Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Çömez Alfista'dn Alfa 156 2.0TS ile İzmir'den Selamlar

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Adalı35

İyi olmak kolaydır, zor olan adil olmaktır....

rcpydmr

74 BU 007

sbk0655

O kirmiziyi bende cok begeniyordum gule gule kullanin hayirli olsun , bence dogru bir hareket olmus gonul rahatligiyla binersiniz.Bu arada dudak dediginiz bagaj ustu zender spoiler ise bende var ,isterseniz iletisime gecebilirsiniz.

alprkrtls

Hayırlı, uğurlu olsun. Aracınızı en doğru yere teslim etmişsiniz. Metin Usta İzmir'de bu işin uzmanı. Eski adıyla Devko, yeni adıyla Alfamir olarak hizmet veriyor. Facebook'da felan paylaşımları var, kampanyaları çok iyi. 10000km bakım için ve varyatör için iki ayrı kampanya başlatmıştı. Halen devam ediyor sanırsam. Zaten denildiği gibi, İzmir'deki arkadaşlar biraraya gelsek sanırım bir Alfa Teknik Servisi oluşturabiliriz. :) Tez zamanda İzmir'de buluşma ayarlansın, yine bir araya gelelim. ;)

rebel

arkadaşlar iyi dilekleriniz için saolun. metin abi ustanın ötesinde iyi bir abi ve esnaf birkaç gündür tanıyorum  ama sohbetiyle yardımseverliğiyle 'ADAM' ! Anıl tanıştırdı bizi ve aracı oldu.Zaten alfayı aklıma sokan adamdır.Onun aracı görünce çok beğenmiştim.Gönül isterdiki mk2 2.0 manuel olsun ama biliyorsunuz yok gibi birşey.

Kısaca aracın geçmişinden bahsedeyim. Aracı aldığım arkadaş(erdinç) yaşar üni. dekanından aldığını söyledi.Kendisi 3.sahibi oluyor.alalı 6ay olmuş.Aracı başkasına satıyor kaporayı veriyor dynomoss tan ekspertiz yaptırıyorlar fakat eve dönerken araba yatak sarıyor.Fark etmediği içinde 5 10km öyle geliyor motor kitlemiyor ama deli gibi yatak vuruyor ve acı son  :( sattığı kişiyi arayıp söylüyor alacak arkadaşta haliyle bozulmuş.Erdinçte kaporayı geri verip durumuda olmadığından motor bitik halde satışa koyuyor. Arabayı aldğımda motor yatak sarmıştı bilerek aldık ve 4.sahibi olduk.Arkadaş çok dürüst bir insan yalan söylediğini düşünmüyorum.Neyse sonra açınca içler acısı halini gördük.Araca daha önce motor yapılmış.Silindir kapağı tertemizdi.Metin abi bu makina çok yakın zamanda yapılmış dedi ( belki 1 yıl önce belkide satmadan hemen önce orayı bilemiyoruz) Arabayı tofaş sahin yataklarıyla,bitik kapakla toplamışlar ve büyük ihtimalle erdinçe öylece satmışlar.Bizi asıl şaşırtan kasap kapakçının yaptığı oldu.Nasıl bi taşlama yaptıysa taşlanacak limit faturası/çentiği bile yok olmuştu!  :asagi-ok: kapak çöp olmuştu anlıcağınız. Metin abi tam dolu kapak buldu temiz.Sonra krankıda bulduk.Gerisi teferruat zaten.
adamlar motor yapmış devir daim bile değiştirmemiş  :duvar: değiştirmediği gibide onun bile çıkıntılarını kapakla traşlamış tam küfürlük anlıcağınız. Neyse vardır bundada bi hayır dedik nasıl olsa bineceğiz 3 e 5 e bakmıyalım diyerekten devko/alfamire emanet ettim.

sıfır piston sekman
sıfır yağ pompası
sıfır devirdaim
alt üst yataklar contalar vs vs aklınıza ne geliyosa orjinal parçayla toparlanacak ustanın ellerinde.Metin abide sürekli koşturuyor.
Makinayı indirmişken şanzımanada bakalım kafamız rahat olsun dedik ve herşey bittikten sonra baskı balatayıda sıfırıyla orjinal parçalarla değiştirecez.
Alt takım ve direksiyon kutusu/pompası/hortumlar/sensörler/varyatör/kayışlar kontrol yapılacak gereken ne varsa eksiksiz halledicez. Tabi çıkan tablo maliyet açısından beni bi hayli yoracak fakat binmeyi düşünüyorum.Umarım satmak zorunda kalmam

cAn16

Hayırlı olsun, üzerinde emek harcanacak bir araç olacak inşallah ve böylelikle çok değerli olacaktır ;) 

Discovery' deki tamirat tadilat programını izler gibi takip ediyoruz  :yukari-ok:

İnşallah sizi çok yormaz ve sonunda keyfini sürersiniz.  :clover:
2008 Blackline 147 - 1.6 TS 120Hp
2014 Alfa Beyazı Giulietta 1.4 TB TCT 170Hp
2006 Jamara Black 156 1.6 TS Distinctive 120Hp

rebel

teşekkürler hocam. şuan ilk iş gta tampon bulmak fakat baktım yok.  :duvar:

oznclb

hayırlı olsun şimdiden, güzel bir araç çıkacaktır :clover: :nazar:
147-1.6-TS-Distinctive

Alfadanadam

Hayırlı uğurlu olsun. Hikaye hazin başlamış ama belli ki artık kaderi değişmiş kırmızı kızın. :)

LG-D802 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

rebel

Soranlara bi italyan manita yapmışımmm offf diyorum zaten  :haydi: inş. sıkıntısız herşey yolunda gidicek ve yola pazar çıkacağız.Metin abi şimdi aradı blok rektefiyeden gelmiş. yarın montaja başlıyoruz inş. Metin abinin alfamir sayfasından bikaç foto çaldım :D bırazdan yukluyorum.Bugün rahatsız olduğumdan metin abının yanına gidemedim. Olmasam bile herşeyi saolsun fotolayıp paylaşıyo gitmiş kadar oluyorum :D

rebel

metin abinin çektiği taze fotolar. yarın daha detaylı ve kaliteli fotolar çekip koyucam  şimdilik idare edin arkadaşlar .
Motor havuzu bugün detaylıca temizlendi
marş ve şarj dinomusu bakım/onarım/kontrole gitti
Motorumuz rektefiyeden geldi.Kontroller yapıldı
Yarın son kontroller yapılıp toplamaya geçilecek

Alfadanadam

Maaşallah güzel gidiyor. Eliniz değmişken şu kirli genleşme kabını da atın bence. Çok bir para değil yenisi.

tunerviper

Bitince tüm emek ve paraya değecektir. Bir vw kullanıcısından Alfaya geçen birinin yorumlarını daha merakla bekliyorum  :)
Turbo Twin Spark

ismet

bu araca bir ara ben de niyetlenmeye niyetlenmiştim :) dilerim çok güzel olur, ben bile heyecanla bekliyorsam sanırım siz yerinizde duramıyorsunuzdur :)
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

OnurCangir

Hayırlı olsun :) Bu arada ben mi algıda seçicilik yapıyorum yoksa İzmir'den Alfa ailesine katılımda patlama mı var son günlerde. Devamı gelir inşallah...

rebel

Arkadaslar iyi dilekleriniz icin tesekkurler. Gunlerdir vallaha uykularim kaciyor. Bukadar dip temel gireceğimi bende dusunmemistim. Girince surasida olsun burasida olsun derken aaaa biz nereye gidiyoruz oldum :) yeni fotolar aksama. Sadece motor ici degil toplandiktan sonra goze hoş gelmeyen hersey degiscek.  Madem bukadar para harcadik gorsel olarakta guzel birsey ciksin degilmi :) ?
6 yildir vw passat kullaniyorum. Anil az cok benim araci bilir.Gidisiyle sorunsuzluguyla kendini sevdirdi kerata. Umarim ayni durumlari italyan kizimizda keyifle yasatacak :) araba bi ciksin rodaj bitsin passatla kiyaslama konusuda acarim. Onerilere acigim. Surayida yapsak daha iyi olur diyebilceginiz seyler varsa bekliyorum arkadaslar. Buyuk bi kumarla herkesin aslinda begendigi ama cesaret edemedigi bi aracı alfaci olmama ragmen alarak nasil bi manyaklik yaptigimi bikere daha anladim. Hatta aldiktan sonra lan hatami  ettik diye ufak bi pismanliktan sonra kendimi teselli ettim ve hizla yogunlastik. Metin abi olsun mehmet abi olsun zaten ozverili ve cok dikkatli temiz calisiyolar. Eee tabi bunlari gordukcede ortaya guzel bisey cikcagina emin olarak icimi rahatlatmis oluyorum. Aksama detayli guzel fotolar geliyor ins:)

rebel

bir yorucu günü daha geride bıraktık.Gün geçmiyorki biz şaşırmayalım.bugün çırak bujileri temizliyodu bi baktım 4 tane ngk R buji diğer 4 tane pazar malı. mehmet abi bu neyin bujisi dedim. palio bujisi dedi :D

yataklar şahin
bujiler palio
kapak ana avrat traşlı
krank kasnağı kırık . adamlar krank kasnağını kırıldığı halde öyle takmışlar :D neyse fotolara geçiyorum

rektefiyeden hemen sonra çektiğimiz fotolar

DcD-Semih

Bilinçsiz ellerde bu araçların ne hallere gelebileceğini görüyoruz işte son 1 aydır bende az çekmedim konuşmuştuk gerçi hatırlarsanız, benimki döndü sizinkide yeniden hayata dönücek inşallah :)
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

ismet

Bence de çok iyi gidiyor :yukari-ok: maliyet konusunda da bilgi verir misiniz?
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

rebel

arkadaşlar netim yavaş kusura bakmayın yavaş yavaş :D Evlat acısı olan yağ pompamız nasılda parlıyor  :haydi:
genel temizlik ve bakım montaj

rebel

arkadaşlar tam net vermem imkansız çünkü ekstralar oluyor. bugün siteden bi arkadaşla konuştuk(kafam kazan gibi ismin unuttum k.bakma dostum)  hatta semih senlede konuşmuştuk . hergün ekstra çıkıyor . silindir kapağıydı, bugün krank kasnağı vs vs bunlar toplandıkça liste uzayıp gidiyor. en son bi maliyet çıkartabilirz ama şuan için zor. birde biz sadece motor toplamıyoruz.Normalde bisuru teferruat var değişşsede olur değişmesede diyebilceğimiz.Titiz olsun bikez olsun istediğimden;ustamda aynı hassasiyetle temizlencek elden gecicek ne varsa el atıyor.Güzel iş çıkacak herşeyi özenle yaptığımızdan eee ona görede bi maliyeti var haliyle. En önemlisi usta tecrübesi ve orjinal parçalarla toplamak gerisi zaten güle oynuya geliyor

krank kasnağı.Bu halde takmışlar. Böyle takınca nolucak ? zamanla kayışı kenardan yiyecek sonra bigun o kayış kopacak ve mutlu son  :asagi-ok: :)

devirdaim de yerini aldı :D

kapağımız cillop :D

rebel

rebel

son foto oğlumm zaten kaçtı kaçan. tecavüzden kurtulamıyosun zevk al pozuydu  :D arkadaş çekmiş koymak istedim.

mehmet usta iş başında  :D

rebel

triger setimizde poşetinden çıkarıldı

baskı balatamız takılmayı bekliyor  :yukari-ok:

marş ve şarj bakımdan geldi. temiz temiz  :alkis:

rebel

arkadaşlar bugünlük bukadar . yarın son hazırlıklar biter zaten bişeyde kalmadı.Eğer aksilik olmassa yarın akşam havuza oturturuz motoru inş. sormak istediğiniz birşey varsa yada öneri bekliyorum