Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159 dişli asfalt ve deli eden yol sesi!!!

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hi_cazz

Bildiğiniz üzerimi 159umu çok severek kullanan biriyim.  Hiçbir aracımı böyle sevmedim ama uzun yolda dişli asfaltta gelen o iğrenç yol sesi bütün sürüş zevkimi yerle bir ediyor. Daha önce bundan çok şikayet etmemiştim buda tamamen gittiğim yerlerin yollarının genelde sıcak asfalt olmasındandı.

Şimdi ise genelde gidip geldiğim Antalya yolunda 159 ile gitmekten nefret ediyorum.

Bu sorunuma kesin çözüm ne olabilir? Pütür kesin çözüm olur mu?

tunerviper

Lastiklerin durumu nasıl ? sertleşmiş kauçuklu lastikler yol sesine çok etki eder
Turbo Twin Spark

ATA

Davlumbaz dişlari yalitim+içleri putur. belki taban halisi altina firex yada benzeri. Dynamat yalitim tavsiye ederim.

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

hi_cazz

You are not allowed to view links. Register or Login
Lastiklerin durumu nasıl ? sertleşmiş kauçuklu lastikler yol sesine çok etki eder
Lastikler daha 1500km önce takıldı. Pirelli pzero.
Davlumbaz dişlari yalitim+içleri putur. belki taban halisi altina firex yada benzeri. Dynamat yalitim tavsiye ederim.

Tapatalk
Bizim sanayide pütür işini yapan vardır inşallah.

ATA

Pütür ucuz ve basir birşey.
Bauhouse yada koctastan btm bitüsef alirsaniz davlumbazin dışını kaplarsınız. Min maliyetle sesi azaltirsiniz diye düşünüyorum. Pzero'lar biraz gürültülüdür bu arada :)

Tapatalk
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

hi_cazz

Bauhouse yada koctastan btm bitüsef alirsaniz davlumbazin dışını kaplarsınız. Min maliyetle sesi azaltirsiniz diye düşünüyorum. Pzero'lar biraz gürültülüdür bu arada :)

Tapatalk
Bituself var zaten elimde. Pütür yapacak birisini bulursam davlumbaz plastikleri söküldüğünde bituselfte kaplarım.

Birde tam antenin olduğu yerin altında kalan tavan döşemesinden zırıltı sesi var. Elimi arka taraftan biraz sokunca orda gevşek metal bir parçaya ulaşıyorum. Fakat döşemeyi sökmeye korktum.

wolkanku

malesef bu pzero sorunu halit.
ben de arabanın karakteristiği sanıyordum ancak pzeroları çıkartıp good year asymmetricleri takınca ve ses gittiğinde pzero sorunu olduğunu anladım.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

erhankocabas

Aynen Volkanın dediği gibi lastiklerle ilgili bir durum, bendeki GoodYear Eagle F1 Asymmetric zerre ses yapmıyordu. Pzerolar uğultu şeklinde bir ses yapıyor, özellikle 100'den sonra artıyor ses.
Alfa 159 1.9 JTDm Distinctive Plus  - Q-tronic

A.S.GÜMÜŞ

Tapatalk

Ata Bitüself le davlumbazın lastikle arada kalan kısmı kaplanabilir mi ? kaplansa da ne kadar sağlıklı olur suyu görünce açılır mı? Yahu ne kadar cahilim şu konularda :(

07 DH 800

ATA

Tapatalk

Ata Bitüself le davlumbazın lastikle arada kalan kısmı kaplanabilir mi ? kaplansa da ne kadar sağlıklı olur suyu görünce açılır mı? Yahu ne kadar cahilim şu konularda :(

Abi iç kisimda hem görüntü olarak kötü olacaktir. Çünkü parlak aluminyum kirmizi ve yeşil renk seçenekleri var. hemde dediğin gibi su, çamur, basinçli yikama ve taş vuruari yüzünden kisa ömürlü olacaktir. Söküp yapmak en iyisi.

Tapatalk
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

wolkanku

Aynen Volkanın dediği gibi lastiklerle ilgili bir durum, bendeki GoodYear Eagle F1 Asymmetric zerre ses yapmıyordu. Pzerolar uğultu şeklinde bir ses yapıyor, özellikle 100'den sonra artıyor ses.

pzero karakteristiği bu.
yepyeni fabrikadan çıkmış 1 hafta önceki tarihli de alınsa, 2 yıllık da olsa zerre fark etmez.
p zero pek çok yönü ile bu dezavantajını kapatıyor ama konfor odaklı kullanıcı için en doğru lastik tabi ki değil.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

hi_cazz

pzero karakteristiği bu.
yepyeni fabrikadan çıkmış 1 hafta önceki tarihli de alınsa, 2 yıllık da olsa zerre fark etmez.
p zero pek çok yönü ile bu dezavantajını kapatıyor ama konfor odaklı kullanıcı için en doğru lastik tabi ki değil.
Aynen abi. Sadece ses olarak bence çok kötü ya. Nasıl çözerim bilmiyorum. Aklıma tek gelen dediğim gibi pütür ve bitüself

wolkanku

pzero karakteristiği bu.
Aynen abi. Sadece ses olarak bence çok kötü ya. Nasıl çözerim bilmiyorum. Aklıma tek gelen dediğim gibi pütür ve bitüself

ben kesin bir çözüm olacağına inanmıyorum. mutlaka azalacaktır ancak bir önceki lastiklerin sessizliği yine olmaz.
çünkü o ses, lastiğin kauçuğu ve tasarımından dolayı titreşimlerin ve her temasın,poryaya süspansiyona ordanda gövdeye aktarımıyla ortaya çıkıyor.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

hi_cazz

pzero karakteristiği bu.

ben kesin bir çözüm olacağına inanmıyorum. mutlaka azalacaktır ancak bir önceki lastiklerin sessizliği yine olmaz.
çünkü o ses, lastiğin kauçuğu ve tasarımından dolayı titreşimlerin ve her temasın,poryaya süspansiyona ordanda gövdeye aktarımıyla ortaya çıkıyor.
Keşke conti alsaydım diyorum ya. Totalde 200tl ucuza alıcam diye prelli aldım. Yol tutuş, frenleme muazzam ama ses arabayı bildiğin palio yapıyor.

harunresitz

Hocam 159 gercekten cok sessiz bir arac. O nedenle araca baglamayin, baska faktorler arayin.

SM-N900 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

erhankocabas

Pütür ve bitüself iç trim sesleri kesecektir ayrıca ses sistemi için iyi bir yalıtım olacaktır, faydalı bir uygulama olabilir ama gereksiz buluyorum ekstra 5-10 kg ağırlaşacak araç.
Yol uğultusunu kafaya takıyorsan lastikleri değiştirmen lazım. 
Mesela ben de trim sesine dayanamıyorum, ilk aldığımda vardı bir iki temizledim, şimdi çok huzurluyum.
Yol uğultusunu nedense seviyorum hızlanınca artıyor zaten o da sürüşe heyecan katıyor :) oyüzden pzerolar rahatsız etmedi hiç.
Alfa 159 1.9 JTDm Distinctive Plus  - Q-tronic

Ormanci

Dişli dediğiniz yani soğuk asfaltta Pzero da olsa, en yumuşak lastik de olsa kurtaramazsınız, merak etmeyin :)

Soğuk asfaltı bir kriter olarak almayın. Yanıltır.

Pzero ile de diğer lastikleri ses anlamında ayırt edebilenlerin kulağına hayran olmamak elde değil, inanın ben hiçbişey fark etmiyorum :) Öncekiler P7'ydi, ses aynı.
Arkadaşın Rocco'da Conti'ler var, ama sanırım yalıtım Giulietta'ya göre daha kötü, veya lastik sesli anlamadım, P7'lere göre daha çok yuvarlanma sesi geliyordu.

hi_cazz

Dişli dediğiniz yani soğuk asfaltta Pzero da olsa, en yumuşak lastik de olsa kurtaramazsınız, merak etmeyin :)

Pzero ile de diğer lastikleri ses anlamında ayırt edebilenlerin kulağına hayran olmamak elde değil, inanın ben hiçbişey fark etmiyorum :) Öncekiler P7'ydi, ses aynı.
Arkadaşın Rocco'da Conti'ler var, ama sanırım yalıtım Giulietta'ya göre daha kötü, veya lastik sesli anlamadım, P7'lere göre daha çok yuvarlanma sesi geliyordu.
Öncekiler michelin primacy3'tü aynı dişli asfaltta bukadar rahatsız olmuyordum. Yani ses bariz arttı. Belki ben müzisyen olduğum için ekstra takılıyor olabilirim.

Ormanci

Ya da ben henüz Pzero'larla o asfalta denk gelmedim, o da olabilir :)

wolkanku

sanırım burada müzik kulağı etkili :) ben de ortaokuldan beri gitar çalarım ,ton farklarını ve malzemelerin seslerini çok net ayırt ediyor kulağım :)) halit de müzisyen..
ben 18" pzero ile 19" goodyear asymmetric arasındaki farkı bariz anlayabiliyorum.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

ku2

Bahsedilen lastik sadece Pzero dimi..? Nero , corsa falan değil dimi..?
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

hi_cazz

Bahsedilen lastik sadece Pzero dimi..? Nero , corsa falan değil dimi..?
Bildiğimiz düz pzero.

ku2

Ben de onu kullnaıyorum. Hatta Conti 5te kullanıyorum diğer aracımda. Valla öyle bahsedilen kadar bir sıkıntı çekmiyorum. Göreceli bu işler biraz sanki :))
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

wolkanku

Ben de onu kullnaıyorum. Hatta Conti 5te kullanıyorum diğer aracımda. Valla öyle bahsedilen kadar bir sıkıntı çekmiyorum. Göreceli bu işler biraz sanki :))

benim dediğim pzero rosso bu arada :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

ATA

Marka olarak Pirelli'nin performans lastikleri diğer markalara nazaran hem daha gurultulu hemde daha konforsuz. Bunu pirellide ust duzey bir calisanindan duydum. Performans konusunda şikayet almadiğimiz sürece sorun yok diyorlar :)

Tabi Selim abininde dedigi gibi biraz goreceli bi kavram. Bende pek lastik sesini umursamam. Hatta duymam :)

Tapatalk
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts