Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Progression Pişmanlık Mıdır?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

powermoon

Merhaba arkadaşlar. Herkes, alırsan Distinctive al, Progression alma diyor.
Tam istediğim kriterlerde 147 buldum ama Progression. ESP ve dijital klima var diyor satan arkadaş. Araç 2007 model tek kapı.
Progression'larda ne eksik var arkadaşlar, 8 air-bag + ESP + dijital klima varmış satıcı arkadaşın dediğine göre.

h.t

2007 üstü 147 lerde esp standarttır. Yine 2007 üsrü progressionlarda dijital klima vardır. Eksiği ise hız sabitleme yoktur , 15" jantlıdır , döşemeler alfa tex değildir(yanlış bilmiyorsam) , kol dayama yoktur , arkada 3. Havalandırma yoktur. Şimdilik aklıma gelen bunlar , konuya hakim olanlar daha detaylı yazacaklardır :)
Donanım işi biraz size kalmış ben hep full paket tercih ederim ama mesela babam için full olmasına gerek yoktur.
İkinci elde evet benim gözlemlediğimde distinctive lerin daha hızlı gittiği ama her malın alıcısı vardır önemli olan ederi fiyatı vermek.
Şimdiden hayırlı olsun.

powermoon

You are not allowed to view links. Register or Login
2007 üstü 147 lerde esp standarttır. Yine 2007 üsrü progressionlarda dijital klima vardır. Eksiği ise hız sabitleme yoktur , 15" jantlıdır , döşemeler alfa tex değildir(yanlış bilmiyorsam) , kol dayama yoktur , arkada 3. Havalandırma yoktur. Şimdilik aklıma gelen bunlar , konuya hakim olanlar daha detaylı yazacaklardır :)
Donanım işi biraz size kalmış ben hep full paket tercih ederim ama mesela babam için full olmasına gerek yoktur.
İkinci elde evet benim gözlemlediğimde distinctive lerin daha hızlı gittiği ama her malın alıcısı vardır önemli olan ederi fiyatı vermek.
Şimdiden hayırlı olsun.
Teşekkürler yanıt için. ESP ve dijital klima çok iyimiş ama hız sabitleme ve kol dayama olmaması birazcık canımı sıktı doğrusu. Araçta 16'' jant var sanırım sıfır alınırken opsiyonla alınmış.

tolga_ozhan

Artı 500 TL maliyete kol dayama ve hız sabitleyiciye ulaşmak çok mümkün. İkiside sonradan orjinal olarak takılabiliyor

agucba

147, 156 ve GT'lerin hiç birinde 8 havayastığı yoktur ayrıca. En fazla 6'dır. 12 tane var diyenler başka gezegenden gelmektedirler. Resmi de var ama artık eklemekten sıkıldım. :)

///////////////

milano 75

6 hava yastığı + 6 airbag yazısı ettimi sana 12  :))
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

powermoon

Tamam 6 olsun sizi mi kiracagiz. :)

Bu arada progressionlarda da 6 mi?

chao

yanlış bilmiyorsam; Progressionlar 105 Hp'dir ,120 değil. Varyatörsüz motor diye biliyorum. yanılıyorsam düzeltin arkadaşlar
2004 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctinve
2013 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 Progression Pluse
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Distinctive
2016 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Super TCT

tolga_ozhan

Progression olup 120 HP olan 147'ler var.
Ancak distinctive olup 105 hp olanını ben görmedim.

İşin aslı çok tuhaf kombinasyonda 147'ler var.
Bir arkadaşım bordo deri, sunroof ve bose olan ama cruise, vcd ve oto klima olmayan 147 kullanıyor. Ruhsatta prog. geçiyor ama varyatörü var :)

blackpearl

Bence pişmanlık değildir. Eğer baktığınız aracın görüntüsü, boyası, duruşu sizi tatmin ettiyse alın. Sonuçta o da bir Alfa. He ama yok illa Cruise Control, kol dayama vs. olsun deniyorsa Tolga Özhan bey'in de belirttiği gibi pek ala sonradan yapılabilecek şeyler. A yok fabrika çıkış olsun diyorsanızda o halde Distinctive alacaksınız. Önemli olan sizin içinize tamamen sinmesi.
2005 MKII 147 Nero Metallico Jarama 06/2012-09/2014
1996 PHI GTV 2.0 V6 TB Rosso Proteo 09/2017-10/2019
2005 MKII 156 Grigio Luce Di Amalfi 02/2020 -

Kibitzer

Kullanmadığınız, kullanmayacağınızı bildiğiniz bir özellik için ekstra ödeme yapmak yanlış. Dist ile prog arasındaki BENCE en önemli fark ilk modellerdeki VDC(ESP) olmaması durumu. O da sonradan progressionlara da eklendi. Hız sabitleyici herkes için elzem değil, yolda uykunuzu getiren bir donanım yanınızda konuşkan :)) kimse yoksa. Ben bir kere Ankara'ya giderken baktım gördüm gidiyorum, hanıma dedim "Highway AVM'ye kadar sen kullan ben uyumak üzereyim" diye. Baktınız gördünüz tertemiz bir araç çıktı karşınıza, sırf progression diye gidip kötü kullanılmış distinctive almak büyük hata olur.
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

tolga_ozhan

Ben CC'nin gereksizliğine katılmıyorum. Özellikle uzun yolda benim ayağım gaza basmaktan yoruluyor. CC olan araçlarımda ise benim uykumu getirmiyordu. Eğer mümkünse donanımlı olan her zaman tercih sebebi olmalı. Satarkende avantajlı olması cabası.

Kibitzer

Ben CC'nin gereksizliğine katılmıyorum. Özellikle uzun yolda benim ayağım gaza basmaktan yoruluyor. CC olan araçlarımda ise benim uykumu getirmiyordu. Eğer mümkünse donanımlı olan her zaman tercih sebebi olmalı. Satarkende avantajlı olması cabası.

Ben cc çok seviyorum. Şehiriçinde dahi her fırsatta açıyorum. Fakat CC istemeyen, sevmeyen arkadaşlar vardı forumda, onları kastettim. Alfamı ilk alıp Trabzon'dan Samsun'a gelene kadar CC kullanmadım. Samsun'dan İstanbul'a kadar kullandım ve öyle bir alıştım ki benim için vazgeçilmez oldu. Fakat bahsettiğim yolculukta kendimi orta şeritte giderken birden sol şeritte bulunca uzun yolda aralıksız kullanılmaması gerektiğine ikna oldum.
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

ugur_1903e

Konuyu biraz saptırmış olacağım ama merak ettiğim bir şey var. mk1 147 Progression lara cc sonradan takmak mümkün mü? uzun yol yapıyorum ve eksikliğini hissettim oluyor.

h.t

Distinctive olup 105 hp olan araçlar mevcut mesela sitemizden Kubilayın aracıda öyle.
Eğer 120 hp lik istiyorsanız buna dikkat edin ben bir kaç kere distinctive 105 hp olan 147 görmüştüm.

kahraman.kilic1

147 progression 2007 model arabamın özellikleri; 105 hp varyatör yok hız sabitleme ve kol dayama yok arka cam otomatik ve çift bölge dijital klima arkada klima havalandırma bölmesi yok bagaj hacmi önceki mod. Göre 47 lt daha geniş biraz bombeli.

Naftali

Naftali

147, 156 ve GT'lerin hiç birinde 8 havayastığı yoktur ayrıca. En fazla 6'dır. 12 tane var diyenler başka gezegenden gelmektedirler. Resmi de var ama artık eklemekten sıkıldım. :)

Alıntı yapılan: milano 75 - 15 Ağustos 2014, 21:54:58
6 hava yastığı + 6 airbag yazısı ettimi sana 12  :))

2006 model distinactive. 8 hava yastığı mevcut  yolcu Şoför koltuklar direkler ve arka yolcu direkleri

Gouki

Perde havayastıkları tek parça. Ön - arka direkler diye bir ayrım yok.  Ha bunu da biz söylemiyoruz, Alfa Romeo söylüyor. İster kabul edin ister etmeyin:

tunerviper

Sene olmuş 2015 halen airbag muhabbeti...
Turbo Twin Spark

Naftali

Perde havayastıkları tek parça. Ön - arka direkler diye bir ayrım yok.  Ha bunu da biz söylemiyoruz, Alfa Romeo söylüyor. İster kabul edin ister etmeyin:

Ben ayrımını bilmem Sayı muhabbeti yapmışsınız bende sayısını söyledim ister kabul edin ister etmeyin :)

Gouki

Naftali

Naftali

Ayrıca dikkatli okursan Kabin yandan Gelen darbelere karşı 6 adet hava yastığı ile donatılmış onden gelen darbeleri söylemiyor ordaki 6 onu ifade ediyor onden gelinide katarsan 8 eder ayrıca ister 6 ister 8 niye Bukadar kasıyorsun :)

ozoozo

Eeee 6 diyoruz işte.

ALTI , SİX , ছয় , վեց , 六 , ستة , 여섯 , شش , šest , sei , šest , sex , sé , seis , sechs  8)