Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 159, 06 AR 7800

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Erkay KAHYA

You are not allowed to view links. Register or Login
Atla gel Ofim' e bi tatlı yiyek güllüoğlunda ;)
Adam toplayıp ben de gelebilirim.  :p

Kadir Abi'ye yazık oldu.

OğuzCanAlantor

Selamlar,
DPF, yi daha çok tıkamayı göze alamayarak eksoz girişimlerine başladım. :)
Yarın arabaya şaka yapıp 304 kromla eksoz sistemini parlatacağım.
Bu arada destekleri için OğuzCan'a, bu konudaki tecrübelerini esirgemeyen Candoğan Bey'e teşekkür ederim.
Sabahtan akşama kadar Ostim'deyim. İşi düşen olursa çaylar şirketten.
Son bir aydır incelediğim makaleler, akışkanlar dinamiği vs. dokumanlardan bayağı bayılacak gibi oldum.
Artık "party time".  :D

Abi yardımım dokunduysa sevinirim , son gelişmeler ne durumda meraklar içindeyiz :D

Erkay KAHYA

Selamlar,
Eksoz sistemi başarıyla tamamlanmıştır.
Turbodan itibaren tamamı 60mm oldu.
Referans Candoğan Bey'e teşekkürler.
Diğer almış olduğum malzemeler çöp oldu. Ama olmuşken en iyisi olsun.  :)
Turbo giriş kısmına ve Sensör girişlerine torna işi çelikten yaklaşık bir cm kalınlığında parça yaptırdım.
Tabi ki uçlarımızı da değiştirdik. Kadir Abi sağolsun eski dostları yad ettik. Sayesinde tam istediğim uçları aldık.
Ses tam kıvamında oldu. Ceza yemem an meselesi.  :D
Ama orta kısma ragazzon sistemindeki gibi büyük bir susturucu yaptıracağım.
Arka kısım kara tren gibi olmadı. Henüz gözle görülür duman yok. Ancak biraz bekleyince öksürüğe neden oluyor. Çok kötü bir durum.  :duvar:
DPF yi geri takabilirim.
En kısa sürede resim ekleyeceğim.
Bir sonraki buluşmada cayırtı dinlemek üzere hoşçakalın.

OğuzCanAlantor

Hayırlı olsun abi heycanla bekliyorum..

ozoozo

Selamlar,
Eksoz sistemi başarıyla tamamlanmıştır.
Turbodan itibaren tamamı 60mm oldu.
Referans Candoğan Bey'e teşekkürler.
Diğer almış olduğum malzemeler çöp oldu. Ama olmuşken en iyisi olsun.  :)
Turbo giriş kısmına ve Sensör girişlerine torna işi çelikten yaklaşık bir cm kalınlığında parça yaptırdım.
Tabi ki uçlarımızı da değiştirdik. Kadir Abi sağolsun eski dostları yad ettik. Sayesinde tam istediğim uçları aldık.
Ses tam kıvamında oldu. Ceza yemem an meselesi.  :D
Ama orta kısma ragazzon sistemindeki gibi büyük bir susturucu yaptıracağım.
Arka kısım kara tren gibi olmadı. Henüz gözle görülür duman yok. Ancak biraz bekleyince öksürüğe neden oluyor. Çok kötü bir durum.  :duvar:
DPF yi geri takabilirim.
En kısa sürede resim ekleyeceğim.
Bir sonraki buluşmada cayırtı dinlemek üzere hoşçakalın.

Şimdi noldu abi , downpipe tamamlandı. Son susturucu vs söküldümü ? Komple düz boru yaptırdın mı yani ?

Hayırlı uğurlu olsun , ilk buluşmada incelemek dileğiyle.  :nazar:

Doğa Tosun

Lütfen DPF'yi takmadan gel buluşmaya abi :) sesi beğenirsem ben de cut-out falan bişeylere çeviririm merak ediyorum :D
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

Erkay KAHYA

@ozz,
Evet tamami duz boru hicbir aparat yok. Rolantideyken anormal basincli ufleme var. Ondan dolayi susturucu yaptiracagim. Sana iyi haberim var. Müsait oldugun bir zaman cozeriz.

@doga, biraz once benzinlikte pompaci az daha benzin koyuyordu. Ses fazla homurtulu.  ;)
Ozgun reisinki kadar olmasa da.  :D ufak capta sti gibi.

Bugun akkoprudeki fuara gittim. Etraftaki polislere ragmen bir drag yaptim. Duzlugu gorunce  :D neyse ki ceza yazan olmadi.

Yakit tuketimine ters etki yapti. Ortalama 15.1 oldu. Ayagi gazdan cekmek bayagi zorlasti.

ozoozo

@ozz,
Evet tamami duz boru hicbir aparat yok. Rolantideyken anormal basincli ufleme var. Ondan dolayi susturucu yaptiracagim. Sana iyi haberim var. Müsait oldugun bir zaman cozeriz.

@doga, biraz once benzinlikte pompaci az daha benzin koyuyordu. Ses fazla homurtulu.  ;)

Bugun akkoprudeki fuara gittim. Etraftaki polislere ragmen bir drag yaptim. Duzlugu gorunce  :D neyse ki ceza yazan olmadi.

Yakit tuketimine ters etki yapti. Ortalama 15.1 oldu. Ayagi gazdan cekmek bayagi zorlasti.

Allah Allah o zaman duman atması gerekir abi , neyse atmasın daha iyi :D şu karbon işini çözecem , her gün video izliyorum 1 pleximiydi neydi :D , 1 yapıştırıcı birde kumaş karbon gerek çözdüm olayı seri üretime başlıyorum  :alkis:

milano 75

@ozz,

Allah Allah o zaman duman atması gerekir abi , neyse atmasın daha iyi :D şu karbon işini çözecem , her gün video izliyorum 1 pleximiydi neydi :D , 1 yapıştırıcı birde kumaş karbon gerek çözdüm olayı seri üretime başlıyorum  :alkis:
karbon baya pahalı bişey,ince çalışmak lazınm ki ziyan olmasın.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

ozoozo

@ozz,

karbon baya pahalı bişey,ince çalışmak lazınm ki ziyan olmasın.

Erkay abiyle planlarımız var abi , halledeceğiz inşallah :)

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

milano 75

takipteyim o zaman,ben far camlarını düze çevirip merceklemek için plexi aldım,yatıyo şu an sırasını beklio.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

Erkay KAHYA

@ozz,

Oz burada diyor ki: kumaş, epoksi, sertleştirici  :D
Malzemeler hazır onda sorun yok. Vakit problemi var.

Benim demek istediğim, aldığım eksoz malzemelerinden artan parçalarla (60mm) senin aracın boru olan kısmını yaptıralım.
Eksozcuyla konuştum. Özelden devam ederiz.  ;)

Karbon işini biran önce bitirmem lazım. Konsol havalandırmaları hala yok. Çorum kaloriferi iyi bir özellikmiş.  :D

Erkay KAHYA

takipteyim o zaman,ben far camlarını düze çevirip merceklemek için plexi aldım,yatıyo şu an sırasını beklio.

Mehmet Bey,
Pleksi ile orj. far malzemesi arasında fark vardır. Bence orj. far camı dursun.

ozoozo

Sana borcumuz artıyor güzel abim :D bir excel dosyası yapıp atarsan mail ile halledelim :haydi:

Müsait bir zamanda girişelim abi haftaya falan..

Bu arada bu karbonla ilgili videolar gördüm de çok zor değilmiş sadece sabır gerekiyormuş , ilk iş yapıştırıcıyı sürüp üzerine karbon kumaşı yapıştırıp daha sonra ilk kat plexi sonra zımpara iyice kabak gibi olana kadar :D sonra zaman aralıklarıyla totalde 3-4 kat plexi ile istediğimiz oluyormuş abi.

Erkay KAHYA

Sana borcumuz artıyor güzel abim :D bir excel dosyası yapıp atarsan mail ile halledelim :haydi:

Müsait bir zamanda girişelim abi haftaya falan..

Bu arada bu karbonla ilgili videolar gördüm de çok zor değilmiş sadece sabır gerekiyormuş , ilk iş yapıştırıcıyı sürüp üzerine karbon kumaşı yapıştırıp daha sonra ilk kat plexi sonra zımpara iyice kabak gibi olana kadar :D sonra zaman aralıklarıyla totalde 3-4 kat plexi ile istediğimiz oluyormuş abi.

İşi öğrenmişsin. Aç kalacağız desene  :D
Haftaya cumartesi girişelim o zaman.

ozoozo

Çırağız abi çırak , boynuz kulağı geçmez :haydi: tamamdır abi , haberleşelim.

hkmtctnky

geçen ostimdeki petrol ofisinde yakıt alıyodum, bi bordo jantları güzel 159 geçti arkasından koştum yetişemedim.. sesi sanırım açtırmaya gidiyodun abi ses yoktu, 31 marttı diye hatırlıyorum :) ama jantlar canlı olarak on numara olmuş onu söyleyim..  :yukari-ok:
'03 Opel Corsa 1.7 DTi 3dr (Casablanca Weiß)
'07 Opel Corsa 1.4 Sport 3dr (MetroBlau)
'06 AlfaRomeo 147TI 3dr (RossoAlfa)
'05 Opel Corsa 1.3 CDTi 3dr (Casablanca Weiß)
'07 Renault Clio 1.6 BVA
------------------------------------------------
'09 AlfaRomeo MiTo 1.4tJet (NeroEtna)
'05 MB CLS350
'09 Fiat 500 1.4 Lounge (Bianco Gioioso)

Erkay KAHYA

geçen ostimdeki petrol ofisinde yakıt alıyodum, bi bordo jantları güzel 159 geçti arkasından koştum yetişemedim.. sesi sanırım açtırmaya gidiyodun abi ses yoktu, 31 marttı diye hatırlıyorum :) ama jantlar canlı olarak on numara olmuş onu söyleyim..  :yukari-ok:

Teşekkürler Hikmet. Daha iyileri senin olsun.
Evet eksozu Ostim'de PO nun arka sokağında bir yerde yaptırdım.
O gün malzeme falan araştırıyordum.
Görmemişimdir kusura bakma. Tel'den ulaşsaydın.

Erkay KAHYA

Eksozla ilgili resimler.  :)

Dün Oğuzla birlikteydik.
Sağolsun bazı ufak tefek işlemler için bayağı bir yardımcı oldu.

Eksozla ilgili resimler:

Bu da before and after  :D

Bu arada filitremizi de taktık. Artık ciğerler bayram eder.

Sıradaki işlem: Karter koruyucu.

ozoozo

Haydaaa kalemle çizilmiş gibi olmuş Erkay abi süper! Tek kafama takılan sondaki çatal Y borunun kolları fazla uzun olmamış mı ? Sanki kafadan yarım metre fazlalıklar var kollar bükülene kadar oralar daha kısa olsaydı iyi olurdu sanki. Ama süper olmuş benim Y yide gönül rahatlığıyla kroma çevirebiliriz :D :haydi:

hkmtctnky

Teşekkürler Hikmet. Daha iyileri senin olsun.
Evet eksozu Ostim'de PO nun arka sokağında bir yerde yaptırdım.
O gün malzeme falan araştırıyordum.
Görmemişimdir kusura bakma. Tel'den ulaşsaydın.

Yok abi ne kusuru, numaran yokmuş abi onuda o ara farkettim :D

iPhone'um dan gönderildi.
'03 Opel Corsa 1.7 DTi 3dr (Casablanca Weiß)
'07 Opel Corsa 1.4 Sport 3dr (MetroBlau)
'06 AlfaRomeo 147TI 3dr (RossoAlfa)
'05 Opel Corsa 1.3 CDTi 3dr (Casablanca Weiß)
'07 Renault Clio 1.6 BVA
------------------------------------------------
'09 AlfaRomeo MiTo 1.4tJet (NeroEtna)
'05 MB CLS350
'09 Fiat 500 1.4 Lounge (Bianco Gioioso)

Sercan Keklik

Erkan selamlar, düz boru cekmişsiniz fakat kamyon gibi ses çıkıcak artık araçtan. Keşke yerine şu an inanılmaz fiyatı uygun olan novitec susturucuları taksa idiniz. Bir arkadaşımda SW var aynı sistem onada yapılmış, arabanın tüm karizması yerlerde geziyordu. Onda DPF de iptaldi inanılmaz bir AS 950 sesi ile gezmekten novitec susturucuları alarak kurtuldu. Yerinizde olsam son sustucu mutlaka takardım. Belki sizde DPF iptali yoktur o ses yoktur bılemıyorum ama DPF iptallisinden cıkan sesin videosu elimde olsa paylaşıcaktım. İnanılmaz kötü bir ses mevcuttu.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

ozoozo

Erkan selamlar, düz boru cekmişsiniz fakat kamyon gibi ses çıkıcak artık araçtan. Keşke yerine şu an inanılmaz fiyatı uygun olan novitec susturucuları taksa idiniz. Bir arkadaşımda SW var aynı sistem onada yapılmış, arabanın tüm karizması yerlerde geziyordu. Onda DPF de iptaldi inanılmaz bir AS 950 sesi ile gezmekten novitec susturucuları alarak kurtuldu. Yerinizde olsam son sustucu mutlaka takardım. Belki sizde DPF iptali yoktur o ses yoktur bılemıyorum ama DPF iptallisinden cıkan sesin videosu elimde olsa paylaşıcaktım. İnanılmaz kötü bir ses mevcuttu.

Abi dpf iptali ve düz boruyla bence tatlı bir ses çıkıyor yani bir benzinli kadar güzel bir ses olmasa da fena olmayan bir sesi var.

OğuzCanAlantor

Erkay abi tekrardan hayırlı olsun sesine dün şahit oldum gerçekten muazzam krom boru kullanıldığı için ses aşırılığı vs yok sadece basınç fazla olduğu için ufak bir susturucu takılması gerek.  Dizel araca krom boru gereksiz diye düşünürdüm ama 159da görünce gerçekten farkını tekrardan gördüm.

Gouki

Hayirli olsun Erkay'im.

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi