Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Motordan gelen ses

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Oğulcan Yücel

Arkadaşlar alfa 147min motorundan garip bir ses geliyor. Normal çalışırken bazen lak lak lak şeklinde ses geliyor Sanki avans vuruyormuş gibi. Bu neden olabilir ?

Oğulcan Yücel

Alfa servisleri kapalı olduğu için sanayide bir ustaya gösterdim. Gergi rulmanından olduğunu söyledi. Aracın triger seti 45000 kmde 10.2011 de değişmiş. Şu an 60000de. Set olarak mı değiştirmeliyim sizce ? Ya da başka bir yerden gelme ihtimali var mı ?

tolga_ozhan

Problemi nokta atışı tahmin etmek imkansız.
Benim tavsiyem aracı bu haliyle kullanmayın ve ilk fırsatta bir Alfa Romeo ustasına gösterin.

sp4rc0

gergi rulmanı olma ihtimali var tabiki. Triger setinde herhangi bir elemandan şüphe varsa aracı çalıştırmayın. Kayış koparsa, masraf çok daha fazla olur. Rulman dinleme cihazıyla teşhis koyulduysa doğrudur. Ama bakarak, kafa uzatarak dinlediyse teşhis muhtemelen yanlıştır.
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

Oğulcan Yücel

Bakarak sorunu söyledi. Aracı kullanmıcam yarın ilk işim servise gitmek olacak.

Oğulcan Yücel

Izmirde hangi ustayı önerirsiniz peki ?

Oğulcan Yücel

Bu gün alfa tekniğe gittim. Triger set devirdaim ve sarj set değişti. Ses düzeldi ve arabanın çekişi baya iyileşti.

ozkan1983

arabanın çekişi iyileşti derken :o

Oğulcan Yücel

Bildiğiniz iyileşti. Aracın ivmelenmesi arttı yani. Triger gergisi çalışmıyormuş bunun ilgisi olduğunu düşünüyorum

Alfadanadam

Felaketin ucundan dönmüşsünüz :)

tunerviper

Sentede kaçık olabilir çekiş iyileştiye.
Turbo Twin Spark