Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Basında Alfa Romeo ve Fiat Chrysler Automobiles (FCA) Haberleri

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

agucba

Diğer konu ise Alfa Romeo'nun 2016 yılına kadar Avrupa'dan çekileceği durumudur. Yani Fiat, Alfa Romeo'yu 2016 yılına kadar Avrupa pazarında sunmayacak (yani üretim duracak), sonra 2016 itibarı ile yeni başlangıç yapacak. Tabi bunu becerebilirlerse.

Durum ne kadar gerçek ne kadar değil, 6 Mayıs'ta belli olacak.

///////////////

Kibitzer

You are not allowed to view links. Register or Login
Diğer konu ise Alfa Romeo'nun 2016 yılına kadar Avrupa'dan çekileceği durumudur. Yani Fiat, Alfa Romeo'yu 2016 yılına kadar Avrupa pazarında sunmayacak (yani üretim duracak), sonra 2016 itibarı ile yeni başlangıç yapacak. Tabi bunu becerebilirlerse.

Durum ne kadar gerçek ne kadar değil, 6 Mayıs'ta belli olacak.

Nasıl yani? Giulietta, MiTo üretilmeyecek satılmayacak ve 2016'da yepyeni modeller ile mi çıkacaklar piyasaya? Doğru mu anlamışım?

agucba

Evet, öyle bir söylenti var ve bu bilgi İtalya kaynaklı. Ama sadece bir söylenti. Doğru olmama ihtimali yüksek. Eğer doğru ise 4C'nin üretimi de rafa kalkmış olur.
Mazda/Alfa Romeo ortak üretimi rafa kalktı zaten. Ancak Spider üretilecek, bu kesin.
Sedan modellerde Maserati'de kullanılan V6'lar olacak. Bu da kesin gibi.
Arkadan itiş olacak, bu da kesin.

///////////////

Kibitzer

Şu an piyasadan çekilmek bence çok büyük ve saçma bir hata olur. Ellerinde öyle modeller olmalı ki bütün otomobil dünyasını altüst edecek bir çıkış yapmalılar 2016'da. 4C gibi güzel bir çıkıştan ve adını tekrar duyurmaya başladıktan sonra 4C üretimini kesmek güveni de azaltır. Kimse bugün aldığı Alfa Romeo'nun yarın ne olacağından emin olamaz.

Kişisel olarak ise artık birşeyleri beklemek istemiyorum. Bunun sadece Alfa Romeo ile alakası yok, hani bir dizinin sonraki bölümünü bile beklemek istemiyorum bu nedenle dizileri dahi tamamen bitmiş olanlarından edinip izlemeye çalışıyorum. Bıktım birşeyleri "ha şimdi, ha oldu, ha olacak" diye beklemekten.

Murad

Evet, öyle bir söylenti var ve bu bilgi İtalya kaynaklı. Ama sadece bir söylenti. Doğru olmama ihtimali yüksek. Eğer doğru ise 4C'nin üretimi de rafa kalkmış olur.
Mazda/Alfa Romeo ortak üretimi rafa kalktı zaten. Ancak Spider üretilecek, bu kesin.
Sedan modellerde Maserati'de kullanılan V6'lar olacak. Bu da kesin gibi.
Arkadan itiş olacak, bu da kesin.

''Sedan modellerde Maserati'de kullanılan V6'lar olacak. Bu da kesin gibi.
Arkadan itiş olacak, bu da kesin.''

Alfa Romeo ile ilgili uzun zamandır ufak ufak verilen bilgilerde sonunda bununda kesinleşmiş olması sanırım son dönemde aldığımız en güzel haber. Bu durum Alfa'ya büyük bir geri prestij kazandıracak ve Alfistileri de fazlasıyla memnun edecek. Her yanından sportif ruh fışkıran bu güzel markamıza arkadan itiş yakışırdı. Sanırım bu Masserati ile ortak kullanılacak motor, 4 çeker uyumlu da olacaktı. Bir haberde bunu da okumuştuk.

erdem1904

Bu beklenen gelişmeler olursa bir çok Alfa tutkunu güncel modellere sahip olamaz.  Eskilerden devam edebileceğimden ve yurdumdaki vergi sisteminden dolayı özellikle V6 motorlu üretim bahse konu ise benim Alfa'dan bir beklentim yok  :) Avrupa pazarı için 2016 ya kadar satışı durdurmak ise büyük saçmalık olur. Özellikle Türkiye'de arabalarımız Rover ve Saab muamelesini görür. "Ne oldu üretimide durdurmuş Alfanız patladımı elinde şimdi" diyaloglarına bolca şahit oluruz. :) İstediğin kadar 2016 patlama yaşayacak Alfa mavalını oku dur anlatamazsın yurdum insanına :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

max-ime

Erdem abi sadece V6 ile gelmeyecekki, sadece diğer Premium Sedanlara daha yüksek hacimlerde de cevap vermek istiyorlar.

Gülia 1.4 140Bg, 200Bg turbo benzin, 1.6, 2.0 dizeller ile de gelecek.

Kibitzer

Bu beklenen gelişmeler olursa bir çok Alfa tutkunu güncel modellere sahip olamaz.  Eskilerden devam edebileceğimden ve yurdumdaki vergi sisteminden dolayı özellikle V6 motorlu üretim bahse konu ise benim Alfa'dan bir beklentim yok  :) Avrupa pazarı için 2016 ya kadar satışı durdurmak ise büyük saçmalık olur. Özellikle Türkiye'de arabalarımız Rover ve Saab muamelesini görür. "Ne oldu üretimide durdurmuş Alfanız patladımı elinde şimdi" diyaloglarına bolca şahit oluruz. :) İstediğin kadar 2016 patlama yaşayacak Alfa mavalını oku dur anlatamazsın yurdum insanına :)

V6 ve güncel bir arabayı ben satın alamam. Ancak on yıllık modelleri alabilirim diyorum ki onun da tüketimi ile başedemem şahsen. LPG dahi kurtarmayabilir. Alfaya audi gibi ciks bir imaj verip elitize ederlerse zaten birçoğumuz için yüksek olan güncel modellerin fiyatları daha da artarsa sıfır almak hayal olur ki ben şu an sıfır Giulietta alabileceğimi hiç zannetmiyorum.

Ekleme: Audi'yi yükselttiğim Alfa'yı küçülttüğüm gibi bir şey yok. Yanlış anlamayın.

erdem1904

Erdem abi sadece V6 ile gelmeyecekki, sadece diğer Premium Sedanlara daha yüksek hacimlerde de cevap vermek istiyorlar.

Gülia 1.4 140Bg, 200Bg turbo benzin, 1.6, 2.0 dizeller ile de gelecek.

Orası öyle tabi... Konu o olduğu için öyle yazdım :) Zaten şu anda da 159 sonrası bana hitap etmiyor. Yerine gelecek !!!! sedana da gücümüz yetmeyecek :) Muhtemelen son Alfam tıkırdamasına rağmen bir 159 olacak :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

max-ime

Benim niyetim vardı ilk partilerden alırım diye planlar yapıyordum. Ötv artışı, Euro'nun durumu..

İyiki Alfa Romeo çıkarmayı beceremedi, alamasaydım daha çok üzülürdüm :D

alihsans

...Muhtemelen son Alfam tıkırdamasına rağmen bir 159 olacak :)
Markayı üst seviyeye çıkarmak için ara modelleri geliştirmezlerse muhtemelen benim de ilk ve son Alfam Giulietta olur.
Ama bu büyük risk olur, ben tahmin etmiyorum böyle olacağını. Orta sınıftaki markalarla kendi çapında itişmeyi başarmışken vazgeçmezler. Tabii bir şekilde büyüme planları vardır. Yine her zamanki gibi bekleyip göreceğiz. Veya yine her zamanki gibi bekleyip göremeyeceğiz.  :p

İşi gücü bırakıp ürün gamını genişletmeye baksınlar. 2,5 modelle bir yere varmak zor.
Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

voyager3355

Erdem 1904 arkadaşımın dediği gibi benim elim seneye 2.4. Jtdm alır 159 dan devam eder.  Ne zaman ucuzlar yeni model Giulia diyelim gücümüz yeter ise alırız.  Yine de sevindirici bir haber. Fiat grubundan kesinlikle kopması gerek Alfa nin. Yani tasarım ve malzeme olarak

Inviato dal mio GT-I9305 utilizzando Tapatalk

PARKU

ar.159

Benim niyetim vardı ilk partilerden alırım diye planlar yapıyordum. Ötv artışı, Euro'nun durumu..

İyiki Alfa Romeo çıkarmayı beceremedi, alamasaydım daha çok üzülürdüm :D
Aynen iyiki çıkarmadı şu sıralar hiç alacak durumda değilim alamasamda gerçekten üzülürdüm SIZ ANLAYAMAZSINIZ

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

eminpar

2016 yılı konusu pek mantıklı gelmedi Alfa 4C nin tanıtımı harcanan para çöpe gitmiş olur. Aynı şekilde 2016 da çekilecek olsa neden Giulietta yı makyajlasın. Ben bu büyüklükte firmaların kararlarını günü birlik aldıklarını hiç görmedim. O yüzden bence pek ihtimal dahili değil. Belki 2016 kadar yeni model gelmeyecek olabilir. Bu mantıklı bir karar komple altyapı değişecekse ama satış yapmayacağım demesi mantıklı değil. Neden Avrupada ki bütün bayilik ağını etkilesin ki ? ( Avrupa dışında zaten deli bir satış ağı yok bu hiç satış yapmayacağım demeye denk gelir ki bu da mantıklı değil )  2016 da geri döneceğim diyorsa . Belki yanlış anlaşılma olabilir.

asklepios

:alkis: :alkis: :alkis:

Süper taktik...Ben de muayenehanemi 2 yıl kapatıp 2016'da bomba gibi dönmeyi planlıyorum...Tabi bu arada hastalarım eşşşek gibi beni bekleyecek...Neden? Çünkü benden başka dişhekimi yok bu dünyada

:duvar: :duvar: :duvar:

agucba

Bir eksik bilgilendirmemi düzeltmem gerekiyor.
Alfa 4c üretilmeye devam edecek. Çünkü bu model tüm dünyaya sunuluyor ve sıra var.
Mito ve Giulietta ise istenen rakamları bir türlü yakalayamıyor. O sebeple üretimi "durdurabilirlermiş". Ama bu kesin değil.
Eğer ki üretim durursa  bu durumda da sadece fuar otomobili olan 4c Spider üretilmeyecek.
Ama bunların hepsi dedikodu, söylenti, hurafe, soru işareti...
Neler olacağını 6 Mayıs'ta göreceğiz. :)

///////////////

hi_cazz

Ben giu ve mitonun üretimini durduracaklarını sanmıyorum. Özellikle yeni makyajlanmış giu devam edecektir.

Note 3 ile tapatalklandı

Gouki

Yeni haftaya iyi bir haberle başlayalım :)

Tolga033

Tercüme edebilecek biri var mı ? Çünkü tam olarak bir şey anlamadım .  :(

Sportivo

Özetle 2015 Baharında İtalya'nın Cassino şehrindeki fabrikada Alfa Romeo'nun yeni modellerinin üretimine başlanacağına dair bir duyum haberi. Bir sedan ve SW neredeyse kesinmiş ! Yanına bir de SUV. Ayrıca ABD pazarı için de bir Chrysler modelinin de bu pakete eklenebilme olasılığından bahsediyor.

Bekleye bekleye bi hal olduk diyorum, neredeyse kesin nasıl bir ifadedir Türkçe'sini yorumlamak isteyen olur mu :) 
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

Sportivo

başka bahara kaldı derler ya, tam ondan bahsediyor.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

hi_cazz

Antalya Birmot'un söylediğine göre bizdeki planlara göre 2016da sedan ve X 3 segment inde bir suv gelecek dedi.

Note 3 ile tapatalklandı

alihsans

Ben Alfa'nın SUV çıkarmasını istemiyorum. Şimdilik farklı motor seçenekleriyle güzel bir sedan ve SW olsun yeter.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

ar.159

2013 sonu 2014 başı baharı olmadı 2015 başı bilemedim 2. yarı derken şimdi 2016 oldu
bu durumda 159 un modası geçemz 159 a devam aga :serefe:
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

blackgear

2013 sonu 2014 başı baharı olmadı 2015 başı bilemedim 2. yarı derken şimdi 2016 oldu
bu durumda 159 un modası geçemz 159 a devam aga :serefe:

Alfa ne modeller çıkardı, hangisinin modası geçti ki? :D