Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Battery Charge Low

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Oğulcan Yücel

Arkadaşlar iyi akşamlar . Bu sabah aracımı çalıştırdım. 5 dakika kadar yol yaptım battery charge low uyarısıyla karşılaştım. Ancak bu uyarı yol bilgisayarı ekranında 5 saniye kadar kaldı ardından uyarı kayboldu. Bunun sebebi ne olabilir. Arabayı çalıştırırken hiç sorun yaşamadım gayet rahat çalıştı sabah. Şimdi de marş hemen alıyor. Bunun sebebi ne olabilir , daha önce karşılaşan oldu mu , beni büyük masrafa sokar mı ?

ozoozo

Battery Charge low diyince direk aklıma akü geldi.  :-X

Oğulcan Yücel

Evet ama yolda giderken bunu demesi şarjda sıkıntı olabileceğini düşündürdü

ozoozo

You are not allowed to view links. Register or Login
Evet ama yolda giderken bunu demesi şarjda sıkıntı olabileceğini düşündürdü

araç giderken dediğine göre demek ki dediğiniz gibi şarj olmuyor yani kendi kendini şarjlamıyor akü , sanırım aküyü değişirseniz "bence" sorun çözülecektir. Daha bilgili arkadaşlar yardımcı olurlar mutlaka.

Baskan

Şarj dinamosu içinde lehim atlama, gevşeme olabilir.
Şarj dinamosu içinde kömürler bitmiş olabilir.
Akü ömrünü tamamlamış, şarj tutmuyor olabilir.
Akünün şase kablosu temassızlık yapıyor olabilir.
V kayışı eskimiş, atlıyor olabilir.
bakılacak bölümler bunlardır..

Oğulcan Yücel

V kayışı yeni değişti hocam en iyisi en yakın zamanda aracı ustaya götürmek  :'(

dnr1

Gostergedeki aku lambasi yanmiyorsa sikinti yok bence..o yanarsa sarz dinamosu diyebiliriz..bende oyle olmustu ..komurleri bitiince cirt..
[url="http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg"]http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg[/url]

Alfadanadam

V kayışı değişimi sonrası "uygun" gerginlikte değil muhtemelen.

Oğulcan Yücel

Arkadaşlar o uyarı umursamadım. Geçenlerde marş tek seferde almadı. Ikinci seferde çalıştırabildim aracı. Bu gün arabayı çalıştırdığımda km göstergesi yanıp sönmeye başladı. Bu akünün ömrünün bittiğine ait bir uyarıymış galiba. Şimdi aküyü değiştircem fakat elimde teyp kodu yok sanırım bu bana sıkıntı çıkaracak. Teyp kodunu nerden temin edebilirim ? Ve hangi marka akü önerirsiniz ?

ozoozo

Arkadaşlar o uyarı umursamadım. Geçenlerde marş tek seferde almadı. Ikinci seferde çalıştırabildim aracı. Bu gün arabayı çalıştırdığımda km göstergesi yanıp sönmeye başladı. Bu akünün ömrünün bittiğine ait bir uyarıymış galiba. Şimdi aküyü değiştircem fakat elimde teyp kodu yok sanırım bu bana sıkıntı çıkaracak. Teyp kodunu nerden temin edebilirim ? Ve hangi marka akü önerirsiniz ?

Teyp kodu için bu başlık yardımcı olacaktır sanırım ; You are not allowed to view links. Register or Login

Oğulcan Yücel

Teşekkür ederim peki akü tavsiyeniz var mı?

Oğuz

Hiç akü değiştirmedim daha ama duyduklarıma ve gördüklerime dayanarak Varta tavsiye ederim.
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

ozoozo

Teşekkür ederim peki akü tavsiyeniz var mı?

Oğuz gibi bende hiç değiştirmedim ve bilgim yok malesef :( Ama eminim bilgili arkadaşlar yardımcı olacaktır. Ha ama çevremde bir kaç arkadaşa akü aldığımız oldu öyle çok kasmadık , inci akü,mutlu akü vs o tarz şeyler aldık kullandık , sorunda olmadı. Akünün Kaç amper olacağı önemli "sanırım".

Edit : Bir akü sitesinde şöyle bir bilgiye ulaştım ;

ALFA ROMEO
145 1.4-1.6 / 55 Amper
145 2.0 / 60 Amper
146 1.4 / 55 Amper
146 2.0 / 60 Amper
147 1.6 - 2.0 / 60 Amper
155 / 55 Amper
156 1.6 - 2.0 / 55 Amper
156 2.5 V6 / 72 Amper
164 2.0 / 55 Amper
166 2.0 / 55 Amper
166 3.0 / 72 Amper
33 1.5 / 55 Amper
33 1.7 / 55 Amper
GTV / 55 Amper
Spider 2.0 / 55 Amper

Oğulcan Yücel

Varta 72 amper almayı düşünüyorum amperin yüksek olması sıkıntı çıkarmaz değil mi?

Gouki

Oğulcan Yücel

Hocam yeri değil ancak 147nin iç kapı tutma yerinin üstündeki kaplamalar soyulmaya başladı hoş görünmüyor. Kolları çıkarıp boyamak istiyorum ama çıkaramadım nasıl çıkarabilirim ?

Gouki

Oralar soyuluyor genelde malesef. Ben kapı kaplamasını bile söktürmeden direk üzerinde boyatmıştım ve çok memnun kalmıştım. Plasti dip falan da düşünebilirsiniz.

Oğulcan Yücel

Ben de plasti dip ile boyamayı düşünüyorum ancak üzerindeyken boyamam çok zor olur diye düşünüyorum.

Oğulcan Yücel

Bir de klima düğmelerinin üstündeki kaplamayı nasıl temizlediniz acaba ?

Gouki

Gri kısım mı, tam olarak anlayamadım neresi olduğunu.

Oğulcan Yücel

Evet gri kısım üstünde auto mono yazan tuşlar

Gouki

O düğmeleri hiç temizleme gereği duymadım, bir fikrim yok Oğulcan bey.

Oğulcan Yücel

Sağolun teşekkür ederim :)

hi_cazz

İnci veya Mutlu tercih edin. Sürümü fazla olduğu için depoda bekleme ihtimali düşük.

Note 3 ile tapatalklandı

Oğulcan Yücel

Bu gün oto elektrikçiye gittim aküyü ölçtürdüm. Akünün durumu baya iyimiş. Bu aküyü değiştirirsen yepyeni aküyü çöpe atmış olursun dedi. Ardından enriko alibertiye gidip orda arza ne ise bulsunlar diye düşündüm. 3. Sanayideki alfa teknik direk aküden demişti çünkü. Tam servise girecektim aklıma cam düğme switchini kontrol etmek geldi. Meğerse sorun ordaymış , switch gevşek kalmış. Artık aracımda sıkıntı yok :)