Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Kış Lastiği

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ku2

You are not allowed to view links. Register or Login
sadece önlere kış lastiği takılsa nasıl olur ? illa 4 ü de mi değişecek ?
Çok bilinmeyenli denklem gibi problem aslında benim için. Şubat ayında Uludağ seferi yapcaz İzmir'den ama bir yolculuk için de günah değil mi ? bu "takgit" ten almayı düşünüyorum 4 lastikten daha iyidir diyerekten.

Takım alstik almak gerek..
2 tane çekiş olan lastiğe takmak çözüm değil.

Lastik almak istemiyorsanız ve İlla gidecekseniz araç kiralayın gidin.. Daha ucuza gelir.
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

mahoretti

Şubat ayında duruma göre karar vericez demekki. En iyi çözüm araç kiralamak olarak gözüküyor.

evrenalpar

Benim takgitt de geldi, çantası güzel, ürünle beraber gelen eldiven, bere ve kaşkolu görünce eşim çok şaşırdı, her ne kadar bere siyah, atkı kahverengi de olsa düşünce güzel. Tak gitt'i ise evde denedim, montajı çok kolay görünüyor, kar yağsa da yolda denesek, şimdilik bagajda uzun bir süre süs olarak ve polisten ceza yememek için duracak. :)

Bu arada altta ortada görünen metal zımbırtı ne işe yarıyor anlamadım, belki çıkartırken sıkışmalarda falan kullanmak için olabilir düye düşündüm..
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Giulietta M.Air (2010-2012)
Honda CR-V (2012-2013)
Audi A3 1.6TDI S-Tronic (2013 - 2016)
Alfa Romeo 159 1.9JTD SW (2016 -2017)
Giulietta M.Air TCT (2017-...)

Alfadanadam

Hayırlı olsun. metal zımbırtı tam da o amaçla bulunuyor :)

h.t

Bugün Ankara kazana gittim ve gece biraz kar yağmış dona çekmiş.
4-5 tane şarampole yuvarlanmış araç gördüm Ankaradakiler özellikle buzlanmaya dikkat edelim :)
+dereceleri göremiyoruz namussuz şehirde malum..

Sadece öne lastik takma mevzusuna ise 2009 yılında sahip olduğum corsa gsi aracıma sadece önlere kışlık lastik takmıştım. İlk virajda önler tuttu arka bıraktı kendini savrulup kimseye vurmadan zor durmuştum :) o sebepten hemen geri dönüp arkalarada almıştım.
Sadece öne takmak çekişte işe yarıyor fakat virajda veya frenajda tehlikeli durumlara sebep olabiliyor.

Sent from my iPhone using You are not allowed to view links. Register or Login

erdem1904

Bu sabah -10 Batıkent, -13'ü İncek'te gördüm. Kar yok ama kar gibi kırağı vardı.. Dikkatli kullanmakta fayda var..
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

ozoozo

Bilkent sabah -16 dereceydi !!!  :haydi: Sonra vay efendim nasıl 8 yakarsın , motor ne yapsın ısınmıyor ki  :p aküye ufo bağlayacağım 24 saat ısıtsın.  8)

alihsans

Kışın araç kullanmak zorundaysanız iyi kötü bir kış lastiği taktırın arkadaşlar.
Şirket aracına bir hafta önce Petlas Snowmaster W601 takıldı (185x65x14). Muhtemelen anlaşmalı servislerinde en ucuz bu lastik vardı ve o nedenle seçildi ama şu anda yazlıklara göre çok daha güvenilir duruyor.
Sanırım yola daha iyi yapıştığı için aracın çekişi düşmüş gibi bir his veriyor.
Ankara'da düzenli kar yağışı yok ama özellikle ara yollar bildiğiniz buz. Dikkat edelim.
Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

burak_unsal

Merhaba arkadaşlar;

Aracımın muayenesi geldi, bu hafta için TÜV'e götüreceğim. Araçta kış lastiği yok. Yeni yasadan sonra muayene esnasında ağır kusur sayılır mı?

Teşekkürler..
Alfa Romeo 147 / 1.6 TS Blackline..

Gouki

Oğuz

Nankang'larla Allah'a emanet gidiyoruz demek.
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

universeee

Bu tabloyla bir kere daha gördüm ki gayet cillop bir tercihte bulunmuşum  :kahve:

Continental WinterContact TS850  :yukari-ok:
2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

ku2

Tabloda en alt sırada "Yaz Lastiği" nin yanında 42.6 ve 67.5 var.

ISLAK 42.6 m 80 km/s ile giderken
KURU  67.5 m 50 km/s ile giderken mi..??

67.5 m çok ya..!!
Bir yanlışlık olmasın o satırda..!!
--

Erkay KAHYA

Tabloda en alt sırada "Yaz Lastiği" nin yanında 42.6 ve 67.5 var.

ISLAK 42.6 m 80 km/s ile giderken
KURU  67.5 m 50 km/s ile giderken mi..??

67.5 m çok ya..!!
Bir yanlışlık olmasın o satırda..!!

Sanırım 37.5 olacaktı. Bence de yanlışlık var. Ya da test aracı kartal falan.  :)

Gouki

Benim anladigim kuru diye bahsettigi zemin aslinda karli zemin.

Calibra

Özgün'cüm paylaşım için teşekkürler :)

Her hafta Auto Show aldığım için aynısını yapmak benim de aklıma gelmişti ancak yılsonuna girmekte olduğumuz şu günlerde günde 20 saate yakın çalışıyorum hayattan bezdim. Foruma da sadece bir girip bakıp çıkıyorum anasını satayım.

Bu arada istiyorsan belirt, 195/65 R15 olması lazım o tablonun. Akşam ben de teyit ederim olmadı...

Adamlar süper sistem yapmış, önce fren testine sokmuşlar tüm lastikleri, yeşil alanda kalanları da almışlar detaylı teste.

Test sonucunu da paylaş üşenmezsen aynı şekilde :)
2007-2013 Alfa Romeo 147 1.6 Distinctive MK2

Calibra

Benim anladigim kuru diye bahsettigi zemin aslinda karli zemin.

Ben de dergiyi okurken yanlışlıkla Kuru yazıldığını, aslında "KARLI" olması gerektiğini düşünmüştüm.
2007-2013 Alfa Romeo 147 1.6 Distinctive MK2

ealprsln

Bu testler normal kış lastikleri üzerine yapılıyor genelde.
Emin olun performans kış lastikleri çok çok daha yüksek tutunma sunuyorlar.
Şu anda Pirelli Sottozero SerieII kullanıyorum ve yukarıdakilerin tamamından çok daha yüksek performans sunduğuna eminim.
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

ku2

Bu testler normal kış lastikleri üzerine yapılıyor genelde.
Emin olun performans kış lastikleri çok çok daha yüksek tutunma sunuyorlar.
Şu anda Pirelli Sottozero SerieII kullanıyorum ve yukarıdakilerin tamamından çok daha yüksek performans sunduğuna eminim.

Mutlaka öyledir..
Peki fiyat/performans olarak değerlendirirseniz.. Durum nedir..?
Sizin bu lastikler kaç para..? Ölçüleri nedir..?

--

ealprsln

215/45/17
Lastiklerin 450 - 500 TL arasında değişiyor.
Hatta DunlOP Sportmaxx lerden sonra Sottozerolara geçince Dunlop ların kabak olduğuna karar vermiştim.
Pirelli ler hakkında biraz yurtdışı forumu karıştırdım, ki oaradaki kullanıcılarda böyle bir deneyim yaşamadıklarından bahsetmişler.

Malum Eskişehir'de yaşıyorum ve gündüz sıcaklığı bile geçtiğimiz hafta -6 derece hissedilen -10 du.
Burada kış lastiksiz araç kullanmak kazaya davetiye çıkartıyor. O sebep ile mecburiyet, iyi lastik hakkaten fark ettiriyor.

Fiyat/ performans derseniz evet lastikler ucuz lastikler değil aynı ebattaki bir lastik ile arsında 150-200 TL fiyat farkı varki bu kolay kolay hiçe sayılabilecek bir fark değil neredeyse başlı başına bir lastik fiyatı. Ama lastiklerin verdiği güven ve tutunma inanılmaz.

Eskişehir'i bilenler varsa Organize köprüsünün altını geçtikten sonra ilk sağa virajda diğer araç sürücüler 60km/h ile dönerken siz rahatlıkla 90km/h ile dönebiliyorsunuz. Farklı ve güzel hissettiriyor  :D

ku2

215/45/17
Lastiklerin 450 - 500 TL arasında değişiyor.
Hatta DunlOP Sportmaxx lerden sonra Sottozerolara geçince Dunlop ların kabak olduğuna karar vermiştim.
Pirelli ler hakkında biraz yurtdışı forumu karıştırdım, ki oaradaki kullanıcılarda böyle bir deneyim yaşamadıklarından bahsetmişler.

Malum Eskişehir'de yaşıyorum ve gündüz sıcaklığı bile geçtiğimiz hafta -6 derece hissedilen -10 du.
Burada kış lastiksiz araç kullanmak kazaya davetiye çıkartıyor. O sebep ile mecburiyet, iyi lastik hakkaten fark ettiriyor.

Fiyat/ performans derseniz evet lastikler ucuz lastikler değil aynı ebattaki bir lastik ile arsında 150-200 TL fiyat farkı varki bu kolay kolay hiçe sayılabilecek bir fark değil neredeyse başlı başına bir lastik fiyatı. Ama lastiklerin verdiği güven ve tutunma inanılmaz.

Eskişehir'i bilenler varsa Organize köprüsünün altını geçtikten sonra ilk sağa virajda diğer araç sürücüler 60km/h ile dönerken siz rahatlıkla 90km/h ile dönebiliyorsunuz. Farklı ve güzel hissettiriyor  :D

Kışın araç kullanırken öndeki araç ile bırakılan normal mesafeden daha fazlasını bırakmak ve hızı düşürmek gerekiyor. Yani diğer araçların 60 ile döndüğü virajı sizin 90 ile dönmeniz bir ölçüt değil.

Lastiğin verdiği güven ve tutunma makul hızlarda gidiyorsanız 200 TLlik lastikle de aynıdır hemen hemen.

Pirelli Sottozero'dan önce hangi kış lastiğini kullandınız..?
Kış lastiğini Dunlop Sportmaxx ile karşılaştırmayın lütfen.
--

ealprsln

Tabi Selim Bey, kesinlikle mesafe bırakmak gerekiyordur.  anlatmak istediğim aynı yolu  birçok arkadaşım ile paylaşıyorum (petlas , goodyear kullanan lar var bildiğim) bunlar kendi gözlemim onların gözlemleri yoksa trafiği tehlikeye atalım diye bir amacımız yok.

Üstünü üstlük 90 km/h ile alabildiğiniz bir virajı aracınız ve ekipmanınız izin verirken ve koşullar uygunken 60 km/h ile almak ne kadar mantıklıdır kişiye göre değişir. En basidi aile otomobilimizde Ultragrip 8 var ki tutunmada kalkışta frenlemede en tecrübesiz insanın ile fark edebildiği farklılıklar var.

BU kış lastiğinin ne kadar yüksek notlandığını bütün uluslararası test lerde vs de sizde görebilirsiniz.
Nihayetinde otomobili sadece bir ulaşım aracı olarak görse idim alacağım araba Mito QV olmazdı sizde takdir edersiniz.Olabildiğince otomobilim ile zevk almaya çalışıyorum tabi ki trafikteki diğer sürücüleri tehlikeye sokmadan.

eminpar

Petlas nerede

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Gouki

Petlas gönüllerde bro :p

shadycome

Bu kumho da bence lastik filan değil.(forumda kumho hakkında iyi yorumlar yazıldığı için böyle birşey söylemek istedim)