Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Aylardır Alfa 147 Bulamıyorum..

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

powermoon

Mart ayından beri 1.6 TS Distinctive MK2 kasa sunrooflu arıyordum. (Konu tarihine bakarsanız anlayacaksınız.)
Bütçem 24Bin TL'ydi.
Bulamayınca hadi sunroof olmazsa da olur dedim. Sonra Progression da kabulum dedim. Baktım yine bulamıyorum, sonunda bütçeyi arttırdım ama 5 ayı aşkın süredir halen temiz bir 147 denk getiremedim. 6-7 aracı gidip gördüm ikisini de ekspertize soktum ama temiz çıkmadı.
Öyle çok ince eleyip sık dokumuyorum, 1-2 parça boya veya ufak tefek masralar kabulum ama neler neler  çıkıyor. Genelde iç aksamı acayip dökülüyor baktığım araçların. Ayrıca ön konsol falan acayip yıpranmış oluyor.
80-90 bindeki 2007 model araçtaki bu yıpranmaları anlamıyorum. Bizde Peugeot 307 var, 2005 model 155binde ama içi sıfır gibi. Gelin görün ki Alfa'lar dökülüyor.

Ama yılmıyorum halen aramadayım...

ismet

merhaba hoşgeldiniz.

lpg ile uyum tamdır, sıkıntı yaşamazsınız. 11 litre abartı geldi bana, benim 8 civarıydı. karmada 7lere düşüyordu. 147 alınası araçtır ancak temiz bulmanız gerekmektedir, yoksa her dökülen araç gibi uğraştırır. o yüzden bakımlı araç almakta veya kenara 1-2 bin koymakta fayda var.

bu arada 147lerin 1.6ları 120 beygir, öyle süper bir gidişleri yok, bilginiz olsun. bence bir test sürüşü yapmadan karar vermeyin.
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

Yiğit Doğukan

147'nin kronik sorunlarından bahsetmek gerekirse; varyatör, alt takımdan gelen gıcırdamalar dışında öyle can sıkıcı bir durum yok. Bakımları zamanında yapıldığında ve özenli kullanıldığında varyatör arızasını da en erken 40.000 km'de bir görürsünüz.
TS motorlar LPG ile son derece uyumludur. Tüketim konusuna gelirsek; şehir içi yoğun trafikte 10 litre, şehirler arası yollarda 7 litre LPG tüketmekteyim.
Sonuç olarak, feleğin çemberinden geçmemiş bir 147 sizi asla pişman etmeyecektir.

Murad

Öncelikle hoş geldiniz.
Bu forumda sanırım 147 alınır mı sorusuna, hayır alınmaz diyecek biri yoktur.
Bir 147 kullanıcısı olarak kullanım şeklinize göre, daha doğrusu motorun o mükemmel kükreme sesini duymak için benim gibi genelde 4000-4500-5000 devirlerde kullanırsanız 11 litre tüketimi görmeniz muhtemeldir. Alfa kullanıcısı olduğum için söylemiyorum ama sürüş dinamikleri, direksiyon ve yol hissi, sportif kullanım hissi gibi açılardan diğer opel, vosvos, peugeot gibi araçlarla bence mukayese dahi edilmez. Bu araçların hepsini kullanmış biri olarak diyorum ki bu bu bambaşka bir durumdur. Düzgün bir 147 alırsanız memnun kalacağınızdan şüphem yok. Önemli olan bütçenize göre en bakımlı olanı almak.

mahoretti

tamamen sizin ne beklediğiniz ile alakalı bir soru bu. 2.0 vergi açısından biraz daha farklı olsada motor rahatlığı olarak 1.6 ya göre daha iyidir tahmin ediyorum. Ama 2.0 manuel var mı bilmiyorum. 1.6 ile 2.0 arasında öyle ahım şahım bir yakıt farkı yok. Hele LPG takacaksanız hiç önemi olmaz. 1.6TS motorların alt devirleri biraz ölüdür ama 3000 devirden sonra seni tatmin eder gidişi ile. Fiyat olarak ta donanım karşılığı olarak fazlası ile sizi memnun eder.

OğuzCanAlantor

You are not allowed to view links. Register or Login
Merhaba arkadaşlar. Özel üretim bir Peugeot 206'dan sonra beni standart bir aracın kesmeyeceğini düşündüm ve Alfa 147'ye karar verdim. Bütçem max.22 - 23Bin TL. 2005 sonrası makyajlı kasa ve sunroof olmazsa olmazım. Tek kapı olabilir.
Sizce 147 alınası bir araç mı, yoksa uğraştırır mı?
Baktığımda 1,6 TSpark'ların şehiriçi tüketimi 11,2lt görünüyor, bu beni korkutuyor açıkçası. Eski aracımı benzinle kullandım 1,6 110HP olmasına rağmen 6,6lt karma tüketimim vardı.
LPG ile 147'nin uyumu nasıldır?

Herkese iyi forumlar..

İyi günler 147 bence sorun açısından diğer alfalara göre daha sorunsuz bir araçtır. Şuan benim aracım hatcback 3 kapı 147 5 cm yay spor amortisör + 17 8c jant ile şehir içi 27-28 kuruş yakıyor birazda agrasif sürüyorum. Alfaya bir yerden başlanıcaksa 147 bunun için en ideal araçlardan biridir.

Anıl

Merhaba arkadaşlar. Özel üretim bir Peugeot 206'dan sonra beni standart bir aracın kesmeyeceğini düşündüm ve Alfa 147'ye karar verdim. Bütçem max.22 - 23Bin TL. 2005 sonrası makyajlı kasa ve sunroof olmazsa olmazım. Tek kapı olabilir.
Sizce 147 alınası bir araç mı, yoksa uğraştırır mı?
Baktığımda 1,6 TSpark'ların şehiriçi tüketimi 11,2lt görünüyor, bu beni korkutuyor açıkçası. Eski aracımı benzinle kullandım 1,6 110HP olmasına rağmen 6,6lt karma tüketimim vardı.
LPG ile 147'nin uyumu nasıldır?

Herkese iyi forumlar..
Merhaba hoşgeldiniz. Özel üretim 206 derken neyi kastettiniz anlayamadım(Roland Garros donanım??) ama 206'nın 110HP lik versiyonlarının hiçbirini performans ve donanım konusunda aratmaz diyebilirim.
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

TRUPHASE

ALFA sadece bir araba değil ayrıca elit bir topluluktur. Eğer sadece araba olsaydı şimdi hepimiz başka araçları deniyor olabilirdik. 147 gayet alınası bir araçtır fakat unutulmamalıdır ki performans için üretilmiş olan modeli GTA dır. Bunun dışında kalan 2 litre motor 147 için çok keyifli zamanlar yaşamanızı sağlar. Bence 2 litre motor o araç için en iyi seçenektir. 1.6 litre ise 156 1.6 ya nazaran günümüz için kötü değildir. Sonuç olarak 145 bile alsanız ailenin içine gireceksiniz ama  1.6 litre 1997 model motordan mucizeler beklemeyin. Günümüz araçları ile 156 ile 147 yi karşılaştırmak insafsızlıktır hem de iki yeni alfa modeli varken. Bu arada ALFA nın özel yapım ya da özel bir model olmasına gerek yoktur bizim için bebektir,ilgi ve alakamız her modele eşittir. (4c hariç:) )
[url="//www.trioacoustic.com"]www.trioacoustic.com[/url]

erdem1904

Almamalısınız... Parçası pahalıdır.. Bulması sıkıntılıdır... Sürekli masraf açar.. Alırsın Alfa olursun kalfa diye dalga geçerler... Alfazede bu, 147 nin de son sahibi olacak kesin diyalogları yaşanır... Motoru yağ yakar... Yerli yersiz triger koparır. Ön takımı sürekli ses yapar... Sunroofundan su alır.. Özellikle Selespeed inin yanına yaklaşılmaz.. Adamı rezil eder ulu orta yolda bırakır...

Bu cevapların hepsi çevrenizden gelebilir. Kulak asmayın. Temizini alın keyfinize bakın.. 3 eksiğine kelepir diye bakımsızını alırsanız bu yorumları yapan ahaliye dahil olacaksınız demektir.   ;)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

alihsans

Ben de özel üretim ve standart araç konularını merak ettim.
Sonuçta Alfa 147 de diğerleri gibi standart bir araç.  :)
Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

powermoon

Yorumlar için teşekkürler.

Önceki aracım tasarım olarak spor çizgideydi. Alfaların da tasarım ve sürüş dinamikleri olarak standart bir araçtan ayrı olduğunu düşünmekteyim.  :D

İstediğim gibi bir araç buldum ama TRAMER'de 3 adet hasarı çıktı.  :duvar:

Bütçem biraz düşük kalıyor sanırım temizini bulmak için.

ihsany

147 candır  :clover:,
sürüşü çok keyiflidir,
yol tutuşu üst düzeydir,
performansı tatminkardır,
parça/bakım fiyatları uygundur,
kalite hissi yüksektir,
tasarımı kendine baktırır,
yakıtı normaldir (7-10 lt arası kullanıma göre),
ruhu vardır, duygusaldır,
ben zamanında aldım keyifle kullandım, şimdi Kubilay'da, o keyfini çıkarıyor  :nazar:

Ancak size tavsiyem bakımlı bir 147 almanız olur :)
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

chao

147 her zaman alınır.. Param olsa alır kenara koyar saklarım bir tane.. Kullandığım en keyifli arabalardan birisir.. Temiz ve bakımlısı olursa en sorunsuz arabadan daha sorunsuzdur.. Yakıtı zorlasanız sehir içinde 9 un altına inmez. Sesi yeter  :haydi:
2004 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctinve
2013 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 Progression Pluse
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Distinctive
2016 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Super TCT

Samet89

Bende 3 aylık 147 kullanıcısıyım 2 ay boyunca ankarada en az 10 tane alfa 147 baktım sonunda aldım. Bu süreçte bir allahın kuluda bana al demedi hep olumsuz laflar solendi. Aracımı aldım ve 1000 liralık bi masraf yaptım içini dısını kendim yıkadım ve suan su 3 ayda aldıgım keyif paha biçilmez. Arabayı otoparka park ettigimde defalarca dönüp bakıyorum durusu yetiyor diledigimde süşük devirlerde sakin sakin kullanıyorm ayrı zevk veriyor yeri geliyr trafikte kaşınanlara duman yuttuyorum:) bu araç size istediginiz herşeyi veriyor yeterki siz ona iyi bakın ve korkusuz binin. Aman bişimi olucak aman aman demeyin.
Son olarak sölemek istedigin şudur ki temizini bul rengini sec ve sende takıl bu bitmiycek aşka

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

powermoon

Bu araç için yorumlarınızı alabilir miyim?

İlk sahibinden. Tramer kaydında 3 adet hasarı var.
Hasar 1: Çarpma TL kaydı yok
Hasar 2: Park halinde çarpma 1605TL
Hasar 3: Çarpma 826TL

Murad

Bu araç uzun zamandır ilanda. Satılmış olması muhtemel. Ben 4 ay önce aracımı alırken yanlış hatırlamıyorsan sahibini aramıştım.

Murad

Bütçenizi bilmiyorum ama şu araçlar dikkatimi çekiyor. Değerlendirilebilir.

powermoon

Bütçem belirttiğim gibi en fazla 23bin TL. Ayrıca sunroof kesinlikle olması gerekiyor ve galiriden almaya sıcak bakmıyorum.

Tolga033

Jantlar.. :yukari-ok:

alfa trooper

Çevremdekilerin bir kısmı uzak dur diyip dursada 2 hafta önce kırmızı 147 mi aldım, işim gereği çok keyifli bir markanın otomobillerini kullanıyorum ama 147 min yeri bambaşka, bakımı ile başladım toparlamaya bakalım yarın Detailing Garage da Emre nin ellerine emanet edeceğim. Yollarda gezerken Alfa kullanıcılarını aramaya başladım :) temizini bulduğunda hiç düşünme derim...  :alkis:

powermoon

Arkadaşlar, sağda solda tavsiye edeceğiniz araç var mı? Bu ara arayışım biraz hızlandı.

chao

Arkadaşlar, sağda solda tavsiye edeceğiniz araç var mı? Bu ara arayışım biraz hızlandı.

kendi tavsiyem, 147 alırken şu mutlaka olsun, ya da bu mutlaka olsun arayışında olmak yerine mümkün olduğu kadar orjinal ve bakımlı bir araç almaya özen gösterin, alternatifler arasında en dolusu hangisi ise ona yönelin.. ille de sunroof'lu olacak diye size uzun vadede masraf çıkaracak bir arabadansa, sunroof'suz ancak çok bakımlı bir çok araç bulabilirsiniz 23.000'e.

işalalh gönlünüze göre bir 147 bulursunuz
2004 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctinve
2013 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 Progression Pluse
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Distinctive
2016 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Super TCT

Murad

kendi tavsiyem, 147 alırken şu mutlaka olsun, ya da bu mutlaka olsun arayışında olmak yerine mümkün olduğu kadar orjinal ve bakımlı bir araç almaya özen gösterin, alternatifler arasında en dolusu hangisi ise ona yönelin.. ille de sunroof'lu olacak diye size uzun vadede masraf çıkaracak bir arabadansa, sunroof'suz ancak çok bakımlı bir çok araç bulabilirsiniz 23.000'e.

Doğrudur :)

powermoon

Haklısınız hocam. Umarım bulacağım bir tane temiz 147. Akbile kuvvet gezmekteyim şuan.

Tavsiye edeceğiniz araçlar varsa, ulaşırsanız sevinirim.

Suatsvn

Bende bundan 20 gün önce aldım bir 147  ilk arabam gayet keyifli zevkli bir araç.Gaz tepkileri ,yüksek devirlerde verdiği o ses paha biçilemez verdiğiniz para ile aldığınız donanım ve konfor değerini hak ediyor.Tabi birde Alfa ailesine girmiş oluyorsunuz. :)

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi