Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Motordan Gelen Kompresör Gibi Ses

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

SahinBey27

Merhaba Arkadaşlar

Forumda aranıza yeni katıldım bir sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim.

Aracım 2004 model 156, aracın kalkış esnasında ve seyir halinde gaza bastığım zaman küçük bi hava kompresörü çalışıyomuş gibi bir ses geliyor. park halindeyken o ses yok neyden dolayı kaynaklandığı hakkında bilgisi olan var mı acaba.

Araçta BRC marka lpg var.

Gaziantep'den selamlar

delıfısek

aklıma ilk gelen manifolda küçük bi delik açıldıysa onun sesi olabilir.

SahinBey27

Aracı 1 hafta önce servise götürdüm bütün bakımları yapıldı trigere kadar usta hiç bi sorun bulamadı yarın göstereyim manifoldan mı

delıfısek

manifolda taş gelip delmiş olabilir. zaten bunu sizde anlayabilirsiniz. kaputu acın sacın oraya dogru hafif kulak verin, o esnada biride hafiften gaza bassın tıslama sesi geliyosa problem budur. yada bi eksozcuya gidin baktırın para bile almazlar bakmaya varsada kaynatması 15-20 lira.

tolga_ozhan

You are not allowed to view links. Register or Login
manifolda taş gelip delmiş olabilir. zaten bunu sizde anlayabilirsiniz. kaputu acın sacın oraya dogru hafif kulak verin, o esnada biride hafiften gaza bassın tıslama sesi geliyosa problem budur. yada bi eksozcuya gidin baktırın para bile almazlar bakmaya varsada kaynatması 15-20 lira.

Siz hiç egzoz manifolduna taş gelen TS motor gördünüz mü?
Olanak dışı bir tahmin yürütmüşsünüz. Öyle bir yeredeki taş oraya ulaşamaz. Hele CF3 TS motorların egzoz manifolduna özellikle yapmak isteseniz bile beceremezsiniz.
Hadi diyelim geldi.Taş gelmesi ile delinebilecek şey değildir egzoz manifoldu. Zamala ısıl değişimlerden çatlayanı gördüm ama delik hiç görmedim.
Hadi diyelim delik ya da çatlakta bir şekilde oluştu. TS motorun manifoldunu sökmeden üzerinde kaynatan egzozcuyuda ben hiç görmedim. Öyle bir durumunda işçiliği 15-20 lira tutmaz.

Lütfen gerçek anlamda bir şey bildiğinizi düşünüyorsanız üyelerimize tavsiyelerde bulunun.

milano 75

bahsedilen ses sanki emişden bi kaçak varmış gibi,filtre,boğaz kelebek arasındaki hortumları kontrol edin
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

delıfısek

Siz hiç egzoz manifolduna taş gelen TS motor gördünüz mü?
Olanak dışı bir tahmin yürütmüşsünüz. Öyle bir yeredeki taş oraya ulaşamaz. Hele CF3 TS motorların egzoz manifolduna özellikle yapmak isteseniz bile beceremezsiniz.
Hadi diyelim geldi.Taş gelmesi ile delinebilecek şey değildir egzoz manifoldu. Zamala ısıl değişimlerden çatlayanı gördüm ama delik hiç görmedim.
Hadi diyelim delik ya da çatlakta bir şekilde oluştu. TS motorun manifoldunu sökmeden üzerinde kaynatan egzozcuyuda ben hiç görmedim. Öyle bir durumunda işçiliği 15-20 lira tutmaz.

Lütfen gerçek anlamda bir şey bildiğinizi düşünüyorsanız üyelerimize tavsiyelerde bulunun.

bu yazdıgım aynı işlemi ben yaptırdım. zaten yaptırmasam boyle bir şey olmasa ne bunları yazarım nede soylerim bilene yol veririm. 8)

tolga_ozhan

CF3 156'nın egzoz manifolduna taş gelebileceği konusunda ısrarlısınız yani :)
Yıllarca sökülmeden bu egzoz kaynatılmaz diyen egzozcular bizi yemiş demekki.
Ben sustum peki.

DcD-Semih

Tolga hocamın dediği gibi taş gelmesi çok mantıklı değil, olamaz diyemem başıma gelmedi ama sanmıyorumda. Olsa olsa egzoz manifoltunun çelik contasından kaçak olması ihtimali var. Bir ihtimalde manifoltta çatlak olması.

Bir önceki Selespeed imde aynı sesi alıyordum, trigerin veya v nin gergi bilyalarından olduğunu düşünmüştüm biraz daha dikkat edince tıkanmış katalizatörden geldiğini farkettim.

Aklınızda bulunsun tıkalı veya içi dağılmış katalizatör bu sesi yapabilir, sorununuzun kaynağı kesin budur demiyorum ama yüksek bir ihtimaldir, tıkalı kat aynı şekilde aracı çekişten düşürebilir, sağlıklı hava çıkışı olmadığından gömleklerin içinde oluşan basınç ve sıcak havadan hararet yaptırabilir, aracın vites kolunun altında kalan kısımdan içeriye normalden fazla sıcaklık gelmesine aracın iç sıcaklığının yükselmesine sebebiyet verebilir. Içi dağılmış katalitikten kopan bir parça son susturucuyu tıkayabilir aniden gaz yememeye ve yine olası hararete sebep olabilir. Bu sebebten sadece tıkalı katı değiştirerek veya iptal etmek var iken son susturucunuzdan da olabilirsiniz.

Katalitiklerin fiyatı malum, yan sanayi 400tl ye satılan versiyonlarına da rastlamıştım. Çevre kirliliğine ve oluşabilecek kokuya razı iseniz önerim spor veya normal egzoz borusu çapında degisiklik yapmadan katalitiği söküp bir orta susturucu taktırmanızdır. Direk düz boru çekmekte bir çözümdür fakat üst devirlerde artan çekiş ile beraber alt devirlerde düşen geri basınç sebebi ile performans kaybı yaşayabilirsiniz. Farklı görüşlerde var bu konuda. En mantıklısı orta kalitede bir orta susturu ile iş görmek bana göre.  Maliyet 150tl civarında olur.
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello