Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

34 DYG 19 Rosso 156 Rüya bitti :(

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

FB10ur

Yakışmış biraz daha yukarda olsa sırıtmazmış aslında:)

okan

Bende ziraat bankasının başak amblemini arabaya yapıştırayım :D

Onur ÖZTÜRK

You are not allowed to view links. Register or Login
HLX ile takas edelimmi  :D referansı teoman ustadan alabilirsin V hlxin  :D

Teoman Usta kim? Hlx nedir? Toyota Hilux'tan mı bahsediyorsunuz Murat Bey? :))

Şunu hala izleyip izleyip gülüyorum  :D ALLAH akıl fikir versin buna :)
Tuhaf biri gerçekten :)

O zamanda çamurluk çizgisini kesecekti. Zaten değişiklik olsun diye şimdilik çizgi üstüne aldım :clover:

Olur aslında ama bence Ing bank'ı deneyin. Daha etkileyici olur :D
                                                                                                                           Stile Italiano

murat_016

HLX ile takas edelimmi  :D referansı teoman ustadan alabilirsin V hlxin  :D

Teoman Usta kim? Hlx nedir? Toyota Hilux'tan mı bahsediyorsunuz Murat Bey? :))

Şunu hala izleyip izleyip gülüyorum  :D ALLAH akıl fikir versin buna :)
Tuhaf biri gerçekten :)

O zamanda çamurluk çizgisini kesecekti. Zaten değişiklik olsun diye şimdilik çizgi üstüne aldım :clover:

Olur aslında ama bence Ing bank'ı deneyin. Daha etkileyici olur :D

:D :D

coolistanbul

Hosgeldiniz tekrar guzel keyifli gunlerde kullanin yapilan islemlerden sonra cok daha guzel olmus masallah ... Nazar...

Ask 3 Degil 4 Harftir ---> ALFA
alpertura/GT
Aşk 3 değil 4 harftir => ALFA
1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
1999 2.0 TS GTV Gümüş Gri
2006 2.0 SS GT

Onur ÖZTÜRK

Hosgeldiniz tekrar guzel keyifli gunlerde kullanin yapilan islemlerden sonra cok daha guzel olmus masallah ... Nazar...

Ask 3 Degil 4 Harftir ---> ALFA
alpertura/GT

Teşekkür ederim...

Daha yapılacaklar var sırada bekleyen fakat evimi taşıma durumum çıktı ortaya ve yaklaşık 2 aydır İstanbul Anadolu yakasında bir ev bulamadım.

Kısmetse önce başımı sokacak bir ev bulup kaldığım yerden (Plakalar, farlar, kaporta vs) işlemlere devam etmek istiyorum :)
                                                                                                                           Stile Italiano

Onur ÖZTÜRK

Malzemeleri aldık...

Bir deneyelim dedik..

Hoşumuza gidince parlasın istedik...

Ve Sonuç :)

Not: Fotoğraflarda 156'nın üstünde 2 günlük toz duruyor ve henüz wax atılmadı 8)
                                                                                                                           Stile Italiano

Alfadanadam

Elma şekeri gibi maaşallah :)

LG-D802 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

senati

cok cok iyi bir calisma olmus hatta fazla parlamis :D Malzemeleri ve uygulama sirasini sirasiyla paylasabilir misiniz?Benim de aklimda var forumdan arastirdigim kadariyla bilgi edindim fakat konuya tam hakim degilim.Bu yuzden net olarak birinci agizdan duymak isterim. :nazar:

Onur ÖZTÜRK

cok cok iyi bir calisma olmus hatta fazla parlamis :D Malzemeleri ve uygulama sirasini sirasiyla paylasabilir misiniz?Benim de aklimda var forumdan arastirdigim kadariyla bilgi edindim fakat konuya tam hakim degilim.Bu yuzden net olarak birinci agizdan duymak isterim. :nazar:

Teşekkürler. Bu halini görünce bende çok şaşırdım doğruyu söylemek gerekirse :)

Öncelikle malzemeler Kil(clay bar)+Meguiars 105 çizik giderici+Meguiars 205 hare giderici+Polisaj makinesi+cutting ve polishing pedler+ Bol bol microfiber bez.. Toplamda 200 TL tutuyor fakat bunun 130 lirası zaten makine ve en az 2-3 uygulama yapabiliyorsunuz aldığınız malzeme ile.

İlk olarak aracı temizce yıkayın.

Önce kil ile polisaja hazırlanıyor araç. Kil uygulama şekli internette var. zaten kaydırıcı bir sıvı ile(1/5 oranında sulandırılmış sonax marka hızlı cila kullandık) Kil yüzeyde pürüz kalmayacak şekilde gezdirilir.elinizi sürdüğünüzde hiçbir pürüz olmayacak yağ gibi kayacak.

Sonrasında araç iyice yıkanır tekrar.

Sonrasında cutting ped ile( Eğer yüzeydeki çizikler çok ağırsa yün pedle yapın ama çok dikkatli olmak gerekiyor. Yün ped çok aşındırıcıdır, eğer eliniz yatkın değilse kurcalamayın :D ) Meg 105 aşındırıcıyı önce yavaş devirde (600 d/d) iyice yedirin fazla bastırmadan. Sonra 1200 devir civarında polisaja geçin. 2-3 dakika sonra 1500 devirde devam edin ve 1-2 dakika sonra tekrar 600 devirde polisaj makinesini gezdirin ve soğutun. İşlem bittiğinde üzerinde çalıştığınız parçayı microfiber bezle iyice silin.Uygulama görüntüleri internette var.

Bir sonraki aşamada ise Polishing ped ile meg 205 uygulamasına geçiyoruz. Bu hare gidericidir. Bunuda aynı şekilde uyguluyoruz ama 2 kademede yani 105'i 1200 devirde uygulama yerine 1500-2000 devir ve bastırarak kullanıyoruz. Sonrasında tekrar soğutma işlemi ve bittikten sonra parçayı silme. Her bir parçayı ayrı ayrı işleme tabi tutuyoruz. Hatta uygulama yapacağınız parçayı kağıt bantla 2 parçaya bölerseniz farkı hemen görürsünüz.

Tamamı bittikten sonra tekrar yıkama ve wax. Yıkama işlemini fırçasız ve kaliteli bir oto şampuanı ile yaparsanız daha iyi olur.

Bunun dışında aklınıza takılan birşey olursa her zaman yardımcı olurum.  :alfisti: :yukari-ok:
                                                                                                                           Stile Italiano

senati

Teşekkürler. Bu halini görünce bende çok şaşırdım doğruyu söylemek gerekirse :)

Öncelikle malzemeler Kil(clay bar)+Meguiars 105 çizik giderici+Meguiars 205 hare giderici+Polisaj makinesi+cutting ve polishing pedler+ Bol bol microfiber bez.. Toplamda 200 TL tutuyor fakat bunun 130 lirası zaten makine ve en az 2-3 uygulama yapabiliyorsunuz aldığınız malzeme ile.

İlk olarak aracı temizce yıkayın.

Önce kil ile polisaja hazırlanıyor araç. Kil uygulama şekli internette var. zaten kaydırıcı bir sıvı ile(1/5 oranında sulandırılmış sonax marka hızlı cila kullandık) Kil yüzeyde pürüz kalmayacak şekilde gezdirilir.elinizi sürdüğünüzde hiçbir pürüz olmayacak yağ gibi kayacak.

Sonrasında araç iyice yıkanır tekrar.

Sonrasında cutting ped ile( Eğer yüzeydeki çizikler çok ağırsa yün pedle yapın ama çok dikkatli olmak gerekiyor. Yün ped çok aşındırıcıdır, eğer eliniz yatkın değilse kurcalamayın :D ) Meg 105 aşındırıcıyı önce yavaş devirde (600 d/d) iyice yedirin fazla bastırmadan. Sonra 1200 devir civarında polisaja geçin. 2-3 dakika sonra 1500 devirde devam edin ve 1-2 dakika sonra tekrar 600 devirde polisaj makinesini gezdirin ve soğutun. İşlem bittiğinde üzerinde çalıştığınız parçayı microfiber bezle iyice silin.Uygulama görüntüleri internette var.

Bir sonraki aşamada ise Polishing ped ile meg 205 uygulamasına geçiyoruz. Bu hare gidericidir. Bunuda aynı şekilde uyguluyoruz ama 2 kademede yani 105'i 1200 devirde uygulama yerine 1500-2000 devir ve bastırarak kullanıyoruz. Sonrasında tekrar soğutma işlemi ve bittikten sonra parçayı silme. Her bir parçayı ayrı ayrı işleme tabi tutuyoruz. Hatta uygulama yapacağınız parçayı kağıt bantla 2 parçaya bölerseniz farkı hemen görürsünüz.

Tamamı bittikten sonra tekrar yıkama ve wax. Yıkama işlemini fırçasız ve kaliteli bir oto şampuanı ile yaparsanız daha iyi olur.

Bunun dışında aklınıza takılan birşey olursa her zaman yardımcı olurum.  :alfisti: :yukari-ok:

cok cok tesekkurler kafamdaki taslar tam olarak yerine oturdu simdi..ilk firsatta ben de deneyecegim umarim sizinki gibi basarili bir sonuc elde ederim ;)

Erkay KAHYA

Elinize sağlık çok şık olmuş.
(Renk güzel olunca böyle oluyor.  ;) )

Gouki

FB10ur

Adaşım eline sağlık harika duruyor yalnız senden bir ricam var şu plakaya bir çözüm bul app veya yamuk plakayı düzelt bu güzelliğe hiç yakışmıyor  :(

Onur ÖZTÜRK

cok cok tesekkurler kafamdaki taslar tam olarak yerine oturdu simdi..ilk firsatta ben de deneyecegim umarim sizinki gibi basarili bir sonuc elde ederim ;)

Rica ederim. Bende çok araştırmıştım. İnanın ararken kullanılan terimler ilk etapta o kadar yabancı geliyor ki :)

Elinize sağlık çok şık olmuş.
(Renk güzel olunca böyle oluyor.  ;) )

Teşekkürler Erkay.  :arkadasim:

Ellerinize sağlık Onur.

Adaşım eline sağlık harika duruyor yalnız senden bir ricam var şu plakaya bir çözüm bul app veya yamuk plakayı düzelt bu güzelliğe hiç yakışmıyor  :(

Teşekkürler adaş. Bu plaka işi taaa ilk sayfalardan başlayarak her sayfada bana telkin edilen durum aslında.  :D

Benim niyetim plakayı yenilemek değil çıkarmak aslında ama sıkıntı şu ki, en son plakayı yerinden sökmeyi denediğimde tampon tırnaklarından çıktı :S

Bu kadar sağlam neyle yapıştırmışlar merak ediyorum ama kısmetse sökebilirsem altını temizleyip tekrar boyayıp bir daha da plaka takmak istemiyorum aslında :)
                                                                                                                           Stile Italiano

FB10ur

Muhtemelen silikon kullanmışlardır bununda çözümü misina:) misinayla tampon ve plaka arasına girip yavaşca ayırabilirsin..

Onur ÖZTÜRK

Muhtemelen silikon kullanmışlardır bununda çözümü misina:) misinayla tampon ve plaka arasına girip yavaşca ayırabilirsin..

Birde böyle deneyeyim. Plakanın altındaki boya gidecek gibi görünüyor   :(
                                                                                                                           Stile Italiano

Onur ÖZTÜRK

Uzun zamandır bir şey yapmıyordum kendisine. Satılık malum :)

Geçenlerde üst kapak contasından yağ sızdırdığını görünce değiştireyim diye gittim Muttalip Usta'ya. Sabah 9'da girdim içeri, çay demledim, kahvaltı falan yaptık :)

Sonra derdimi anlattım. İşe başladık. Söktük üst kapağı, elin değmişken şu varyatöre bakıver ustam- varyatör sağlam. Trigeri'de değiştirelim mi?-Olur,hazır sökmüşken devr-i daim pompasıda değişsin, tamam falan derken ağır bakım yaptık resmen :D

Sonra marşa bastık yağ falan yok ama o tıkır tıkır ses geliyor yine. Bir saniye deyip varyatör selenoidini söktü Muttalip usta ve bingo :)

Meğerse varyatör selenoidi içindeki yay basılı kaldığından varyatör açık gibi bir durumda kalmış ve şikayet ettiğim düşük devirlerde yoğun duman sebebi buymuş. Onu düzeltip yerine taktığımızda ne ses kaldı ne duman :DŞimdi maşallah tık yok :nazar:

Stile Italiano

alfacan

Elinize sağlık , üst kapak contasından sonra yağ eksiltmedim ben sende de böyle olacak  :kahve:

Murad

Ustanın ellerine sağlık sana da hayırlı olsun Onur.
Aracı sattığını yeni öğrendim plan nedir? :)

murat_016

onur abi hayırlısı olsun hastayım şunun plakaya valla  :D

gokhan karadas

Malzemeleri aldık...

Bir deneyelim dedik..

Hoşumuza gidince parlasın istedik...

Ve Sonuç :)

Not: Fotoğraflarda 156'nın üstünde 2 günlük toz duruyor ve henüz wax atılmadı 8)
bende isterim  :D 8)

Onur ÖZTÜRK

@Ercan: Sağol kanka. İnşallah dediğin gibi olur ama bana pek faydası olmayacak sanırım. Kısmetse yeni kullanan kimse o sefasını sürecek. Bakım üstünden 1 hafta geçti. 1 haftada 14km yol yapmışım. Bostancı Sanayiden eve geliş sadece... :)

@Murad; Teşekkürler :) Plan Uno alıp ölene kadar binmek :) Belki yanına 147SS GTSS yada 159 Qtronic tabi kısmet olursa :)

@Murat: Gel sana vereyim plakayı, lafı olmaz :)
@Gökhan; Söylemiştim, müsait olunca hallederiz sorun olmaz diye, ne çabuk unuttun :)
                                                                                                                           Stile Italiano

Murad

alfistahakan

Onur bey bakım olayı için elinize sağlık ....Çok güzel bir 156 olmuş.Hem boya kaporta hem motor olarak ..İyi günlerde kullanın...
Hakan
Forever Alfa