Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Selamı

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kibitzer

Ah o önyargılar yok mu!! Atomu parçalamaktan zor onları yıkmak Einstein'ın dediği gibi. Keşke bol bol Alfa satılsa da daha çok görsek yollarda.
Ben kendimi alfam ile özel biri gibi hissediyorum. Çok daha fazla satılsa bu kadar özel hisseder miyiz kendimizi yine sizce?

Sent from my iPhone using Tapatalk
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

ealprsln

29 Ağustos Cuma, Tepebaşı Belediyesi'ne dönen ışıklarda yaptığım selektöre el sallayarak karşılık veren şampanya rengi 159.
Cuma günümün güzelliğine güzellik kattın. Teşekkürler  :yukari-ok:
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

Alfa-Latte

Ben Gui 'lara artık selam vermiyorum çünkü almamaya almamaya vermez oldum, maalesef çoğu bu tarz raconları bilmiyorlar..

Üzülüyorum, 86'da babam 33'ünü aldığında o zaman bile varmış..90'ların ortasına kadar ben bile hatırlıyordum, tek tük geçerdi ve herkes selam verirdi o zaman anlamaz niye selektör yakıyorlar diye sorarmışım :)

Eski bir gelenek yenilerede öğretmek lazım ama bilmedikleride içinde yanlış anlıyor olabilirler

Yeni modeller dışında neredeyse selam almadığım olmadı..

Avrupa Yakasında Stromboli Grisi 18 inç jantlı bir GT görürseniz selamınızı eksik etmeyin mutlaka alırsınız :)
Alfa 33 1.5 Boxer (1986-1992)

Alfa 75 2.0 TS (1992-2012)

Alfa 146 1.6 Boxer (1997-2014)

Alfa GT 2.0 JTS SS (2014-...)

alihsans

You are not allowed to view links. Register or Login
...
Yeni modeller dışında neredeyse selam almadığım olmadı..
...
Güncel model sürücülerinin Alfa selamını bilme oranlarının düşük olması doğal ancak eski modellerden neredeysen selam almadığınızın olmaması tamamen sizin şansınız.  :)
En son bir gün içinde bir 147, iki 156'ya selam verdim ve karşılık alamadım. Son 156 kapışalım sandı hatta ve gaza geldi, ben de uyuz olduğum için dikiz aynasında küçülüşünü izledim.  :haydi:
Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

Alfa-Latte

Aynen aslında benim şansım oldu tamamen tesadüf:)

Artık selektör atmadan uzaktan göz göze gelirsem yakıyorum yoksa karşıdaki fark etmiyor bile ve gerek olmuyor

Birde arkamdan gelenlerden alıyorum bazen hoş oluyor, 4'lü yakmaktan başka bir çarem olmuyor :)

Aslında buna Alfa Romeo Türkiye'nin el atması lazım.. Minik bir kitapçık bastırıp bu gibi güzel adetler yazılabilir.. Çoğu zaman alan kişi bihaber oluyor
Alfa 33 1.5 Boxer (1986-1992)

Alfa 75 2.0 TS (1992-2012)

Alfa 146 1.6 Boxer (1997-2014)

Alfa GT 2.0 JTS SS (2014-...)

ccetin

Antalya da alfamı ilk aldığım zaman (2012) bir 159 sahibi abimize selam verdim ve karşılık aldım... Onun dışında kimseden selam alamadım.. Ben anlamadım bu işi... ilk selamıma karşılık alınca çok heyecanlanmıştım hatta kız arkadaşım yanımdaydı çok şaşırmıştı.. Burdan antalyadaki alfacı abilerime kardeşlerime sesleniyorum bir selam verin gözünüzü seveyim çok bozuluyorum :D (amma içime oturmuş valla.. deşarj olur gibi oldu biraz ama idare edin artık :p )
Kurallar kendi kararlarını veremeyen aptallar için bir    kılavuz gibidir........

master

Dün 3. Sanayii Batı Lastik'in sokağından çıkarken selamlaştığım beyaz MK2 156 sahibi buralardaysa selam olsun :)
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

ozoozo

Az önce eskişehir yolunda armadanın önünde siyah bir giunun selamını son anda fark ettim :) aştiye arkadaşı bırakmak için aceleyle gidiyordum nasıl olsa giular selam vermiyor diye geçtim ama beni utandırdı :D korna,selektör ve dörtlü ile karşılık verdim burdaysa selam olsun.

06 hce tarzı bir plakası vardı.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

alihsans

Bugün muhtelif mahallerde bol bol Giulietta gördüm. Hepsinde de şu jant vardı. Progression jantı falan mı bu? Daha önce canlı canlı görmemiştim sanırım.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

Kibitzer

Bugün muhtelif mahallerde bol bol Giulietta gördüm. Hepsinde de şu jant vardı. Progression jantı falan mı bu? Daha önce canlı canlı görmemiştim sanırım.

Bu 16" standart progression jantı :)
2013 BMW 1.16i

alihsans

Herkeste Dinstictive var demek ki. Ben bunu yeni gördüm. :)

Kibitzer

O kadar parayı veren 3-5 daha verip distinctive alıyor :D Arada dikkate değer bir fiyat farkı yok. Donanım değiyor o farkı vermeye.
2013 BMW 1.16i

tolga_ozhan

147 ve 156'da progression çok daha nadir. Giu'da ise çok fazla var. Sebebi bana göre filo kiralama mevzusu. Özellikle Avis'in Türkiye satış rakamları tutsun diye bol miktarda Giu satın almışlığı var. Hal böyle oluncada adam bakmıyor donanıma falan. Kota tutuyor mu tutuyor. Bu yüzden de bol bol Prog. Giu görmek mümkün.

Ormanci

120hp'liklerde de bu jant var sanıyorum çoğunlukla.
Şu şartlarda sıfırına distinctive spor paket bilmemne ile 80 bin TL veren çıkmıyordur herhalde :)

chao

120 hp benzinlide distinctive yok, Distinctive sadece dizel ve 170'likte olduğunu düşünürsek aslında aralarındaki fiyat farkı çok fazla  :)
2004 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctinve
2013 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 Progression Pluse
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Distinctive
2016 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Super TCT

DSB

İzmir Manisa yolunda 35 KSK 18 plakalı gri 156 ya selam... yolda selektör, dörtlü yaptık gerçi ama  buradan da
selam olsun... özellikle araç arkadan çok hoş göründü gözüme.

chao

Cuma gunu kiziltoprakta selamlastigim plakadini yanlis hatirlamiyorsam 34 HE siyaj jantli Giulietta'ya buradan da selamlar.

Bugun ise alacati izmir istikametinde urla kavsagina kadar cok guzel yeni kasa bir spider ile yolculuk ettik. 35 AV plakali.. kendisine de buradan da selamlar.. :alfisti:

Buraki

Malum bi suredir Gui'yi kullanmiyorum. Fakat Golf kullanmama ragmen yinede gordugum her Alfa'ya selamimi veriyorum ne kadar saskin bakislarla karsilassamda. Neyse bugun yine ise giderken ayni renk kasa hatta sislere kadar ikizim dedigim bi Golf arkamdan gelip selam verdi ve bende refleks olarak selamimi caktim. Lakin yinede mutlu oldum yahu :)

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

master

6 Eylül Cumartesi günü akşam saat 18:30 civarında arkadaşımla Çeşme'den İzmir'e dönerken 34 KV plakalı Giulietta'yı solladıktan sonra dörtlüleri yaktım, ancak cevap gelmedi. Aracın arkasında sitemiz stickerını da görmüş bulunduğum için üzüldüm :)

Otobanın büyük kısmını sakin şekilde birlikte geçtikten sonra Giulietta biraz tempoyu artırmaya karar verdi, beni sollarken de kornaya bastı, ben de korna ile karşılık verdim ve mutsuzluğum geçti :)

Siteden birisi ama kim bilemedim, tekrar selam olsun.
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Gouki

You are not allowed to view links. Register or Login Giu bu muydu Önder'im?

You are not allowed to view links. Register or Login)/

master

Ahada aynen, ajan gibi adamsın vesselam :)
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Wolfshade1989

Aracı aldığımdan beri 4 alfa ile karşılaştım 3 ü gui di, maalesef 4 te sıfır:/
2003 - Alfa 147 Mk1 Distinctive
2008 - Alfa 147 Mk2 Blackline
2004 - Alfa 156 2.0 Selespeed

Atilla Özerten

chao

6 Eylül Cumartesi günü akşam saat 18:30 civarında arkadaşımla Çeşme'den İzmir'e dönerken 34 KV plakalı Giulietta'yı solladıktan sonra dörtlüleri yaktım, ancak cevap gelmedi. Aracın arkasında sitemiz stickerını da görmüş bulunduğum için üzüldüm :)

Otobanın büyük kısmını sakin şekilde birlikte geçtikten sonra Giulietta biraz tempoyu artırmaya karar verdi, beni sollarken de kornaya bastı, ben de korna ile karşılık verdim ve mutsuzluğum geçti :)

hocam iki üst mesajda ben de senden bahsetmiştim :) sen yanımdan ilk geçtiğin anda eşimle birşey konuşuyorduk anlayamadım, sonra senin dörtlüleri görünce sellektör ile karşılık verdim ama sanırım onu da sen görmedin sonra da bir süre takip ettim :).. çok keyifli bir yolculuktu aracınız da çok güzel,özellikle sesi mest etti beni :)

master

hocam iki üst mesajda ben de senden bahsetmiştim :) sen yanımdan ilk geçtiğin anda eşimle birşey konuşuyorduk anlayamadım, sonra senin dörtlüleri görünce sellektör ile karşılık verdim ama sanırım onu da sen görmedin sonra da bir süre takip ettim :).. çok keyifli bir yolculuktu aracınız da çok güzel,özellikle sesi mest etti beni :)

Hahah :) Dalgınlıktan görmemişim mesajı şimdi gördüm ben de. İyi dilekler için çok teşekkürler, 2-3 hafta önce el yapımı egsoz yapmıştık, dışarıdan sesi güzel geliyorsa içim rahatladı şimdi.

Giulietta'nın da maşallahı vardı, bakıp bakıp durduk biz de arkadaşla, Allah nazardan saklasın :)
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

agucba

Şirket aracını kullanırken devamlı olarak Alfa Romeo ile karşılaşır ve selam verirdim, ama Alfa ile dolaşınca karşıma Alfa Romeo çıkmıyor.  :)

///////////////