Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Boya Kaplama - Boya Yıkama

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Dnztktk

Arkadaşlar merhabalar,

Geçen hafta aldığım habere göre, aracım 2-2.5 hafta sonra Türkiye sınırları içerisinde olacak :) Benim de hafiften hazırlıklara başlamam gerekiyor bu sebepten ötürü. Öncelikli konu ise, boya. Araç mat beyaz olduğu için ve daha önce mat boya ile ilgilenmediğim için konu hakkında bilgili arkadaşların yardımını bekliyorum.

Öncelikle, mat boya kaplaması kaliteli olarak İstanbul'da nerede uygulanır bileniniz var mı? Boya kaplama prosedürü sonrasında parlama olmaması adına ürünün mat boya için özel olması gerekli bence.

İkincisi de, tavsiye edeceğiniz oto yıkamacılar nelerdir İstanbul'da acaba? Konu hakkında biraz bilgim var internet sayesinde, aracı kendim yıkamadığım zaman güvenilir ellere bırakabilmek istiyorum :)

Şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için.

Alfadanadam

Hayırlısı, biz de merakla bekliyoruz sizinle birlikte :)

Nano boya koruyucular aldı yürüdü son zamanlarda. Sitemiz üyelerinden Soner'in (naxos) Glaze Garage adında yeri var. KEndisi aynı zamanda Nasiol markasının Türkiye'deki ilk uygulama noktası. Bence ona bir danışın derim.

ozoozo

Bülent abinin dediği gibi NANO uygulamalar aracın orjinal boyasının üzerinde xxxx mikron kadar katman oluşturup , kılcal vs çiziklerden ve boyaya gelecek herhangi bir zarardan olabildiğince koruyor.

Soner abinin yanına gitmek kısmet olmadı ancak forumda bir çok üye kendisine uğruyor ara ara ve harika sonuçlar çıkıyor. Bende onları baz alarak Glaze garage diyebilirim.  :yukari-ok:

Edit : Eğer ki komple arabayı da kaplatmayı düşünürseniz oda mantıklı olur , çevremde bu tarz arabalara binen arkadaşlarım genellikle eğer uygun renk vs var ise direk boyaya zarar gelmesin diye orjinal rengine komple kaplatıyor. Sizinki de beyaz mat haliyle çok kolay bulunan bir folyo , direk işinin ehli yerlerde bu işi yaptırıp kafanız rahat kullanabilirsiniz. Orjinal aynı renk , folyo aynı renk olacağı için hiç bir şekilde fark olmayacaktır. Hemde zarar gelmez. Çizildi,çizdiler,sürttü vs derdinden sizi kurtarır :) tabi ki naçizane fikrim , memlekette gereksiz insan ve çekemeyen insan çok var , kendini bilmezin birisi gelip çizerse o baş ağrısını çekmeye değmeyecektir. Şahsen benim giu da bile en ufak bir şey görsem sanki beni çizmişler gibi hissediyorum , 4C de o duygu zirvedir :D

Gelişme içinde çok sevindim , heyecanla bekliyoruz.  :nazar:

Alper

Bence şeffaf folyo ile kaplat.
Maslak da bu işi Prof yap yerler var.
Beraber de gidebiliriz.
Genelde o taraflarda olduğum için haberlesiriz gideriz en iyisi ne olur ogreniriz ona göre yonlenirsin sende.

Samsung NOTE 3  cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.

blackgear

Off Topic!..

Bu yavru Ankara sınırları içerisine giecek mi acaba?  8) Ankara ekibi olarak 4C karşılama buluşması düzenleyebiliriz  :alkis: :D

Ormanci

4C'yi mi kaplatacaksınız?
Şahsen hiç düşünmezdim valla.

Kaplanan araçlara genelde boya veya pert işlemleri gizlenen araçlar gözüyle de bakılıyor son zamanlarda, onu da hatırlatayım :)

Yapacaksanız arkadaşların dediği gibi şeffaf film bence çok daha iyi olur.

Yıkama konusunda ise Anadolu yakasındaysanız Kızıltoprak Meguiars diyebilirim. Boya koruma için de oraya uğrayabilirsiniz.

ozoozo

You are not allowed to view links. Register or Login
4C'yi mi kaplatacaksınız?
Şahsen hiç düşünmezdim valla.

Kaplanan araçlara genelde boya veya pert işlemleri gizlenen araçlar gözüyle de bakılıyor son zamanlarda, onu da hatırlatayım :)

Yapacaksanız arkadaşların dediği gibi şeffaf film bence çok daha iyi olur.

Yıkama konusunda ise Anadolu yakasındaysanız Kızıltoprak Meguiars diyebilirim. Boya koruma için de oraya uğrayabilirsiniz.

Burada ki kaplatma renk değişiminden vs değil ki :) orjinal rengin üzerine aynı renkte kaplama olacak haliyle arabanın orjinal boyası korunmuş olacak. Bir çok insan zaten bunu böyle yapıyor araba kırmızı mı , gidip aynı renkte kırmızıya kaplatıyor haliyle hiç bir şekilde sırıtmıyor ve araç korunmuş oluyor. 110-150€ verilen bir arabaya yapılması gereken en mantıklı hareketlerden. Bahsettiğim gibi çevremde yapan arkadaşlarım çok var ve bana da mantıklı geliyor.

Arabayı pert sanma durumuda değişik :) Araç sahibi mutlu mesut biniyorsa şahsen daha TR olmayan bir arabayı kimsenin pert olmuşta kaplatmış diyeceğini düşünmüyorum. Orjinalliği bozmamak adına aynı renge kaplatılır , satarkense mis gibi folyo kaldırılır veya kaldırılmaz satılır. Hiç yoktan taş sıçradı,adam sürttü,çocuklar çizmiş vs derdinden kurtarır.

iPhone 'den You are not allowed to view links. Register or Login aracılığı ile gönderildi

Dnztktk

Merhabalar,

Zaten kaplama dediğim boyasını değiştirmek adına değil, şeffaf bir kaplama. Aynı boya ile kaplamayı düşünmemiştim, onu da bir kenara not alayım düşünülecekler arasında. Teşekkür ediyorum :)

Ankara'ya gelme konusunda ise; önce aracın kendisi bir gelsin, daha rotamız belli değil  :D

wolkanku

özel bir alfa romeo alacağım. özel bir renk alacağım.
üstünü aynı renk folyo ile kaplatacağım.
keyfini ben çıkaramayacağım sırf satarken karşımdaki çingenelik yapıp boyasında taş vuruğu izi var. vb. demesin diye..
bir zahmet benim arabamı almasın der geçerim. gitsin ikinci bir 4c bulursa onu alsın  :haydi:

şeffaf folyo belki düşünülebilir ancak aynı renge folyo ile kaplatmak tamamen çok mantıklı gelmedi.
şeffaf folyonun da zamanla sarardığını unutmamak lazım.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

ar.159

keyfini ben çıkaramayacağım sırf satarken karşımdaki çingenelik yapıp boyasında taş vuruğu izi var. vb. demesin diye..
bir zahmet benim arabamı almasın der geçerim. gitsin ikinci bir 4c bulursa onu alsın  :haydi:

şeffaf folyo belki düşünülebilir ancak aynı renge folyo ile kaplatmak tamamen çok mantıklı gelmedi.

Aynen katılıyorum, arabanızı sonuna kadar hissedin yaşayın zaten Türkiye'de tek olacak bir arabaya sahipsiniz ikinci elde muhakkak zarar edeceksiniz bunları şimdiden düşünüp alacağınız keyfi kaçırmayın. Ayrıca yaptıracağınız kaplamanında boyaya zarar vermeyeceğinin bence kimse yüzde yüze garantisini veremez. Yarın çıkartayım derken "ama biz garantiyi kapalı garaj için vermiştik siz bu arabayı hep güneşin altına parketmişsiniz" der çekilirler kenara.

34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

Lbe

Mat şeffaf kaplama için GMG'ye bi danışın isterseniz

ozoozo

Tamam da arabanın hissi,görüntüsü hiç bir şeyi değişmeyecek sadece folyo kaplama olacak yani demek istediğim , Deniz bey şuraya fotosunu koyduğunda hiç birimiz kaplama olduğunu anlamayacak. Sadece dokunduğunuz da anlaşılacak.

Kaldı ki ben onu Ormancıya dedim arabayı pert vs sanma için.

Benim dediğim tamamen arabanın orjinalliğini bozmadan korumak. Birebir aynı görüntü sadece arabanız korunacak. 4C gibi bir araba alıpta birisi gelip çizerse emin olun daha çok keyif alırsınız..

iPhone 'den You are not allowed to view links. Register or Login aracılığı ile gönderildi

ozoozo

Aynen katılıyorum, arabanızı sonuna kadar hissedin yaşayın zaten Türkiye'de tek olacak bir arabaya sahipsiniz ikinci elde muhakkak zarar edeceksiniz bunları şimdiden düşünüp alacağınız keyfi kaçırmayın. Ayrıca yaptıracağınız kaplamanında boyaya zarar vermeyeceğinin bence kimse yüzde yüze garantisini veremez. Yarın çıkartayım derken "ama biz garantiyi kapalı garaj için vermiştik siz bu arabayı hep güneşin altına parketmişsiniz" der çekilirler kenara.

GMG böyle bir durumda her türlü karşılıyor ve orjinal boyaya hiç bir şekilde zarar gelmiyor.

ooztuncer

Merhabalar,

Naçizane görüşüm hiçbir şeyle kaplatmamak, sadece nano boya koruma yaptırmaktan yana. Detailing forumu var iki tane (belki biliyorsunuzdur), bence orada bu işi profesyonel yapanlardan yardım alarak 6-8 aylık nano korumalar yaptırmanız daha uygun olacaktır (gtechnic ürünlerini öneririm).

Saygılar.

NOT: ayrıca, folyo yapıştırıcılarına bende tamamen güvenemiyorum, çıkartırken boyanın rezil olma riski bence her zaman var... illa ki folyo derseniz de, benim görüşümde saydam folyodan yana olacaktır.
2002 156 SS

Nicola Larini

Şahsen otomobil benim olsaydı ben ne folyo kaplatırım, ne de 8 aylık(meçhul) nano koruma uygulatırım. Bir ölçüde taş darbelerine, kuş pisliğine karşı ise tamamen dirençli, boyanın solmasını önleyen UV korumalı 5 yıl garantisi olan seramik kaplamayı yaptırırdım.  :nazar: