Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Brembo fren balataları nereden bulurum ?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Gaspar

Merhaba arkadaşlar Alfa Romeo Giulietta 1.4 Multi Air TCT kullanıyorum Ön kısmında Brembo fren sistemi bulunuyor aldıgımda oyleydi sıfır olarak aracı almadım sanırım değiştirmem gerekiyor.İstanbulda önerebiliceğiniz bir yer varmı bunları değiştirmek için ? Yardımlarınızı bekliyorum iyi günler dilerim. :alfisti:

Fatihob

Merhaba, herhangi bir Alfa Romeo özel veya yetkili servisine gidip ön fren balatalarınızı orjinal fabrika çıkışlı olanları ile değiştirmek istediğinizi söyleyin yardımcı olurlar.
..

ATA

Brembo olmasi şart değil ama illa brembo marka derseniz You are not allowed to view links. Register or Login
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

hi_cazz

Bence brembo olmasın zaten. Ate bakın. Yoksa Trw bakın. Sessiz sedasız kullanın.

ar.159

Aynen ozelservis benimkine brembo takmişti 1 ay dayanabildim araba sahin gibi öte öte duruyordu sagolsunlar orjinal ile değiştirdiler de kafa rahatladi

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

ku2

Daha önce alışverişim oldu bu siteden..
Memnun kaldım.

Bir bakın bence.
You are not allowed to view links. Register or Login

--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

TRSemih

You are not allowed to view links. Register or Login dan bulabilirsiniz. Daha önce aracım için bende alışveriş yaptım. Tavsiye ederim.

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk

A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

Gaspar

Yardımlarınız için saolun ama giulietta için brembo bulamadım trw marka var serviste 340+kdv istedier bence cok sizce?

hi_cazz

Dışarıdan alın ve özel serviste taktırın. Sıkıntı olmaz. Hiçbir yetkili serviste sen bunun balatasını dışarda değiştirtmişsin diyemez.

delıfısek

ben bu baslık altında daha farklı bi soru sorayım yeri acılmısken. bu normal fren diskleri ile performans fren diskleri arasındaki farklılıklar neler arkadaslar. yani performans fren diski daha kısa mesafedemi durmayı salıyor? brembo fren balatalarım bagajda yatıyor bunların bitimine fren disklerinide yenilemeyi düşünüyorum normalinden  performansamı geçiş yapsak :)

düz fren diski ile brembo max arasında kaldım etkisi iyi ise  degerlendirilebilir.

Fatihob

Merhaba. Fren diski durmayi pek etkilemez. Durdurma eylemi kaliperlerin gucu ve fren balatasinin hem kalitesi hemde buyuklugune baglidir. Bahsettiginiz Brembo max eger delikliyse gundelik kullanimda fren mesafesine etkisi olmiyacaktir.
Performans icin uretilmis fren diskleri asiri sicakliga daha dayanikli oluyorlar. Pist vs gibi ortamlarda farki anlasiliyor. Orjinal 156 diskine 6pot kaliper takarda piste cikip zorlarsaniz daha yarisin basinda fren diskleri asiri isi ve gucten dolayi yamulmus veya catlamis olabilir.
Ayrica yine performans icin utetilmis olan disklerde asinma orjinallere gore daha az oluyor. Suan Brembo Gt serisi disk kullaniyorum. 20bin km oldu, bir cok eziyet cekti ama ne yanma var disklerde nede asinma. Orjinal disk olsaydi bu kullanima 10bin zor dayanirdir.

Telefondan yazdigim icin daha detaya giremedim. Kisaca tavsiyem delikli veya cizikli disk guzel dursun diye dusunuyorsaniz alin. Fren mesafemi kisaltmak istiyorum diyorsaniz hic ugrasmayin verdiginiz fazla paraya elde edeceginiz fazladan bir performans olmiyacaktir.  Fiyatini bilmiyorum ama kesinlikle %30falan pahalidir duz disklerden.
..

Gaspar

yaptıgınız yorumlara tesekkur ederım benım dıskım normal duz fakat brembo balataları bulamıyorum hala giulietta için yok gibi gözüküyor benim fren kaliperlerim brembo balata hangi marka bilmiyorum trw diye bıirmakra var fazla seçeneğim yok gibi gözüküyor

delıfısek

trw zaten alfanın kullandıgı markası yani trw iyidir.  0212 286 19 23 bu numarayı ara hamza karakusla görüş onun elinde aradıgın her malzemeyi bulabilirsin. onda yoksa piyasada yok demektir o derece :D

tolga_ozhan

trw zaten alfanın kullandıgı markası yani trw iyidir.  0212 286 19 23 bu numarayı ara hamza karakusla görüş onun elinde aradıgın her malzemeyi bulabilirsin. onda yoksa piyasada yok demektir o derece :D

Mesela Hamza Karakuş'a sorar mısınız? Elinde GTV-Spider farı var mı? Ya da 166 kilometre saati ve ya 164 TS yağ pompası. Böyle binlerce parça sayarım ki onda olmadığını ama piyasada olduğunu biliyorum. Bu forumu çok fazla kişi okuyor, genelleme ya da yanlış bilgilerle lütfen kimseyi yanıltmayalım.

delıfısek

Mesela Hamza Karakuş'a sorar mısınız? Elinde GTV-Spider farı var mı? Ya da 166 kilometre saati ve ya 164 TS yağ pompası. Böyle binlerce parça sayarım ki onda olmadığını ama piyasada olduğunu biliyorum. Bu forumu çok fazla kişi okuyor, genelleme ya da yanlış bilgilerle lütfen kimseyi yanıltmayalım.

o parçaların baska tedarikcisi var zaten o konuda bişey demiyorum çogu parça için dediğim 156-147 ve yeni arabaların ön takım - amortisör - süspansiyon -balatalar bunun gibi parçaların elinde oldugunu biliyorum ve oem ürün kullandıgını ve bi çok yere dagatım yaptığını biliyorum yanlışsam düzeltin. yani bu yanıltma felan degil kimseyi, numara verdim arkadas arasın bilgi alsın diye. ben kendi arabamın kırılan bi parçası için hiç bi yerde bulamazken onda bulmustum gerçi oda yurt dısından oem olarak getirtmişti  :)

tolga_ozhan

Bu iletiniz daha güzel olmuş. Siz ilkinde ön takım, süspansiyon balatalar vs... 147-156 şeklinde bahsetseydiniz bende yazma ihtiyacı duymazdım. Siz aşırı fazla genellemiştiniz. İlk iletide "her parça", ikincisinde "çoğu parça" yazıyor misal.

Sürümü olmayan parçayı stoğunda tutacak babayiğit parçacı gelmedi zaten daha :)

delıfısek

Bu iletiniz daha güzel olmuş. Siz ilkinde ön takım, süspansiyon balatalar vs... 147-156 şeklinde bahsetseydiniz bende yazma ihtiyacı duymazdım. Siz aşırı fazla genellemiştiniz. İlk iletide "her parça", ikincisinde "çoğu parça" yazıyor misal.

Sürümü olmayan parçayı stoğunda tutacak babayiğit parçacı gelmedi zaten daha :)

;) ;) kendimi düzelttime sevindim anlaştık :serefe:

delıfısek

Merhaba. Fren diski durmayi pek etkilemez. Durdurma eylemi kaliperlerin gucu ve fren balatasinin hem kalitesi hemde buyuklugune baglidir. Bahsettiginiz Brembo max eger delikliyse gundelik kullanimda fren mesafesine etkisi olmiyacaktir.
Performans icin uretilmis fren diskleri asiri sicakliga daha dayanikli oluyorlar. Pist vs gibi ortamlarda farki anlasiliyor. Orjinal 156 diskine 6pot kaliper takarda piste cikip zorlarsaniz daha yarisin basinda fren diskleri asiri isi ve gucten dolayi yamulmus veya catlamis olabilir.
Ayrica yine performans icin utetilmis olan disklerde asinma orjinallere gore daha az oluyor. Suan Brembo Gt serisi disk kullaniyorum. 20bin km oldu, bir cok eziyet cekti ama ne yanma var disklerde nede asinma. Orjinal disk olsaydi bu kullanima 10bin zor dayanirdir.

Telefondan yazdigim icin daha detaya giremedim. Kisaca tavsiyem delikli veya cizikli disk guzel dursun diye dusunuyorsaniz alin. Fren mesafemi kisaltmak istiyorum diyorsaniz hic ugrasmayin verdiginiz fazla paraya elde edeceginiz fazladan bir performans olmiyacaktir.  Fiyatini bilmiyorum ama kesinlikle %30falan pahalidir duz disklerden.

güzel bi yorum olmuş sagolasın benim dediğim ürünün fotosunu You are not allowed to view links. Register or Login koymuş zaten dediğim oydu. avantaj olarak yağmur suyunun oluklardan akması - daha geç aşınma - daha iyi malzeme kalitesi oldunu belirtmisler.

yerli disk 110 - brembo normal 205 - brembo max için 275 fiyatları. bende oyumu yerliden yana kullanıcam galiba. :)

Fatihob

Yağmur suyunun oluklardan akması diyen dalga geçmiş heralde :D

Hazır pc başındayım biraz daha yazayım, ilerde arayan falan olur belki işine yarar bu yazılanlar. Delikli ve çizikli disklerde frene bastığımızda balata diske daha az sürtünür düz (OEM) olan disklere göre, çünkü delikli diskte delik boşluklarında , çiziklilerdede çizgi boyunca sütünme yoktur. Doğal olarak aracın duruma mesafesi kesinlikle uzar (belki 1 mt belkide 20cm). Yani günlük sakin veya ara ara gazlamalı kullanımlarda performans serisi diye geçen disklerin bir faydası olmaz.

Avantajları az ısınması. Bağzı deliklilerde delikler hafif açılıdır hatta önden gelen havayı daha rahat alsın, soğutmanın daha fazla olması için. Isınmamış disk neden önemli? Frene bastıkça kaliperler disklere doğru kapanır, balatalar ısınmaya başlar. Kaliperlerin kapanmasını içinden geçen hidrolik sağlar. Çok ısınan hidrolik bir ısıdan sonra (hidroliklerde çeşit çeşittir 200derece ile 350derece arasında kaynama noktası olanları var) yavaş yavaş kaynamaya başlar, gaz haline geçer. Fren pedalı şişmeye başlar, frenin tepkisi azalır. Tam kaynadığında tamamiyle gaz haline geçmiştir ve fren pedalı artık boştadır, basarız sonuna kadar ama o bize tepki vermez :)

Ayrıca ATA söylemişti bir buluşmada. Ön fren disklerimiz iki parçadan oluşur, bu iki parça arasında yaklaşık 1 cmlik boşluk var. Bu boşluğun sebebi yine diski soğutmak için. Eğer delikli bir disk takarsanız bu disk yapısındaki bir araca fren pedalına bastığınızda kaliperler diske yapıştığında, diskle kaliper arasında kalan hava düz disklere göre daha hızlı bir şekilde deliklerden dışarı tahliye edilir. KYani kaliperin diske yapışma süresi hızlanır. Azda olsa fren mesafesine etkisi olacağını düşünüyorum.

..

halil

güzel bi yorum olmuş sagolasın benim dediğim ürünün fotosunu You are not allowed to view links. Register or Login koymuş zaten dediğim oydu. avantaj olarak yağmur suyunun oluklardan akması - daha geç aşınma - daha iyi malzeme kalitesi oldunu belirtmisler.

yerli disk 110 - brembo normal 205 - brembo max için 275 fiyatları. bende oyumu yerliden yana kullanıcam galiba. :)

fren diski durmayı etkiler.araç üreticilerinin büyük jant lastik kombinasyonu kullanmalarının bir sebebi de, büyük fren diski kullanabilmeleridir.fren diski ne kadar büyük olursa , balata ile temas eden sürtünme yüzeyi de o kadar geniş olacaktır.tabi iyi bir frenleme için fren diski,balata,hidrolik yağ,fren hortumları ,kaliperler önemlidir.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

TRSemih

çizgili diskin avantajı daha geç ısınması, doğru orantılı olarak hızlı soğuması ve üzerinde balata tozu tutmamasıdır. disk üzerindeki çizgiler balata tozunu tahliye eder. yağmurla ilgisi yok.
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

ku2

çizgili diskin avantajı daha geç ısınması, doğru orantılı olarak hızlı soğuması ve üzerinde balata tozu tutmamasıdır. disk üzerindeki çizgiler balata tozunu tahliye eder. yağmurla ilgisi yok.

Brembo Max'lardaki yarıklar su tahliyesi için de var. Islakta daha iyi frenaj diye tanıtılıyor. Kutusunun üzerinde de var hatta.
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

ATA

Delikli ve oluklu disklerin esas avantaji fren ile balata arasinda kalan havanin daha hizli tahliye olmasi. Yani frene basildigi anda disk ile balata arasindaki hava, balatanin diske doğru haraketinde arada sıkışıp istenmeyen bir kuvvet oluşturur. Bu istenmeyen duruma karşi delikler havayi tahliye eder. Belki milisaniyelik bir durum ama yarişlar bu tip detaylarla kazanilir.

Tapatalk
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

TRSemih

Görünen ortak bir kanı var bu durumda; su, sıkışan hava ve tozu düz disklere kiyasla tahliye ettigi aşikar.

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

ATA

Ama cadde kullaniminda gereksiz. Balatalarida çabuk bitiriyor zaten

Tapatalk
1996 Gtv 2.0 V6 Tb