Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Birmot'la nereye kadar???

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

CuoreSportivo

Aman reply147, sakin soguyayim deme. Bahsettigin problemler benim basimada geldi, nerden baksam 10 kusur milyar para harcadim ama sana birsey diyeyim mi, bu alfa romeo kadin gibi, ne kadar sorun cikarirsa cikarsin onu birakmak hayattan sogumaya benzer. Ask bu, gozu kor.

Lanet servislerden edindigim deneyimler:

1) Alfa Romeolarimizi keske kendimiz, kir pas icinde tamir edebilsek

2) Alfa parayla tamir olunmaz, sevgiyle iyilestirilir

3) Garanti suresi dolan araci Birmot vs. gibi yetkili servislere goturmemek iyidir. (En azindan cok buyuk sorunlar olmadigi surece -Ozel servisteki adami dovmek yerine dava acabilirsiniz buralarda cunku taktigi seyin calismamasi halinde parca garantisi var :) ).

4) O varyator varya o varyator, bazi servisler varyator denilen parcayi yerine ters takiyor ve bu sebepten dolayi ariza 1-2 ay icinde tekrar nuksediyor ve siz yine para oduyorsunuz (ben ayni problemi yasadim, 2 ayda bir para bayilmayin gereksiz yere), dikkatli olmak lazim.

-Alfa FOREVER-

n/a

abi şimdi aracımı aldığım yer tanıdık vs. ama servis ıı ıh.olmadı..

1600km olduk ilk geldiğin fark ettikti kullanırken sağ ön kapı döşemem oturmamış bi baktım bi diş oturmamış 1 tane oturttum ama olmadı servise gittik meğer 4tane diş yamulmuş takılırken we gördükki kapının içinde cam we ayna nın elektrik tesisatının üstünden geçen izolasyon kaplamsı yırtılmış ya italya da yada TR de cam la ilgili bi problem oldu we sokete ulaşamadıkları için orayı biraz yırttılar..

döşemeye yeni diş leri taktık,ses kesildi 2hfta ama busefer BASS ı yüksek bi şarkıda müziiği açınca tırrr-tırr edio döşeme (kesinlikle hoparlörden değil belli çnkü kapı kulbunun belli noktasından vurunca gene aynı ses geliyor ama diğer 3 kapıdan gelmiyor).neyse dün tesisatın boşta kalmış dediler kapı döşemesine destek yaptılar ama gene müziği açınca dewam...busefer BİRMOT a gitcem napiim ama o kapı dan ses kesilene kadar kapıyı bile değiştirtirim..

-ayrıca yetkili ustayı bulamadığımız için normalde aracın motoru 2saat boyunca çalıştırılmazsa otomatik olarak sıfırlanması gerek TRIP B sıfırlanmıyor..tabi bunuda kontrol ettiremedik..

-ayrıca kaput sağ ve sol çamurluğa farklı boşluklar kalıyor kapanınca..sol a daha yakın sağa daha fazla boşluk waqr kaputla çamurluk arasında..

-ön göğüste direksiyonun altında 2tane kaplamayı tutan vida var..geçenlerde önden ses gelmeye başladı göstergelerin ordan,paspasları çıkartırken fark ettimki o 2 vida gevşemiş çıktı çıkıcak..sıktım düzeldi gibi ama 1tanesi tam sıkılmıyor yalama gibi..oyüzden zmn zmn ses geliyor..servisteyken 0 bi 147 nin kontrolü yapılıyordu..adam onunda aynı vidasını sıkarken baktım oda yalama gibi..

-ayrıca ilk defa ben fark ettim herhalde bagaj kapağının menteşeleri birbirine sürtüyor ve boyayı kazıyor..bayaa bi etrafı araştırdılar napcaz ne etcez diye..sora servisteki 147 lerin hepsine baktıkki (eski yeni,0km teslim edilcek araçta bile) hepsinde o sürtme war..ama boya kazınıp sac çıkmış ortaya uzun vadede pas yapar orası kesin..

(tam olarak bagaj menteşelerinin araca sabit olanla bagajdakilerin içe bakan kısımlarında 2taraftada war..147 sahipleri bakın büyük ihtmal wardır)

ayrıca içeriden bilimum esneme sesi geliyor ama yazdıramadım okdr. şeyi we sadece sağ ön kapıyı yapmaları 3-4saat gibi bi süre aldı..buarada yol bilg e bakılabilirdi ama ıı ıh..

sırf garanti we yeni diye yetkili servislerde sürünüyoruz onlara gelene kadar bostancı da da maslaktada ALfa miiri birsürü servis var Özel..

neyse bu yukardakiler için önce k.yalı birmot olmadı z.kuyu ya gitcem..hernekdr sewmesemde birmotları..

Gouki

Can kapı olayına cok üzüldüm ya daha yeni araba, bi işi de adam gibi yapsalar olmaz kapıyı delselermiş dışardan bari..ya cumartesi için kartaş tan randevu aldım malum 10.000 bakımı için bu arada frenlerim ötüyo biraz sölesem mi ki ya ama korkmaya başladım bu yetkili servislerden

n/a

değiştirt değiştirt garantiden nekadar faydalansan iyidir..aman diyip geçme..

şimdi vaktim oldukça (oda olmuyor ya pek neyse) sırayla yaptırmaya çalışıyorum..ama oturup liste çıkartsam enaz 10 tane takıntılı olduğum şey çıkar..

işte 2000km gibi yağ değiştircem ozmn a kadar oturup herşeyi yazıcam ve halletircem artık başka çaresi yok..daha 1ay yeni doldu yaw..

okadarda düzgün gelmişti araba gözümüze showroomda diğer aracın tampon-çamurluk-far 3lemesi arası bariz açıktı(hani bazn yeni 156 lardada oluyorya onun gibi işte) benimki gözümüze güzel gelmişti ama..neyse uğraşıcaz garantisi warken..alfa romeo yeni de olsa uğraş istiyo emek istiyor :P (umarım 159 lar böyle değildir,öylede gözükmüyorlar ztn..)

n/a

159'lar bugüne kadar Alfa tarihinde işçilik açısından üretilen en kaliteli araba...

master

Tıkırtılara kafanızı takmayın bence , yoksa başedemezsiniz. Alfa tıkırdayacak , kaçışı yok. Ama yırtılma ve sürtmelerin üzerine gidin tabii.

Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

n/a

tıkırdıcakta abi

1500km araba bi kapı döşemesi 2 defa sökülüp takılırsa ben takarım kafayı o kapıya..

arkadanda esneme sesleri geliyor gacur gucur aracı düz seviyeden biandan eğime geçince bi esniyor ki maşallah..onları kurcalatmıyorum bile ama bu sağ kapı sinir bozucu..

BARLAS

İşte araştırmacı gazeteci kişiliğimle forumumuzun tozlu raflarından kapanmaya yüz tutmuş bir topic buldum...

Bu topic'e son mesajı tam 1 yıl önce Can atmış.. Aradan geçen 1 yıl sonunda sizce topic konusu ile ilgili bir fark/gelişme var mı??

Ben, özellikle Zincirlikuyu Birmot'un bu 1 sene içinde oldukça yol katettiğini düşünüyorum. Diğer Birmot'lara göre zaten öndeydiler, fark biraz daha açıldı bence...

Tufan

Bendeki tıkırtılar gene başladı:) Ama artık hiç takılmıyorum. Gene de haziran sonunda garanti bitmeden kapsamlı bir tıkırtı operasyonuna girişeceğim Birmot'ta.

murat

Zincirlikuyu zaten herkesin malumu..ancak yanılmıyorsam en son Sercan Küçükyalı'yı ziyaretinden hoş izlenimlerle ayrılmıştı...
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

BARLAS

quote:

Zincirlikuyu zaten herkesin malumu..ancak yanılmıyorsam en son Sercan Küçükyalı'yı ziyaretinden hoş izlenimlerle ayrılmıştı...

Evet, ben de hatırlıyorum onu ama Sercan'ın izlenimleri istisnai mi yoksa gerçekten değişim var mı diye merak ettim...

Sercan Keklik

ben servise mekanik olarak ziyarette bulundum gayet başarılı! ;) kesinlikle tavsiye edebilirim bu hafta hatta tekrar gidip şu balataları degiştirsem iyi olucak
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

BARLAS

quote:

ben servise mekanik olarak ziyarette bulundum gayet başarılı! ;) kesinlikle tavsiye edebilirim bu hafta hatta tekrar gidip şu balataları degiştirsem iyi olucak

Bunlar duymak istediğimiz sözler, inşallah daim olur bu düşünceler...

n/a

Birmot'a değinmek gerekirse, hayatımda gördüğüm en kötü servis. Bugun arabamı pasta-cila yapmaya götürdüm çünkü daha önce birmotta boyanan parçalar olmuştu ve hiç memnun değildim. Götürdüğüm yerde adamlar bölüm bölüm gösterdi boyanın ne kadar kalitesiz yapıldığını, kabarmalar silikon yapmalar, işçilik gerçekten rezalet. Pasta-cila yapmıştı birmot daha önce bütün pastayı aralara kaçırmışlar ve beyaz beyaz gözüküyordu gerçekten çok kötü bir servis ama elimiz mahkum götürüyoruz işte