de zorunlu hale geldi.

Edirne Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri de genelgenin ardından D-100 karayolunda kış lastiği uygulaması yaptı.

LASTİKLERDE KIŞ ALARMI

Şehir merkezinden çıkan şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar ve otomobilleri durdurarak lastiklerini kontrol eden polis ekipleri, kurallara uygun lastik kullanmayan sürücülere 77 lira ceza kesti.

KIŞ LASTİĞİ HAYAT KURTARIYOR

Edirne Emniyet Müdürü Yardımcısı Metin Bahadır, kış lastiği takma zorunluluğunun sadece kamyonet ve yük taşımada kullanılan araçlara değil, otomobillere de zorunlu olduğunu söyledi.

Uygulama kapsamında trafikte seyreden tüm araçların kış lastiği takıp takmadıklarını kontrol ettiklerini belirten Bahadır, şöyle konuştu:

"Artık tüm araçlara kış lastiği takma zorunluluğu getirildi. Bu amaçla biz de ilimizde uygulamalara başladık. Sürücüler kış lastiği takmadıkları zaman yollarda kalıyor. Kış lastiği takan sürücülerin de yola devam etmesine engel oluyorlar. Ayrıca buzlu ve karlı yollarda kış lastiği kaza yapma riskini azaltıyor."

Bahadır, kış lastiği takmayan sürücülere 77 TL ceza yazdıklarını kaydetti.
--

tolga_ozhan

artık kış lastiği zorunllumu uygulama kesinmi haberlerde gördüm tasarımı zorunlumu izmir gibi bir yerde kış lastiğine gerek varmı sizce

Kış lastiği ile ilgili konuları bu başlık altında konuşabilirsiniz. (Açtığınız konuyu birleştirdim)
Hatta sorduğunuz soru hakkında yukarıda daha önce yazılmış detayları bulabilirsiniz.

evrenalpar

Tak git montajını denedim haftasonu. Kar olmadığı için o şekilde sürmedim tabi ama kilit mekanizması düşündüğüm gibi dandik değilmiş, ben eksik düşünmüşüm ilk incelediğimde. Kilit yeteri kadar sağlam yani merak etmeyin. Takması kolay, sökmesi az biraz zor. Takarken sıktırdığımız için sökerken biraz uğraştırıyor. Ama gene de tekinin maksimum sökülme süresi 1 dakikadır. Hala bence yeterince pratik yani.

Not: Sibopun olduğu boşluğa ya takılmaması yada takılacaksa da yükün bineceği yön incelenip ona göre takılması iyi olur. Örnek vermek gerekirse. Sağ ön lastiğe takıyoruz. Lastiğe tam karşıdan baktığımızda, sibopun olduğu boşluğun en altta kaldığını düşünelim. (Normalde üstte yada yanda kalır takabilmek için) Aşağıdaki fotoda işaretli yerde olmalı. Çünkü tekerleğin dönüş yönünün tersine doğru kayabilir ve sibobu kesebilir.

Bülent abi açıklama çok faydalı oldu teşekkürler,  eline sağlık..

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Giulietta M.Air (2010-2012)
Honda CR-V (2012-2013)
Audi A3 1.6TDI S-Tronic (2013 - 2016)
Alfa Romeo 159 1.9JTD SW (2016 -2017)
Giulietta M.Air TCT (2017-...)

Alfadanadam

Bülent nereden almıştın..?
Linki paylaşırmısın..?

Kaliteli bir ürün dimi..?
Çakma çukma olmasın..!
:haydi:

Hepsiburada'dan aldım. Bence yeterince kaliteli bir ürün. Hatta çantasından bir takım eldiven, atkı ve bere çıkıyor. Harika şeyler değil belki ama bunları takmak zorunda olduğun bir anda kendininkiler yanında değilse üşümekten kurtarır. Bence ince düşünmüşler.

chao

artık kış lastiği zorunllumu uygulama kesinmi haberlerde gördüm tasarımı zorunlumu izmir gibi bir yerde kış lastiğine gerek varmı sizce

izmir antalya vs. gibi şehirlerde zorunluluk yok.. 54 il var geçerli olan..ağırlıklı olarak Anadolu..İstanbul'da dahil artık binek otomobiller için kış lastiği takmak zorunlu oldu..
2004 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctinve
2013 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 Progression Pluse
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Distinctive
2016 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Super TCT

eminpar

Konunun hukuki olduğu konusunda ciddi şüphelerim var. Bir gün de haber vermeden genelge ile çıkması, geçiş için süre konulmaması bunların hepsi ceza yazılan kişilerin dava açması için bir sebep. Bana öyle geliyor ki ( tamamen hissiyat ) birileri lastik işine girdi ve bu işten baya para kaldıracak. İstanbul için kış latiği ne kadar gerekli oda ayrı bir tartışma konusu kış lastiği asıl 7 derecenin altında sıcaklıklarda işe yarıyor. İstanbul da 7 derecenin altı kaç gün oluyor ki. Belki bir senede toplasan 20 gün ancak. 4 mevsim lastikleri İstanbul koşullarında çok daha mantıklı ve gerçekçi. 4 mevsim lastiği deseler durmaz bu gün taktırırım ama kış lastiği İstanbul için gerçekten gereksiz. Zaten çoğu kişi kar yağdığında yada hava kötü olduğunda trafik kitlenir diye arabasını çıkarmıyor ( ben zaten hiç çıkarmıyorum )  :haydi:

ku2

Bence yerinde bir karar ancak..Nasıl uygulanacak..?

Kar yağdığında kış lastiksiz araçları mı çevirecekler..?
Kar yoksa millet normal lastikle trafikte dolanır..Sorun yok bence.

Esas kar yağdığında kış lastiği olmayan araçların trafiği engellemesi, kayması ve kazaya sebebiyet vermesini önlemek için ne yapılacak..?

--

chao

Konunun hukuki olduğu konusunda ciddi şüphelerim var. Bir gün de haber vermeden genelge ile çıkması, geçiş için süre konulmaması bunların hepsi ceza yazılan kişilerin dava açması için bir sebep. Bana öyle geliyor ki ( tamamen hissiyat ) birileri lastik işine girdi ve bu işten baya para kaldıracak. İstanbul için kış latiği ne kadar gerekli oda ayrı bir tartışma konusu kış lastiği asıl 7 derecenin altında sıcaklıklarda işe yarıyor. İstanbul da 7 derecenin altı kaç gün oluyor ki. Belki bir senede toplasan 20 gün ancak. 4 mevsim lastikleri İstanbul koşullarında çok daha mantıklı ve gerçekçi. 4 mevsim lastiği deseler durmaz bu gün taktırırım ama kış lastiği İstanbul için gerçekten gereksiz. Zaten çoğu kişi kar yağdığında yada hava kötü olduğunda trafik kitlenir diye arabasını çıkarmıyor ( ben zaten hiç çıkarmıyorum )  :haydi:

bu sefer birinin cebini doldurabileceği bir imkan yok malesef :) çünkü lastik firmaları kış lastiği üretimlerini siparişlere göre tamamladı, tüm bayiler mallarını aldı..kim ne aldıysa onu aldı, herkes yaz lastiği üretimine başladı..bu saatten sonra havalar hala iyi ben biraz daha kış lastiği almasam mı ya da stoğumu az tutayım diyen bayilerin hepsi kafasını dağlara taşlara vurma moduna girecekler..bu saatten sonra olacak olan fahiş fiyatlarla piyasada lastik satışları olacaktır. 4 mevsim lastik alıp kışı geçireyim diyenler ise en şanssızları, kış lastiğinden sayılmıyor çünkü..
2004 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctinve
2013 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 Progression Pluse
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Distinctive
2016 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Super TCT

blackgear

Bu gün başımdan geçen hadiseyi anlatayım  >:(

Şirket aracım Garanti Filo' dan kiralık. Kışlık lastikler için geçen yıl Ankara' da bir firmaya yönelndirdi. Lastikleri 0 km aldım ve taktırdım. Lastik saklama hizmetleri olduğu için yazlıkları da bırakmıştım, kış sonu, aracım ve sağlam olduğunu "düşündüğüm" lastikler ile gidip yazlıklara geçtim ve 5000 km yol yapmış kışlık lastiklerimi saklama hizmeti de olduğu için emanet verdim.

Bu gün tekrar kış lastiklerini almaya gittim, 4 lastiği depodan çıkardılar, öncelikle lastikler bana 5000 km üzerinde kullanılmış gibi geldi. Pirelli marka lastikler.

Dedim hani, kışlık lastikler daha fazla yıpranıyor, bir de geçen yıl zaten ağırlıkla kuru ve ıslak zeminde kullandım lastikleri. Çok kar üzerinde gitmedi araç.

3. Lastiği janta takıp şişirdiklerinde, desen üzerinde kocaman bir delik olduğu anlaşıldı. Lastiği takan usta, lastiğin pert olduğunu belirtti. Dedim ki, arkadaş nasıl olabilir, geçen kış alınmış lastikleri kış sonunda araç üzerinde yürür vaziyette getirip teslim ettim, eğer böylesi bir durum olsaydı, bu lastikle nasıl gelebilirdim dedim.

Adam da, lastik içerisinde hava varken sıkıntı çıkarmayabilir ama sök tak esnasında içindeki hava boşalınca deliği tıkayan plastik içeri gelir ve delik büyür falan dedi.

İşin kötüsü lastiklerin seri numaraları yok elimde!... Yani lastiklerin bana ait olmadıklarını düşünüyorum ama, ispatım yok!...

Lastik içeriden yama ile tamir edildi. Ama çok güvenemiyorum. Garanti filoyu henüz aramadım. Arayıp durumu bildirmek istiyorum.

Özet: Emanete bıraktığınız lastiklerin seri numaralarını muhakkak bir kenarda yazılı tutun. Böyle bir durumla karşılaşırsanız, elinizde bağlayıcı deliller bulunsun  :yukari-ok: :)

universeee

Çok güzel bir uyarı abi, hiç aklıma gelmedi benim mesela yazlıkları bırakırken. Gerçi benim lastikler ömrünün sonuna geldiği için seri numarasını alsam da pek birşey farketmezdi :) Ama yeni lastik değişimi yapacaklar için güzel tavsiye.

KAKIRMAN

Sağlam lastiği kim bilir neresine taktı. Belli ki (günahını almayayım) zamanında babası lastik takmamış.
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

blackgear

Konuyu Garanti Filo' ya bildirdim, Pirelli Türkiye ile görüşüp dönüş yapacaklar. En iyi ihtimalle bir uzman tayin edilir, neticede Garanti Filo' ya fatura edilen lastiklerin seri numaraları bellidir. Bakalım benim lastikler ile uyuşuyor mu?

ku2

Lastiklerim garajda duruyor :)

Garajı olmayan için bence de iyi fikir seri no, vs. not edilmeli bir kenara..!!
--