Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

giulietta almayı dusunuyorum ama yakıt?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

natrimo

öncelıkle forumda daha once boyle bır konu acılmıssa ozur dılıyorum aradım bulamadım

sorum su : giulietta almayı cıddı manada dusunuyorum 1.4 170 hp lık versıyonu ıcımı kaynatıyor ama fabrıka verılerı 6.7 lt sehır ıcı tuketımı gosterırken cogu ınsan cok daha fazla yakar dıyor.bu konu hakkında bılgısı olan arkadaslarım abılerım kucuklerım varsa cvp versın lutfen.dusune dusune tırlatıcam  :duvar: dızel versıyonu da ıcıme sınmıyor performans olarak of off  :'(

Hidalgo19

You are not allowed to view links. Register or Login
öncelıkle forumda daha once boyle bır konu acılmıssa ozur dılıyorum aradım bulamadım

sorum su : giulietta almayı cıddı manada dusunuyorum 1.4 170 hp lık versıyonu ıcımı kaynatıyor ama fabrıka verılerı 6.7 lt sehır ıcı tuketımı gosterırken cogu ınsan cok daha fazla yakar dıyor.bu konu hakkında bılgısı olan arkadaslarım abılerım kucuklerım varsa cvp versın lutfen.dusune dusune tırlatıcam  :duvar: dızel versıyonu da ıcıme sınmıyor performans olarak of off  :'(
1.4 170 tct sahibiyim ve daha 9 litrenin altina dustugunu hatirlamam :) ortalama 9.5 - 10 arasi yakiyorum sehir icinde. Cok gazlamadigim halde durum boyle. Bence dizel almak yerine 1.4 turbonun performansi icin kesinlikle benzin almani oneririm. Yazilim ve guzel bir egzoz sistemiyle rahat 200 hp ile yurursun :p

yigitekimdemir

Herhangi bir benzinli aracın şehir içinde 7-8 litreden aşağı yakabileceğini söyleyen yalan söylüyordur :) 2014 modeller de dahil, hibritler hariç.

Maalesef benzinin doğası bu. Benzin vs Dizel = Keyif vs Ekonomi.
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk[/url]

alihsans

Farklı başlıklarda konuşuldu. Özet geçersek: Yuvarlak olarak yumurtaya basar gibi basarsan 8, hakkını verirsen 10-11-12 gider.
Uzun yolda da 6 civarı.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

natrimo

ayda sadece iş için 550 km yol yapıyorum.gezmeyı tozmayıda katarsanız ayda 1200 km yol gıdıyorum ortalama.benzınlı baya masraflı olacak gıbı dızelde ıcıme sınmıyor 10 gundur kara kara dusunuyorum karar veremedım hala  >:( :S

saskuran

dizel niye icinize sinmiyor ? ist yogun trafikte 5.8 ortalamam var . ara hizlanmalarda yokuslarda muhteşem cekiş var şimdiye kadar 1 kere isitma bujisi 25 tl birde turbo hortumum patladi 80 tl pek masrafida yok ... bence dizel ... 2009 mito 1.6 jtd yazilimli aracim

SASKURAN.....

natrimo

dizel niye icinize sinmiyor ? ist yogun trafikte 5.8 ortalamam var . ara hizlanmalarda yokuslarda muhteşem cekiş var şimdiye kadar 1 kere isitma bujisi 25 tl birde turbo hortumum patladi 80 tl pek masrafida yok ... bence dizel ... 2009 mito 1.6 jtd yazilimli aracim

SASKURAN.....

hocam benzınlı 170 hp lık motor gucu benı cezbedıyor.performansı ,aracın  verdıgı tepkı ama 9-10 lt tuketım de cok fazla.oysa fabrıka verısı sehiriçi 6.7 lt yazdıgını gorunce sevınmıstım  :haydi:

ihsany

Bizim fiesta vardı, 70-80 ps civarı gücündeydi ve otomatikti ve 9 lt yakardı. Giulietta 170 beygir gücünde, o da 9 yakıyor.
Ben de benzinli bir arabanın İstanbul'da 7-8 litrenin altında yaktığına tanıklık etmedim.
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

Tolga033

Eğer yakıtı düşünüyorsanız Dizel daha mantıklı tabi ama , dizel alırsanız da yazılım vs. ile güzel değerler yakalayabilirsiniz performans babında . 8)

saskuran

0-100 de benzinli daha hizli olabilir ama 400 torkun verdiği haz paha biçilemez :) ayrica bu fabrika verilerini tuttuğuna pek tanik olmadim ben ist sehir ici normali 100 de 10 benzinlide .... tercih meselesi

SASKURAN.....

Ormanci

Hangi aracın Tr veya daha doğrusu İstanbul/Ankara vb. dur kalk trafik şartlarında fabrika verisi tutturduğunu gördünüz ki zaten :)

170'lik Giulietta 1.4 atmosferik 75-90hp'lik küçük arabalar ne yakıyorsa onu yakıyor. O yüzden fazla yakıyor falan safsatalarına bakmamak lazım.
Bundan önce 207 1.4 90hp vardı bende, 8.5/9lt'nin altında yakmazdı. Bununla da aynı ortalamalarla geziyorum. Aralarda gazladığım da oluyor hatta. 10lt'yi zor görüyorum diyebilirim, genelde 9.1-9.2'lerde geziyor tüm depo ortalamam. Çok fena şartlarda trafiğe girdiğimde birkaç defa 10 küsür lt gördüm, 11 olmadı öyle diyeyim yani.

Eh, 207'yle de trafikte 11lt yaktığım oldu, düşünün yani :) en az 2 kat performans, 2 kat güç, küçük değil kompakt sınıf, daha fazla ağırlık vs.vs., ama yakış aynı.

Daha ne olsun, millet daha ne olmasını bekliyor, çok yakıyor diyen ne yakmasını istiyor onu da bilemiyorum :)

cem_dogan

cogu insan fazla yakar diyorsa dogrudur.alfa yakar pisikolojik olarak cok fazla yakar. ;) yapıcak bi şi yok
alfa sevgisi

ozoozo

tamamda sizin kıyasınız baya bir uzak buna :)  1.4 90 hp atmosferik arabayla , 1.4 TURBO arabayı kıyaslıyorsunuz. Turbo arabanın doğasında vardır eğer gaza abanmaz isen az yakar çünkü devirler doludur. Atmosferikte mecbur devir çevirmek zorundasın haliyle yakar. Turbo arabada yakıt tamamen kullanıcıyla alakalıdır basmaz isen dokunursun gider az yakar azdan kastım min 8 lt,basarsan uçar gider. Kaldı ki 9-10-11 lt az denilecek bir rakam değil :) dizel giu ile şehiriçi sakin kullanımda 5.5 yakılıyor. Full dip gaz max gördüğüm 6.7. Dizele küçük oynamalarla size yetecek kadar keyif verecek bir arabaya dönüşür. Hatta 1.4 170 hp ile de 120-130 km hız a kadar önde gidersiniz :)

Bu arada mito ile kıyaslayanlar olur belki (1.4 170) arada ciddi kilo farkı olduğunu unutulmamalıdır.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Ormanci

Kıyas değil ki hocam aslında dikkat et :) 1.4 benzinli küçük araba ne yakıyosa onu yakıyor diyorum :)
9-10-11lt ortalamaları ekstrem trafik kullanımlarında olanlar :) Biraz açık trafik E-5 kullanımı olduğunda 8-8.5'lar da görülüyor.
Bir arkadaşım trafik olduğu saatler ve yollardan kaçıyor, DSG'li Rocco ile 8lt ortalama ile geziyor. Aynı şartları ben de elde edebilsem ben de o rakamı rahat yakalarım. Başka bir arkadaşımda 1.4 TSI 160'lık Golf vardı, 8lt ortalama çıkıyor diye şikayet ediyordu. Deli misin birader, ne yakmasını bekliyorsun ki bunun :) 6lt ortalama ile mi gezeceksin :)

Benzinlide bu rakamlar fazla değil.
İstanbul şartlarında;

1.4 (atmosferik) benzinliler 7.5-8lt ortalama ile gezer, iyice fazla trafikte maks 9-10lt ortalama tutturur.
1.6 (atmosferik) benzinliler 9lt ortalama ile gezer, çok trafikte bu rakam 11-12lt'leri bulur.
2.0 (atmosferik) benzinliler 10lt'nin altına pek düşemez, trafikte bu rakam 13-14lt olur.

1.4 Turbo Giu çok farklı değil. 1.4TSI Golf de öyle. 10lt'lerle de gezmiyorlar, 6-7lt'lerle de...

Bizim Oda'ya E180 Mercedes almışlar, 1.6 156hp falan, şoförler diyor ki, acayip yakıyor, çok yakıyor... Yahu ne yakacak, 1.6 motor ne yakıyorsa onu yakıyor, adamlar zaten tüm gün trafikteler. Sordum, kuruş vs. hesabına göre 10-11lt çıkıyor. Eh bu alet 7lt ortalama ile zaten gezemez ki.

Fiat'ın dizelleri başarılı, haliyle Giu'daki dizel de güzel iş yapıyor.
Bir arkadaşım Linea kullanıyordu, kastım kastım hiç dikkat etmedim, gazladım alet fazla yaksın diye, Tuzla'dan buraya dip gaz geldim, Cadde'de trafiğe girdim diyordu. Yol bilgisayarına baktık, ortalama 5.5'ta duruyordu, şirketten çıkarken sıfırlamış :)

Rakamlar gayet normal. Dizelin de benzinlinin de... Alfa'ya özgü bi fazlalık, bi anormallik yok demek istiyorum :)

natrimo

öncelıkle yorum yazıp fıkrını beyan eden herkese teşekkur ederım.fıkırlerınızı baz alarak benzınlıden vazgectım dızelde karar kıldım.sımdı sıra renkte.beyaz dıyordum ama kırmızı da dıkkatımı cekmeye basardı.abı ben evlenırken bu kadar dusunmedım ya  :D :D

alihsans

Renk tamamen sizin keyfinize kalmış. Bence MiTo'da beyaz, Giulietta'da kırmızı mesela.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

ealprsln

Mito'da ciddi bir ağırlık farkı olduğu doğru; ama yinede o ağırlık farklılığı tüketimde çok da dramatik farklar yaratmıyor.En sakin kullanımım da dahi depo sonu 8,2 ortalamadan düşüğünü hiç görmedim şehir içinde. Biraz hakkını vererek kullandığımda 9,5 altı hiç olmuyor, sağlam sıkıştırırsanız ortalamanız çok rahat 10lt lerin üzerine çıkıyor. Eskişehir'den İstanbul'a tempolu gittiğimde uzun yolda 13,7 ortalama gittiğimde oldu; Eskişehir'den Çeşme'ye 5,8 ortalama ile gittiğimde. Kullanış karakterinize göre aracın tüketim değerlerinde çok ciddi farklılıklar oluyor.

Hafta sonu arkadaşımın aracı ile Lancia Ypsilon; İstanbul'dan Eskişehir'e döndüm; araç yüksüz, çok sıkıştırmama, tapa gaz gelmeme (elimden geldiğince 130'un altına hiç düşmemeye çalıştım) rağmen Eskişehir'e vardığımda ortalamam 6,7 idi. FPT grubu dizel üniteler gerçekten muadili birçok markaya göre hem çekiş açısında hem de tüketim  açısında çok üstünler.

Ama sonucunda bunların tamamı rakamlar vs, benim için duygular çok daha önde, dizel araçlar bana hala çok uzaklar ne kadar bütçe dostu olsalarda  :clover:
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

Kibitzer

Bizim okul-ev arası 18km. Haftada beş gün 40km yol var diyelim. Hani 18 değil de 10 olsaydı hiç düşünmez Giulietta TCT'yi çakardım kapının önüne. Fakat olmuyor işte.
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

muzocan

Abi dizel al kafan rahat olsun kısa öz  ;)

redromeo156

manuel 1,4 gıu sehır ıcınde 9 lıtre yakıtı var ama gazladığınız zaman cok cıddı bır gıdıs ve yol tutusu olarak harıka o zmnlarda  yakıt sıze kalmış :)
2004 1,6
2004 1,6
2004 1,6
2004 2,0 ss
gtv v 6

Oğuz

Trafiğe giriyorsanız ve genel kullanımınız şehir içiyse dizel alın.
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

Alper

Gtv ile rodaj bitti biteli gazlaya gazlaya geziyorum 1 lirada yakıyor 1.5 lirada 2 lirada :) hic umurumda değil...
Arkadaşlar arada gazlarim diyorsanız benzinli ve de yazılım ile cok zevk alırsınız.
Aldığınız haz önemli.
Beklenti nedir ve karşılığını alabiliyor musunuz alabilecek misiniz?  25 kuruş takacak ama zevk almayacaksaniz niye 50 60 yada 70 bin lira para verip zevksiz zevksiz gezeceksiniz ki!
20 lira az yakıp beklentinizi karsilamayacak bur otomobille mutlu olabilir misiniz?
Dizel ne kadar ekonomik olursa olsun asla benzinli zevkini vermez?  Gui icin konuşuyorum.
Gui 105 hp dizel yazılım ile 150 hp olsa benzinli zaten 170 ve tct farki var! E birde ona yazilim yapın 220 hp oldu ee zaten tct cok fazla yakan bir arac değil.
Ist da 9 u geçtiğini görmedim ben hatta e 5 acik ise falan 7lerde geziyor yakit.
Dizel gui 6 nin altina düşmüyor maalesef hele köprü trafigi falan 8 i görüyor.
Gui tct benzinli 9
Gui dizel 7,5 8
E aldığın keyif beklenti ? hangisi bunu karşılıyorsa onu secin bence.
Ben 20 de yaksa GTV den aldığım zevki suan baska araçtan alamıyorum beklentim de bu mesela.
Onemli olan size ne yaşattığı yoksa 60 70 bin kira veripte ayda 100 lira az yakıp saçma sapan seylere takilmamak gerek bence.
Ben 70 bin lira vericem sonra da ayda 500 lira verirken ahh dizel olsaydı 400 verecektim ayda diye uzulmem. Bunun içinde beklentiniz neyse oma göre karar verin.

Kibitzer

Gtv ile rodaj bitti biteli gazlaya gazlaya geziyorum 1 lirada yakıyor 1.5 lirada 2 lirada :) hic umurumda değil...
Arkadaşlar arada gazlarim diyorsanız benzinli ve de yazılım ile cok zevk alırsınız.
Aldığınız haz önemli.
Beklenti nedir ve karşılığını alabiliyor musunuz alabilecek misiniz?  25 kuruş takacak ama zevk almayacaksaniz niye 50 60 yada 70 bin lira para verip zevksiz zevksiz gezeceksiniz ki!
20 lira az yakıp beklentinizi karsilamayacak bur otomobille mutlu olabilir misiniz?
Dizel ne kadar ekonomik olursa olsun asla benzinli zevkini vermez?  Gui icin konuşuyorum.
Gui 105 hp dizel yazılım ile 150 hp olsa benzinli zaten 170 ve tct farki var! E birde ona yazilim yapın 220 hp oldu ee zaten tct cok fazla yakan bir arac değil.
Ist da 9 u geçtiğini görmedim ben hatta e 5 acik ise falan 7lerde geziyor yakit.
Dizel gui 6 nin altina düşmüyor maalesef hele köprü trafigi falan 8 i görüyor.
Gui tct benzinli 9
Gui dizel 7,5 8
E aldığın keyif beklenti ? hangisi bunu karşılıyorsa onu secin bence.
Ben 20 de yaksa GTV den aldığım zevki suan baska araçtan alamıyorum beklentim de bu mesela.
Onemli olan size ne yaşattığı yoksa 60 70 bin kira veripte ayda 100 lira az yakıp saçma sapan seylere takilmamak gerek bence.
Ben 70 bin lira vericem sonra da ayda 500 lira verirken ahh dizel olsaydı 400 verecektim ayda diye uzulmem. Bunun içinde beklentiniz neyse oma göre karar verin.

Biri kaşemi getirsin :))
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

Oğuz

Benim de şehir içi ortalamam 12 ama keyfi yeter :)
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

Alper

Benim de şehir içi ortalamam 12 ama keyfi yeter :)
Sen normal gitmiyorsun ki be :)