Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

digital ve freehand alfa konseptler,sketchler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cNFS

Gtv'grand tourismo veloce için eksik resim..

cNFS

Gtv'grand tourismo veloce dediğimiz cihazın lancia'daki karşılığı

Tolga033

milano 75

sırf konunun akışını bozmamak için yazıyım,yazmıyım tereddütünde kaldım.zevkle takipteyiz  :alkis:
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

cNFS

lütfen ne kadar katılım olursa o kadar zevkli olacak eminim.

gün içinde de tasarım ile uğraşıyorum.

benim için yazdığım ve paylaştıklarım hayatımın parçası.

otomobil konusunda paylaşılan tüm fikir ve bilgiler ilgimi çekiyor. unutmayınız ki ben bazı şeyler ile ilgilenip bazı şeyleri öğrenebilirim. herbirimizin ortaya koyacağı bilgi başka bir bilgiye ulaşmaya sebep olacaktır..arar buluruz ve daha çok şeyi anlamamız mümkün olur böylece.

saygılarımla.

cNFS

Alfasud.. İtalya'nın güneyi kuzeye göre dil, yaşama şekli, fikir, iş disiplini gibi her konuda çok çok farklı.. Kuzey ekonomisinin güneyi canlandırması beklentisi ile Alfa'lar güneyde imal edilsin istenmiş..işte bu modeller ki bizler İstanbul'da çok görürdük, AlfaSud'lar.. işçilik hataları konusunda önemli sorunları olduğundan bahsedilirdi..

Sanki bir Maserati'nin  ön konsolunda düğmeler sarsıntıdan dolayı, hiç yerinden fırlamıyordu. klimaları sanki muhteşem çalışıyordu maseratilerin.. bir alfasud'un satış rakamının 25 katı fiyatta satılmasına rağmen..

şu zamanda Türkiyede kaç alfasud yaşıyordur ki..5 tane çıkar mı..

80 lerde yapılmış bu araca bakalım..

Almanya'da pist yarışlarında kullanılanlar var.

You are not allowed to view links. Register or Login

şimdi bu burun tasarımının saab'ta, bmw de kullanıldığı yılları düşünelim..2000 e yakın ..

öncü olmak bu herhalde..

cNFS

böyle güzel bir kuş varmış .1950 li yıllar olmalı. erken dönem bir zagato zzs olsa gerek..

quzman

You are not allowed to view links. Register or Login
böyle güzel bir kuş varmış .1950 li yıllar olmalı. erken dönem bir zagato zzs olsa gerek..

Bir pazar günü hoş bir havada , bu güzelliği bir güzel temizleyip , sonra da sahilde bir tur atmak kadar keyifli bir şey yoktur herhalde .

cNFS

cNFS

kolye, yüzük, benzeri bir aksesuar  olsa da insan yanında yakınında bulundursa...

cNFS

1976 da Newyork'da taksi olarak kullanılması için tasarlanmış bir konsept.

cNFS

taxi olarak ortaya atılan fikir daha sonra fiat ulysee olarak üretildi.. citroen, peugeot ortak üretimi yapıldı..1998 modelini satın almıştım. Bursa Tofaş fabrikasında misafirleri karşılamak için kullanılmış bir araçtı. 180 bin km. de idi araç..son derece bakımlı idi..yine öncü bir vites pozisyonu, 2 lt turbo 160 beygirdi. Michael Schumacher 'i  pit alanına getiren bir fotoğraftan yola çıkarak peşine düşmüştüm o zamanlar.. müthiştir bunlar..

ozoozo

Ellerinize,emeğinize  sağlık takipteyiz.  :alkis:

cNFS

dünya touring otomobil yarışı..1600 motor 4 kapılı araçların yarışı..380 ve 320 beygir araçlar ile yapılıyor..bulunulan yıl ve bir önceki yıla ait 2 grup araçlar giriyor yarışa..

cNFS

art nuveo AlfaRomeo ..yepyeni diye bir tür oluşacak  10 yıl içinde..bu kişisel öngörüm..hatlara daha derin oluklar ve çıkıntılar girecek..diyorum..

ismet

I am the master of my fate
I am the captain of my soul

cNFS

Alfadanadam

Müthiş bir konu olmuş. Emeklerinize sağlık.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

cNFS

pist versiyonları hayranlık vericidir 75 de..

cNFS

EHY

Elinize sağlık keyifle takip ettim devamını bekliyoruz  :yukari-ok:

cNFS

cNFS

yerel takım yarışları..takım=garaj.. yarış ruhuna ve alıkanlığına sahip kişiler, grupları oluşturur. yarışlar gerek uğraşanlar gerekse seyredenler açısından bir kültür oluşturmuştur. sokaklarda hayatı riske atmak akla gelmez. çok daha pratik olan bir yöntem vardır. bir disiplin altında , üstüne üstlük para kazanarak yarışmak. bunlar için ulusal yarışlarda kullanılan araçların benzerleri veya eskiyenleri yapılır , satın alınır.

Aslen konu bir mühendislik kültürüdür. Yarışçı ise yeteneklerini, cesaretini vaktini , sağlığını ve yaşam biçimini otomobil yarışına adamış insandır. ya da hobisi yarışmak olan değişik adamlar ve kadınlardır.  Sokaklarda belki de aramızda sayısız yetenekli ve yeterli nitelikteki  insan vardır. Burada önemli bir faktör ise sağlık ve vücudun yapısıdır. Vücutlarımızın bazı farkları son derece ayırt edici özellik taşır. Kan basıncımızın farkı, nabız atışı ile ayırt edilen, tansiyon , reflekse olan etkisi, beynin saniyede yaptığı verdiği tepki aldığı karar ........

yarış sırasında ortalama 800-900-1000 kg lık bir araçta 300 beygir 400 newtona yakın bir basınçla hareket ederken , ne bu aktiviteyi yapma süresi içinde 100 lerce kez aldığınız basınç darbesi ile sinirlenmelisiniz, ne bu kadar güç ve akışkanlık sırasında bezginlik  yaşayıp tembellik sayılacak bir alt  ya da bir üst vites kararı almalısınız. ne sağ 1 derece farklı  direksiyon kırmalısınız ne erken frenaj yapmalısınız. ya da tüm bunlardan sadece birini yaptığınız için yarış sistematiğinizi değiştirmelisiniz..

nedne tüm bunları yazıyorum.. sokaklarda , otoyollarda yarışmayı hayal dahi etmeyiniz.. minik bir bilgi..bir tigra ile bilecikte  98 de yaptığım kazanın tek sebebi frene basarken yaptığım sertlikti.. araç 30 ila 40 km hızla gidiyordu.. hava temiz, sabah saat 8:00 bir yokuşun başında idim.. sağımdaki aracın ani ysola yaptığı atak ile frene bastım.. yokuş aşağı 5 yada 6 kez döndüm..tarım il müdürlüğünün kaldırımına vurarak durdum.. sebep..
sebep çok teknik bir şey sayılabiliir.. bilecik biliyorsunuz mermeri ile ünlü.. mermer ocaklarından arta kalan küçük taşları asfalta katarlarmış.. mıcır olarak..bu mıcır  diğer taşların  fosil yapısından farklı olarak bünyesine birşeyler alamaz ve asfalt ile birleşmez..asfaltın sürtünme karşısında verdiği tepkiden daha zorlu şartlara mukavimdir..ama birşey onu daha da belirgin kılar..çiğ yağdığında kaygandır..  sabah 8 de yağan çiğ bu asfaltı buzdan farksız kılıyordu..

bizler çok sert mermerler olabiliriz..çok sağlıklı insanalr da olabiliriz ama yarış otomobili kullanacak kişiler değilizdir.. hızlı araç kullanmak aracın hızlı olması ile yeterli bir şart oluşturmaz..konu araca uyumlu yapıda bir sürücüdür..

nabzı 70-80  atan.. tansiyonu  küçük 4-5 büyük 7-8 arası mesela..bu arada yeterli beyinsel tepkiyi verebilen.. oratalama dakikada 50-70  hatta montecarlo gibi bir pistte ortalama 3 saniyede bir.. zor elbet..

işte bu temel sebepler ile  bizler otomobil yarışlarını seyrediyoruz.. yani birileri bu işi çok iyi yapabilecek  insanlar..

işte bu sebeple biz bu insanalara saygı duymalıyız.. 

bu arada neden yarışıyor bunca pahalı yatırımla insanalr ne ile geçiniyorlar. para için yarışıyorlar.. araçların yarışlara hazırlanmaları için yarış takımlarının veya daha alt işletme olan garajların yatırımcılara, sponsorlara ihtiyacı var.. yatırımcılar prestij  ile marka ve firmaların elde ettikleri başarıların yanında anılmayı istiyorlar.. isimlerini pistte kalma süresi, bilinirlik oluşturma kapasitesi, yarışta derece alma kapasitesine göre, kullanılan teknik ( motor tipi , motora uygulanan yeni ekleme vb.) , kullanılan temel markaya göre ve taşıyacak takıma aracın neresinde kaç santimetre karelik alan için ne kadar ödeme yapacaklarını belirliyorlar.

biz bu araçların oluşturdukları imajı, yarışın geçtiği alanın bize uyandırdığı merak ve ilgi, aralarındaki rakabet, kazanılacak ödülün, prestijin, idealin bizde uyandırdığı ilgiye göre yarış ile ilgileniriz..ama bunları bizde oluşturan bilgi olmaz ise farkında değilizdir.

yayın organları özellikle yarış yayını yapmayı önemsiz bulunca tüm bunların hepsi boşa gider. yayın yarışı yapmak oldukça zor bir iş. kazanılanın reklam geliri olduğunu düşününce Türkiye gibi bir ülkede kimin hangi sinerjiyi planlayacağını ben ön görecek değilim elbet..

Ancak bunun yapılması halinde olumlu bir tek şey  beni en başından beri çok ilgilendiriyor..  Otomobil  kullanma ve yarış bilinci  oluşmalıdır..  ekli fotoğrafta bir Türk firmasının bu konuyu aslen akıl edebildiğinin örneğini görüyoruz..