Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

buradaki yağ kaçağın sebebi neden olabilir (fotoğraf)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

vlkylmz

arkadaşlar biraz önce üşenmeden gittim kalan yağın fotoğrafını çektim.
şöyleki;en son yağını tamamladıktan sonra 800 km yapmışım ve zaman zaman eklediğim yağ miktarı resimde görüldüğü gibi.Kutu 1 litrelik ve 1 litreden kalan o kadar.

You are not allowed to view links. Register or Login
kalite asla tesadüf değildir

sp4rc0

400ml kadar yakmış görünüyor. Yaklaşık 350gr. Kullanim kılavuzuna göre de yaklaşık %10 fazla yakmış.selenoid valfinin contasından bu kadar kaçak olabileceğini düşünmüyorum. lifte kaldırdıktan sonra İyice kontrol ettirip başka kaçak olmadığına emin olmadan motoru açtırmayın. Gereksiz de fazla masrafa girmeyin. Benim aracımdan örnekle, motor yağı değişiminden sonra ilk You are not allowed to view links. Register or Login eksiltme yapmıyor. Sonrasında her You are not allowed to view links. Register or Login yaklaşık olarak 500ml eksiltmeye başlıyor. Bu oran kullanıma ve mevsime göre de değişiyor. Mutlaka farklı yorumlar da gelecek ve kafanız karışacaktır. Bu nedenle gereksiz masraflar yapabilirsiniz. Özellikle sensör vb. elektronik parcalarda doğrudan parça değişimine giden ustalardan uzak durun!
En doğrusu, kullanım kilavuzuna yakın değerler yakalıyorsanız fazla kafaya takmayın. Alfalar yağ yakıyor ve bence motorun orijinalinde makul değerlerde yağ yakması uzun ömürlü olduğunu gösterir.

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

vlkylmz

You are not allowed to view links. Register or Login
400ml kadar yakmış görünüyor. Yaklaşık 350gr. Kullanim kılavuzuna göre de yaklaşık %10 fazla yakmış.selenoid valfinin contasından bu kadar kaçak olabileceğini düşünmüyorum. lifte kaldırdıktan sonra İyice kontrol ettirip başka kaçak olmadığına emin olmadan motoru açtırmayın. Gereksiz de fazla masrafa girmeyin. Benim aracımdan örnekle, motor yağı değişiminden sonra ilk You are not allowed to view links. Register or Login eksiltme yapmıyor. Sonrasında her You are not allowed to view links. Register or Login yaklaşık olarak 500ml eksiltmeye başlıyor. Bu oran kullanıma ve mevsime göre de değişiyor. Mutlaka farklı yorumlar da gelecek ve kafanız karışacaktır. Bu nedenle gereksiz masraflar yapabilirsiniz. Özellikle sensör vb. elektronik parcalarda doğrudan parça değişimine giden ustalardan uzak durun!
En doğrusu, kullanım kilavuzuna yakın değerler yakalıyorsanız fazla kafaya takmayın. Alfalar yağ yakıyor ve bence motorun orijinalinde makul değerlerde yağ yakması uzun ömürlü olduğunu gösterir.

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

çok teşekkürler verdiğiniz değerli bilgiler ve tavsiyeleriniz için.Bu söylediklerinizle içim dahada rahatladı ve güne güzel başladım:)çok fazla kafaya takmamaya çalışacağım  :duvar: ama çok hafifede almayıp kontrol altında tutacağım.Zaten normalde de titizimdir.Her hafta mutlaka yağını suyunu kontrol eder iç dış temizliğini özenle yaparım.2 bin km sonra yağını tüm filtrelerini,fren balatalarını değiştireceğim.O zaman tam anlamıyla heryerini kontrol ettiririm.

Qadesh

2000 km çok fazla değil eğer maddi durumunuz müsait ise beklemeden götürün. İyice bir kontrol ettirin çok daha fazla masraf açacak bir durum olmasın.
Alfa Romeo 156 1.6 16V TS Distinctive - 2004 06 EV 5527

vlkylmz

evet haklısınız çok fazla değil ama toplam 10 bin km'de kaç litre yağ  eklediğimi bilmek istiyorum.Bu yüzden 10 bin km tamamlamak istedim.