Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Yeni Alfa Romeo Giulietta İle İlgili Bilgilendirmeler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Lbe

Bence bi Giulietta Qv beş Leon Cuprayı döver....

Rotweiler

Iyyyy yine küller alevlenmiş.
Ozinin genel bakışına katılmak ile beraber benim de bu forumda sıkça paylaştığım bazı konular var, cevap gerektiren. Yakıt ekonomisindeki aldatıcı rakamlar. Her iki firma da (VAG ve Fiat) bu konuya henüz bir açıklama getiremedi çünkü kanıtlandı. Hatta avrupada buna karşı bir hareketlenme görmek an meslesi.

You are not allowed to view links. Register or Login

Yukarıdaki haberlerden de görecek olduğunuz üzere, coğrafi hatta global çapta büyük davalara maruz kalınması an meslesi. Ki biliyorsunuz Avrupalı kullanıcı bu tür küçük sinekleri çok önemseyen bir profile sahip. Peki bununla sınırlı mı? Hayır. Yine bambaşka bir mevzu lastik testleri konusu. Yine Alman, yine alman. Hatırlayanlarınız olacaktır. ADAC testlerinde yapılan üçkağıtçılığı.

Neyse, konudan çok kopmadan pist üzerinden verilen karşılaştırma oldukça şaşırtıcı. Birçoğumuz burda Beygir tork gibi herkesin azıcık hafıza ile konuya dahil olabilceği çok yüzeysel hatlarla arabaları tartışıyoruz. Hadi bunu itiraf edelim. Kaçımız hayatında gerçek bir pistin yakınından geçti? Kaçınız gaza basarken gözü yakıt ibresinde değil de, devir saatinde saniyeleri geçirdi? Ya da kaçınız sadece doğru lastiği bulabilmek adına sezonda 4 takım lastik değiştirdi? Dolayısı ile yapmadığınız ya da yapamayacağınız deneyimler için "ama araba pistte çok iyi" ile kıyaslama yapmayın derim ben. Komik oluyor.

Ki yukarıda bahsedilenlerin çoğu(opsiyonlar, lastikler vs.) zaten araçları "kişiselleştirme" adına atılan adımlar değil mi? O şahsınız için yaptığınız birçok doğru seçimin başkaları için de doğru olmasını neden bekliyorsunuz? Bence bu kuyunun dibi yok.

Gelelim "doğuş" gerçeğine. F@!# doğuş. Bu kadar çok markayı temsil ederken bu kadar totosu havada başka bir firma tanımıyorum. Zaten bizim Türk profilimiz ortada. Nerde popülerlik ordayız. Apple telefon çıkaracak diye sabahın 5inde kapılarda yatmaya başlayan bir millet olmak, ne kadar "hızlı" tüketici olduğumuzu göz önüne sunuyor. Araç için de aynısı geçerli. Ne kadar "hızlı" şöför olduğumuz değil, ne kadar "hızlı" tüketici olduğumuz yarıştığımız en iyi ve tek nokta. Leon vs QV konusunda ise, biliyorsunuz Seat'ın Leon serisi Face 1 ile 99 yılında buluştu. Sonrasında zaten rallilerde ve pistlerde sık sık görmeye alıştık. Dolayısı ile "Leon" burada sadece bir model olarak kalıyor. Oysaki ki QV bir sembol, bir donanım, bir simge olarak hayata geldi ve öyle de devam ediyor. Cumhuriyetimiz ile aynı yaşta ve ilk amacı olan "yarış" araçlarına bir sembolik sokunuştu, daha sonra da performansın ve hızın sembolü haline geldi. Şimdi baktığımızda yağ çubuklarımızdan tut çamurluklarımıza kadar bulabiliyoruz ancak, ikisi apayrı şeyler. Hiçbişeyi yoksa, 100 yıla yakın deneyim ve birikim var. Odak var, tecrübe var.

Gelelim fiytatına. Ben ne yapardım? Tabii ki Doğuşun fiyat politikasına hiçbir şart altında teslim olmazdım. Gider o paraya daha "saf" bir alman alırım, en azından kaputta yıldız görünür, kıvrımlı yollarda kuzeyi ararken kaybolmazdık.

Anyone can drive a fast car, but only few can drive a car fast.
|||||||||||||||

Baskan

Artık saflık dereceleride bozuldu hocam, 130bine ''sıfır araç'' olarak anca %40 su katılmış yıldızı olan bir alman alınır gibime geliyor.(DCİ)

Rotweiler

=))
Abi başarılı bir motor ama o. Biliyorsunuzdur Engine AR-Geleri çok pahalı. Özellikle orta-düşük sınıfa A-B-C sınıfı araba yaparken bunları göz önüne alıyorlar.
Anyone can drive a fast car, but only few can drive a car fast.
|||||||||||||||

Baskan

Motora asla laf söyletmem zaten, hali hazırda 1.6 dci kullanıyorum. :) Gerçekten gerek tüketim, gerekse güç/devir bandı olarak argenin dibine vurmuşlar..
Global pazar bireysel markalaşmayı taşımıyor, mecburen marka evliliklerinden doğan geyşa kılıklı zenci bebekler doğuyor :)

ugurahmi

Ay Beyazı Rengini Görebileceğimiz Samsunlu arkadaslar var mı?

Muratdisli

Giulietta cok güzel bi araç bende giulietta sahibiyim QV de başarılı ancak cupra cok ayrı arkadaşımda bi önceki kasa leon cupra vardı biraz oynanmıştı ama araçın gidişi akıl almıcak gibi yeni leonda gayet başarılı bi araç hele cuprası nasıl haz zevk verir tahmin edemiyorum ama guiletta dış görünüşte cok ayrı ama bende cuprayı alırdım o fiyata

depeche101

Ateş eden Jülyetler ▄︻̷̿┻̿═━一 ;

..

..

..

..

..

depeche101

ozoozo

Hiç biri bir CLV olamaz.  8)

alfistahakan

+1

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hakan
Forever Alfa

Ormanci

depeche101

Hiç biri bir CLV olamaz.  8)

Teşekkürler Özdemir , hepsinin farklı güzelliği var .

Bu arada parça üreticisi Valeo yeni geliştirdiği "elektrikli supercharger"ı Giulietta QV üzerinde test etti .

Test sonuçlarına göre GQV turbo lagsız 350PS güç üretebiliyor.
Yeni ürünün 2016 yılında 2 otomobil üreticisi tarafından kullanılacağı bildirilmiş. Fakat hangi üreticililer olduğu açıklanmamış. Alfa üzerinde test edilmesi yeni nesil motorlar için bir ipucu olabilir mi bilemiyorum.

" The Result:
257kw (350PS) at 6500/min
max 410Nm (302 ft lb) at 3500/min
350Nm (258 ft lb) at 1500/min
Reducing the fuel consumption by about 15-20% "

depeche101

ismet

Şu 19' 4C jantlı gerilerde kalmasın yazık

4c buna gitmemiş gibi sanki abi.. 8c daha güzel duruyor bence :)
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

alihsans

Giulietta'nın direksiyonuna laf edip duruyoruz ama şu Abarth direksiyonu görünce halihazırdaki direksiyonumu daha çok sever oldum.  :)
Giulietta sportif görünümlü bir araç ama aynı zamanda da latif bir duruşu var. Bu sert görünümlü direksiyon o letafeti götürmüş sanki.

Ben olayı anladım ya. Bu İtalyanların yaptığının üzerine bir şey yapmayacaksın.  :clover: :nazar:
Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

dr_eros

Giulietta'nın direksiyonuna laf edip duruyoruz ama şu Abarth direksiyonu görünce halihazırdaki direksiyonumu daha çok sever oldum.  :)
Giulietta sportif görünümlü bir araç ama aynı zamanda da latif bir duruşu var. Bu sert görünümlü direksiyon o letafeti götürmüş sanki.

Ben olayı anladım ya. Bu İtalyanların yaptığının üzerine bir şey yapmayacaksın.  :clover: :nazar:

Alfalar stock halde güzel ancak başıma bir şey gelmeyecekse ben çok beğendim  :-X

Gouki

depeche101

Alfalar stock halde güzel ancak başıma bir şey gelmeyecekse ben çok beğendim  :-X

Ahahah güldüm +1  :alkis:

Tolga033

İdare eder ya. :D Makyajli kasanin direksiyonu daha guzel ama. :)

GT-S5660 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

ozoozo

Bende çok beğendim. Sanki 4C nin direksiyonuna çok mu benziyor yoksa ben mi karıştırıyorum :)

depeche101

ozoozo

Ahanda buldum ama , giulietta için blue&me vs lazım. Abarth da cc falan direksiyon üzerinde bunları ayarlamakta lazım oda zor sanırım.

depeche101

ozoozo

Şunu suraya bırakayım   :haydi:

Sen ciddi olamazsın abi ? Qv tct gri ?

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi