Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Aracım çalışmıyor !

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

murat_016

bu arada servisten kalma ustası vardı 20 bin km önce motor yaptık demişlerdi hgt'ye motor zaten yolda sıkıntı çıkardı bilginize..

Qadesh

geçmiş olsun tekrardan, allahtan çok fazla masraf çıkarmamış :) teslim aldınız mı arabayı? performansta illaki olumlu yönde değişiklik olur ama öyle ahım şahım bir şeyde olmaz sanırım.
Alfa Romeo 156 1.6 16V TS Distinctive - 2004 06 EV 5527

fatihmehmet

You are not allowed to view links. Register or Login
geçmiş olsun tekrardan, allahtan çok fazla masraf çıkarmamış :) teslim aldınız mı arabayı? performansta illaki olumlu yönde değişiklik olur ama öyle ahım şahım bir şeyde olmaz sanırım.

Parçalar geç gelince yarına kaldı. Yarın öğlen alacağız inşallah
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

fatihmehmet

bu arada servisten kalma ustası vardı 20 bin km önce motor yaptık demişlerdi hgt'ye motor zaten yolda sıkıntı çıkardı bilginize..

Hocam Kayseri'de Alfa motoru üzerine eğitimini almış 2 usta var. Ikisi de Özarlar Servisi'nde iken suan biri Özarlarda digeri Fiat yetkili Servisi'nde.

Özarlar batmak üzere zaten. 2 kisi çalışıyor arac filan yok serviste.

Yalnız 2 kisi olduklarından 450 lira işçilik istediler. Bu konuda anlaşmamız lazım.

Genel olarak soruyorum işçilik kac tl olmalı silindir kapağı açıldığında?

h.t

Valla yanıltmayayım ama yanlış hatırlamıyorsam stiloda üst kapağı açtırdığımda 300-350 tl vermiştim , kapakçıyada 170 mi ne vermiştim. Benim subap takımı flanda değişmişti ama , eve gidip kayıtlara bakayım bi.

İstanbulda getz hararet yaptığında ise 450-500 tl arası usta almıştı , ama sadece kapak açmadı balatalar , termostat değişimi, triger zinciri flan değiştirdi , ıvır zıvırla öyle vermiştim. Dizel getz çok zor 1 günde sökebildi flan diye öyle geçirdi mi geçirmedi mi bize bilmiyorum  :D Orada da kapakçıya 120 tl vermiştim.

Meblağ genelde benzer çıkıyor , senin kapağa işlem yapılcak mı ?

fatihmehmet

Yok kapakta sorun yokmuş. Sadece conta değişiyor, trigerin sadece kayışı ve ust kapak contasi değişiyor. Bakalım işçilikte bir indirim yaptırabilecek miyim. Bu haliyle 1350 lira civarı tutuyor tum işlemler.

murat_016

Hocam Kayseri'de Alfa motoru üzerine eğitimini almış 2 usta var. Ikisi de Özarlar Servisi'nde iken suan biri Özarlarda digeri Fiat yetkili Servisi'nde.

Özarlar batmak üzere zaten. 2 kisi çalışıyor arac filan yok serviste.

Yalnız 2 kisi olduklarından 450 lira işçilik istediler. Bu konuda anlaşmamız lazım.

Genel olarak soruyorum işçilik kac tl olmalı silindir kapağı açıldığında?

Hocam şuanda bosch car service bayiisi olarak işlem yapıyorlar biz hgt'yi alırkende bosch car service idilerdi.20 binde biten motorun altında ben ya ayıplı parça yada kusurlu işçilik ararım yapılanda etik değildi şaseye kadar kazalı aracı kazasız diye satmak

fatihmehmet

Aracı aldım. Bilmiyorum psikolojik midir ama performansın arttığını dusunuyorum. En azından önceki Torku 5200 devirde veren araba normal seviyelere inmiş gibi hissediyorum. Onceden isteksiz hızlanan araba daha rahat hızlanıyor gibime geliyor :)

Psikolojik olsa bile memnunum. Özlemişim zaten :)

1500 lira civarı harcama yapmak durumunda kaldık. Umarım uzun sure sıkıntısız zevkle sürerim.

lyolcul

Gözün aydın kardeş. Hadi geçmiş olsun. Allah kaza bela ceza arıza vermesin :)

tapatalk

Erkay KAHYA

Geçmiş olsun.
Giden paraya acımayın fazla daha beteri de olabilirdi diye düşünüp sevinmek lazım.

fatihmehmet

Gözün aydın kardeş. Hadi geçmiş olsun. Allah kaza bela ceza arıza vermesin :)

tapatalk

Teşekkür ederim abi. Âmin cümlemize :)

fatihmehmet

Geçmiş olsun.
Giden paraya acımayın fazla daha beteri de olabilirdi diye düşünüp sevinmek lazım.

Teşekkürler abi. Biraz sıkıntılı bi durumda oldu ama hallettik cok sukur. Performansın artmasına seviniyorum teselli ediyorum kendimi :)

alfa38

Neler gelmiş Fatih başına hiç de haber vermiyorsun, foruma girmesek göremicez, geçmiş olsun.

LG G2 cihazımdan gönderildi

fatihmehmet

Neler gelmiş Fatih başına hiç de haber vermiyorsun, foruma girmesek göremicez, geçmiş olsun.

LG G2 cihazımdan gönderildi

İyi konuşmuşuz ha 57 dakika :)

Yiğit Doğukan

Konuyu yeni gördüm ve yorumları üşenmedim tek tek okudum. Çok çok geçmiş olsun. Daha beteride olabilirdi bununla geçmiş olsun. Bu antifiriz bu kadar etkiler miymiş arkadaş? Ben kışın başında suyu değiştiğimde Castrol'ün yeşil renkli antifirizini koydum ama bu olaylardan sonra iyice işkilledim...

fatihmehmet

Konuyu yeni gördüm ve yorumları üşenmedim tek tek okudum. Çok çok geçmiş olsun. Daha beteride olabilirdi bununla geçmiş olsun. Bu antifiriz bu kadar etkiler miymiş arkadaş? Ben kışın başında suyu değiştiğimde Castrol'ün yeşil renkli antifirizini koydum ama bu olaylardan sonra iyice işkilledim...

Teşekkür ederim. Forumdan yine Levent abi de aynı sorunu yaşamıştı. Onun da antifiriz nedeniyle olmuştu. Ben paraflu içeren bi antifiriz koydum mavi renkli.

Mavi renk ile yeşil renk aynı özellikte sanırım. Kırmızı farklı. Gecmis konuları incelerken gormuştum.

Yaz kış antifirizden şaşmamak lazım. Yoksa normal kullanımdan sonra pas tutan yerler antifiriz koyunca açılıyor kaçaklar başlıyor.

Yiğit Doğukan

Teşekkür ederim. Forumdan yine Levent abi de aynı sorunu yaşamıştı. Onun da antifiriz nedeniyle olmuştu. Ben paraflu içeren bi antifiriz koydum mavi renkli.

Mavi renk ile yeşil renk aynı özellikte sanırım. Kırmızı farklı. Gecmis konuları incelerken gormuştum.

Yaz kış antifirizden şaşmamak lazım. Yoksa normal kullanımdan sonra pas tutan yerler antifiriz koyunca açılıyor kaçaklar başlıyor.
Bende ki daha önce kırmızıydı ancak ustanın ısrarla aralarında fark yok, birşey olmaz demesi üzerine bende razı gelmiştim. Ben işimi sağlama alıp yarın suyu değiştireyim.