Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Blow-off Turbosuzda oluyomus?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sercan Keklik

bu turbocular bu sıra meşur olma çabalarındalar veya zorlarına giden bişey var.. Fakat Hiç birinin ne videosunu, nede bir Resmini görebiliyoruz.

Türkiyede herkesin bilmedigi belki 5o tane Turbo Alfa Romeo var. Peak veya sürekli kaç bar bastıkları sadece sözlerde.. Dyno Sonuçları Yok.. Araç Resmi Yok.. Video Yok...

Daha öncede belirttim gene belirtiyorum Turbo bir alfa romeo olabilir, fakat sitede daha önce belirtilen bir turbo konusuna girip;
-Upss Yakalanmış!
-Biri Beni Görmüş!
-Siz Yapın Görelim!
türü sözlerden bıktım. Yaptıgınız Ne var? Araç sahibi Sizmisiniz? Niye araç sahibi yerine başkaları araç sahibini koruyor? Araç dergiye çıkmış Aman Tanrım çok büyük bi olay.. Türkiyedeki Bütün Dergi Sahiplerini Tanıyorum Her üyeyi bir ay çıkartıyım.. Bunlar boş şeyler..

Benim aracımda 4 tane dergiye çıktı Kaldırdık Lifte Tekerlerin altına dergi koyduk yere indirdik. Hadi Buyrun..

Bir İddanız veya savunmanız varsa lütfen ispatıyla çıkın.Aksi takdirde forumun huzurunu bozuyorsunuz. Ayriyetten şunuda eklemek istiyorum burası bir meydan okuma sitesi degil.

Kimse Kimseyede Modifiye Ögretmek Zorunda değil, Fast And Furious cdlerini izleyip gaza gelip foruma yazı yazmayın rica ediyorum. Tekrar dile getiriyorum varsa eger bir başarınız bunu bizle paylaşın.. Yoksa Paylaşıcak bi Projeniz Gerginlik yaratmayın.
Herkese iyi forumlar..

Edited by - SerCy on 17/04/2007  20:54:27
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

Salleen

harbiden helal olsun katılıyorum elıne saglık sercn

147TI

quote:

***147TI***,aynı seyı sendende beklıorum soole heryerıyle oynanmayan gusel bı alfa yapda yanyana koyalım ıstedıın yere hangısı daha dıkkat cekıo hangısı daha cok beğenılıyor,gorelım,dergıde gorduun her arabaya sen turbo olup olmadıını anlayabılıomusun.3 sene once cıktı dergıye sen heralde 1 arabayı alıosun tampon yapıosun bıtıo,bence modıfıye bu değil!
ARKADASLAR ZATEN ARABAYI BILEN BILIYOR SIZIN BILMENIZE PEK LUZUMDA YOK,GEREKTE YOK(bılmeyıpte yorum yapmaya calısan ınsanlar)..Siz atıp tutmaya dewam edın...

Benim tarzım değil zaten milletle kanattı janttı turboydu yarıştırmak. Benim için orjinal araba güzeldir (herkesin zevki rengi kendine kalmıştır) . Bayram eşşeğine çevrilmiş arabalara herkes bakar nihayetinde, ilgiside çok olur elbet ancak; hitap ettiği kişiler önemlidir burada.

Ayrıca araç sizinmidir değilmidir bilemem. Burada herkes fikrini sunar bunlar tartışılır bu doğaldır. Bu yaşadığınız gerginliğin sebebi nedir anlayamadım. Umarım sizde en kısa zamanda bahsi geçen araç hakkında elle tutulur ve yoruma açık olmayan bir şeyler sunarsınız.

Saygılarımla;
İyi Forumlar....

Tufan

quote:

***Bugra***,nerden bılıosun mkg de turbo olmadını..boole seylere uyuz oluorum ıste..bılmediğin bisey ıcın nasıl burda yorum yapabılıosun eğer cok ıstıosan bı yollıım vıdeolarını gor baqıım hoperlor olayı mı?ancak konusursun zaten yolda yanyana kaldıınıda bı yurumeyı denesene yada ac camını ben ınanmıorum bu arabada turbo olduuna bı yuruyelım desene burda bılmedıın bıseye yorum yapacaına,apacilik yap sen=)
***halil***,o arabanın ıcınde modıfıye ıslemıne uğrayan bısey yoktu dergıye cıktığı zamanlarda!onde ek karlık,marsbıyel,we komple arka tampon wardı..snrsını gormedıysen yorum yapma hatta daha ıı bı 156 yapda bız gorelım modıfıye nasıl oluyormus bız we burdakı herkes gorsun
***147TI***,aynı seyı sendende beklıorum soole heryerıyle oynanmayan gusel bı alfa yapda yanyana koyalım ıstedıın yere hangısı daha dıkkat cekıo hangısı daha cok beğenılıyor,gorelım,dergıde gorduun her arabaya sen turbo olup olmadıını anlayabılıomusun.3 sene once cıktı dergıye sen heralde 1 arabayı alıosun tampon yapıosun bıtıo,bence modıfıye bu değil!
ARKADASLAR ZATEN ARABAYI BILEN BILIYOR SIZIN BILMENIZE PEK LUZUMDA YOK,GEREKTE YOK(bılmeyıpte yorum yapmaya calısan ınsanlar)..Siz atıp tutmaya dewam edın...
***Sercy***,senı de aydınlatıım.lacıvert 156dan haberım yok ama ıstanbulda sıyah makyajlı kasa bır 156 war.0.65 bar basıyor,MKG ise suanda 1.3 bar basıyor...

Bismillah:) Hoşgeldin Efecan.
Bundan sonraki mesajlarında daha yapıcı olacağını umuyorum. Öncelikle kendini ve aracını tanıtarak başlayabilirsin. Eğer bahsedilen araç sana ait ise yukarıda yorum yapan arkadaşları güzelce aydınlatmış olursun. Araç sana ait değilse de niye böyle sinirlendiğini anlamış oluruz en azından.

n/a

@Efecan : Bu forumda herkes görüşlerini özgürce söyler eder..  Muhtemelen siz diğer arkadaşla kanka pozisyonlarında " bak alfistide neler yazmışlar ehu ehu, dur bende üye olayım, laf sokayım" mantığında davranıyorsunuz.. Sitedeki mesajları okursanız eğer, alfisti ailesinin tamamen "paylaşımcı" bir ortak noktada buluştuğunu görürsünüz.. Bu sitedeki her üye farına yeni bir "lamba" bile taksa fotoğrafını koyar, yorumunu yapar diğer üyelerle paylaşır..

Böyle bir ortamda siz elle tutulur somut şeylerle yaptıklarınızı ortaya koymassanız böyle tepkiler almanızda gayet normaldir.. Bu durumda hala laf ile birşeyler anlatmaya çalışmaktansa yaptığınız(yaptıkları) işleri açıkça sunmak mantıklı bir seçenek olur..

Salleen

quote:

o arabanın ıcınde modıfıye ıslemıne uğrayan bısey yoktu dergıye cıktığı zamanlarda!onde ek karlık,marsbıyel,we

marşpiyel olmasın?

n/a

1)Arac sahıbı değilim,yakın arkadasım!
2)**volkanku**,ınan arabanı cok merak ettım apacı yazmısın yaa belkıde ondan bılmıorum ama arabana yaptıklarını gormek ısterım.
3)**sercy**,meshur olmak gıbı bır dusuncemız olsaydı zaten boyle bı konu acılmazdı buna emın olabılırsın.Ayrıca Kerem'ın dergıye cıkartma gıbı bır dusuncesı yok ama eğer olursada emın ol kı,her dergıde gorursun..bır ıddaanız,sawunmanız warsa ıspatıyla cıkın demıssın oncelıkle hoperlor var o arabada ben bılıorum dıyen arkadas o hoperloru ıspat etsın o zaman(farkındayım cocuk muhabbetıne donuo ama bır ıddası warsa once ıspatlasın-buda benım gorusumdur)
4)**147Tİ**,evet senın tarzın olmayabılır (senın zevkıne gore ) ama kurbanlık koyuna bıneceımede bayram esseını tercıh ederım (buda benım fıkrım ;) )
5)**neanderthal**,hosbulduk neanderthal.sınırımın nedenı ınsanlar KENDİ zevklerıne gore bır araba yapıyorlar,emek harcıyorlar..ve baskaları gelıp yerden yere vuruyorlar emeklerını(bayram esseı,apacı gıbı laflarla)hele hele bılmedıklerı bısey hakkında da ıddada bulunuyorlar,benım sınırlendığım bu..
6)**tolga**,arac benım olmadığı ıcın resımlerını ve vıdeolarını koyamıorum.yoksa bende cok ısterdım sakin sakin sizlere cevap verebilmeyi..ama bende isterım yanı arkadaslardan somut delıller yanı onlarınkıde idda benımkıde idda(!) yanı gelıp benden somut bır delıl ısterken onlardan neden boole bır talebınız yok arkadaslar?
7)**salleen**,doorudur dedıın gıbı

Sercan Keklik

145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

n/a

Nedir son zamanlarda bu forumda şu turbo muabbetinden çektiğimiz yaa...
Çocukken yapardık biz böyle matchbox arabalarla oynarken, "aa ben turbo taktım, benim arabam turbolu" geyiklerini..
Nerde bu turbolar??
Kimi der aylardır stabil olmasını bekliyoruz, kimi der turbom var ama göstermem, kimi der cansiperane koruyorum ama benim arabam değil..
Bende merak ediyorum hakkaten turbo uygulamalı bir T.S motor nasıl olacak ve bizim araçlarımıza nasıl uyum sağlayacak bu uygulama. Biri hakkaten yapsa da bizde gözlemlesek, bilgilensek ve tecrübeli abilerimizde bizlere yardımcı oldukları gibi o arkadaşlara yardımcı olsa..
Ama turbo uygulamasında bulunduğunu iddia eden arkadaşlar burda çıkıp "benim turbom var, uups yakalandım" gibi gösteriş meraklarını tatmin etmekten ileri gidemiyorlar ve bu nedenle tepki topluyorlar..
Ayrıca bu forumun seviyesi ne kadar yüksek olsada, çoğumuz diğer forumlarda "sanal" turbolarla çok karşılaştık, bu yüzdende böyle somut şeylere dayanmayan "benim rabaya turbo taktık geçenlerde" durumu fazla inandırıcı gelmiyor kimseye..
O yüzden bence boşu boşuna kimse kimseye laf yetiştirmeye uğraşmasın, sonucu kısır olacağı belli..

Edited by - shame on 19/04/2007  02:34:22

n/a

Madem araç sahibi değilsiniz neden,araç sahibi değilde siz savunuyorsunuz bu olayı..

Araç sizin olmadığı için videolarını koyamıyorum demişsiniz,bir önceki postunuzda da şunu demişsiniz    
''nerden bılıosun mkg de turbo olmadını..boole seylere uyuz oluorum ıste..bılmediğin bisey ıcın nasıl burda yorum yapabılıosun eğer cok ıstıosan bı yollıım vıdeolarını gor baqıım hoperlor olayı mı?ancak konusursun zaten yolda yanyana kaldıınıda bı yurumeyı denesene yada ac camını ben ınanmıorum bu arabada turbo olduuna bı yuruyelım desene burda bılmedıın bıseye yorum yapacaına,apacilik yap sen.''  

Eee,yollayın madem koyarım diyorsan, elimde video var diyorsan,kendinizle çelişmeden..

Başkaları demiş o arabada hoparlör var diye..benim hiçbir bilgim yok bu konuda hoparlörde var  demiyorum, bunun üstüne diyorumki o arabada turbo yok..kanıtla o zmn varsada..haa benden kanıt istiorsan ben bunu nasıl kanıtlayayım araba sahibi değilim araba benim arabam değil..Karşı taraftan bu şekilde kanıt isteme gibi saçma bi bahanede yok..eğer gerçekten varsada koyar zaten insan bu kadar şeyin üstüne.. Farkındasınız ki insanlar gelip gülüyor hiçbir gözle görülür bir şey olmadığı için...

Siz bunun fotolarını,videolarını koyun insanlarla paylaşın ondan sonra gelin.insanlarda desin aa helal olsun die...

n/a

Bir süredir girmiyordum forumlara bu konu yine almış başını gitmiş. Şu foruma kafa dengi alfacılarla tanışmak için geldim. Bana niye hala taş atan var onu anlamıyorum. Kime ne gösterişi yapmışım. Birkaç kişi takılmış kalmış hala "ups yakalandım" msjında aklı. Tartışmadığım mı kabahat anlamadım gitti. Hava atmadım, aracın yerini de söyledim. Bir allahın kulu gel birgün görüşelim demedi, forumdan laf yapıştıran yapıştırana. Sağolsun koruyanlar da oldu, onların hakkını yemeyeyim.

İnşallah bu pazartesi aracımı alıcam. Aracın çıkması konusunda bir sorun çıkmazsa pikniğe gelicem. Bir terslik çıkmaz da gelirsem bu laf söyleyenle yüzüme bakıp ne diyecek  onu merak ediyorum. Aracımla ilgili bir terslik çıkarsa zaten gelmeyi düşünmüyorum. Ama kapım açık isteyen gelip görebilir araç çıktıktan sonra ya da görüşmeye çağırabilir. Ama artık şu laf sokuşturmayı bırakın.

n/a

aracinizla ilgili bulabildigim tek resim

You are not allowed to view links. Register or Login

bu linkte....

burdada ilk sayfada son mesajda show devam ediyor..

n/a

inşallah dediğiniz gibi araciniz STABİL halde yürür ve sürekli servise girmek zorunda kalmaz da , herkes görüp , emeğinizi anlayip saygi gösterebilir...

147TI

quote:

4)**147Tİ**,evet senın tarzın olmayabılır (senın zevkıne gore ) ama kurbanlık koyuna bıneceımede bayram esseını tercıh ederım (buda benım fıkrım ;) )

Bu koyundan Ankara'da birtane daha bulursan banada haber ver :)

Tufan

quote:

...
İnşallah bu pazartesi aracımı alıcam. Aracın çıkması konusunda bir sorun çıkmazsa pikniğe gelicem. Bir terslik çıkmaz da gelirsem bu laf söyleyenle yüzüme bakıp ne diyecek  onu merak ediyorum. Aracımla ilgili bir terslik çıkarsa zaten gelmeyi düşünmüyorum. Ama kapım açık isteyen gelip görebilir araç çıktıktan sonra ya da görüşmeye çağırabilir. Ama artık şu laf sokuşturmayı bırakın.

Uygulamayı incelemek için heyecanla bekliyoruz. Umarım aksilik çıkmaz da piknikte görüşürüz. Böylece hepimiz aydınlanırız.

Yalnız pikniğe daha 2 haftamız var. Bu arada biraz resim ve teknik bilgi paylaşsan?

Alfadanadam

Bu topice birşeyler yazmak için girenler neden illa agresif yazıyorlar?

@efecan : Selamsız sabahsız ilk mesajında böyle agresif yazarsan tepki alırsın tabi ki, bu çok normal değil mi?

Burasını herhangi bir otomobil forumu gibi görmeyin öncelikle. Burası aile gibidir. Burada insanların derdi arabasına birşeyler takıştırıp birbirleriyle yarıştırmak değildir. Birinin mutluluğu hepimizin mutluluğu, birinin hüznü hepimizin üzüntüsüdür.

Bu ailenin bireylerinden herhangi biri aracına turbo taktığı zaman, "neden benim arabamda da yok" diye kimse demez, herkes sevinir mutlu olur, kimse bıyık altından "patlasa biryerlere de seyre baksak" demez!!
Birileri aracına birşeyler yaptırmak istese burada danışır, bilen herkes te dili döndüğünce yardımcı olur hatta yeri geldiğinde başkalarına gebe kalmak pahasına indirimler-ayrıcalıklar almaya çalışır hayatında hiç görmediği bir alfistiturkey ailesi ferdi için...

Bu forumdan beklentilerinizi yukarıda yazdıklarım karşılamıyorsa rica ediyorum bir daha girmeyin olsun bitsin.

Yukarıda yazılanlar ben dahil herkes için geçerlidir, sadece efecan'a ithafen yazılmış şeyler değildir, o yüzden yazılanları polemik malzemesi de yapmaya kalkmasın kimse...

Sercan Keklik

quote:

Bir süredir girmiyordum forumlara bu konu yine almış başını gitmiş. Şu foruma kafa dengi alfacılarla tanışmak için geldim. Bana niye hala taş atan var onu anlamıyorum. Kime ne gösterişi yapmışım. Birkaç kişi takılmış kalmış hala "ups yakalandım" msjında aklı. Tartışmadığım mı kabahat anlamadım gitti. Hava atmadım, aracın yerini de söyledim. Bir allahın kulu gel birgün görüşelim demedi, forumdan laf yapıştıran yapıştırana. Sağolsun koruyanlar da oldu, onların hakkını yemeyeyim.

öncelikle tekrardan hoşgeldiniz diyelim, kafa dengi alfacı cok ama kafa dengi kelimesi geniş bi kavram, üyesi oldugunuz Apaci Club Turkey sitesindede kafa dengi var fazlasıyla ama nası denkler belli. Eski Bir mesaja Upss yakalandık diye mesaj atarsanız mutlaka herkesin ilgisini çekersiniz madem böyle bir mesaj attınız o zaman aracım stabil olmasada budur diye bi resmini koymak cok zor degildi. Siz bunu yaparak ilgi çekmektense Üyeler kısmında aracınızı tanıtıp Turbosunu gösterip daha bitmedi deseydiniz inanın daha çok ilgi çeker ve pozitif yönde karşılanırdınız.

Kimseyle tartışma meraklısı degilim, ama iş terbiyesizlige vurunca herkesede haddini bildiririm.

Aracınız biterse ilk önce inanın sizden cok ben sevinirim. Eger böyle bi çalışma varsa ve ülkemizdense gurur duyulucak bi konudur benim için. Aracınızı Sormadım nerde yapıldıgını fakat ertesi gün maslakta Paşaoğlu,AVK,Hobby garage gittigimde bir alfa romeo yoktu. İllaki bu 3 yerde yapılıcak diye bir şey yok fakat, araştırmadım sanmayın. Bi Terslik çıkmayıp gelirseniz yüzünüze bakılmayacak bi durum yok, bende ve laf söyliyen herkeste yüzünüze rahatlıkla bakar.

Bizi başka forumlarla karıştırmayın Örnek vermek gerekirse; APACI Club Turkey. Bizim Üyelerimizde, Forumumuzda diger sitelerden farklı bi platform. Ticari amaçlı değil yıllardır dostluk için hep birlikteyiz.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

n/a

Ups yakalandım mesajının etkisinden bir türlü çıkamamışsınız.

"Kimseyle tartışma meraklısı degilim, ama iş terbiyesizlige vurunca herkesede haddini bildiririm."

Kimseye bir terbiyesizlik yapmadım, önce bir kendi  msjlarınıza bakarsanız terbiyesizliği daha iyi görürsünüz.

İstanbulda boşuna aramayın. Araç hayatınızda görmediğiniz halde forumda arkasından yalandır dediğiniz MKG'nin yardımıyla yapıldı.

Turboya yağ bağlantısındaki bir sorunu geç fark ettiğim için paller yandı. Stabilite sorunu buydu. Yağ bağlantısındaki sorun sanırım çözüldü, bir süre kullandıktan sonra emin olacağım.
İstediğim gibi bir turbo bulmakta zorlandığım için uzun sürdü. Bir terslik olmazsa pazartesi aracı alacağım.

Edited by - iMPLoSioN on 19/04/2007  12:45:50

Alfadanadam

Hasretle bekliyoruz Uğur, hadi hallet şu işleri de yetiştir pikniğe. :)

Gerilmeyelim beyler boşa, yüzyüze tanışsanız yediğiniz içtiğiniz ayrı gitmeyecek tipler ama birbirimizin mimiklerini görmediğimiz için sıkıntıya-gerginliğe girdik burada. Ne gerek var yaw :)

n/a

Arkadaşlar,

Sanırım burda kimse ne demek istediğini doğru dürüst belirtemiyor ve bir noktadaa uzlaşamıyoruz. Ben madde madde son defa söylemek istediklerimi size belirtmek istiorum.

1) Mademki burası seviyesi yüksek bir alfacıların buluştuğu paylaşımcı ve destekçi bir site, bilip bilmeden neden diğer alfalara çamur atılıyor? Burda bir çekememezlik söz konusu değil midir? İlla burda üye olup arabayı sergilemek mi zorundayız? Adam orda aylarca emek harcıyor, dünyalarca para döküyor kendi zevki için; ama arkadan hoparlorden çuf sesi çıkartan apache, bayram eşşeği gibi lakaplar neden kullanılıyor? Ve bunu diğer insanlara inandırma ihtiyacı hissediyor..

2) Benim yakın bir dostuma ait olan ve benim de şahsen tek geçebileceğim bir arabasına sahip olan bir insanı ben de burda savunmazsaydm kendimi suçlu hissederdim. Söz konusu kişi olan MKG zaten böyle abuk subuk konulara 'heee' diyip geçen bir insandır, ben dost olduğumdan 'heee' diyip geçemedim. Ama bilinki o ne başkalarının arabasına çamur atar ne de kendi zevkiyle hertürlü donattığı arabasını 40tane sitede 10larca dergide yayımlayıp kendini tatmin eder. Eğer amacınız kendinizi tatmin etmekse, şu sanal dünyada arkadan çamur atacağınıza, gerçek dünyada o arabanın önüne geçebilip bir çamur atın.

3) Ayrıca MKGnin her arabayı geçerim, şunu bunu yaparım, benim turbom war, diğer alfalar bayramdır,eşşektir,hıyardır gibi lakaplar kullanıp kendi seviyesini de düşürmeyeceğine de emin olun.

4) Ben bu siteyi dışardan bir alfa sever olarak severek takip ederdim, ancak ne kadar düşük seviyeli bir ortam olduğunu anlayınca son defa yazımı yazıp bir daha ben de kendi seviyemi düşürmemeye de karar verdim.

5) Ayrıca uğur arkadaşımız da kendi adresini vermiş, tekrar söylüyorum; mademki burası paylaşımcı ve destekçi bir site niye hala neyin dalgasını geçiyorsunuz? Adam size telefonunu vermiş, ev adresini vermiş gidin bakın öyleyse; benim çekemediğim insanların bilip bilmeden konuşması ve dünyayı sadece SANAL DÜNYADAN ibaret sanıp internette veya dergilerde resmini cismini videosunu zartınu zurtunu görmediği arabaları kolpa araba olarak görmeleri, ve arkadan konuşup kendilerini tatmin etmeleri ve bunu başkalarına inandırmaya çalışmaları....

6) Arkadaşım, bilkentte okuyomuşun. Arabandan da hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız kullan; ancak, okuyan edeyen bir adamın başkarının arabaları çamur atarak bişey yaparak hemde arkasında ondan üstün bir araba sahibi olmadan bunu yapması, aynı okulda okuduğu ve sürekli gördüğü bir arabayı çekememesinden ibaret davrandığını düşünebiliyorum ancak; çünkü okuyan edeyen adamsın neyin güzel, neyin kötü, neyin kolpa, neyin gerçek, neyin kalite, neyin sahte, ve neyin doğru, neyin yanlış olacağını bilebilecek yaştasın sana bişey diyemiyorum. Elbet sen de bir gün olgunlaşırsın.

7) bu son madde. sanıırm benim de hatam araç sahibi olmadan onun adına konuşmaktır, ancak şunu bilinki böyle ileri geri arkadan bilip bilmeden konuştuğunuız vakit 'alfistiturkey.com' u dışardan diğer arabaları çekemeyen, arkadan laf atan, bayram eşşeği zart zurt bilmemle lakapları kullanan seviyesi gayet düşük bir ortam olarak reklamını çok güzel yapıyorsunuz..

Biz kimsenin arabasının arkasından çekememezlik, bilip bilmeden konuşmalar, ve sanal dünyada kendimizi tatmin etmeye çalışan insanlar değiliz; ancak burda da resimlerle arabasını paylaşan insanlara da saygı duyarım yaptığı emeğin karşılığını görmeye çalışıyodur. Umarım siz de öyle insanlar değilsinizdir ancak öyle olmadığınızı da kullanıdığınız cümlelerle, kelimelerle, ve delillerle insanlara sununuz. Biz burada 'turbo yaptık' diye ortalığı inleten insanlar değiliz çünkü bundan komik bir durum olamaz, ancak çekemeyip de hoparlörden ses verior diyip ortalığı inletmek çok daha komik ben de bunu görüp cevap verme ihtiyacı hissettim bundan sonra da muhattap olmam. Muhattap olmak istiyosa o çok iyi bildiğini idda ettiği MKGyi nerden bulacağını çok iyi biliyodur, ve yolda sorabilir veya kaputu açıp da bakabilir. Bizim kimseden ne gizlimiz saklımız war, ne de ortalıgı inletip biz de bu war deriz. Hoşçakalın, kazasız belasız yolculuklar dilerim. Lütfen birdaha başka araç sahipleri için de daha dikkatli cümlelerle düşüncelerinizi ifade edin. Allah'a emanet olun.

Sercan Keklik

quote:

Ups yakalandım mesajının etkisinden bir türlü çıkamamışsınız.

"Kimseyle tartışma meraklısı degilim, ama iş terbiyesizlige vurunca herkesede haddini bildiririm."

Kimseye bir terbiyesizlik yapmadım, önce bir kendi  msjlarınıza bakarsanız terbiyesizliği daha iyi görürsünüz.

İstanbulda boşuna aramayın. Araç hayatınızda görmediğiniz halde forumda arkasından yalandır dediğiniz MKG'nin yardımıyla yapıldı.

Turboya yağ bağlantısındaki bir sorunu geç fark ettiğim için paller yandı. Stabilite sorunu buydu. Yağ bağlantısındaki sorun sanırım çözüldü, bir süre kullandıktan sonra emin olacağım.
İstediğim gibi bir turbo bulmakta zorlandığım için uzun sürdü. Bir terslik olmazsa pazartesi aracı alacağım.

Edited by - iMPLoSioN on 19/04/2007  12:45:50

quote:

Başkasının arabasını geç, özüne, kendi alfana dön :)

188 hp güzel rakam.

Edited by - SerCy on 19/04/2007  14:07:25
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

n/a

bitmiş halini sabırsızlıkla bekliyoruz uğur..
piknikte tanışırız inşallah..

n/a

görüldüğü gibi ortaya kanıt olarak dökülen verilerden sonra insanların sevincini görememek elde değil..şahsen bende çok mutlu oldum..uğur inşallah pikniğe gelirsin,o zamana kadar aracındaki sorunları halledersin inşallah..piknikte görüşmek üzere.. :)

agucba

Uğur Bey'in gelmesini tabi ki isteriz, neticede çok uğraşılmış bir arabası var ve bunun Alfa olması da ayrıca daha güzel.

alfistiturkey.com'un editörü olarak ise Efecan Bey'in gelmesini hiç İSTEMİYORUM.

Seviyemizin düşüklüğünden bahsetmektedir. Bizleri tanımadan, sitedeki yazıları okumadan, herhangi bir buluşmada bulunmadan nasıl böyle bir karara varabilir? Efecan Bey'in dediği gibi hiç bir zaman burada çekememzlik yapılmamıştır, yapılmayacaktır. 9 aydır bu siteye üyeyim ve böyle bir durumla ne toplantılarımzda karşılaştım, ne de yazılan yazılarda karşıma çıktı. Aksine, yeni üyelere daima "YAY ŞART" eklenerek hoşgeldin denmiştir.

Birisi kendi aracına herhangi bir değişklik yapmak istediğinde uygun bölümlerde bu isteğini dile getirmiş ve bu konuda daha önceden tecrübesi olanlar yardımcı olmaya çalışmışlardır. Yeter ki ihtiyacı olan birisine yardım etmek olsun. Yardımcı olamasalar bile ilgili yerlere yönlendirmişlerdir. Bu mu çekememezlik?
Tanıdıklarımız vasıtası ile herhangi bir ihtiyacı olan You are not allowed to view links. Register or Login üyesi olsun veya olmasın, yeri geldiğinde Bülent bey'in de dediği ilgili yerlere yönlendirilmişler ve üstüne bir de bu yapılırken gerekli indirimler, yardımlar da yaptırılmıştır. Bu mu çekememzlik.
Kendi adıma konuşayım. Tavsiye ettiğim servise birisi gittğinde oradan memnun ayrılıyorsa iki kez sevinirim. Birinicisi Alfa sahibinin işi hallolduğu için, ikincisi servis bu durumda para kazandığı içindir. Eğer memnun kalmamış ise aksine çok üzülürüm , hatta kendime kızarım, niye tavsiyede bulundum diye. Bu çekememzlik midir veya nedir?

Kendisi sitemizin seviyesinin düşük olmasından bahsediyor. Bunu tekrar demeden önce, forumda yapılmış olan muhabbetlerin, yazışmaların en azından son bir aylık bölümünü okumasını rica ediyorum.

Aslında buraya çok şey yazabilirim ama seviyem malesef buna imkan vermiyor. Efecan bey'e nasıl ve ne biçimde hitap edeceğimi, ne yazacağımı bilmiyorum.

Efecan Bey, sizden ricam lütfen 29 Nisan'daki toplantımıza katılın. Sahip olduğunuz engin ve derin seviyeniz ile bizlere, You are not allowed to view links. Register or Login üyelerine yol gösterin. Sizi kendimize yol gösterici olarak örnek alalım, pirimiz olun. Engin bilgi birikiminiz ile bizlere arabalarımızı nasıl modifiye etmemiz gerektiğine yardımcı olun. Turbo nasıl uygulanırmış, bizlere gösterin.

Kullandığım alaycı üslup için özür dilerim, neticede bizler seviyesi düşük bir topluluk olduğumuz için sizin sahip bulunduğunuz seviyede bir yazıyı kelimelere dökemedim.

///////////////

master

quote:

***Bugra***,nerden bılıosun mkg de turbo olmadını..boole seylere uyuz oluorum ıste..bılmediğin bisey ıcın nasıl burda yorum yapabılıosun eğer cok ıstıosan bı yollıım vıdeolarını gor baqıım hoperlor olayı mı?ancak konusursun zaten yolda yanyana kaldıınıda bı yurumeyı denesene yada ac camını ben ınanmıorum bu arabada turbo olduuna bı yuruyelım desene burda bılmedıın bıseye yorum yapacaına,apacilik yap sen=)
***halil***,o arabanın ıcınde modıfıye ıslemıne uğrayan bısey yoktu dergıye cıktığı zamanlarda!onde ek karlık,marsbıyel,we komple arka tampon wardı..snrsını gormedıysen yorum yapma hatta daha ıı bı 156 yapda bız gorelım modıfıye nasıl oluyormus bız we burdakı herkes gorsun
***Sercy***,senı de aydınlatıım.lacıvert 156dan haberım yok ama ıstanbulda sıyah makyajlı kasa bır 156 war.0.65 bar basıyor,MKG ise suanda 1.3 bar basıyor...

İlk mesajınız bu. Ardından da sitemizdeki seviye düşüklüğünden bahsetmişsiniz komik olmuş :)

Efecan Bey , Alfistiturkey birbiriyle yüzyüze tanışmadan bile abi-kardeş-dost ilişkilerinin oluşturulabildiği bir ortam , bu ortamı oluşturan en büyük etken de seviye ve olgunluktur. Sitemize sert mesajlarla giriş yapan ancak sonradan ortamın kalitesini görüp kendisini ayarlayanlar oldu , ancak sizin kadar karşıdakini aşağılamaya çalışan bir mesaj atıp ardından da bu tutumunu sürdüren olmadı.

Bu sitedeki hoşgörü , seviye ve dostluk ortamının bu kadar iyi olması sayesinde zaten biz Türkiye'de "Alfa Romeo" denilince akla ilk gelen site olduk. Bu sitede sizin nitelendirdiğiniz şekilde "apaçi" insan olmadığı için biz buluştuğumuz zaman ilk defa gördüğümüz insanla bile 40 yıllık dostmuş gibi muhabbet edebiliyoruz. Bir buluşmaya katılırsanız muhabbetin içeriğinden de bunu anlayabilirsiniz. Herhangi bir buluşmada arka arkaya giden Alfa'ların nasıl kullandığıyla , diğer otomobil siteleri buluştuğunda arabalarını nasıl kullandığını kıyaslarsanız "apaçilik" kavramını bizim üyelerimize atfetmeden önce tekrar düşünürsünüz sanırım.

Arkadaşınızın aracıyla hava atma girişiminizi de anlıyorum , bunu anladığım için de köşeye sıkıştığınızda "seviyesizsiniz siz" diyişinizi de anlıyorum. Sitemizde çok nadide araçlara sahip olan , ya da çok pahalı veya çok gösterişli araçlara sahip olan bir sürü üyemiz var. Ama kimse de "Benim aracım süper , öyle böyle değil" demiyor. Diyen olmadı mı oldu , onlar da cevaplarını aldıktan sonra sakinleştiler. Sitemizde kimsenin birbirine hava atmak gibi bir derdi yok , Serkan Abi ve diğer arkadaşların da belirttiği gibi , birimizin aracı güzelleşirse hepimiz seviniyoruz , birimiz iyi bir araç aldığında hepimiz almış gibi mutlu oluyoruz. Diğer otomobil forumlarındaki birbirini kıskanma , birbirinin arabasına çamur atma gibi şeyler bizim sitemizde mevcut değil. Aksine , bir fikir alışverişi , bilgi paylaşımı mevcut. Başkasının aracı güzelse de "niye benim aracım daha güzel değil" demiyoruz , veya "benim arabam daha hızlı , ezerim ben onu" demiyoruz , aksine onun aracının güzel olması bizi sevindiriyor. Siz de adamakıllı açıklayın , sizinkiyle de ilgilenelim. Böyle bir agresifliğin anlamı ne ?

Yani hayır , neyi ispatlama çabasındasınız ? Arkadaşınızın aracı isterse 500 hp olsun , Ferrari'lerle kalksın , neden bunu gelip doğru düzgün açıklamak yerine bu tür saldırgan bir tavırdasınız ? Neden diğer Alfisti'lerin üstüne çıkmaya çalışmak gibi bir yol izliyorsunuz ?

Umarım daha olgun bir şekilde cevap yazmaya başlarsınız ve siteye adapte olursunuz , seviyesiz olduğunu düşündüğünüz insanları da görmek isterseniz pikniğe bir gidin , tahmin ettiğiniz seviyesizliğin ne kadar doğru olduğunu görün.

Edited by - master on 19/04/2007  19:46:05
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS