Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa 166 'ya 18" jant

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sbk0655

You are not allowed to view links. Register or Login
Makyaj öncesi

16s

17" Horseshoe

17" Optionals

Makyaj sonrası

17"* & 18" Spoked

18" Ti

* 17" Spoked makyajdan öncede opsiyoneldi.
Bahsettigim horseshoe.

sariertan

Su 166 nin resimlerini paylasmadiniz mi daha ? Istanbul da neredesiniz? Bir bulusalim fikir terakkisi yapalim.

erk1n

Su 166 nin resimlerini paylasmadiniz mi daha ? Istanbul da neredesiniz? Bir bulusalim fikir terakkisi yapalim.

Şuanda Carium'da.. Baskı balatası değişiyor, tüm filtreleri değişiyor, yağ 10w60 mobil1 ile değiştiriliyor. Taze bir başlangıç için ;)

Plakası değişecek 34 olacak.

Daha sonra dış ve iç kozmetik bakımlarını yapacağım. Ses sistemi upgrade edilecek.

Bitince fotoğrafları paylaşacağım.

Bende istiyorum sizinle tanışıp fikir alışverişinde bulunmak. Haberleşiriz
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >
Alfa Romeo 156 (2006) ...

erk1n

You are not allowed to view links. Register or LoginBahsettigim horseshoe.

Demek ki herkesin aklındaki "Süper" jantı farklıymış.

Bende at nalı (horseshoe) olanı beğendim. 166 'ın heybetli profiliyle uyum içerisinde, sağlam ve güçlü imajı vermiş otomobile.

Diğeri çok delikli =)
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

sariertan

Heeeeeeeeee daha yollarda tadina varmadiniz =)) 159 dan sonra nasil bir duygu daha farki bilmiyorsunuz o zaman. Haberlesiriz bende 159 ile farklarini gormus olurum tek kullanicidan.

erk1n

Heeeeeeeeee daha yollarda tadina varmadiniz =)) 159 dan sonra nasil bir duygu daha farki bilmiyorsunuz o zaman. Haberlesiriz bende 159 ile farklarini gormus olurum tek kullanicidan.

Şöyle bir 50km kullandım. Çok şey anlattı o 50km 'de. Ama daha dinleyecek daha çok şey var ;)
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

sbk0655

You are not allowed to view links. Register or LoginBahsettigim horseshoe.

Demek ki herkesin aklındaki "Süper" jantı farklıymış.

Bende at nalı (horseshoe) olanı beğendim. 166 'ın heybetli profiliyle uyum içerisinde, sağlam ve güçlü imajı vermiş otomobile.

Diğeri çok delikli =)
Yok yanlis anlasilma olmus superi biliyorum , onun haricinde ikinci jant olarak bahsettigim horseshoe.

erk1n

Anladım.. Ben at nalını beğendim, gümüş griye iyi gitmiş.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

tolga_ozhan

Carium'da gördüm 78 plakaydı sanırım..
Daha önceden de görüyordum o arabayı. Oldukça temiz duruyor. Sol elektrikli koltuğunda problem var sadece gözlemlediğim. Dışarıdan bakınca tuşun kırık olduğu gözüküyor.

milano 75

166 nında ti si varmış ya
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

erk1n

Carium'da gördüm 78 plakaydı sanırım..
Daha önceden de görüyordum o arabayı. Oldukça temiz duruyor. Sol elektrikli koltuğunda problem var sadece gözlemlediğim. Dışarıdan bakınca tuşun kırık olduğu gözüküyor.

Doğru evet.

Emsallerine göre çok temiz. Ama daha henüz iç dış kozmetik olarak istediğimden uzakta. Ben yavaş yavaş el attıkça tertemiz olacak umarım.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

erk1n

159 'umdaki 8C jantları flanş veya oynak bijon+bilezik ile 166 'ıma takmayı düşünüyorum. Hoş olur sanıyorum.

Siz ne dersiniz?
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

sariertan

Oynak pijon ben piyasada bulamamıtım. Bulursanız olabilir. Tabi ilgili firmalar biz o işlere girmiyoruz diyip işin içinden çıkıyorlar. Ama aynı firma 108 olan araca 110 olan ölçülerde jant takıyor. Onda birşey olmuyrmuş =))) Peeehhhhhh diyorum artık. Oynak bijon bulursanız o iş olur hatta çok güzel olur o jantlar ile. Ama sendeki jantın göbek çapı neydi ??

halil

oynak bijon nasıl bir parça?
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

erk1n

Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

ozoozo

Böyle bir şeye hayatta cesaret edemezdim. Bana göre tehlikeli geliyor bu tip şeyler Allah korusun ters bişey olabilir.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

sariertan

Ben bu bijonlardan bulsaydım uygulayacaktım. Yeterki bijonun malzemesi yumuşak metal olmasın. Uzak doğu bijonlar gibi =( 108x5 olan aracıma 110x5 jantlarıda takmış olacaktım. Hatta 105x5

erk1n

Oynar havşalı bijon + bijon ile 2mm 'lik fark sorun olmaz, gayet güvenli. Aynı şekilde flanş (spacer) da güvenli.

Türkiye'de jant lastikçiler 5x110 bijon ölçülü araca ne flanşsız, oynar havşalı bijonsuz 5x112 jant takıyorlar. Bu malesef çok yaygın bir uygulama. Risk az olsada her zaman bijon kırma riski vardır.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

halil

araya spacer tarzı flanş takmadan bu tip uygulamalar çok tehlikelidir.bijon civatasının üzerine binen yük,kasıntılı takılması durumunda çok fazla artacaktır.hiç ummadığınız anda bijonlar kırılabilir.gerisini siz düşünün.
araç 4 lastik üzerinde gidiyor. o 4 lastiğide araca bijonlar bağlıyor.

erk1n

Bahsettiğiniz risk normal bijonlarda var. Oynar havşalı bijonda böyle bir risk yok, daha fazla yüklerin olduğu endüstriyel uygulamalarda da kullanılıyor bu parçalar.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

erk1n

Oynak pijon ben piyasada bulamamıtım. Bulursanız olabilir. Tabi ilgili firmalar biz o işlere girmiyoruz diyip işin içinden çıkıyorlar. Ama aynı firma 108 olan araca 110 olan ölçülerde jant takıyor. Onda birşey olmuyrmuş =))) Peeehhhhhh diyorum artık. Oynak bijon bulursanız o iş olur hatta çok güzel olur o jantlar ile. Ama sendeki jantın göbek çapı neydi ??

Jantın bijon aralığı ölçüleri 5x110.  159 jantları
166'nın ölçüleri 5x108.

2mm fark var, o da oynar havialı bijon ile güvenli şekilde çözülür.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

milano 75

orjinal göbek ölçüleri ve bijon ölçüleri dışında yapılan her işlem isttatiski olarak kanıtlanamıycak derecede hepsi risklidir.98 e direk 100 takmak ne kadar riskliyse spacerda,oynar bijonda aynı şekilde sıkıntıdır.ya hiç bulaşmayıp standart devam,yada hepsi aynı diğer seçeneklerin.bu arada benim jant ölçüm 5*98 göbek. 58.1. şu an takılı jatlar 5*100 göbekde büyük arada biilezik var,bugüne kadar sorun yaşamadım ama yarın yaşıyabilirim,ben taktım bişey olmuyoyla olmaz bu işler. spacer takıp bijon kıran bi dünya araç var,mutlu mesut hiç bişey olmaz aaabi diyenlerde  ;)
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

erk1n

Flanş ile bağlantının güvenli olmadığını neye göre söylüyorsunuz?
TÜV sertifikalı spacerlar var.

Bence tam tersi spacer ile çok daha güvenli.

Spacersız:

Spacerlı:
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

halil

bu video da spacer ne işe yarıyor? tam anlamadım.eğer video doğruysa spacer'lı araçlar,normal araçlardan  çok çok daha iyi yol tutuyor anlamına gelirki,o zaman her imalatçı aracın üzerine spacerı takıp piyasaya sürer.böylece yol tutuşu artırmak için yaptıkları arge çalışmalarıda ceplerine kalır.

tolga_ozhan

Bu mantıkta aracın yol tutuşunu artıran şey spacer'ın kendisi değil. Dolaylı olarak aracın iz genişliğinin artması.