Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

MiTo (34MIT0 5)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tolga_ozhan

You are not allowed to view links. Register or Login
Kısmetse alacağım mitoda bu var zaten :)

Giu iöin biriyle görüşmüştük. Forum dışındanzaten o yüzden artık beklemeyeceğim onu. Bugün ilan açarım sanırım.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Bende zaten neredeyse bütün Mito'larda olduğu için getirebilirim demiyordum daha önce :)

Gouki

Alfadanadam

Jantın tüm esprisi gitmiş..pehhh

Fatihob

Bu jant içi füme, dışı gri olarak değilde tamamiyle aynı renk olarak üretilseymiş, MiTolara CMS40 taksak daha çok yakışırdı :)
..

Alfadanadam

Bu jant içi füme, dışı gri olarak değilde tamamiyle aynı renk olarak üretilseymiş, MiTolara CMS40 taksak daha çok yakışırdı :)

Tamamen aynı fikirdeyim. Renklendirmesiyle birlikte başarılı bu jant. Yukarıdaki halini kesinlikle geri boyatmama sözüne karşılık verseler vallahi de takmam arabaya. 90'ların moda 3 kollularına dönmüş. Ne zevksizlik arkadaş ya

Fatihob

Ne zamandır bişi yazmıyordum çünkü hiç bişi yapmadım :D Hatta 1 ay oldu kullanmadımda. Muanesi geliyor kara kara düşünmeye daldım, stres oldum hatta :)

Bu stresi atlatmak için kardeşimle son çıktığım 15Eylüldeki pist videosunu izlerken vites atışlarıma takıldık :) Bununla ilgilide ufak bir video yaptık. Ayrıca videoda 2 kere 8. viraja girişim var. Hızım 6-10km arasında artmış. Eskiden (225taban Yokohama advan a048 ile) 133-135arasında girerken şimdi  (205taban Nankang ns2-R ile)138-140kmh aralığında girmişim. Yanımda kız arkadaşım olmasa ve eski o güzel lastiklerim olsa +2~5kmh daha hızlı girebilirim. Buarada iki lastik arasında ciddi fark var. Eskiden kule gegisi ve kilitli diff olamadığından virajlarda karşılaştırmak adil olmaz ama bastığım her frende bunu fark ettim. A048lerden sonr Ns2-R'da fren noktalarımı 1-1,5saniye kadar erkene almam gerekti. İki lastik arasında %100 fiyat farkı var ama bu tip performanslı sürüşlerde aradaki fiyat farkının nerden geldiği belli oluyor.

..

Fatihob

15 Eylulden elime gecen bir kac foto.

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Buda son hali. 2 haftadan fazla oldu evde bile anahtarini elime almadim. Terk edilmis gibi duruyor.
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Cepten gönderildi ;)

..

Fatihob

Yine 15 Eylülden kısa video. Düzlükte Rs hacmini ve gücünü konuşturuyor. Lotus'un ses süper.

..

milano 75

delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

ozoozo

Maşallah aşırı denecek şekilde iyi yol tutuyor mito ya ben mi yanlış gördüm :) hepsini izlemedim ama ilk 2 dk da özellikle 45. Sn ile 1.10 arasında Fatih 2 tane dip gaz viraja giriyor banamısın demedi araba şaşırdım yazayım dedim :D 41 kere maşallah :nazar: belki ilerleyen dakikalarda da vardır ama vaktim yoktu kapattım :D

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

depeche101

Quaife etkisi + pilotaj  :yukari-ok:

Gouki

Bir terslik var çekici nerede? :p

You are not allowed to view links. Register or Login iyice pilot oldun başımıza panpaa

Fatihob

Yine sorun çıktı ama çekiciye binmem gerekmedi. 4. turda kız arkadaşımın midesi bulandı yarışı biraktım. 1 tur öncede manifold - turbo bağlantısından çıktı tüm güç gitti araçtan (Dk 6:57'de kadranı gösteriyorum. Tam gazdayim ama o cubukların yarısı dolu :) ). En son pite girdim kaputu açtım kaput kolu çekili kaldı, meğerse aşısı sıcaktan kaput teli yamulmuş :D Sonra sanayide bu iki sorunuda hallettik. 2 gün denemek için işe bununla gittim. Hala basınç eskisi gibi 1-1.2 bar civarlarında. Turbodaki çatlağa süremk için aldığım yapıştırıcıyıda daha açmadım üşengeçlikten. İlk süpeli hala turbodaki çatlak. Onu denedikten sonra dumpvalf içindeki yaya müdahale edebilirim. Zamanında Başkan Gulisine yapmıştı. Ayrıca 1. ayda muane var :(

..

Fatihob

2 ay olmuştu heralde hiç haraket ettirmeyeli. Bugun dayanamadım sanayiye gittim. Yazın değiştirdiğim akü sağolsun 2. marşta çalıştı beni uğraştırmadı. Bayaa özlemişim kullanmayı, iyi geldi. Gece geç saate eve dönmenin keyfini çıkardım, biraz zorladım. Bir üst mesajda bahstmişim basınç 1.1-1.2 civarlarında diye ama şuan şöyle bir güzellik var, eskiden 6500devirde güç yokken araçta şuan 6500devirde 0.9bar gelmeye devam ediyor. Hatta şöyleki, yine eskiden 4viteste 6500ü geçmezdi güç biterdi, şimdi yine 4. viteste 7000devir çevirebildi kesiye girdi. Şuanki hali tatminkar ve istikrarlı ama yeterli değil. Turbomdaki çatlak hala duruyor, aldığım yapıştırıcıyı bile sürmedim.

Her test sürüşünden sonra kilitli ile ilgili bişiler yazıyorum, yine yazayım. Yol tutuş için olmazsa olmaz bişi. 180+ kmlerde, bildiğim sert virajları, viraj içinde direksiyonu sağ sola çevirerek deniyorum (dar bir araya girer gibi makasta) raya oturmuşum hissi yaşatmaya devam ediyor. O kadar egsoz sesinde bile ön akstan enteresan bir dişli sesi geliyor farkedebiliyorum, tabi öncedende dediğim gibi vibrasyonuda. Virajlarda (hızlı-zorlayıcı virajlarda) eskisinin +%25i kadar fazladan vibrasyon var, eşite yakın dönmeye çalışan iki teker şasede titremeye yol açıyor, konforu bozuyor. İlk zamanlar gözlemlediğim gibi, aracın ön tarafı iyi yol tutmaya başladı ama arka yetersiz geldi, dansöz gibi kıvırmaya meğilli, çok tedirgin ediyor beni. Bütün yatırımlar ön tarafa yapılınca, arka triplerde. Bir şekilde el atmam, onuda yere bastırmam lazım.

Kilitliyi ilk kullandığım günden beri farkettiğim başka birşey, virajlarda hakimeti güzel ama eskisi gibi tek bir çizgide girip çıkamıyorum. Şu gün intibariyle Mit05 ile 5 sene 1 ay gibi bir zaman geçirdim, hangi virajda ne kadar gaza basmam lazım, ne kadar direksiyonu kırmam lazım olayını aşmıştım. Kilitli takıldığı günden beri alıştığım direksiyonu çevirme açısı değişti ve ben buna hala alışamadım. Genelde araç fazla şekilde dönüyor virajlarda, viraj içine girmeye biranda başlıyor bende direksiyonu hafif düzeltiyorum bu seferde dışa açılıyor :) hoop sonra tekrar içeri kırıyorum, yine çok oldu :duvar: Mantıken kilit yokken araçta viraj içindeki tekerin üstünden ağırlık kaltığı için o tekerdeki çekiş azalıyor, viraj dışındaki tekerin gücü artıyordu. Bu aracı çok fazla viraj içine itmiyordu anca sabitliyordu. Şimdi mekanik kilitle viraj içindeki tekerden ağırlık azalsada güç çok azalmıyor, hala dönmeye ve kendini viraj içine çekmeye çalıyor. Tabi buda benim orjinal haliyle kullandığım 4bucuk seneden çok farklı geliyor, sıkıntı yaşıyorum.

Yol tutuşta herşeyi kilitliye yükledim ama kilitli ile aynı zamanda taktığım ön üst ve ön alt kule gergisininde önemi çok. Özellikle alt gergi virajlardaki rayda girme etkisini sağlatanda olabilir. Gergi ve kilit aynı anda takıldığından, hiç birini tek tek test edemediğim için, hangisi hangi konuda daha başarılı tam anlayamaıyorum. Bağzı anladıklarımı da yazıya dökemiyorum. Sonuç olarak çok memnunum. Bütün sürüş alışkanlıklarım değişti, tepkiler değişti, yeni bir araç sahibi gibiyim. Özellike virajlarda olabildiğince zorlayanlar, saydığım parçaları takıp daha çok keyif alabilirler. Not olarakta yazayım, keyif artıyor ama risk daha fazla artıyor bunu unutmamak lazım, tedbiri elden bırakmayın.

Şimdi ise bir sorunum var. Eskisine göre daha iyi ve istikrarlı hızlanıyor, basınç daha iyi, ayrıca iyi yol tutuyor buda okey ama duramııyyooruummm. Frene asılmışken pedal sona geldiğinde resmen şişiyor gibi. Fren performansım orjinaldenden kötü, aracın arkasını kontrol edemememden çook daha fazla tedirginim. Açık açık söyle diyeyim, frenleme parçaları bakım ve değişiminden önce frenlerime aşırı güvenirdim. Bastım mı ön camla öpüşürdük ama suan Allahım ne olur frene basmak durumunda kalmayayım duası ediyorum. Super dediğim zamanki frene etki eden parçalarımı sayayım; Daha kaliteli lastik, sonradan aldığım Brembo GT diskler ve orjinal balatalar. Şuan tutmuyor dediğim frenler; Daha kötü lastik, taşlanmış Brembo GT disklerim ve orjinal balatalar. Lastik kötü diyorum ama aracın ilk çıktığında üstündeki Pzero Nerodan %50 iyidir. Frenlerim neden bu kadar kötü olduğunu çözemiyorum. Taşlama bu kadar etki edermiki? Benim mantığıma göre değişmemesi lazım. Aklıma birde orjinal balatanın içeriğinin değişmiş olma ihtimali geliyor, parça kalitesi düştüyse yada farklı bir karışıma gidildiyse buda performansa olumsuz yansıyorda olabilir. Bu konudan çok muzdaribim. Ayrıca hava vardı soruları aklınaza gelmesin, benim bu tedirginliğim üzerine farklı zamanlarda iki kez havasını aldık ama olmadı olmadı. Ayrıca fren balatası yanarsa, üstü siyah siyah olduğunda neden taşlatırız? Taşlatmasan tutmazmı, o yüzeyde sürtünme çok mu az olur fikri olan varmıdır, yoksa zamanında delinin biri kuyuya taş atmış bizde şuan o delinin yaptığına mı uyuyoruz? Aynı olay volandada var, yanmışşa taşlanır ama neden taşlanır hiç bir fikrim yok. Bilen varsa bir aydınlatsın beni :)

Önizle tuşuna bastımda, şok oldum. Gece gece içimi dökmüşüm, forumu günlük niyetine kullanımış :)
Bar bir kaç foto atayımda öyle bitsin bu gece.

Ön cam biraz tozlanmıştı :p

Off-Roadcular bile bu kadar kirli değil.

Üsteki fotolarla, alttaki foto arasında 9 saat var. Sitede hala dairelere özel park alanı verilmiş durumda değil. İsteyen istediği yere park ediyor ve parkmız her akşam neredeyse tam doluyor. Öğlen 3te çıkıp, gece 1de aracı çıkardığım yerin hala boş olduğunu görünce anladımki sitedeki komşularımda Mitonun yerini benimsemiş ve park etmemiş. Burdan anlayışlı komşularıma teşekkürediyorum :D
..

depeche101

Fatih Quaifenin en büyük etkilerinden birisi , eğer aracı uzun süre standard sürdüysen sürüş karakterini baskın bir şekilde değiştirmesi. Alışması biraz zaman alıyor. Sen bu etkileri boyuttan dolayı daha fazla hissediyorsun sanırım.

Bu arada senin Flickr hesabında ne cevherler varmış ya. Benim rahmetlinin baya bi fotosu var bende olmayan. :alkis:

tolga_ozhan

Benim 164 bile varmış :)

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Fatihob

Aynen öyle Okan abi. Uzun süre standart kullanınca Quaife'den sonra sapıtıyorsun :)

Flickrte 2011/2012 İstanbul buluşmaları fotoları var hep. Ne güzeldi herkes rahattı 2 ayda bir sürekli buluşma düzenliyorduk. Tolga sen o buluşmada varmıydın ya, 164 çok kirliymiş :)
..

Gouki

Kardeşim o hesabı sömüreceğim aman silme :)

depeche101

Kardeşim o hesabı sömüreceğim aman silme :)

You are not allowed to view links. Register or Login  , Beylerbeyi , Polonezköy2013 ve Riva fotoları da burada , birşey lazım olursa bakarsın kardeşim.

ozoozo

Fatih zaman geçsin diye şu eski videolarına bakıyordum , vites geçişlerinde giulietta için konuşuyorum vites yolu çok uzun bildiğin tır vitesi gibi çekiyorsun aşağı , sende durum nedir ? Novitec in short shifti var alfisti shopta alacaktım ama cesaret edemedim short shiften dolayı motor kıran çok var :D

Lbe

Fatih zaman geçsin diye şu eski videolarına bakıyordum , vites geçişlerinde giulietta için konuşuyorum vites yolu çok uzun bildiğin tır vitesi gibi çekiyorsun aşağı , sende durum nedir ? Novitec in short shifti var alfisti shopta alacaktım ama cesaret edemedim short shiften dolayı motor kıran çok var :D

Kanka uzun görmemişsin sen, geçen gün 308 kullanıyodum o ne öyle kamyonet gibi :D

ozoozo

Kanka uzun görmemişsin sen, geçen gün 308 kullanıyodum o ne öyle kamyonet gibi :D

Ya kanka valla biz bunu uzun uzun Mustafa Abi You are not allowed to view links. Register or Login ile konuştuk , alacaktık hatta çok basit bir parça mavi renk direk takıyorsun falan ama cesaret edemedik 4 e çekecem diye 2 ye çeken çok fazla var haliyle 4 de 100-110 falan giderken çek 2 ye gör motorun sağlamlığını :D

Fatihte video da vites geçişlerine değinmiş ondan bir sorayım dedim.

depeche101

Şöyle zıplaya zıplaya vites değiştiremedikten sonra ne zevki var , bırakın abi shortshifteri falan  :haydi:

Gouki

Çok teşekkürler abi. You are not allowed to view links. Register or Login

Lbe

Şöyle zıplaya zıplaya vites değiştiremedikten sonra ne zevki var , bırakın abi shortshifteri falan  :haydi:

Dayı efsane :D :D