Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159 Qtronic Geri vites geçişinde sarsıntı

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Cenk35

herkese merhaba 2008 otomatik 159 kullanıyorum,bir süredir zaman zaman vites geçişlerinde arabadan sarsınıtlı bir şekilde  donk diye bir ses geliyor ,bu zamanlarda geri vitese aldığımda geriye  Geçişi sırasında bu donk sesi ile birlikte araba olduğu yerde yaylanıyor, bu nedir  yahu? Servis şanzıman gitmiş deyip bana Fenalık geçirtmiyor.bu konuda bir fikri olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim  :( :( :(

Erkay KAHYA

qtronik lerde şanzıman tork kolu var mı bilmiyorum.
Volvo da aynısı başıma gelmişti şanzıman tork koluydu. (Geri vites geçişinde kasayı sallıyordu resmen.)

ar.159

Volvo ile ayni şanzıman diye biliyorum

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

hi_cazz

Opel vectra c 1.9cdti, saab 9.3 1.9tid ile aynı şanzuman ausin tf-80 af-40

Sent from my iPhone using Tapatalk

max-ime

9-3 ile ayni mi? Sanmiyorum. 9-3 dizellerin sanzimani sikintili, 159 gibi degil

iskoc

You are not allowed to view links. Register or Login

Vectra C 1.9 TİD ile Saab 9-3 1.9 TİD otomatik şanzımanları aynı.Saab olunca servisler geçirmasyon stratejisiyle ilerlediği için sıkıntılı oluyor  :D Opelde sıkıntı oldumu yaa oldu işte Saabda oldumu tukaka  :D Q-tronicle aynı mı bu araçlar bilgim yok.

Volvoya gelirsek You are not allowed to view links. Register or Login abi S80 Geartronic i kastediyorsan aynı değil

Tork kolu s40 harici bütün volvolarda mevcut You are not allowed to view links. Register or Login
2001 156 2.0 Twinspark 2013-2015
1998 166 3.0 V6 24V     2015-2019

Erkay KAHYA

Vectra C 1.9 TİD ile Saab 9-3 1.9 TİD otomatik şanzımanları aynı.Saab olunca servisler geçirmasyon stratejisiyle ilerlediği için sıkıntılı oluyor  :D Opelde sıkıntı oldumu yaa oldu işte Saabda oldumu tukaka  :D Q-tronicle aynı mı bu araçlar bilgim yok.

Volvoya gelirsek You are not allowed to view links. Register or Login abi S80 Geartronic i kastediyorsan aynı değil

Tork kolu s40 harici bütün volvolarda mevcut You are not allowed to view links. Register or Login

S80 i kastetmiştim. S40 ı bilmiyorum.

(Eğer sorun bu ise) Tork kolu çok pahalı bir parça değil 200-300 civarı bişey olması lazım.

erdem1904

Bir Alman, bir İsveç ve bir İtalyan aynı motor aynı şanzıman... Otomobil endüstrisi çoğu zaman insanlara ne alaka dedirtiyor  :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Passione

Araci ilk calistirdiginizda mi oluyor bu sarsinti?

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"centocinguantanove"

Cenk35

Hayır uzun süre trafikte kaldığım zamanlarda motor iyice ısındıktan sonra ,araç çalışır haldeyken

Erkay KAHYA

Hayır uzun süre trafikte kaldığım zamanlarda motor iyice ısındıktan sonra ,araç çalışır haldeyken

Isınınca yapıyor deyince aklıma şanzıman yağı da geldi.
Ne zaman değişmiş? Km niz kaç?