Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Hangi Marka Lastik, Hangi Ebat?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ormanci

Aracım diğer başka bir araçla yan yana geldiğinde kafadan 2 parmak daha alçaktı diyorsunuz.
Yay ve amortisörlerin orijinal olduğundan eminseniz, demek ki bir yerlerde bi anormallik var.
halil'in dediği gibi, bunlar orijinalse amortisör veya yayda sorun var. Onlara da bi baktırın derim.

Eğer araçta yay varsa, yükleme olayı tamamen değişiyor. Dikkat etmek lazım.

EsEsliyim

You are not allowed to view links. Register or Login
2006 156 için orjinal alaşım jant 16" için ebat 205*55 dir. lastiğin çamurluğa sürtmesinin nedeni ise ya patlamış amortisör yada işlevini yerine getiremeyen helezondur.

Ben bu tabloyu görmüştüm ama dikkat etmemişim bu tablo için teşekkür ederim. Sizinde söylediğiniz gibi başka bir problem olabilir amörtisör, helezon ve yayları kontrol ettirmek gerekecek sanırım sürtmenin sadece sol taraftan gelmesi de enterasan çünkü sol tarafta ekstra bir yük yoktu..

chao

Valla pirellinin p zero modeli ne kadar iyiyse cinturato serisi de Giuliettayi o kadar ziyan eden bir lastik.
Onceki giu'da conti premium contact'in yol sesi almasindan ve biraz sert olmasindan sikayet ediyordum. 16" olmasina ragmen onca zorladigim virajda birakin kopmayi lastigin ufacik bir sesini bile duymadim.
Bu basarili yol tutusun ustune 225 45 17 pirelli cinturato p7 ile geldi aracim.. İlk gun zamanim olmadi malesef hemen gidip kullanmadan degistirecektim aslinda, ama yola cikacagim icin deneyelim dedim.
Konfor olarak contiyi 4 e katlar, sessizlik olarak 5 e katlar ama performans olarak ben bu kadar leş bir lastik gormemistim.. En ufak bir virajda bile hizli girildiginde arkasi birakma eyiliminde.
En yakin zamanda p7 leri degistiricem.

Giuliettayi p7 disinda baska bir lastikle denemeyen arkadaslar bilsin ki;
Arabalarinin yol tutusu aslinda suan tuttugunun 4 kati daha iyi. Ufacik abartmiyorum. Daha ilk haftada cok pisman oldum km yapmadan bizim bayilerden birinde para vermeden hankook ile degistirebilirdim.. Yazik gercekten..
2004 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctinve
2013 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 Progression Pluse
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Distinctive
2016 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Super TCT

erdem1904

Aslında beklentiyle alakalı birazda bu işler. Mesela ben yorumunuzdan Pirelli Cinturato P7'nin tam bana göre bir lastik olduğunu anladım. :) 17 jant ve konforlu olacak. Benim zaten viraja hızlı girmek gibi bir beklentim yok  :) Tekrar 17'ye dönersem aklımda olacak bu lastik...
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

chao

Aslında beklentiyle alakalı birazda bu işler. Mesela ben yorumunuzdan Pirelli Cinturato P7'nin tam bana göre bir lastik olduğunu anladım. :) 17 jant ve konforlu olacak. Benim zaten viraja hızlı girmek gibi bir beklentim yok  :) Tekrar 17'ye dönersem aklımda olacak bu lastik...
Kesinlikle oyle, eger beklentiniz yuksek konfor ve sessizlikse p7 cok cok basarili bir lastik. Ama ben konfor +performansa da onem veririm lastikte. O yuzden ihtiyacimi karsilamadi diyebilirim

shadycome

Uzun araştırmalarım sonucunda haftaya 225/45/17 goodyear eagle f1 asymmetric 2 alıyorum.Yeni tarihli 260 TL buldum.

Sercan Keklik

Kesinlikle oyle, eger beklentiniz yuksek konfor ve sessizlikse p7 cok cok basarili bir lastik. Ama ben konfor +performansa da onem veririm lastikte. O yuzden ihtiyacimi karsilamadi diyebilirim

P7 lerde 3 çeşit Lastik var düz P7 MO K1 3 üde desen olarak aynı ama yapı olarak farklıdır. aklınızda olsun. Hiç birini kullanmadım uzun süreli ama kısa süreli kullanımım genelde hep düz olanında idi.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

Sercan Keklik

Uzun araştırmalarım sonucunda haftaya 225/45/17 goodyear eagle f1 asymmetric 2 alıyorum.Yeni tarihli 260 TL buldum.

f1 ler güzel ama bozuk yolda illallah edersin abi bilgin olsun
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

shadycome

Gönül ister pzero alalım da fiyat pahalı :)

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

chao

Cok guzel fiyata almissiniz, gule gule kullanin

AlfaWhite

Bir zamanlar Marshal Matrac vardı. Ben Eagle F1'lerimi yemiştim o zamanlar F1'ler 500 dü tanesi Marshal matrac almıştım. Fiyatına göre çok iyiydi. Avon marka hiç tavsiye etmiyorum.

Adza

Petlas ve Kumho için düşünceleriniz nelerdir_?
Petlas almayı düşünüyorum 205 55 16 nasıldır

yurt80

Üstad ben 1 ay önce kumho esta serisi lastik aldım 640 tl verdim dört tanesine. Orta derecede yumuşaklığa sahip yol tutuşu güzel bence. Ses olarak orta seviyelerde. Konforlu bir lastik bence fiyatına göre tercih edilecek kalitede.

Adza

Üstad ben 1 ay önce kumho esta serisi lastik aldım 640 tl verdim dört tanesine. Orta derecede yumuşaklığa sahip yol tutuşu güzel bence. Ses olarak orta seviyelerde. Konforlu bir lastik bence fiyatına göre tercih edilecek kalitede.

Kumho fena bi marka değil, büyük bi marka o yüzden sordum. Gönül isterdi ki p zero alalım ama maddi olarak o kadar açılamıyorum maalesef.
Ama petlas daha ağır basıyor, v desenlisini arkadaşın arabaya taktık gayet güzel test de ettim, alınır bence

kuheylan35

215 45 17 yerine 215 50 17 kullansak nasıl bir değişim olur?
Ben gt radial 215 45 17 kullanıyorum ıslak, kuru zemin, fren mesafesi güzel ama ses konusunda ben mi pimpirikliyim bilmiyorum ama hız 100 km yi geçince ses biraz artıyor ama tercih edilebilir,fiyat performans olarak iyiye yakın bence.

Adza

Ben gt radial 215 45 17 kullanıyorum ıslak, kuru zemin, fren mesafesi güzel ama ses konusunda ben mi pimpirikliyim bilmiyorum ama hız 100 km yi geçince ses biraz artıyor ama tercih edilebilir,fiyat performans olarak iyiye yakın bence.

Lastik kalınlaşır, fazla bir fark olmaz diye biliyorum.
Fiyat azıcık artar, aracın yol tutuşu artar herhalde.
Uyumluysa takın deneyin bence

halil

215*45*17  yerine 215*50*17 arasında lastik çapı olarak 2,16 cm fark vardır.çaptan dolayı çevrede genişleyeceğinden ,

aracın yerden yüksekliği artacaktır.bu yükseklik artmasından dolayı aracın altından geçen hava miktarı artacak ve yol tutuş azalacaktır.

büyüyen lastik çevresinden dolayı km saati yanlış gösterecektir.

lastik büyüdüğü için ,ağırlığı da artacaktır.dolayısı ile yakıt tüketimi artacak ve ön arka düzen parçaları üzerinde ilave yükler oluşacaktır.

cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

Adza

215*45*17  yerine 215*50*17 arasında lastik çapı olarak 2,16 cm fark vardır.çaptan dolayı çevrede genişleyeceğinden ,

aracın yerden yüksekliği artacaktır.bu yükseklik artmasından dolayı aracın altından geçen hava miktarı artacak ve yol tutuş azalacaktır.

lastik büyüdüğü için ,ağırlığı da artacaktır.dolayısı ile yakıt tüketimi artacak ve ön arka düzen parçaları üzerinde ilave yükler oluşacaktır.
Bilgi için teşekkür ederim ben de :)

kuheylan35

Bilgi için teşekkür ederim ben de :)
Bilgi için teşekkürler 45 17 den devam edelim biraz yolu hissettiriyor o yuzden 50 17 olsa azalır mi diye düşündüm ama bazı şeyler azalirken bazıları artiyormus mecburen

tolga_ozhan

Standart amortisör ve yay ile bile sürtme yapacaktır arka taraf.

hi_cazz

Siz siz olun araçların katolog değerleri haricindeki ebatlarda lastik takmayın. Aracınızda kullanabileceğiniz jant ve lastik kombinasyonları kitapçıklarda yazar.

Ya da You are not allowed to view links. Register or Login

Buradan öğrenebilirsiniz.

Note 3 ile tapatalklandı

shadycome

Aracımın lastik ebatları 215 45 17 fakat ben 225 45 17 taktım ne gibi dezavantajı olur Yada olur mu

TRSemih

Tam turda onler veya yuk esnasinda arkalar surtme yapabilir. Onerilen ebat disinsaki abatlar ön takimi yorar.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

hi_cazz

Aracımın lastik ebatları 215 45 17 fakat ben 225 45 17 taktım ne gibi dezavantajı olur Yada olur mu

Ben zamanında corsaya 185 yerine 195 taban lastik taktım. Sürtme falan yaşamadım. Fakat benim jantlarda ofset yoktu.

Note 3 ile tapatalklandı

max-ime

215 taban yerine 225 tabanda direksiyon toplama yapmadı, tepkileri zayıfladı. Orjinal ebattan şaşmamak lazım.