Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Mito QV 60 Bin Km Bakımı

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

brkvrl

Merhaba arkadaşlar,

Ben 4 aylık Alfa Romeo kullanıcısıyım aracım 2011 model beyaz Mito QV modeli. Aracımın 60 bin km bakımı geldi benden önceki sahibi bütün bakımlarını Birmot Beylikdüzü'nde yaptırmış bana da ısrarla orayı tavsiye etmişti aracını alırken. Ben Anadolu yakasında oturuyorum ancak Beylidüzü 2. evim sayılır ama işim dolayısıyla götürmem çok zor.

Öncelikli sorum Birmot'a götürmemi tavsiye eder misiniz? Yoksa Ataşehir Mengerler daha rahat olacak benim için bu servis için düşünceleriniz nelerdir?

2. sorum ise bakım fiyatı ile alakalı bakım fiyatları aldığımda bana aşırı geldi açıkçası Beylikdüzü ve Mengerler 850-900 tl tutar dedi. Zincirlikuyu 1200 tl fiyat çıkardı.

Ankara'da yetkili servisler ise 600 tl civarı fiyat vermişler arkadaşıma bu fiyat aralıkları ve farklılıkları için yorumunuzu merak ediyorum.

Benim düşüncem 500-600 tl'ye hallolması gereken bir bakımın bu kadar yüksek fiyatlarda olması açıkçası garip geldi bu konudaki yorumlarınızı bekliyorum.

Bakım parası problem değil ama keriz yerine konulmak benim için problem ama bu şekildeyse genel durum sorun yok.

Teşekkürler...
Alfa Romeo Mito QV Beyaz (2011)

Fatihob

60bin bakımında ne yapılıyormuş söyledilermi?
..

brkvrl

Klasik filtre yağ değişimine ek olarak bir kaç kayış değişiminden söz ettiler bu yüzden fiyatın fazla olduğunu eklediler bir iki yer.

Normalde daha önce araçlarımı sıfır ilk bakımları hariç özel servise kendi bildiğim yerlere götürürdüm Mito'yu yetkili servise götüreyim dedim ama yetkili servislerden memnun kimse rastlamadım forumda okuduklarımdan Bostancı sanayi yolları görünüyor gibi.

Fatihob

Trigermi var acaba diye sordum yokmuş anladıgım kadarıyla. Verilen fiyat çok pahalı. Bostancı sanayi iyidir :)
..

brkvrl

Teşekkürler Fatih bilgi için.

Triger olduğunu sanmıyorum o zaman çok daha masraflı olurdu ve hatırlardım. :)

Fatihob

Rica ederim ;) Yetkili serviler bu kadar kazık olmasada garanti sonuna kadar yetkiliye götürseydik, ama bilgiğin enayi yerine koyup abuk subuk fiyatlar çekiyorlar.
..

emin

v kayışı falan değişecektir. Abi benim küçükyalı birmottan dilim yandı.
beylikdüzüne Soner abi iyi diyordu, o diyorsa iyi olabilir.
ama Fiyat yüksek gerçekten, garanti durumuna göre karar verilebilir.

Klasik yağ ve filtre değişimi 300 TL civarında sanayide üzerine V kayışı falan desek o da parça olarak 50-70 TL arası diye bişey hatırlıyorum. Kılavuzdan bi bakmak lazım ne gerekiyor diye.

şöyle bir örnek vereyim. Ducati bağdat caddesi üzerindeki kızıltoprak korlas 900TL verdiği 12 bin bakımını yine yetkili servis olan Karaköy Ata moto'da 350 TL'ye yaptırdım.

Mitoda triger değiştirmiştim. set ve işçilik dahill toplam 600-700 TL tuttu diye hatırlıyoum. GT'de de öyle birşey GT bir kalem daha pahallıydı Mito'dan.

Bostancı'da Yılmaz usta da Zeki usta da ilgilenir diye düşünüyorum.

mesele vallahi para meselesi usta, hem keriz yerine koyuluyorsun hem de benzin olmuş 5 lira :) gereksiz yere aynı hizmet için 400-500 tl fazladan vermeye ne gerek var.
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

Gouki

Burak bey aramıza hoşgeldiniz. 60 bin bakımında bujiler ve fren hidroliği de tavsiye edilmiş kılavuzda. İstanbul'daysan hiç yetkili servisi düşünmeyin bence.

brkvrl

@Emin Bey,

Cevabınız için teşekkürler öncelikle. Dediğiniz gibi v kayışı olması lazım. Filtreler yağ bujiler vb. değişim olacak. Normalde bir önceki aracımda kendi servisimde parçaları kendim alarak 150-200 tl arası mal ederdim. Başında durup istediğim yağa kadar koydururdum.

Bu aracın turbo olması garantisinin devam etmesi ve benim yılda bu araçla sadece 10-12 bin km yol yapacak olmam nedeniyle yılda 1 kere bakıma girecek olması nedeniyle bakım ücretini biraz görmezden gelebiliyorum.

Ama cevaplardan anladığım kadarıyla yetkili servis yerine her zaman danışabileceğim rahatlıkla götürebileceğim özel servis ile başlamam daha iyi olur gibi görünüyor parada kolay kazanılmıyor sonuçta.

Benzin konusu hiç açma zaten usta... :D

Sayın @Gouki,

Teşekkür ederim hoşbulduk. İstanbul Anadolu yakasında ikamet ediyorum dediğiniz gibi yetkili servis yerine özel servise gideceğim gibi görünüyor. Kılavuzu eski sahibinden istemediğim için ben kontrol edemedim maalesef servis ne derse eyvallah durumu oldu şu an. :D
Forumda paylaştığınız bir kaç özel yer vardı bende onlardan birini tercih edip gideceğim umarım sıkıntısız hallederim işlerimi.

Bu arada Alfa Romeo her zaman sevdiğim bir araçtı ancak almadan önce Mini Cooper S düşünüyordum bir anda karar verdim Mito QV'ye ve iyiki öyle yapmışım. Araç bir çok yönüyle harika(ön konsola hiç ısınamıyacağım ama olsun :D).Özellikle kullanıcı kitlesinin güzelliği, araç sahiplerinin araçlarına verdiği değeri görünce en korkmadan alabileceğim marka grubu oldu böylece içimdeki Alfa platonik aşkını gerçekleştirmiş oldum.

tolga_ozhan

Aracınızın kullanıcı kılavuzunu bu linkten pdf olarak indirebilirsiniz.

You are not allowed to view links. Register or Login

brkvrl

İndiriyorum çok iyi oldu bu dosya teşekkürler.

LUCI0

Hoşgeldin Burak, Mito QV hayırlı olsun öncelikle,

Ben de Mito QV kullanıcısıyım.Açıkçası araç garantideyken yetkili servisi tercih ederim kesinlikle.Garanti sonrası ise eğer bildiğim, güvendiğim bir özel servis yoksa yine yetkili servise gitmekten yanayım.Sen anladığım kadarıyla İstanbuldasın,dolayısıyla daha şanslısın.Forumdaki arkadaşlar sana güvenilir bir servis tavsiye edeceklerdir.Eğer garantin bitmişse bu tavsiyelere uyup özel servise götürebilirsin aracını...

Alfadanadam

Aracınız garantideyken yetkili servisi tercih edin bence. Mito genel olarak arıza çıkarmayan bir araç olsa da geçtiğimiz günlerde bahsedilen elektrikli direksiyon arızasının maliyeti 2500 liraları buluyor hatta geçiyor.
Ancak tavsiyem, gidilebilecek mesafelerdeki tüm yetkili servislerden fiyat alın. Ataşehir Mengerler, Çiftçiler, Zincirlikuyu, Beylikdüzü vs.

brkvrl

Teşekkürler Arda Bey,
Bende başta garanti bitene kadar yetkili servis diye düşünüyordum. Ancak oldukça fazla şikayet okuyunca gözüm korktu diyebilirim.
Yetkili servis konusunda Ataşehir Mengerler biraz daha ağırlıklı olacak diye düşünüyorum. Birde sormak istediğim anahtar kabı çok fazla deforme olmuş durumda bunu garantiye sokarak yenileme durumu var mıdır Alfa'da?

@Alfadanadam,
İstanbul'da ki hemen hemen tüm bayileri aradım Mengerler ile Birmot Beylikdüzü yaklaşık fiyatlar Zincirlikuyu ise 350 TL fazla fiyat çıkardı. Yetkili servis olarak Mengerler ağır basıyor Mercedes bayisi olarak Alfa hakkında kalifiye eleman durumu nedir bilmiyorum ancak bakım ne kadar kötü yapılabilir diye düşünüyorum. Sanırım baya titiz durumdayız araçlar konusunda.

Gouki

Anahtar kabını garantiden değiştireceklerini sanmıyorum.

emin

ben mazdayı yetkili servisine götürüyorum çok memnunum, ama birmottan memnun kalmamıştım bir daha kapısından girmem dedim, sadece aksesuarlarımı teslim etmek dışında uğramadım.

Mengerler nasıldır bilgisi olan aktarsın. Ben garantiden çıkmayayım diye küçükyalı birmota gitmiştim memnun kalmamıştım. Beylikdüzüne iyi diyorlardı.

Karar sizin, garantiden çıkana kadar tahammül edilebilir biraz laf yapılıp indirim alınabiliyorsa alınabilir size kalmış.

brkvrl

Açıkçası benim ağzım yetkili servislerden biraz yandığı için daha çok çekiniyorum. Bu bakım için Mengerler yada Beylikdüzü Birmot'u deneyelim memnuniyet durumunu buradan size aktarırım arkadaşlar.

Beylikdüzü için bende iyi diye duydum ancak o satış bölümünden iyi bir servis bölümü çıkar mı orası muamma bende. Eğer oranın Alfa bölümü adam gibi çalışsa sadece bana 2-3 Alfa satmış olurdu şimdiye kadar. :)

Alfadanadam

Çiftçiler Levent'i de arayın mutlaka. İyi satış hacimleri var, servis ihtiyacınız rutin bakım zaten.

ealprsln

Merhaba arkadaşlar;

Ben de 10 Mayıs 2013 tarihinden beri bir AR kullanıcısıyım. Kullandığım ilkaraba olmaması ile kendi emeğim ile sahip olduğum ilk aracım olması sebebi ile benim için çok özel. Uzun süreli yaptığım araştırmalar sonucu ve de çocukluğumdan beri bu markaya özel bir ilgim olması sebebi ile AR seçtim. sahip olduğum araç 2011 model siyah Mito QV.

Öğrenim hayatım için 6 yıl boyunca İstanbul'da yaşadım fakat daha sonrasında iş güç derken memleketim olan Eskişehir' e döndüm. Bildiğiniz üzere AR markasını TR'ye getiren bir Eskişehir Şirketi olan Zeytinoğlu Holding ti (bir hatam var ise düzeltin) ve 90 larda ve 2000 lerin başında hatrı sayılır şekilde AR Eskişehir'de görmek mümkündü.

Fakat geçtiğimiz yıllarda Birmot Eskişehir AR bayiiliğini aynı zamanda yetkili servis durumunu bıraktı.Bu durumlar ben aracımı almadan önce gerçekleşti. SOnrasında aracımı İstanbulda buldum, araca kıymet veren birisinden 43700 kilometrede satın aldım (ki kendisinde 1.4 multiair Giulietta da vardı / Aynı zaman da Klasik amerkian kulubüne üyeydi sanırsam 58 Chevy vardı kendisinde çok iyi toplamıştı).

Velasıl ekspertiz için aracı Sportivo'ya götürdük çok şanslıyım ki ne bir değişen ne de nokta kadar boya çıktı araçta. Ruhasat vs derken sahip olduk 50k bakımı gelince kalktık Ramazan bayramı öncesinde tekrar sportivoya gittik bakımını yaptırdık hatta o kısa sürede forumdan beyaz Giulietta sı olan 1.4Multiair 35mm Eibach yaylı bir arkadaş ile de tanıştım fakat şimdi ismini hatırlayamıyorum.

Durumu aracı ve de AR maceramı biraz anlattıktan sonra şuraya bağlayacağım, şu anda Km 58000 ve de 60k bakımı kapıda. Ne yazıkki Esk'te bir AR yetkili yada özel servisi yok(geçmişte TR AR başkenti olmasına rağmen) çok iyi bir ustamız var ama kendisi 147 , 159 , GTV gibi araçları çok iyi tanıyor ama ilk gördüğü Mito benimkisi ki Multiair denilen yeni bir motor hakkında ne yazıkki çok fazla tecrübesi yok. Anlaşılan 1 -2 ay içerisinde yine bize İstanbul yolları gözüküyor ki Yılmaz usta 50k bakımında bir sonra ki bakımında Triger i kesin değiştirelim demişti.
Ki bu genel bakımın dışında da birkaç ufak sıkıntım var onlarıda hallettşrmek istiyorum yine kafadan git gel İstanbulda hasret gider en az 1k yapacak yolumuz var.

Bu vesile ile ilk iletimi yazmış oldum, en kısa zamanda QV yi şöyle bir temizleyip fotolarını da sizlerle paylaşacağım.
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

brkvrl

Emre Bey sizinde aracınız hayırlı olsun kazasız belasız iyi günlerde güle güle kullanın. ;)

Benimde QV'yi iyice temizlemem lazım bakımdan sonra birde boya koruma işlemi var. Araca düşündüğüm bir kaç aksesuar işlemi var bu tarz işlemlerle ilgili bilginiz varsa fikir alışverişinde bulunursak güzel olur Mito için aksesuar bulmak oldukça zor olacak gibi geliyor. :)

Oğuz

...

Velasıl ekspertiz için aracı Sportivo'ya götürdük çok şanslıyım ki ne bir değişen ne de nokta kadar boya çıktı araçta. Ruhasat vs derken sahip olduk 50k bakımı gelince kalktık Ramazan bayramı öncesinde tekrar sportivoya gittik bakımını yaptırdık hatta o kısa sürede forumdan beyaz Giulietta sı olan 1.4Multiair 35mm Eibach yaylı bir arkadaş ile de tanıştım fakat şimdi ismini hatırlayamıyorum.

...

O arkadaş bendim sanırım, çok net olmasa da hatırlıyorum sizi. O tarihlerde her gün oradaydım. Hatta aracınızı rot ayarına götürmüştüm hatırladığım kadarıyla. :)
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

emin

QV'ler çoğalıyor forumda, GT'lerden sonra güzel haber bunlar.

Bizim kalfa hep orada  >:D Oğuzum yaa :rock:

Oğuz

QV'ler çoğalıyor forumda, GT'lerden sonra güzel haber bunlar.

Bizim kalfa hep orada  >:D Oğuzum yaa :rock:

Saygılar.  :serefe:
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

Fatihob

Mito ve Tr'de aksesuar, ben daha görmedim :D

Bu ikisi aksesuarda yardımcı olur. 2 sitedende 2şer kez alış veriş yapmıştım ;)
..

brkvrl

Mito ve Tr'de aksesuar, ben daha görmedim :D

Bu ikisi aksesuarda yardımcı olur. 2 sitedende 2şer kez alış veriş yapmıştım ;)

Teşekkürler inceleyeceğim. Ben çok fazla modifiye düşkünü değilim ancak araç yüksek coil olmasa da yay yan eteklik spoiler vb. bir kaç eklemeyle sade ama aracı daha spor ve çekici hale getirmek istiyorum bir kaç kit gördüm olmazsa işin ehli bir yerde kalıp yaptırıp kendi ürünlerimi yaptıracağım ama ne kadar başarılı ve maliyeti ne olur muamma