Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo Spider vs MG F

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

shadycome

Sadece merak amaçlı bu iki araç karşılaştırıldığında nasıl bir sonuç elde ederiz.
Daha önce hiç MG F aracını kullanan oldu mu ?
Forumlardan okudugum kadarıyla onlarda da bizim tsler gibi değişken zamanlı süpap kontrol sistemli motorlar vvc varmış.
Nasıl araçlardır bu MGler

tolga_ozhan

Spider ile görsel açıdan asla kıyaslanmayacak kadar sıradan bir tasarım.

Kubilay

Arkadan itiş ve ucuz olması dışında Spider'a karşı hiçbir üstünlüğü olmayan bir araç.

Turismo Internazionale

1994-2000 arası BMW gruba ait bir marka iken 2000'den sonra Rover'a geçti ama sonra akıbeti ne oldu bilmiyorum.

Deniz

ekşi sözlük yorumları okuyorum sandım bir an :D  :alfisti:

Tolga033

Görsel olarak konuşuyorum bende ,Spider her türlü.  :D

master

MG F eskiden hep benim radarımdaydı. Özellikle makyajlı kasası tasarım olarak da asil görünürdü gözüme. Üstündeki motor çok güçlü olmasa da nispeten hafif olan yapısıyla gayet güzel teknik değerleri vardı. E arkadan itiş olması da cabası. O fiyatlara, arkadan itiş, iyi bir performans sunan, güzel tasarımlı kaç tane cabrio vardı?

Ben her türlü 916 Spider alırım, ancak bunun sebebi Alfa Romeo'yu artık tanıyor olmam. MG ise Türkiye için zor bir marka diye biliyorum. MG F'e ufak niyetlendim bir ara, yorumları falan okuduktan sonra uzaklaştım. Türkiye'de ciddi sıkıntı olduğunu okumuştum forumlarda.

Spider varken o maceraya girilmez.

Spider ise hem tasarım olarak daha güzel, hem çok daha dertsiz tasasız bir araç olacak. Kanaatimce MG'nin sürüş keyfi iki tık yukarıdadır, ancak kalan her şeyde Spider daha mantıklı ve keyifli görünüyor.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

916GTV

Alternatif ve tarzı olan otomobillere binmek isteyenler için güzeldir mgf. 2-3 hafta civarında kullanma fırsatım oldu. İç malzeme kalitesi iyi değildir ve trim sesi fazladır.

Yay yok mgflerde hydra diye bir körük sistemi var. Genelinde bu hydra sisteminin körükleri zarar görmüştür çünkü yere basıcaz diye sınırları aşmış ya da hydra sıvısı yerine hidrolik koymuştur bilinçli kullanıcılar :)

Tente manuel olduğu için çok sorun yaratmaz ama genelde içeri su alma durumu olduğunu duydum. HT ile güzel oluyor.

Ortadan motorlu olduğu için yol tutuş ve sürüş keyfi baya iyi.

Rover 1.8 vvc k serisi motor vardır ve bu motorun en önemli özelliği mükemmel hararet yapar :) piyasadakilerin büyük çoğunluğunda hararet problemi olduğundan dolayı üst kapak taşlanmıştır. Üst kapak baya pahalıydı en son baktığımda. Ayrıca yurtdışı forumlarında lotus elise üst kapağı taktıklarını görmüştüm.

Hep heves ettiğim bi otomobil mgf ama kısmet olursa ilerde mgf yerine o segmentin atası mazda miataya bineceğim. Mg f almak yerine miataya 3-4 fazla vermek daha mantıklı.