Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159 için DoubleDin Teyp

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

askiner

Bende avgoo mp var ama memnun değilim, değiştirmeyi düşünüyorum. Radyo çekişinden hiç memnun değilim, anten soketi çıkmış olabilir dediler. Ama onu yaptırsam da özellikle uzun yolda farkettim, güneş gelince hiçbirşey görünmüyor ekranda . Bu nedenle değiştirmek istiyorum. Roadstarda böyle bir problem var mı, güneşte ekran nasıl

askiner

Önceki arabalarımda ufak tefek eksikleri önemsemezdim. Hafif çizikleri, boya gereksinimleri, içerdeki eksikleri önemsemez, öyle binerdim. Alfada en ufak birşey gözüme batıyor. 3-4ay arabayı yıkatmadığım olurdu, alfa tozlanmış moralim bozuldu. Bu multiplayer işi de öyle. Gözüme batıp duruyor.

erhankocabas

Güneşte normal ekran tft yani herhangi bir tft ekran kadar güneşte gösterir.
Foto & video'yu eve gidince çekip koyacağım.
Alfa 159 1.9 JTDm Distinctive Plus  - Q-tronic

askiner

Bi ara kullandığım golf 7 de güneşte ekran biraz sönükleşmekle birlikte yine de görünüyordu. Bunda sanki medya kapalıymış gibi, hiçbişey görünmüyor. Ekran görüntüsü, çözünürlüğü iyi olan, hızı fena olmayan, güneşte ekranı kararmayan bir medya sistemi varsa bildiğiniz, kullandığınız, önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar.

erk1n

geri görüş kamerasını nereye monte ettirdiniz, tamponu mu kestirdiniz?

hangi marka kamera takıldı?

ekranda kırmızı yeşil çizgiler çıkıyor mu?
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >
Alfa Romeo 156 (2006) ...

Erdinc küflü

Benim tlfonum navigasyonu var :-€)  gerı görüş kamerası arabası olan arkadaslarımm kullanmadıklarını gördüm .. Aracımdaki teybin pioneer,jvc,alpine olması  benim için sanki daha iyi gibi geliyor markacı degılım ancak ses kalıtesı acısından .. günümüzde herşey elektronik olsada hala arabaların gostrrgelerı manuel ....galiba ben 1965 fastback almalıyım ...

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

FIRST

Benim araçta bose ses sistemi var. Hic bi ses kalitesi kaybı yasarmıyım? Bide acaba mitoda nasıl durur bu ekran kararsiz kaldim ama özzellikleri çok hosuma gitti.

Alfadanadam

156'da boseli sisteme direk takılamıyordu farklı bir teyp. Ara adaptör ihtiyacı oluyordu. Benzer bir ihtiyaç olabilir size de.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

FIRST

You are not allowed to view links. Register or Login
156'da boseli sisteme direk takılamıyordu farklı bir teyp. Ara adaptör ihtiyacı oluyordu. Benzer bir ihtiyaç olabilir size de.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Bi adaptorluk işi varsa çok problem degil ama seste bi sorun yasamam dimi?

erk1n

.Ses için amfi gerekir diye düşünüyorum bence kaliteli ve yüksek ses düşünüyorsanız amfi ile kullanmak mantıklı. İleride bass ve anfi takabilirim ben de.

Erhan kıymetli görüşlerin ve verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.

Son olarak aklımda iki konu kaldı:

1- Bu ünitenin ses kalitesi 159'un orjinal teybinden daha mı kötü?
2- Direksiyon tuşlarını nasıl çözeceğiz, seninkiler çalışıyor muydu?
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

erk1n

Üründen sipariş verdim.

Şimdi iki tane gündemim var.

1- Direksiyon tuşlarının nasıl tanıtılacağı

2- Hangi park kamerasını alıp, nereye montajını yaptıracağım
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

Deniz

Üründen sipariş verdim.

Şimdi iki tane gündemim var.

1- Direksiyon tuşlarının nasıl tanıtılacağı

2- Hangi park kamerasını alıp, nereye montajını yaptıracağım

Geri görüş kamerasını plakalık lambasının içerisine giren türden olsun delip biçmekle uğraşmayın

erhankocabas

.Ses için amfi gerekir diye düşünüyorum bence kaliteli ve yüksek ses düşünüyorsanız amfi ile kullanmak mantıklı. İleride bass ve anfi takabilirim ben de.

Erhan kıymetli görüşlerin ve verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.

Son olarak aklımda iki konu kaldı:

1- Bu ünitenin ses kalitesi 159'un orjinal teybinden daha mı kötü?
2- Direksiyon tuşlarını nasıl çözeceğiz, seninkiler çalışıyor muydu?

Ses kalitesi olarak tam bir karşılaştırma yapamıyorum Alfamı alalı çok olmadı, ama sanki stok daha iyiydi. Amfi ve bass gerekebilir.
Direksyondan kontrolü bağlatmadım, çözersen mutlaka haberim olsun ben de bağlatayım ;)
Hayırlı olsun şimdiden. Video çektim yüklüyorum şimdi.

erk1n

Geri görüş kamerasını plakalık lambasının içerisine giren türden olsun delip biçmekle uğraşmayın

Bende bu tip istiyorum ancak internette yaptığım araştırmada Alfa 159'a uygun olanını bulamadım. Bir çok araç için var bizim araç için yok. Ya da ben bulamadım.

Varsa yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

erk1n

Ben ses konusunda titizimdir. Kulağımda ayırt eder, kaliteli ses arar. Ünitem gelip montajı yapıldıktan sonra buradan paylaşırım görüşlerimi. Olmazsa anfi arayışına girerim sonradan.

Teşekkürler.

Direksiyon tuşlarını ne yapacağız?
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

Deniz

vardır aslında bunların çoğu üniversal birtanesi mutlaka olur önemli olan boyu sizin plakalık lambasının boyunu ve enini ölçün satıcıya sorun bizimkiler vidasız klipsli tip delik ölçüsünüde söyledinizmi sorun olmaz.

erhankocabas

Videoyu çektim arkadaşlar, Htc one 'ın kamerası geçen hafta bozulduğu için etrafta pembelikler var. Garantiye göndereceğim.. Yine de aletin hızını ve duruşunu az da olsa gösteriyor.

Deniz

erhankocabas

Direksyon tuşu için universal bir alan ve ayar var alette ama uyumlu değil bizimkiyle herhalde çalışmıyor. Bu işten anlayan birine göstermek gerekir. Çok mühim değil benim için listemi ayarladım zaten otomatik çalıyor. Bluetooth ile de arama gelince müzik duruyor pek gerek kalmıyor yani ;) Bu arada karşıtarafla konuşma çok başarılı ses iyi gidiyor. En azından benimle konuşanlar farkı anlayamıyor bile.

hi_cazz

Ben ses konusunda titizimdir. Kulağımda ayırt eder, kaliteli ses arar. Ünitem gelip montajı yapıldıktan sonra buradan paylaşırım görüşlerimi. Olmazsa anfi arayışına girerim sonradan.

Teşekkürler.

Direksiyon tuşlarını ne yapacağız?
Ses konusunda orjinal üniteden iyiyse ve direksiyon kumandası işi çözülürse bende düşünebilirim. Konsolda fena durmamış.

erk1n

Direksyon tuşu için universal bir alan ve ayar var alette ama uyumlu değil bizimkiyle herhalde çalışmıyor. Bu işten anlayan birine göstermek gerekir. Çok mühim değil benim için listemi ayarladım zaten otomatik çalıyor. Bluetooth ile de arama gelince müzik duruyor pek gerek kalmıyor yani ;) Bu arada karşıtarafla konuşma çok başarılı ses iyi gidiyor. En azından benimle konuşanlar farkı anlayamıyor bile.

Direksiyon tuşları konusunda montajı yapan yer bir şey söyledi mi?

Telefon görüşmesi konusuna gelince, harici mikrofon takdırdınız mı yoksa cihazın kendi mikrofonundan mı konuşuyorsunuz?
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

erhankocabas

Cihazın kendi mikrofonu farklı birşey taktırmadım. Gayet yeterli. Hatta çok iyi.
Atakantuning'de yaptırdım montajı. Yapan eleman Roadstarı tanıyordu ama 159'u bilmiyordu. Sordum çalışmaz dedi sadece.
Araştırmalarıma göre Pioneer'ler ve Sony'ler için bir aparat var bizimkine uyarmı hiç bilmiyorum.

erk1n

Hangi marka kamera aldınız, nereye monte ettirdiniz acaba?
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

erhankocabas

Benimki şundan; You are not allowed to view links. Register or Login
Daha pahalı ve büyükleri var ama bunun performansı çok iyi. Gece ve gündüz ideal. Zifiri karanlıkta dahi gösteriyor. Plakanın üstündeki kısma delerek monte ediyorlar.

Resimler temsili..

Şu resimdeki aveo'nun ki gibi.

Şu tarz da bir görüntüsü var.

hiktor

Merhaba,
Direksiyon kontrolü için çok araştırdım ve sonuç olarak Alfada kullanılan tuş kombinasyonunun CANBUS destekli yani direk beyine bağlı olduğunu anladım. Oysa uzakdoğu araçlarındaki tuş kombinasyonu 2-3 kablolu farklı değerlerdeki direnç kombinasyonuna göre çalışan ve direk cihaza bağlanan sistemler olduğunu öğrendim. Aslında bizdeki tuş takımı sökülüp butonların direnç değerine uygun değişiklik yapılıp yine kablonun da direk cihaz bağlanması sağlanırsa sanırım tanımlama gerçekleşir. Teoride olabilecek bu durum pratikte nasıl olur bilemedim. Bu hafta veya önümüzdeki hafta benim cihaz gelirse zaten direksiyon uyumlu olduğundan hiç bu işe girişmem. Fakat cihazda sorun olur veya beğenmez da almazsam universal çözüme gidip direksiyon tuş değişikliğine mutlaka giderim.
1985 Sprint 1.5 Boxer (Siyah)
1985 Sprint 1.5 Boxer (Kırmızı)
1986 Sprint 1.5 Boxer (Sarı)
1990 33 1.5 Boxer (kırmızı)
1994 155 2.0 TS (Kırmızı)
1996 146 1.6 Boxer (Siyah)
1998 156 2.0 TS (Yeşil)
1999 156 1.6 TS (Yeşil)
2000 2.0 TS SS (Nuvola)
2008 159 1.9 JTDM QTronic (Füme)
(Sadece Alfa olanlar. 3-5 tane de diğerleri...)