Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Carbon Charger Hava Filtre Kiti

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

takahara

You are not allowed to view links. Register or Login

+10hp net güç kazandırır ibaresi dikkatimi çekti. Rutin bakımlarla birlikte 1.000.000 km den fazla gider yazmışlar. Eğer doğruysa fiyat makul geldi bana.
  Nedir ne değildir aydınlatabilecek olan varsa sevinirim.
2006 147 1.6 distinictive

tunerviper

Turbo Twin Spark

ozoozo

10 beygir mi :D ben 3e razıyım veriyorsa hemen alayım

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

takahara

Ben de razıyım 3'e :D

You are not allowed to view links. Register or Login hiçbir farkı olmaz mı diyosun yani normal hava filtresinden?

ByAKINCI

Arkadaşlar bakım zamanı geldiği için bende hava filtresi dikkatimi çeken K&N hava filtresini araştırıyorum.
Kutu içi K&N hava filtresi tavsiye eder misiniz? 147 için  Orjinal hava filtresi 50 TL civarında fakat K&N 150 TL civarında arasındaki farka değer mi ? Temizleme setiyle her bakımda temizleyip kullanmak ne kadar sağlıklı olur ve performans artışı sağlar mı gerçekten. Kullanan arkadaşların yorumlarını merakla bekliyorum  :)
147 Blackline Red

tunerviper

You are not allowed to view links. Register or Login hiçbir farkı olmaz mı diyosun yani normal hava filtresinden?

vakit varsa izleyin. Ts motorlarda hava filtresi zaten olabilecek en iyi konumda. Açık filtre ses dışında bir şey getirmez. Ayrıca debimetrenin bozulma sürecini hızlandıracaktır.
Turbo Twin Spark

ozoozo

vakit varsa izleyin. Ts motorlarda hava filtresi zaten olabilecek en iyi konumda. Açık filtre ses dışında bir şey getirmez. Ayrıca debimetrenin bozulma sürecini hızlandıracaktır.

Haah eline sağlık abi :) yazdım yazdım sildim eve gidince videosunu atarım dedim baktım çok uzayacaktı yazı :D TT deki video dimi ? 3-4 defa deniyorlar farklı konumlarda en sonda alıyor dışarıya koyuyor öyle güç alıyor :D

Yalnız ben bu video yu izlediğim de de pek mantıklı bulmadım zaten malum sitede konuşmuşlar bazı araçlarda güzel,kaliteli kitler(filtre demiyorum) ciddi güçler veriyor.

tunerviper

Haah eline sağlık abi :) yazdım yazdım sildim eve gidince videosunu atarım dedim baktım çok uzayacaktı yazı :D TT deki video dimi ? 3-4 defa deniyorlar farklı konumlarda en sonda alıyor dışarıya koyuyor öyle güç alıyor :D

Yalnız ben bu video yu izlediğim de de pek mantıklı bulmadım zaten malum sitede konuşmuşlar bazı araçlarda güzel,kaliteli kitler(filtre demiyorum) ciddi güçler veriyor.

Kaput altında bir yer açık filtre için geriye bile götürebiliyor bazı durumlarda. Ben dyno verisi olmadan yok filtre taktık çok fark etti diyene gülerim. Filtre geçirgenliği normal kağıt filtreden iyi olabilir fakat emme manifoldunun dizaynı bu havayı silindir içine düzgün taşıyamadıktan sonra hiç bir önemi kalmıyor.

Ancak üst kapakta yeni port dizaynı yada port polish ile birlikte açık filtre araca bir şey katabilir. Diğer türlü açık filtreyi alta indirmekle kışın su çekme derdinide almış oluyorsunuz benim gibi :)

Turbo Twin Spark

takahara

Video aydınlatıcı oldu hakkaten, teşekkürler. You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

Gouki

Karbon olmalı gerçekten 2 gram daha hafiftir plastikten :))

yigitekimdemir

Motorda modifiye varsa ve motorun hava alma ihtiyacı arttı ise fabrikanın taktığı filtre yetersiz gelir ve daha akıcı bir filtre gerekir. Bunun haricinde açık filtre takılsa bile motor zaten o kadar havaya ihtiyaç duymayacak ve kapasiteyi kullanmayacaktır. Vesselam düz arabalarda hurafedir açık filtre :)
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk[/url]

ozoozo

Motorda modifiye varsa ve motorun hava alma ihtiyacı arttı ise fabrikanın taktığı filtre yetersiz gelir ve daha akıcı bir filtre gerekir. Bunun haricinde açık filtre takılsa bile motor zaten o kadar havaya ihtiyaç duymayacak ve kapasiteyi kullanmayacaktır. Vesselam düz arabalarda hurafedir açık filtre :)

Yazacaklarımın ve paylaşacaklarımın hepsi paylaşıldı ve yazıldı :D   :alkis: kesinlikle katılıyorum. Stock motorda zaten üretici firma optimum ve en sağlıklı şekilde ayarlıyor haliyle orjinla filtreyi 5000 binde bir değiştirmek en mantıklısı. Fakat sonradan alınan spor filtre uzun vadede sizi her 5000 binde bir hava filtresi değiştirmekten kurtarır , 2 tıs tıs 1 fıs fıs temizler koyarsınız :) birde belli bir devirden sonra verdiği ses ise keyfi olur.

master

Açık filtre bizim Alfa'lara gelmiyor. Mekanik debimetreli değilse araç genelde bozuyor. Ses almak için debimetreyi bozmaya gerek yok kanaatimce.

CAI yapayım desen, konumlandırmak zor. Benim rahmetli GTV'de vardı, mümkün mertebe ısı izolasyonlu ve sıcak yerlerden uzak olmasına rağmen sıcak havalarda veya arabaya yüklenince direk performans ölüyordu. Alıyor sıcağı alet.

Güç verdi mi vermedi mi bilmiyorum, 159'da chip'ten sonra Muzaffer Usta'nın da tavsiyesiyle K&N kutu içi filtre aldım. Kutu içi zaten duyulacak kadar ses değiştiren bir filtre değil, saf performans beklentisiyle ise hiç alınmamalı.

Ama ben bakımdan bakıma temizliyorum, yağlıyorum tekrar takıyorum. Filtreyi alalı 50.000 km civarı oldu, hala da temizleyince yeni gibi oluyor.

Standart motora çok zaruri bir şey değil bence. Debimetre mekanik değilse açık takmayın yeter :)
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

master

Açık filtre bizim Alfa'lara gelmiyor. Mekanik debimetreli değilse araç genelde bozuyor. Ses almak için debimetreyi bozmaya gerek yok kanaatimce.

CAI yapayım desen, konumlandırmak zor. Benim rahmetli GTV'de vardı, mümkün mertebe ısı izolasyonlu ve sıcak yerlerden uzak olmasına rağmen sıcak havalarda veya arabaya yüklenince direk performans ölüyordu. Alıyor sıcağı alet.

Güç verdi mi vermedi mi bilmiyorum, 159'da chip'ten sonra Muzaffer Usta'nın da tavsiyesiyle K&N kutu içi filtre aldım. Kutu içi zaten duyulacak kadar ses değiştiren bir filtre değil, saf performans beklentisiyle ise hiç alınmamalı.

Ama ben bakımdan bakıma temizliyorum, yağlıyorum tekrar takıyorum. Filtreyi alalı 50.000 km civarı oldu, hala da temizleyince yeni gibi oluyor.

Standart motora çok zaruri bir şey değil bence. Debimetre mekanik değilse açık takmayın yeter :)

Civic Type-R olur o zaman oluyor bak. Yanlış hatırlamıyorsam AEM V2 ile dyno verili ciddi güç alıyordu alet. Type-R'a ne yapsan yarıyor arkadaş.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS