Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

GTV Kaza-Karşı Tarafın Trafik Sigortasının Ph3 tampon + kaput vermesi hakkında?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Fiction

Herkese merhaba, bu akşam tatsız bir olay başıma geldi hala kendime gelemedim.

Özetle anlatıcak olursam evime varmaya 30 sn kala gidiş dönüş tek şeritli ve yanlarda araba parketmiş caddede 40-45 km civarında, 2. vitesten 3 e atmak üzere ilerlerken önümdeki araç sinyal vermeden ani bir şekilde yavaşlayıp u dönüşü yapmaya karar verdi (kendisi galerici, arabayı ihaleden almış) Ben fren yapıp refleks olarak direksiyonu soldaki boşluğa kırdım. Sonuç olarak düşük bir hızla kapı kısmından arabaya vurdum. Bendeki sıkıntı yolcu tarafındaki far kırıldı ve tampon + kaput sürücü tarafına doğru yamuldu.

Yarın sanayiye gittiğimde de tabiki sorucam fakat benim şahsi düşüncem tamponun ve kaputun kusursuz bi şekilde düzelmesi imkansız. Yani belki düzelsede ben paranoya yapacağımdan yamuk gelir gözüme.

Sorum şu: arabada kasko var peki nasıl ikna edilir yeni tampon ve kaput verilmesi konusunda? Önceki yıllarda okuduğum başlıklar hatırlıyorum kaskodan ph3 tampon kaput alanlar fakat bende tamponda kırık çatlak sürtmeler, kaputta ise birazcık sürtme ,çatlak yok sadece başka yere gitti. Madem başıma böyle birşey geldi, en azından arabadan 1 ay ayrı kalıp kavuştuğumda içime sinmeyecek bir görüntü olsun istemiyorum hem ph3 olsa fena da olmazdı.. :(

buda bonus resim: pek birşey gözükmüyor, gün ışığında tekrar çekicem.

*Not: Benim tek hatam var: Frenlerin iyi olmadığını biliyordum fakat 40-45 gibi bır hızdan duramayacağını bilmem gerekirdi ve bu yüzden ya disk + balataları değiştirmem yada daha yavaş ve sakin kullanmalıydım gtv'yi genel olarak..
GTV 2.0 TS Phase 2

ATA

Kaput zaten metal değil, bu yuzden tamiri mümkün değil. Ama yazdiklarinizdan kaputta çatlak yoksa hiç değiştirmeyin derim. Ph3 içinse işi yapacak servisinizin eksperi ikna etmesi gerekecek.

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Fiction

You are not allowed to view links. Register or Login
Kaput zaten metal değil, bu yuzden tamiri mümkün değil. Ama yazdiklarinizdan kaputta çatlak yoksa hiç değiştirmeyin derim. Ph3 içinse işi yapacak servisinizin eksperi ikna etmesi gerekecek.

Tapatalk
Ata bey hızlı cevap için teşekkürler. Şimdi karanlık bir resim ekledim. Evet kaputta hasar yok fakat parça yamuldu mu genleşti mi anlamadım başka tarafa gitti yani hatta kaputu bile açamadım cam parçacıklarını toplayacaktım.

Bakalım o zaman ekspere öyle ısrar ederiz. Gerçi bu seferde birkaç yıl önce Tolga beye olduğu gibi uçuk masraf gösterip ödemek istemeyebilirler
GTV 2.0 TS Phase 2

tolga_ozhan

Ben kaskodan ph3 almıştım ama zaten kaza olmadan öncede üzerinde ph3 vardı.
Bende kaput tamir olmayacak şekilde hasar görmüştü.

tolga_ozhan

Tapatalk
Ata bey hızlı cevap için teşekkürler. Şimdi karanlık bir resim ekledim. Evet kaputta hasar yok fakat parça yamuldu mu genleşti mi anlamadım başka tarafa gitti yani hatta kaputu bile açamadım cam parçacıklarını toplayacaktım.

Bakalım o zaman ekspere öyle ısrar ederiz. Gerçi bu seferde birkaç yıl önce Tolga beye olduğu gibi uçuk masraf gösterip ödemek istemeyebilirler

Kaput'un değişmesine karar verirlerse zaten ister istemez hasar tutarı uçacak. 2009 yılında sıfırı 3200 TL'ydi.

Fiction

Tapatalk

Kaput'un değişmesine karar verirlerse zaten ister istemez hasar tutarı uçacak. 2009 yılında sıfırı 3200 TL'ydi.
Opar'dan şimdi baktım.
TAMPON,ON GTV   TAMPON(ON)   1932.45 TL
MOTOR KAPUTU SPD/GTV   MOTOR KAPUTU   4377.72

İkisi nerdeyse 6.5 milyar.. ekspertiz vermek istemez kesinlikle
GTV 2.0 TS Phase 2

tolga_ozhan

Anıl

Geçmiş olsun...Tampon olarak acaba eski kasa tamponu Tofaş stoklarında var mı, stoktaki yeni kasa tamponu da olabilir. Kaputta kırık dökük yoksa değiştireceklerini zannetmiyorum. Kaput kaydı diyorsanız, iç menteşelere bakmak lazım, orada acaba kırık vs var mı? Tabi kaput kilidi vs ne durumda?
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Gouki

wolkanku

kaputun hasar alan kısmını biraz daha hasarlandırın derim..
ph3 vermeseler bile en azından değişmesi için sebep olur...
ben de bir parça hasar aldığında düzeltme ve macunlanmasından yana değişmesini talep ederim her zaman.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Sercan Keklik

Geçmiş olsun...Tampon olarak acaba eski kasa tamponu Tofaş stoklarında var mı, stoktaki yeni kasa tamponu da olabilir. Kaputta kırık dökük yoksa değiştireceklerini zannetmiyorum. Kaput kaydı diyorsanız, iç menteşelere bakmak lazım, orada acaba kırık vs var mı? Tabi kaput kilidi vs ne durumda?

eskiyi bilmiyorumda yenisi komple var üstad :)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

Alper

Benim fikrim hiç girme ph3 olayina.
Çünkü Sislerin de degismesi gerek.
Scudetta nin da ve bunları kasko vermez.
Bunlarda sana 2500 gibi bir ücrete patlar.
Kaput zaten hasarsiz gibi belki ayarı kaymistir. 
Tampon da tamir olur bence.
Bunu neden diyorum biliyor musun.
Zaten gtv kasko bedeli düşük.
Sen 10 bin tl gibi bir masraf gozukecektir sorgulamalar da buda zaten zor satan gtv yi daha da zorlaştıracaktır.
Hele kasko seneye kaç para ister orasını hiç bilmiyorum. 

Samsung NOTE 3  cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.

Anıl

Kaskonun PH3'e çevirme olayı bence çok zor olur, araçta acayip bir hasar yok! Kaput kırılmamış,local veya komple boyanır, tampon değişir olay biter. Tabi eski kasanın tamponu stokta varsa.. Sahibinden de 450TL'ye sıfır GTV tamponu vardı ama bana görüntüsü sıfır gelmedi,pazarlıkla güzel fiyata alınır,boyanır. Arkadaşların dediği gibi en ufak hasarı kasko şişirerek kayda alıyor, seneye de acısını çıkarıyor.

1998 GTV V6 TB

KAKIRMAN

Geçmiş olsun. Şu fotoları bir de gündüz gözüyle ayrıntılarıyla görmek lazım
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

ATA

Ph3 yaparken sislerin değişmesine gerek yok...

Tapatalk
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

iskoc

2001 156 2.0 Twinspark 2013-2015
1998 166 3.0 V6 24V     2015-2019

Fiction

Herkese cevapları için teşekkürler.

Bugün yağmur durursa götürücez arabayı ve sadece diretmeden ekspere sordurtucam yeni tampon ve kaput olayını. Yalnız benim bildiğim kadarıyla scudetto ph3 kaput la birlikte geliyor sis farı da aynı.
Opar'a tekrar baktım 2 adet tampon var birisi 1800 tl diğeri 2.000 . Belki phase 2 tampon vardır sıfır. You are not allowed to view links. Register or Login daki 'sıfır' olan phase 1 bir gtv den çıkma , ph1 tampon hiç istemem.

Açıkçası sorgulamada 10 milyar hasar dese rahatsız olmam çünkü çok büyük ihtimal bu araç ömür boyu bende kalıcak ama evet kaskoda %40 indirim vardı o yok olur heralde böyle yüksek bir miktar çıkarsa.

Birde bonus soru sorayım. Yolcu tarafındaki far'ın dış camı kırıldı. Far çalışıyor. Acaba sadece bu dış cam kısmı bulunur mu? ebayde çıkma komple far 100 tl civarı..
GTV 2.0 TS Phase 2

Sercan Keklik

Herkese cevapları için teşekkürler.

Bugün yağmur durursa götürücez arabayı ve sadece diretmeden ekspere sordurtucam yeni tampon ve kaput olayını. Yalnız benim bildiğim kadarıyla scudetto ph3 kaput la birlikte geliyor sis farı da aynı.
Opar'a tekrar baktım 2 adet tampon var birisi 1800 tl diğeri 2.000 . Belki phase 2 tampon vardır sıfır. You are not allowed to view links. Register or Login daki 'sıfır' olan phase 1 bir gtv den çıkma , ph1 tampon hiç istemem.

Açıkçası sorgulamada 10 milyar hasar dese rahatsız olmam çünkü çok büyük ihtimal bu araç ömür boyu bende kalıcak ama evet kaskoda %40 indirim vardı o yok olur heralde böyle yüksek bir miktar çıkarsa.

Birde bonus soru sorayım. Yolcu tarafındaki far'ın dış camı kırıldı. Far çalışıyor. Acaba sadece bu dış cam kısmı bulunur mu? ebayde çıkma komple far 100 tl civarı..

onur yerınde olsam yenilerdim :) tramer umrunda degılse tabı
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

Alper

Valla satmayacağım dersen direk yenile.
Kaput fiber zaten çatlamış bile olabilir alttan.
tamir olur ama yetkili servis tamir ile uğraşmaz.
Tampon da tamir olur ama eğer tampon bağlantı yeri kırıksa onu da değiştirir.
Far zaten değişecek.
Bu arada ben sisleri farklı biliyordum :) iyi oldu bir masraftan daha kurtulduk.

tolga_ozhan

Yenilenmesine karar verdikleri an hasar miktarı çok zıpladığı için sana arabanı perte çıkartıyoruz diyecekler. Verecekleri pert parasıda 15 bin TL civarı olur gibi.
Benim 5 yıl önceki mücadelem bu yüzdendi. Güzelim arabaya pert deyip 16.000 TL veriyorlardı.

ATA

Ph3de scudetto iki parça, biri tamponda diğeri kaputta. Kaputla birlikte gelmiyor malesef... Ön logoda ayri satiliyor. Mito ve gui logosu birebir oturur yerine.

Asil tamponun altindaki izgarayi bulmak gerekecek.

Sahibindeki tampon turbo tamponu. İntercooler ve yağ radyatörü için hava girişleri var. Ts motorlarda rüzgar sesini azaltmak için bu kısımlar kapalıdır sadece.

Tapatalk
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

erdem1904

Resimden göründüğü kadarıyla hiçbir ekspertiz zaten değişim vermez. Tampon onarımınıda büyütülecek birşey değil. Çok macunluk bir durum yoksa on numara yaparlar.
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Anıl

Fotoğraflardan birşey seçilmiyor ama tamponu tutan ayaklar sağ ve solda, tampon şaştığına göre bu ayaklar kırılmış olabilir. Ben olsam çıkma-sıfır belli değil ama internetteki turbo tamponunu alır boyatır, takarım! Sonuçta tamirata da az para almazlar, o tampon için pazarlık yapar alırdım,aylardan beri duruyor garibim...Bir ara alayım kenara bile koyayım dedim ;)

1998 GTV V6 TB

milano 75

geçmiş olsun,arkadaşlar demiş ama fotoya göre  aman aman bi hasar yok gibi,olaki dediğiniz rakamlar çıktı,perte çıkarcaz dediler,arabayı almayı teklif edin,bizim 156 ya birmot takribi 18k hasar çıkarttı,14 k para verdi kasko ve bize dedikleri isterseniz 7 artı arabanız çünkü o paraya sattık arabayı,uğraşamayız diye kabul rtmedik,alan kişiye satış verirken sordum bu işlere bakıyomuş,3bine adam eder satarım dedi ve 3 ay sonra arabayı ondan alan kişi amasyada satılığa koymuştu.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum