Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa 166 'ya 18" jant

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

halil

aracın iz genişliğini spacer takıp 2-3 cm artırmak ile bu kadar iyi yol tutuş sağlanmaz bana göre.ilk videoda araç devriliyor.ikincisinde spin atıp duruyor.bana pek mantıklı gelmedi.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

milano 75

abi sertifika o üründe kullanılan malzeme v.b gibi detaylara verilir,spacer iz genişliği nedeniyle viraj hakimiyetinde + verir tamam ama hesapsız kitapsız modifikasyon eksi de verebilir.tamamen farazi söylüyorum,mesela 2 cm spacerla tekerle aks mesafesi uzuyacağı için,fren diskleriyle uzaklaşacağı için falan eksiye düşermi artılar.bizim güvensizlikden bahsettiğimiz 1 cm üzerindeki flanşlarda bijonlar uzıycak,göbeğe binen yükle yük kaynağının uzaklığı değişcek falan filan.lastik sökülüp takılırken başında durup tabanca değilde düzgünce elle sıkılırsa çok fazla sıkıntı yapmaz bu tip şeyler.ben 5x100 jant kullanıyorum ama bikaçdefa söküp takıldı,içim rahat etmiyor finali kendim elle yapıp bikaç defa kontrol ediyorum,arka tekerlerin üzerinde çoğu zaman yanda gittim ve bişey olmadı ama ben yaptım süper oldu diyemem,olabilirdide .2 mm +jant takmak için bence spacer gereksiz derim mesela,sıkarken diş atlatmayın yeter,bi başkasıda jant aynı olmalı deyip tutupta spacer ı güvenli bulabilir.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

erk1n

Arabanın orjinal ölçüsünden farklı ebatta jantı flanş kullanmadan, veya oynar havşalı bijon kullanmadan (4mm'den fazla değilse) takmak tabii ki risktir.

Ama flanş denilen parça bir çok makinada çesitli nedenlerle kullanılan bir parçadan. Farklı uygulamalarda farklı güçlere dayanacak şekilde yapılırlar. Onlarca ton yükün bindiği endüstriyel uygulamalarda da kullanılırlar.

Otomobillerde de doğru uygulama ile kullanıldıklarında güvenlidir.

Eibach, Sparco, H&R marka spacerlar bir çok 500+ beygir yarış otomobillerinde kullanılıyor. Bu araçlardaki spacerlar yarışlarda bizim trafikte kullandığımız 100-250 beygir araçlarımızdan daha fazla güce maruz kalıyorlar.

Aynı şekilde 3000kg üzeri SUV ve pickup larada da kullanılıyor. En kralı 1600kg ağırlıkta olan Alfalarımızdaki spacerlardan çok daha fazla yüke maruz kalıyorlar.

Yüksek performanslı otomobil üreticileride Orjinal Aksesuar olarak Spacer üretip satıyorlar.

Örnek vermek gerekirse PORSCHE.

Buyrun bu da katalogdan sayfa:

You are not allowed to view links. Register or Login

Katalogu Porsche'nin sitesinden görüntüleyebilirsiniz. Google 'da "Tequipment 911 - Porsche" yazarak aratmanız yeterlidir.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >
Alfa Romeo 156 (2006) ...

milano 75

kullanılıyodur doğru,misal bende arkalar için 2 cm spacer yaptırcağım kısmetse ve orjinal 14 jantları takcam,benim anlatmak istediğim bunların hepsi sonradan yapılan işlemlerdir modifiye sınıfına girer ve her zaman azda olsa risk vardır.uygun bi jant ve iyi hesaplanmış spacer ölçüleri ve yayla orjinalden güzel görüntü hatta yol tutuş alınabilir,modifiye denilen şey bunun için var.eğer hevesiniz varsa tabikide yaptırın.spacer için sm spacer var,yaptığı işler var forumlarda,kullananlar memnun,bi görüşün.kodunu hatırlamadığım uçak sanayi bi aluminyumdan yapıyolar

milano 75

haa bu arada ben o racing arabalarının dört tekerinin birden ani yere vurmayla yerinden fırlayanlarını gördüm youtubda  :D

erk1n

Bendeki 159 jantlarının ET değeri 35.

166'nın ET değeri ise 40.

Flanşsız oynar havşalı bijon ile 159 jantlarını 166 'ya taktığımda; ET değerindeki 5 birim farktan dolayı jantlar içeride mi kalır dışarıda mı ?
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

wolkanku

Bendeki 159 jantlarının ET değeri 35.

166'nın ET değeri ise 40.

Flanşsız oynar havşalı bijon ile 159 jantlarını 166 'ya taktığımda; ET değerindeki 5 birim farktan dolayı jantlar içeride mi kalır dışarıda mı ?

eğer jant genişliği aynı ise, ET 40 olan içeride kalır.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

erk1n

jant konusunda en tecrübelilerimizden You are not allowed to view links. Register or Login 'dan cevap gelmiş :) teşekkürler.

Senden aldığım 159 8C jantlarını Alfa 166 'da kullanacağım.

Alfa 166 'nın şuan üzerindeki jantları 7.5J x 17". ET değeri 40.

Yeni jantlar içeride mi kalır dışarı da mı?
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

wolkanku

jant konusunda en tecrübelilerimizden You are not allowed to view links. Register or Login 'dan cevap gelmiş :) teşekkürler.

Senden aldığım 159 8C jantlarını Alfa 166 'da kullanacağım.

Alfa 166 'nın şuan üzerindeki jantları 7.5J x 17". ET değeri 40.

Yeni jantlar içeride mi kalır dışarı da mı?

şu anki lastik ölçülerin ve takacağın lastik ölçüleri ile birlikte yazabilirsen tam net söylerim abi.
ama sadece 1 mm fark olacak gibi gözüküyor.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

erk1n

Mevcut lastik ölçüleri 225 45 17
Takılacak lastikler 235 40 18
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

wolkanku

Mevcut lastik ölçüleri 225 45 17
Takılacak lastikler 235 40 18
lastik tabanın 1 cm daha geniş olacak.
ancak jant 1 mm daha içeride olacak ki bunu gözle ayırt etmek imkansız.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

erk1n

Her şey standarda uygun gözüküyor. Çok teşekkürler You are not allowed to view links. Register or Login

Bu arada Oynar Havşalı Bijon temin edebiliyorum. İhtiyacı olan arkadaşları yönlendirebilirim.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

sariertan

Beyler yanlış hesap yapmışınız. 1mm olurmu. 5mm lik ET değerinden dolayı yeni takılan jant şu ankindan 5mm dışarıda olacak. Yeni takılan jantın genişliği eskisinden geniş olduğu için iç kısımda kalan kısmı kurtaracak. Yeni takılan lastik tabanı 10mm geniş ama yeni takılan jantta 12mm geniş olduğundan birbirini tolera eder ve lastikde şu ankinden 5mm dışarıda olur. Yani şu an üzerindeki lastik jant uyumu nasıl ise yeni şekildede aynı olacak. Sadece 5mm dışarıda olacak. Şu anki durum biraz içeride ise süper olacaktır.

Edit: Oynar başlı bijonun tanesini kaç TL den buldun acaba ?? İleride lazım olabilir bana. Aynı kombine bende geçerim belki =)

wolkanku

Beyler yanlış hesap yapmışınız. 1mm olurmu. 5mm lik ET değerinden dolayı yeni takılan jant şu ankindan 5mm dışarıda olacak. Yeni takılan jantın genişliği eskisinden geniş olduğu için iç kısımda kalan kısmı kurtaracak. Yeni takılan lastik tabanı 10mm geniş ama yeni takılan jantta 12mm geniş olduğundan birbirini tolera eder ve lastikde şu ankinden 5mm dışarıda olur. Yani şu an üzerindeki lastik jant uyumu nasıl ise yeni şekildede aynı olacak. Sadece 5mm dışarıda olacak. Şu anki durum biraz içeride ise süper olacaktır.

Edit: Ornar başlı bijonun tanesini kaç TL den buldun acaba ?? İleride lazım olabilir bana. Aynı kombine bende geçerim belki =)

abi iyi diyorsun da jant genişliğini göz ardı etmişsin. lütfen teeesüf ederim :)

18*7 J ET 40
18*9 J  ET 40

iki jantı yanyana koy, tak bakalım poryaya :) ikisi de aynı uzaklıkta mı durur sence poryadan?

ben sana cevabı vereyim;
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

sariertan

Tabiki 9J olan jant daha dışarıda kalacak. Jant isterse 20J olsun ET değeri nin anlamı aynıdır. Jantın tam merkezinden bir çizgi çizilir ve poryaya oturacak kısmın ona mesafesidir. Aynı genişliğe sahip iki janttan ET değeri düşük olan daha dışarıda kalır.

Şu anki durum şöyle

Mevcut jant lastik 7.5J/ET40 ve 225/45/17, takılacak jant lstik 8J/ET35 ve 235/40/18 ise

Mevcut jant poryadan yaklaşık 62.5mm, lastik ise net 73mm dışarıda. Takılacak jant ise poryadan yaklaşık 73.5mm dışarıda lastik ise net 83mm dışarıda olacak.

Bir önceki mesajımda yeni takılacak jantın genişliğini hesaplamadım doğru ondan 5mm demiştim. Ama şimdi 11mm diyorum =) Verdiğin sitedede bunun göyle olması gerekli.

Bahsettiğiniz 1mm fark ise jantın içerideki kısmının farkıdır. Yani 1mm amortisöre daha yakın olacak. Ama 11mm kaportaya doğru çıkacak.

wolkanku

Tabiki 9J olan jant daha dışarıda kalacak. Jant isterse 20J olsun ET değeri nin anlamı aynıdır. Jantın tam merkezinden bir çizgi çizilir ve poryaya oturacak kısmın ona mesafesidir. Aynı genişliğe sahip iki janttan ET değeri düşük olan daha dışarıda kalır.

Şu anki durum şöyle

Mevcut jant lastik 7.5J/ET40 ve 225/45/17, takılacak jant lstik 8J/ET35 ve 235/40/18 ise

Mevcut jant poryadan yaklaşık 62.5mm, lastik ise net 73mm dışarıda. Takılacak jant ise poryadan yaklaşık 73.5mm dışarıda lastik ise net 83mm dışarıda olacak.

Bir önceki mesajımda yeni takılacak jantın genişliğini hesaplamadım doğru ondan 5mm demiştim. Ama şimdi 11mm diyorum =) Verdiğin sitedede bunun göyle olması gerekli.

Bahsettiğiniz 1mm fark ise jantın içerideki kısmının farkıdır. Yani 1mm amortisöre daha yakın olacak. Ama 11mm kaportaya doğru çıkacak.

peki abi :)
taktığında görürüz :))
sen diyorsun ki 1 cm daha çamurluğa yakın olacak.
ben diyorum ki aynı olacak (1mm fark olacak)
taksın görürüz :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

sariertan

=))) Ama Volkan ben yanılırsam sıkıntı yok. 1mm birşey değil. Ama 10mm olursa fark şu anki durumu bilmiyorum ama sıkıntı olabilir. Yada çok daha iyi olacaktır.

erk1n

159'umda kullandığım 18" 8C jantları 166'ma taktım.

Oynar havşalı bijon kullanıldı. Tornacıda aluminyum bilezik yaptırıldı.

Sonuç gayet iyi oldu.

Otomobilin kozmetik olarak tüm eksikliklerini giderreyim, tertemiz olarak fotoğraflarını çekip paylaşacağım.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

sariertan

Gule gule kullan. Eminim cok iyi olmustur. Merakla resimleri bekliycem.

wolkanku

Sonuç gayet iyi oldu.

Otomobilin kozmetik olarak tüm eksikliklerini giderreyim, tertemiz olarak fotoğraflarını çekip paylaşacağım.

orjinal jantlara göre duruşu nasıl oldu? içeride dışarıdA?
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

erk1n

Sonuç gayet iyi oldu.

Pek fark etmedi gibi, fotoğtafları paylaştığımda siz karar verirsiniz.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

wolkanku

Sonuç gayet iyi oldu.

Pek fark etmedi gibi, fotoğtafları paylaştığımda siz karar verirsiniz.
1 mm olacağını söylemiştim :)) ertan abinin iddası 1,1 cm :D
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

sariertan

Halen aynı iddiadayım =)))