Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

yol bilgisayarı

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

harrykewell1987

arkadaslar yol bılgısayarında servise götürün dıyor sonra yazı kayboluyor sildirmemisstim bakımlardan sonra fakat servis menüsün içine girdigimde engine oil see owners handbook sag tıkladım engine coalant ...broke fuilind.. froke tryes 2.0 2.2 bar bunları yazıor tek tek kıtapcıkta ne anlama geldıklerını bulamadım yazımlarda yanlıs varsa duzeltın bunun gıbı seyler yazıordu. nedemek istiyor çözemedim

tolga_ozhan

1. info tuşuna basın
2. + tuşu ile service sekmesine kadar gidin
3. bir daha menü tuşuna basın.
4. + ve - tuşlarına birlikte 15 saniye kadar basılı tutun.

Artık 20.000 km boyunca servis uyarısı vermeyecek.

Diğer söyledikleriniz bilgilendirme amaçlı orada kafaya takacak birşey yok.

harrykewell1987

tesekkurler yardımcı oldugun ıcın

vieri

Arkadaşlar aracım servis uyarısı veriyor.Servis menüsüne girdikten sonra yukarıda anlatılanları yaptım ama 147'lerde farklı bir şekilde mi siliniyor acaba? Bilgisi olanlardan tavsiye bekliyorum.

hobarahey

bu konu hazır denk gelmişken benimde bir sorum var 2004 156 m da aracımı ara sıra yolda boşa aldımda çok düşük hızlarda 10 sn de felan devir saatininde bir ışık yanıyor ama saniyeden daha kısa süreliğine yanıp sönüyor çok merak ediyorum neden yandığını ve ne anlama geldiğini :))

tolga_ozhan

You are not allowed to view links. Register or Login
bu konu hazır denk gelmişken benimde bir sorum var 2004 156 m da aracımı ara sıra yolda boşa aldımda çok düşük hızlarda 10 sn de felan devir saatininde bir ışık yanıyor ama saniyeden daha kısa süreliğine yanıp sönüyor çok merak ediyorum neden yandığını ve ne anlama geldiğini :))

Hangi ışık olduğunu resimleyip paylaşırsanız söyleyebiliriz.

tolga_ozhan

Arkadaşlar aracım servis uyarısı veriyor.Servis menüsüne girdikten sonra yukarıda anlatılanları yaptım ama 147'lerde farklı bir şekilde mi siliniyor acaba? Bilgisi olanlardan tavsiye bekliyorum.

147'de kısa yol yok. Diagnostic cihaza bağlanması şart (multiscan, fiatecuscan, examiner vs...).

hobarahey

inanın fotolayacak kadar uzun süreli birşey değil anlık yanık sönüyor aynı sinyal gibi sadece ışıgın gözüme yansımasını farkedebiliyorum sürekli saati takip etsem yola bakamam :) aceba esp gibi güvenlik donanımı olabilir mi kendiliğinden devreye giren

vieri

147'de kısa yol yok. Diagnostic cihaza bağlanması şart (multiscan, fiatecuscan, examiner vs...).

Teşekkür ederim. :) O zaman cihaza bağlatıcam.

Alfadanadam

Kontağı ilk açtığınızda yana ışıklardan biri ise o halde fotosunu çekin ve işaretleyin foto üzerinde.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

hobarahey

kontağı ilk açtığımda yanan ışıklar arasında değil dediğim gibi devir saatinde x1000 yazısının hemen sağ alt köşesinde sarı bir lamba saliselik yanıp sönüyor görüntülemek imkansız ancak videoya çekmeyi deneyeceğim

Bandırmalı

Kontağı açınca bütün ışıklar bir müddet 3-5 sn yanar benim bildiğim

35AN7968

06 EF 773 2006 159
ALFA AŞKI CEHENNEM BUZ TUTANA KADAR..

[url="https://www.alfistiturkey.net/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-ef-773-artik-istanbul'da/msg442414/#msg442414"]https://www.alfistiturkey.net/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-ef-773-artik-istanbul'da/msg442414/#msg442414[/url]

hobarahey

bende aynı şekilde düşündüm sanırım devir saatimde problem var benim devir saatindeki hiç bir ışık yanmıyor kontagı yarım cevırınce yalnız o ışıgı bugun ıyıce takıp ettım ters ampul işareti yanı sönüyor yolda ara sıra hemen yanıp sönüyor

kontagı actıgımda kı devır saatınde bulunan sınyaller aydınlatma park uzun kısa ışık lambaları yanmıyor bende hız ve km saatındekılerı yanıyor kontak acıkken bilmiyorum sızlerın araclarınızda nasıl paylasırsanız sevınırım bırde dedığım gıbı yolda sürüş halınde ters ampul işaretinin yanıp sönmesi neye delalettir

sbk0655

Aractaki aydinlatma ampullerinden herhangi bir tanesinin  patlak oldugunu isaret eder.

hobarahey

teşekkürler bilgi için bende netten kitapçığı bulup baktım aydınlatma sorunu olarak yazıyor dediğiniz gibi yalnız tuhaf olan sürekli yanmaması araba haraket halindeyken frene basınca yada aracı boşa alınca değişik durumlarda anlık yanıp sönüyor :))

tughan

teşekkürler bilgi için bende netten kitapçığı bulup baktım aydınlatma sorunu olarak yazıyor dediğiniz gibi yalnız tuhaf olan sürekli yanmaması araba haraket halindeyken frene basınca yada aracı boşa alınca değişik durumlarda anlık yanıp sönüyor :))

Eğer far veya diğer aydınlatma elemanlarından birinde zayıf bağlantı var ise, hafif titreşimlerde veya engebeli bir yolda ilerlerken yanıp sönebiliyor bazen. özellikle bozuk bir yola girdiğinizde hafifçe yanıp sönme hareketlerini sıklıkla görebilirsiniz.
Tuğhan.
156 Selespeed

Bandırmalı

Öncelikle plaka lambalarından başlamanızı öneririm.
Diğerlerine göre arıza yaptığında fark edilme olasığı düşük.
2. sırada fren lambaları olasılığı gibi.
06 EF 773 2006 159
ALFA AŞKI CEHENNEM BUZ TUTANA KADAR..

[url="https://www.alfistiturkey.net/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-ef-773-artik-istanbul'da/msg442414/#msg442414"]https://www.alfistiturkey.net/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-ef-773-artik-istanbul'da/msg442414/#msg442414[/url]

iceberg156

Muhtemelen fren lambası arıza ışığı vermekte.

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Distinctive Plus Q-Tronic
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive

hobarahey

teşk arkadaşlar arka lambalardan birinden kaynaklıymış dediğiniz gibi sis farlarından teki yanmıyor kontrol ettim.