Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Volvo S60 - S80 1.6 Dizel Otomatik

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alper

Lüks otolar ÖTV?ye karşı küçük motorlarla hafifliyor

Türkiye?de yüzde 130?lara varan ÖTV artışı sonrası 1.6 lütre üzeri motor üretiminde ayağını gazdan çeken lüks oto üreticileri, önümüzdeki dönemlerde küçük hacimli motorlar üretimine ağırlık verecek. S60 ve S80'nin dizel otomatik versiyonlarının ön satışına başlayan Volvo, S60'ı 92 bin TL'den, S80'i de 117 bin TL'den satışa sundu.

Yaklaşık 1,5 yıl önce yeni sahibi Çin olduktan sonra global pazarda oldukça başarılı bir satış performansı yakalayan Volvo, Türkiye?de de 4 bin 662 adetlik satışla 2011?de son 10 yılın en yüksek rakamlarına ulaşmayı başardı. Volvo Türkiye Genel Müdürü Torben Eckardt, geçen yıl satışlarını yüzde 42.3 arttırıp 4 bin 662 adede çıktıklarını, bu yıl yeni modellerle birlikte yüzde 20 büyüyüp 5 bin 600 adede ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

S60 ve S80?e 1.6 lt dizel otomatik gelecek
Bu büyüme hedeflerinin yanısıra otomobil pazarının yüzde 10 daralarak 535 bin seviyelerine düşeceğini öngördüğünü söyleyen Eckardt, Lüks sınıf bunun altında daralarak 47 bin adetlere inecek. Volvo olarak büyümemizde en büyük silahımız 1.6 litre dizel ve otomatik şanzımanlı motorlarımız olacak. Bu kombinasyonlu motorlar da  S60 ve V60 modellerinde olacak ? dedi. Mayıs Ayı?nda tüketicilerle buluşacak olan motorların teknik özellikleri ise şöyle: S60 Drive Powershift, 115 beygir güç ve 270 Nm tork üretiyor. 100 km?de ortalama 4.3 litre yakıt tüketim değerlerine sahip. Ayrıca V60 da 100 km?de karmada 4.5 litre yakıt tüketecek. Volvo Türkiye Genel Müdürü Torben Eckardt Mayıs Ayı?nda Premium segmentte rakip siz bir motor seçeneğini satışa sunacaklarının müjdesini verdi.  Eckardt, ?D Premium segmentte büyük sürprizimiz var. Bir ilke imza atarak, Mayıs?ta S80 modelimizin 1.6 litre dizel otomatiğini satışa sunacağız. Aracın sınıfında bir başka rakibi yok. 115 beygir gücündeki otomobil, 100 kilometrede 4.5 litre tüketiyor.? Dedi.

S40?ın üretimi bitiyor, V40 sahne alacak
Basın toplantısı sonrası You are not allowed to view links. Register or Login?a S40 modeliyle ilgili açıklamalar yapan Volvo Türkiye Genel Müdürü Torben Eckardt,  ?S40 orta sınıf sedan modellerimiz arasında segmentinde söz sahibi olan bir modelimizdi.  Yaklaşık 17 yıllık yolculuğunun sonuna geldi. Artık S 40 modelimizi önümüzdeki yıllarda üretmeyi planlamıyoruz.  Bu emektar modelimizin yerine 5 kapılı hatchback modelimiz V40?ı satışa sunacağız. İlk olarak Cenevre?de sergileyeceğimiz V40 modelini sonbahardaki Autoshow?la birlikte İstanbul?a getireceğiz. Müşteri aralığımızın bu model sayesinde genişleyeceğini düşünüyorum.? Dedi.

You are not allowed to view links. Register or Login

agucba

Torben Eckart'ın bahsettiği V40;

4 ve 5. resimler düşük sürtünme katsayılı ekonomik modele ait.

Register or Login" border=0>

///////////////

Alfadanadam

İç tasarım Citroen yeni seri modellerini anımsattı bana ilk bakışta. Bir de şu orta konsoldan herkes sıkıldı bunlar sıkılmadı bir türlü :)

Anıl

Bunun da mı klima kontrollerinin arkası boş! S40'da nefret ediyordum,yandan bakınca yolcunun ayaklarını görebiliyordunuz. Birde şu Focus platformu kullanmayı ne zaman bırakacaklar merak ediyorum. Benim için volvo 850 T5 ve R versiyonunda ya da doksanların sonunda çıkan S80 versiyonunda kaldı! Sanırım yaş biraz ilerledi
Vergi vs durumlarını anladıkta şu lüks sınıfta 1.6 dizel gerçekten bu sınıfı kanıya çevirdi, 0-100:12-13sn performans ve 200km/h gibi son hızlar biraz ağır kalıyor,kendi görüşüm ama konforun yanında biraz da performans arıyor insan, bu sınıfta 1.6 dizel bir araç gündelik yaşamda kullanıyorum,hızlanma performansı ve belirli hızdan sonra yüksek hızlara tırmanma genel bir sorun!

Edited by - Anıl on 29/02/2012  22:25:04
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

ku2

quote:

Bunun da mı klima kontrollerinin arkası boş! S40'da nefret ediyordum,yandan bakınca yolcunun ayaklarını görebiliyordunuz. Birde şu Focus platformu kullanmayı ne zaman bırakacaklar merak ediyorum. Benim için volvo 850 T5 ve R versiyonunda ya da doksanların sonunda çıkan S80 versiyonunda kaldı! Sanırım yaş biraz ilerledi

Anıl S70 T5i de unutma :)))
Gerisi boş zaten...
Ne varsa eskilerde var. :))
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

Calibra

Konuyu buldum, canlandıralım buradan devam edelim :)

Herkese merhaba, eskisi kadar sık yazmıyorum ama sanmayın ki takip etmiyorum. Gün içinde girmeden duramadığım 3-5 siteden biri de burası tabii ki. Okuyorum herşeyi :)

Mevzuya girersek... Aklımda birşeyler var, fikrinizi, düşüncelerinizi dinlemek isterim...

Bizim C180 Kompressor 68000 km'yi devirdi.
Bu demek oluyor ki 16 ayda 30000 km yapmışız. Aylık ortalama 1900 km yapıyoruz ki bu ciddi bir rakam göreceğiniz üzere. Uzun yol hariç şehir içi tüketim 10,5-11 arası... Yani ayda ortalama 200-210 lt. benzin tüketiyoruz. Benzin de şu an 4,90. Bu da aylık yaklaşık 1000-TL'ye tekabül ediyor.

Motorin ise 4,34. Ve S60 1,6 Dizel Otomatik ortalama 7 lt. yakıyor şehir içinde en fazla. Yakıt masrafı 580-TL'ye tekabül ediyor.

Arada 400-TL fark var.
Yılda 4.800-TL eder.

Sadece yakıt tüketim farklılığından ziyade, ayda yaklaşık 2000 km yaptığımız için, yıl sonunda bizim araba 75000 km, Seneye yaz başı ise yaklaşık 90000 km'ye ulaşmış olacak. Ben o civarda satmam gerekir diye düşünüyorum açıkçası.

Şimdi :)

Bir düşünce;
Bizim arabayı satıp, üzerine 5 ila 10.000-TL ekleyip 2012-2013 model falan S60 1,6 Dizel mi alsam?
Aracı 2 defa kiralayıp uzun yolda kullandım. Performans tatminkar. Yalnız iç mekan kalitesi olarak çok tatmin etmedi, ses alıyor; kokpiti bir şekilsiz, manevra kabiliyeti ve konforu Mercedes'in gerisinde. Ancak yakıt tüketimi hesabı yapıldığı takdirde kullanım maliyetlerini düşürmek söz konusu... Bir diğer sıkıntı ise ikinci el olarak bu aracın, bizim C180'in Fascination donanım paketine yakın versiyonunu bulmak zor. Benzer donanımı yakalasak bile temiz kullanılanını, düşük km'lisini bulmak sıkıntı olabiliyor.

Bizim arabanın tüm ağır bakımları yapıldı, kış lastiklerimize kadar herşeyimiz tam. Böyle bir durum söz konusu. Bu değişikliğe değer mi?

Bir diğer düşünce,
S60'ı boşver, arabayı yılbaşından sonra 2015 modeller gelmeye yakın sat, üzerine 15-20.000 ekle (değer mi değmez mi bilemem) makyajlı kasa 2012-2013 modellerinin 1,6 lt. Turbo motorlusundan (bunlar 7 ileri), az km'li bir tane al.  O motor ortalama 9 lt. yakıyor. O zaman aylık yakıt tüketimimiz 830-850-TL olacak. Hem model yenile, km düşür, hem de daha az tüketerek devam et.

Veya, boşver. :)

Falan filan işte. Böyle düşünceler :)

Ne diyorsunuz?
2007-2013 Alfa Romeo 147 1.6 Distinctive MK2

ajavelin

5000 lira bayagi bir para. Ben olsam keyfimden biraz feragat ederdim..

Benzinli satip yeni model almak ise gereksiz bence

max-ime

Bu testi izlemenizi tavsiye ederim. Çok güzel noktalara temas etmişler, bir fikir edinmenize yarayabilir :)

master

Konuyu buldum, canlandıralım buradan devam edelim :)

Herkese merhaba, eskisi kadar sık yazmıyorum ama sanmayın ki takip etmiyorum. Gün içinde girmeden duramadığım 3-5 siteden biri de burası tabii ki. Okuyorum herşeyi :)

Mevzuya girersek... Aklımda birşeyler var, fikrinizi, düşüncelerinizi dinlemek isterim...

Bizim C180 Kompressor 68000 km'yi devirdi.
Bu demek oluyor ki 16 ayda 30000 km yapmışız. Aylık ortalama 1900 km yapıyoruz ki bu ciddi bir rakam göreceğiniz üzere. Uzun yol hariç şehir içi tüketim 10,5-11 arası... Yani ayda ortalama 200-210 lt. benzin tüketiyoruz. Benzin de şu an 4,90. Bu da aylık yaklaşık 1000-TL'ye tekabül ediyor.

Motorin ise 4,34. Ve S60 1,6 Dizel Otomatik ortalama 7 lt. yakıyor şehir içinde en fazla. Yakıt masrafı 580-TL'ye tekabül ediyor.

Arada 400-TL fark var.
Yılda 4.800-TL eder.

Sadece yakıt tüketim farklılığından ziyade, ayda yaklaşık 2000 km yaptığımız için, yıl sonunda bizim araba 75000 km, Seneye yaz başı ise yaklaşık 90000 km'ye ulaşmış olacak. Ben o civarda satmam gerekir diye düşünüyorum açıkçası.

Şimdi :)

Bir düşünce;
Bizim arabayı satıp, üzerine 5 ila 10.000-TL ekleyip 2012-2013 model falan S60 1,6 Dizel mi alsam?
Aracı 2 defa kiralayıp uzun yolda kullandım. Performans tatminkar. Yalnız iç mekan kalitesi olarak çok tatmin etmedi, ses alıyor; kokpiti bir şekilsiz, manevra kabiliyeti ve konforu Mercedes'in gerisinde. Ancak yakıt tüketimi hesabı yapıldığı takdirde kullanım maliyetlerini düşürmek söz konusu... Bir diğer sıkıntı ise ikinci el olarak bu aracın, bizim C180'in Fascination donanım paketine yakın versiyonunu bulmak zor. Benzer donanımı yakalasak bile temiz kullanılanını, düşük km'lisini bulmak sıkıntı olabiliyor.

Bizim arabanın tüm ağır bakımları yapıldı, kış lastiklerimize kadar herşeyimiz tam. Böyle bir durum söz konusu. Bu değişikliğe değer mi?

Bir diğer düşünce,
S60'ı boşver, arabayı yılbaşından sonra 2015 modeller gelmeye yakın sat, üzerine 15-20.000 ekle (değer mi değmez mi bilemem) makyajlı kasa 2012-2013 modellerinin 1,6 lt. Turbo motorlusundan (bunlar 7 ileri), az km'li bir tane al.  O motor ortalama 9 lt. yakıyor. O zaman aylık yakıt tüketimimiz 830-850-TL olacak. Hem model yenile, km düşür, hem de daha az tüketerek devam et.

Veya, boşver. :)

Falan filan işte. Böyle düşünceler :)

Ne diyorsunuz?

Yıldız her zaman başkadır :) Ben olsam değişmem. Mercedes'te de KM'ye hiç takılmam. Kilometrenin ikinci el değerini en az etkilediği marka Mercedes. 300.000 km'dekiler de çok rahat elden çıkarılabiliyor. Bu yüzden aracınızdan memnunsanız bence devam edin. Ancak maddi olarak daha az gideri olan bir araba isterim diyorsanız S60 dizel şu aralar çok revaçta, kullanıcıları da genel olarak memnun. Ben Volvo'ları çok takdir etmekle birlikte kullanabileceğime inanmıyorum çünkü ekstra ruhsuz araçlar. Bir tek S80'in hastasıyım, o koltuklar, o iç mekan konforu gerçekten Mercedes E'yi aratmaz, fiyatları da çok uygun. Bence S60 yerine S80'e bir bakın :)
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Calibra

5000 lira bayagi bir para. Ben olsam keyfimden biraz feragat ederdim..

Benzinli satip yeni model almak ise gereksiz bence

Evet kesinlikle, ama o 5000-TL'lik karı elde edebilmek için cebimden aşağı yukarı bir 10000 çıkması lazım bir de benim araç gibi tertemiz birşey bulmak lazım :)

Calibra

Bu testi izlemenizi tavsiye ederim. Çok güzel noktalara temas etmişler, bir fikir edinmenize yarayabilir :)

Teşekkürler :) İzlemiştim.

Calibra

Yıldız her zaman başkadır :) Ben olsam değişmem. Mercedes'te de KM'ye hiç takılmam. Kilometrenin ikinci el değerini en az etkilediği marka Mercedes. 300.000 km'dekiler de çok rahat elden çıkarılabiliyor. Bu yüzden aracınızdan memnunsanız bence devam edin. Ancak maddi olarak daha az gideri olan bir araba isterim diyorsanız S60 dizel şu aralar çok revaçta, kullanıcıları da genel olarak memnun. Ben Volvo'ları çok takdir etmekle birlikte kullanabileceğime inanmıyorum çünkü ekstra ruhsuz araçlar. Bir tek S80'in hastasıyım, o koltuklar, o iç mekan konforu gerçekten Mercedes E'yi aratmaz, fiyatları da çok uygun. Bence S60 yerine S80'e bir bakın :)

:)
Teşekkürler,
Km işi gerçekten öyle Mercedes'te, ikinci ellerde de 250-300.000 km'de olup taş gibi duran araçlar var. Ben araçtan yakıt tüketimi hariç memnunum.

Öte yandan sorunsuz arabalar. Şu 30.000 km'lik süreçte iki kere periyodik bakıma girdim, biri zaten aldıktan kısa bir süre sonra son bakımdan 1 yıl geçmesi nedeniyle erken sokulan bakımdı. Diğeri de işte 60.000 bakımı. Araba sorunsuz. Sadece şu an bir tane ön park ampulü patladı diyim yani geçen 30.000 km'de.

S80'e bayılıyorum ben de gerçekten ama çok pahalı. 2012 modelleri dahi 110-120.000-TL.