Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159 için DoubleDin Teyp

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alfadanadam

Eğer bunda BT varsa bu sadece telefon için değildir. O win ce cihazlarda öyle oluyor ki o da yazılım sebebiyle zaten.
Kullanım yorumları da birkaç üst mesajda var. Zaten Erhan bey'in yorumları sonucu bu noktaya geldi bu cihaz. Yani bu cihazdan onun sayesinde haberimiz oldu. Oyun oynamadıktan, internetten ağır flash içerikli sitelerde surf yapmadıktan sonra bu işe fazlasıyla yeterli olur diye düşünüyorum zira işletim sistemi de android 2.2 yani gingerbread'miş. GB'nin çıktığı zamanlarda çekirdek hadisesi pek olmadığı için işletim sisteminin çift çekirdek-dört çekirdek ihtiyacı olacağını sanmam. Olur da ileride bir şekilde root edilip üst versiyonlar yüklenmek istendiğinde sıkıntılar olabilir tabi.

Deniz

Acaba android gb de turque çalışır mi ? BT fonksiyonu ile obd2 yi eşleştirip güncel değerleri görebiliriz

ozoozo

You are not allowed to view links. Register or Login
Acaba android gb de turque çalışır mi ? BT fonksiyonu ile obd2 yi eşleştirip güncel değerleri görebiliriz

Gb dediğin gingerbread mı abi ? Androidlerde torque sorunsuz çalışıyor. Eğer gb dediğin sürüm olan ginger ise en kötü ihtimalle günceller sandviç e falan geçersin :D

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

erk1n

Roadstar 9200U menü geçişleri muazzam. Son kaldığın yerden devam ediyor. Nav + Müzik dinlenebiliyor. Navigasyon olarak Sygic ve, Yandex navigasyon kullanıyorum. Böylece trafik durumuna göre rota belirleyebiliyorsunuz ;) Hiçbir kasma yok. Dokunmatiği biraz hassas küçük menülerde dolaşırken hemen tıklama yapıyor fakat alışınca sorun olmuyor. Telefonu wi-fi hotspot yaptım direk bağlıyorum üniteyi. Böylece Youtube'dan tutun tüm uygulamalara erişim oluyor. Üzerinde radyo alıcısı da var. 3g Vınn ile de çalışıyor isterseniz. Fazlası var eksiği yok yani. Üzerine bir de car dock uygulaması kurdum, Hız göstergesi ve uygulamalar arası kolay geçiş oldu. Ekstra hafıza kartı ve usb girişi var. Ayrıca arka koltuklara ekran takarsanız harici olarak iki farklı görüntü seyredebiliyorsunuz. Subwoofer ve anfi ile 10 numara olur. Ben anfisiz kullanıyorum yetiyor şimdilik.
Direksyondan kontrol çalışmıyor bu arada.
Ben n11'den aldım 650 TL'ye 50 TL'de puan verdi yani 600'e geldi.

Navigasyon olarak igo kullanılabilir mi? Malum başarsoft un haritası en başarılı Türkiye haritası.

Ayrıca merak ettiğim bu cihazın sim slotu var mı 3g internet için?

Cihaza nasıl internet bağlıyoruz telefonu wifi hotspot yapmak haricinde?
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >
Alfa Romeo 156 (2006) ...

erk1n

rZaten Erhan bey'in yorumları sonucu bu noktaya geldi bu cihaz. Yani bu cihazdan onun sayesinde haberimiz oldu.

O zaman bu cihaz baya bir alınabilir hale geldi. Peki bu cihazın alternatifi android sistemli başka multimedya playerlar var mı?
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

Deniz

Gb dediğin gingerbread mı abi ? Androidlerde torque sorunsuz çalışıyor. Eğer gb dediğin sürüm olan ginger ise en kötü ihtimalle günceller sandviç e falan geçersin :D

Evet ginger Özdemir root yada update yoluyla sistem guncellenebilir fakat hız daha önemli olduğu için kaldırıp kaldırmayacağı muallak olur diye düşünüyorum. Ünitenin teknik bilgisi pek yok internette işlemci vs. Tam bir kapalı kutu

Alfadanadam

Ben özellikle fiyatına gayet alınabilir görüyorum. Tabi alıp kullanmadığım için sadece teorik olarak bu yorumlar. A
Çok güncel bir işletim sistemi versiyonu istemediği sürece her türlü programın kullanılabileceğini tahmin ediyorum. Tabi bunda sınır programların kurulabileceği disk alanının boyutu.
Şahsen GT, 159 yada 147 sahibi olsam çoktan sipariş etmiştim. Orta halli bir tablet fiyatına ki eve alırım dediğim tabletin fiyatı bunun neredeyse iki katı :)
Giu için önceliğim Çin'den sipariş ettiğimiz ünite. Duruşu daha orjinal olduğu için. Giu'ya doubledin monte edilmişleri de pek beğenmemiştim vaktiyle.
Gerçi biraz düşününce makyajlı kasalardaki ekran da tam orada artık :)

erk1n

9100 modelinde Cortex A9 işlemci varmış. Bunda ya aynısı ya daha iyisi vardır. Henüz bulamadım, arıyorum.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

ozoozo

Evet ginger Özdemir root yada update yoluyla sistem guncellenebilir fakat hız daha önemli olduğu için kaldırıp kaldırmayacağı muallak olur diye düşünüyorum. Ünitenin teknik bilgisi pek yok internette işlemci vs. Tam bir kapalı kutu

Torque öyle çok kasıntı bir program değil abi , kasacağını pek sanmıyorum abi tabi denemeden de kesin bir şey söylememek gerek.

You are not allowed to view links. Register or Login bizim üniteler yalan oldu gibi abi  :'(

Alfadanadam

Bu ürün peydah olunca üzüntüm hafifledi diyebilirim :)

LG-D802 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

ozoozo

Bu ürün peydah olunca üzüntüm hafifledi diyebilirim :)

Bunu bizde nereye koyacaksın ki abi orta konsola yapılanlar hiç güzel durmuyor :(

Alfadanadam

makyajlı kasada nereye koydularsa oraya :) eskiden ben de beğenmezdim. Hatta şimdi de bayılmıyorum ama çin işi olmazsa neden olmasın.

erk1n

Kullanıcı yorumlarında gördüm. Cortex A8 varmış işlemci. Nasıl yeterli midir?

Ayrıca bu ürünün ses kalitesi nasıl? Ses sistemi kurmak istesek anfi çıkışı var mı, yeterli mi?

Yorumlarınızı dört gözle bekliyorum.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

erk1n

Ayrıca 159'un konsoluna oturuyor mu? Yoksa ayrı çerçeve almak gerekir mi? Gerekirse nerden alırız?

Bugün alabilirim yorumlar olumlu olursa.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

erhankocabas

Roadstar 9200U menü geçişleri muazzam. Son kaldığın yerden devam ediyor. Nav + Müzik dinlenebiliyor. Navigasyon olarak Sygic ve, Yandex navigasyon kullanıyorum. Böylece trafik durumuna göre rota belirleyebiliyorsunuz ;) Hiçbir kasma yok. Dokunmatiği biraz hassas küçük menülerde dolaşırken hemen tıklama yapıyor fakat alışınca sorun olmuyor. Telefonu wi-fi hotspot yaptım direk bağlıyorum üniteyi. Böylece Youtube'dan tutun tüm uygulamalara erişim oluyor. Üzerinde radyo alıcısı da var. 3g Vınn ile de çalışıyor isterseniz. Fazlası var eksiği yok yani. Üzerine bir de car dock uygulaması kurdum, Hız göstergesi ve uygulamalar arası kolay geçiş oldu. Ekstra hafıza kartı ve usb girişi var. Ayrıca arka koltuklara ekran takarsanız harici olarak iki farklı görüntü seyredebiliyorsunuz. Subwoofer ve anfi ile 10 numara olur. Ben anfisiz kullanıyorum yetiyor şimdilik.
Direksyondan kontrol çalışmıyor bu arada.
Ben n11'den aldım 650 TL'ye 50 TL'de puan verdi yani 600'e geldi.

Navigasyon olarak igo kullanılabilir mi? Malum başarsoft un haritası en başarılı Türkiye haritası.

Ayrıca merak ettiğim bu cihazın sim slotu var mı 3g internet için?

Cihaza nasıl internet bağlıyoruz telefonu wifi hotspot yapmak haricinde?

Stok olarak lisanslı ve ömür boyu güncellemeli IGO kurulu geliyor ;)
Cihazda sim slotu yok. Arka tarafta ekstra usb port var oradan 3g dongle (vınn) bağlanabiliyor. İnternete bu şekilde istenildiğinde girilebilir ama ben 3g takmadım. Wi-fi hotspot yetiyor.
İçindeki sürüm 2.3 olması lazım yanlış hatırlamıyorsam. Market var ve istenilen güncel uygulamalar yüklenebiliyor. Yabancı forumlarda root yapanlar olmuş ama çok verim alındığını söyleyemem stok halde performansı iyi zaten.
Ayrıca harici hard disk takılarak kapasiteyi istediğiniz kadar arttırabilirsiniz. Bence SD kart var o yetiyor.
Ses için amfi gerekir diye düşünüyorum bence kaliteli ve yüksek ses düşünüyorsanız amfi ile kullanmak mantıklı. İleride bass ve anfi takabilirim ben de.
159'a ünitenin olması için teyp çerçevesi almak gerekiyor. Onu da atakan tuning'den almıştım. 80 TL'di yanlış hatırlamıyorsam. Montajı da onlara yaptırdım. 60 TL tuttu.

İstanbul buluşmasına geleceğim isteyen arkadaşlar almadan önce aracımda bakıp test edebilirler. Sonuçta zevk meselesi bakın kendiniz objektif karar verin sonra güvendik aldık olmadı sevmedik demeyin  :)
Alfa 159 1.9 JTDm Distinctive Plus  - Q-tronic

Deniz

Zor bir istek biliyorum fakat kısa bir video çekip koyma şansınız var mıdır ? Ben bu konuda sabırsızım şu hız olayı aklıma yatarsa sipariş vermek istiyorum.

erhankocabas

Akşam vakit bulabilirsem çekerim, şurada video mevcut; Button rengi mavi/kırmızı olarak değişiyor ;)

www.youtube.com/embed/js1qTZcKLMY

Alfadanadam

Ekran kapasitif mi rezistif mi? Bence önemli olan o. Eskiden rezistif ekran vardı her cihazda. Yani telefon da navigasyon da öyleydi. O yüzden batmıyordu. Şimdi 10 parmak kapasitif ekranlı telefonlar-tabletler kullanıyoruz. Bu saatten sonra rezistif ekran zulüm olur. Özellikle Android giysisinin üstünde pek olmaz.
Bizim Çin'den sipariş ettiğimiz ünite rezistif ancak onda dokunarak yapılan çok fazla fonksiyon yok. Neredeyse hep aynı yerlere tıklayarak yapılıuyor. Bunun sebebi de sabit işletim sistemi sebebiyle aynı arayüzü kullanacağız ömür boyu. Ama Android olduğu zaman iş değişiyor. İsterseniz gün aşırı bütün görünümü değiştirebilirsiniz. Bu sebeple dokunabilmek hatta hassas dokunabilmek önemli. Öyle 10 parmak hassasiyetinde olması gerekmez ama kapasitif olursa odukça sevineceğim yani.

erhankocabas

Ekran kapasitif. Fakat 10 parmak değil. Bir htc one kalitesi beklenmesin ama tıklamada hassaslık sorunu yok. Tft ekran var. Böyle bir ünite için yeter artar bile. Ekranla ilgili pek sorun yaşamadım.
Ana menüde birşey seçmek çok çok basit. Android 2.3 versiyonunun getirdiği dezavantaj ise ayarlar menüsünde liste halindeyken aşırı hassas hemen bir menüye tıklayıveriyorsun istemeden. Ona da alıştıktan sonra sorun olmuyor. Zaten ayarlar menüsü ilk başta gerekiyor. Sonrasında uygulamalar menüsünü kullanıyorsun. Orada da rahat rahat tıklanıyor.
Ayrıca geri dönüş kamerası da monte ettirdim. Takarken çoğu Alfa sever gereksiz demişti fakat çok memnun kaldım. Park sensörleri ne kadar yeterli olsa da geri yanaşırken kaldırımlar ve taşlar vs. için çok faydalı oluyor. Geri vitese takınca otomatik devreye giriyor kamera.

erhankocabas

Bu arada necvox'ta aynı firmadan alıp kendi logosunu basmış 1600 TL'ye satıyor. Şimdi bakarken gördüm..

Deniz

Videodan anladığım kadarı ile adam notifications barı indirirken pek bir zorluk çekmedi parmağını dokundurduğu gibi algıladı bu güzel bir işaret
browserda ise açılma hız gayet güzel (bu pek işime yaramaz ama hızlı olduğunu gösteriyor) ayrıca browserdaki kaydırma hızıda güzel gibi
facebook uygulama açılış hızıda güzel ayrıca uygulama sürükleme hızıda tatminkar takılma vs yok
telefon görüşmesi yaptı adam sesin karşıya iletilmesinde adamın verdiği cevap hızından pek bir gecikme yok
GPS navigasyon hızı ve tıklama tepkileride tatminkar güzel performans sunuyor
voice search özelliği bile var
video aralarındaki filmi ileri geri sarma hızıda güzel
sonlara doğru benzer işlemci ipad2 de de kullanıldığını söylüyor videodaki şahıs a5 işlemci varmışü

tabi bu unite iDroid 8000 bu gözlemlediklerim bu cihaz için geçerli bizim unitede nekadar farklılık gösterir bilemiyorum Erhan video çekerse karşılaştırma yapılabilir.

erhankocabas

Bu alet bizimkinin aynısı. Hiç bir farkı yok. Sadece bizimki Türkiye şartlarına göre IGO türkiye haritası kurulu olarak geliyor ve Roadstar logosu var okaradar.
Aşağıdaki tüm cihazlar aynı firma üretimi sadece üzerindeki baskılar farklı. Android forumlarının babası XDA developers'dan detaylı bilgi okuyabilirsiniz.

ADAYO AN6B01
AIKON AK-010A
OttoNavi K1
Nakamichi NMMC-1300
Rydeen DV621
iDroid 8000

erhankocabas

Şurada da detaylı bir video var. Akşam dediğim gibi çekmeye çalışacağım bizimkisini de ;)

hi_cazz

Konsolda duruşunu görmek açısında fotoğraf çekebilir misiniz?

Alfadanadam

Şu ana kadar benim hissettiğim çok alınabilir bir cihaz olduğu. Gt,147,159 sahibi olsam dakika düşünmezdim yorumumu tekrarlıyorum. :)