Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

hadi objektif olarak 159 u kıyaslayalım..

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hangisi 159 a aleternatif olabilir

opel insignia 2,0 dizel otomatik
44 (45.8%)
pegeout 508 1,6 dizel otomatik
2 (2.1%)
honda accord 2,0 benzinli lpg otomatik
25 (26%)
citroen c5 1,6 dizel otomatik
3 (3.1%)
skoda superb 2,0 dizel otomatik
22 (22.9%)

Toplam Oy Verenler: 96

ar.159

malumunuz yeni bir 159 arayışım uzun zamanadır devam etmekte lakin maalesef aradığım standartlarda 159 bulamadım :( bir tane buldum oda satmaktan vazgeçti bu gidişle 159 bana yar olmayacak gibi :duvar: en azından şimdilik. diğer taraftan bayramlar tatiller geldi araba şart bu yüzden madem mübarek 159 tr de bulunmaz hint kumaşına döndü  :)bende mecburen diğer alternatiflere yöneleceğim bu noktada gelin hep beraber tasarımı tamamen bir kenara bırakıp alfisitiliğimizi de aklımızdan çıkarıp objektif olarak aynı fiyat kategorisindeki aşağıdaki araçları
-motor teklonojileri
-kullanım özellikleri
-konfor ve yol tutuş
-işçilik
-malzeme kalitesi
-sorunsuzluk
-v.b ekstralar yönünden kıyaslayabilir miyiz?

1-2009-2011 model yılı aralığında max 120 bin km de opel insignia 2,0 dizel otomatik 170 bg
2-aynı şartlarda 1,6 dizel otomatik pejo 508
3-yine aynı şartlarda 2,0 benzinli otomatik honda accord
4-aynı şartlarda citroen c5 (fiyat olarak hepsinden makul)

5-2010 model 2,0 dizel otomatik skoda super b en pahalı seçenek(işim olmaz diyordum ama araba yayla gibi mübarek

34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

fmtan

Alfa Romeo olmayacaksa Honda heleki Accord :yukari-ok: herzaman tek gecerim :)) 

Rotweiler

O listede BANA GÖRE Alfa'ya yukarıda adı geçen kıyaslama kriterlerinde rakip olabilcek tek araba var: O da Honda Accord.

PSA gurubu'nu zaten es geç. Son iki senede 8600 işçi çıkardılar; arge'yi de durdurdular.
Anyone can drive a fast car, but only few can drive a car fast.
|||||||||||||||

ozoozo

Accord a çocukluğumdan beri bayılırım bende accord diyorum. Honda hayat onda :p

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

ATA

Accord? Performans olarak hondaya yakişmayan, rezalet bir otomobil. 1.6 156 ile ne 2.4 accordar üzdüm yazmak istemiyorum :)

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

ar.159

arkadaşlar sadece duruş olarak bakmayın ama motorun özellikleri kullandığı teklonoji v.s hep birlikte düşünün şayet honda dizel olsaydı benim içinde rakipsiz seçenek olurdu ama o kasaya 150 bg lik benzinli ve lpgli bir motor düşünün
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

fmtan

Acıkcası saydıgın aracların hiçbirinin teknik detaylarını bilmem ama teknik olarak o listenin son sırasında bile bulunsa duruş olarak yine benim için ilk sıradadır :alkis: :haydi: :alkis:

Rotweiler

OPelin o eski 2.0 dizeli feci hantal, zaten manueli de yok. Otomatiği ise berbat. 1 sene kullandım. Hantallığın sebebi motordan kaynaklanmıyor olabilir(Zira 159un motoru ile aynı) sanırım aktarmada sıkıntı var.
Yeni 1.6 SIDI motoru ise efsane bana göre. Eğer bütçen yetiyorsa 80k'ya çık, onu al derim.
Ama İntellilink ekranı feci kalitesiz. O kadar reklamını yaptılar, bindiğim gibi kapadım ekranı.
Anyone can drive a fast car, but only few can drive a car fast.
|||||||||||||||

wolkanku

accord mu  :))
kapısını bir açıp kapayın, bir de bagaj kapağını açıp kapayın. yalıtımıyla ilgili az çok fikir verir, o segmentte böyle bir yalıtım kullanan otomobil için daha fazla bir şey yazmama gerek yok sanırım.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Murad

Asla marka fanatikliği yapmadan yorumum şöyle olur,
Fransızları zaten kafadan eleyelim, sanırım dünyanın en çabuk dökülen otomobilleri.
geriye kalan alman ve japonun yanına bir 159 koysak. tercihim her defasında 159 olurdu.

Deniz

Müslüman mahallesinde salyangoz sattırmayız agaa  :haydi:

A.S.GÜMÜŞ

Ben insignia derim, kullanmadım ama astra yı alırken showroom da içine bindim gayet tatminkardı, canlı bir motor seçeneği ile başarılı bir otomobil bana göre, accord un yol tutuşu da iyi değildi yanlış hatırlamıyorsam, malum fransızları doğal olarak eleyebilirsiniz.

07 DH 800

Tolga033

Yorumlara bakmadan direk Accord'u işaretledim. Şöyle beyaz son kasa bir Accord içlerinden en güzeli gibi bence.  :) Fransızlar kafadan eliyorum zaten, geriye İnsignia kaldı 2.tercih olarak.
Yani bence ya Accord ya İnsignia.

159 hiçbiri ile kıyaslanmaz ama. >:D

Edit :Biraz tasarım olarak kıyaslama oldu galiba.  :D

iskoc

2001 156 2.0 Twinspark 2013-2015
1998 166 3.0 V6 24V     2015-2019

Erkay KAHYA

159 ve diğerleri...
Bu başlık hiç olmamış.
Üzerine biraz daha ekleyip bişeyler alınabiliyorsa eyvallah da. Bütçe aynı ise kesinlikle 159.
Bazı şeyleri sorunlarıyla sevmek lazım.

"Kahrolsun bazı şeyler"  :D

fevkalbeser12

Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Utku

2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic

max-ime

Kısa kısa geçeyim bende;

Accord: Acura altında da satılmasından dolayı semi-premium olarak düşünebiliriz. Kaliteli bir araç, sürüşü iyidir, direksiyon tepkileri güzel, kasa şık vs. Ama yıl olmuş 2014 artık 50bin liralık paralarda gidip eski tip atmosferik motor+eski tip otm şanzıman kombinasyonu diye bir olay kalmadı. Son bir artısı daha sorunsuzluk.

C5 ve 508: İkisi içinde aynı yorumu yapacağım. Tasarımları ilk başlarda göze çok şık, sıradan gelir ama kaliteli bir tasarım yapamadıkları kesin. İlk başta çok güzel ve güncel gelen her tasarımı çabuk eskiyor, sıradan bir araç halini alıyor.

İç mekanları kalitelidir, hissiyatı güzeldir lakin showroomdan çıkardığınız zaman biranda Şahin gibi olma durumu hep vardır. Sanırım tedarikçiler ile ilgili bir sorunları var, yoksa okadar kaliteli görünen bir iç tasarım kendini aniden salamaz. Yolda giderken torpido gözü açılan, vites yolları yalama olan bir ton c5 var, 508 de bundan farklı olmayacaktır.

İnsignia güzel güçlü bir tasarım ama dışarıdan. İçini lüks göstermek adına çök tuşa boğmuşlar. Sıkıntılı mıdır değil midir? Bilemiyorum ama Opel işte. Herzaman sürpriz yumurta.

Açıkcası bu sınıfta her araç benim gözümde aşağı yukarı aynı, aralarından hangisini alırsanız alın birisi diğerinden farklı değil.

Bu sınıfta alınacaksa Passat alınır. Her disiplinde gerçekten çok iyi bir otomobil. Şık, elegant bir tasarım. Güzel motor, şanzıman kombinasyonu. Güzel, sade ama şık duran bir iç tasarım vs vs.

Hea Passat'ı yazdım, önerdim ama Premium bir model seçmememe ihtimalinize karşı. Yoksa onda da işler değişir.

ar.159

You are not allowed to view links. Register or Login
Volvo S60 D5 bakabilirsiniz
o ilk seçeneğim ama rakama 63 üstyüne çıkarmam lazım ben 55 i geçmemek istiyorum
34 AV 0020 COMING SOON!!

tugrul

İşyerimizde hem insignia 2.0 hemde 508 1.6 var ikiside benzinli, insignia dan inip 508 e bindiğim an oh be demiştim :)
Akşam 156 ya binince kendime geliyorum tabi  :haydi:
2002 156 2.0 TS
1999 156 2.5 V6
2006 156 1.6 TS
1999 166 2.0 TS
1999 166 2.0 TS
2011 Giulietta QV
2011 Giulietta QV
2006 GT
2004 156 1.6 TS
2007 Brera 2.2 JTS
2008 159 1.9 JTD DISTINCTIVE Q-TRONIC
2003 Nissan Terrano II 3.0 DI

ar.159

yorumlar için öncelikle teşekkür edeyim ama tam istediğim şekilde değiller
yani öncelikle pejo ile citroene alfaya yapılan haksızlığın aynısını yapmıyor muyuz yani alfa ise sorunludur fransız ise baştan sildim zaten şeklinde..
benim istediğim daha ziyade teklonoji yenilik fonksiyon ekonomi v.s karşılaştırmak
yani honda almazdım çünkü bu zmanada atmosferik 2,0 motor alınmaz 159 daki gücün yarısını bulamazsın
diğer taraftan superb nin motor teklonojisi şu şu sebeplerden 159 dan çok daha iyi 159 un motoru 2014 için çok eskiş bir teklonoji ve güncellenmedimedi şeklinde yorumlarınız olursa mesuuuuut olurum ;)
34 AV 0020 COMING SOON!!

hi_cazz

Abi daha öncede insignia hakkındaki görüşlerimi yazmıştım. Babamda 130luk olanı var ve perforrmansı 159dan kötü. Fakat 160lığını 1 kere kullandım aynı şanzumanla 159dan daha seri geldi bana. Eğer liste buysa kesinlikle insignia 160hp cosmo öneririm başkasına bakma. 3 yıldır 130luk bize hiç sürpriz yapmadı bu arada.

Eğer listeyi genişletirsek e90 320d, c200cdi ekleyebiliriz listeye. Ya da passat.

O zaman sıralamam

320d
c200cdi
passat 2.0tdi
insignia 2.0cdti 160hp

iskoc

o ilk seçeneğim ama rakama 63 üstyüne çıkarmam lazım ben 55 i geçmemek istiyorum

Yok abi 2005-2009 arası S60 dan bahsediyorum  :)
2001 156 2.0 Twinspark 2013-2015
1998 166 3.0 V6 24V     2015-2019

ar.159

Abi daha öncede insignia hakkındaki görüşlerimi yazmıştım. Babamda 130luk olanı var ve perforrmansı 159dan kötü. Fakat 160lığını 1 kere kullandım aynı şanzumanla 159dan daha seri geldi bana. Eğer liste buysa kesinlikle insignia 160hp cosmo öneririm başkasına bakma. 3 yıldır 130luk bize hiç sürpriz yapmadı bu arada.

Eğer listeyi genişletirsek e90 320d, c200cdi ekleyebiliriz listeye. Ya da passat.

O zaman sıralamam

320d
c200cdi
passat 2.0tdi
insignia 2.0cdti 160hp
320 ve c200 leri yazmadım çünkü zorlanmadan 55 bin tl bandında birşeyler almak istiyorum belki kışa tekrar değiştirirm açıkcası listemde insignia bana en çok yakın durandı ama tek olumlu yorum senden geldi:)
34 AV 0020 COMING SOON!!

ar.159

Yok abi 2005-2009 arası S60 dan bahsediyorum  :)
yok abi çok eskidi hem yüzü hem teklonojisi alırsam 65 lere çıkıp yeni kasa r design birşey bakarım
34 AV 0020 COMING SOON!!