Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

OBD Bağlantıları - Fiat Ecu Scan Programı Kullanımı

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

umtu06

o değilde banada sipariş ver demiştin ya. 2 adet sipariş ver diye. iyiki bulaşmamışsın. benimki telefon listesinde bile görünmüyor. cort :D şimdi başka bi cihaz bakıyorum. seninkinden mi sipariş versem acaba on off lu

ArinFırat

You are not allowed to view links. Register or Login
o değilde banada sipariş ver demiştin ya. 2 adet sipariş ver diye. iyiki bulaşmamışsın. benimki telefon listesinde bile görünmüyor. cort :D şimdi başka bi cihaz bakıyorum. seninkinden mi sipariş versem acaba on off lu
walla düğmesiz kullananlar bağlantı olayından ziyade sürekli açık kaldığı için aküyü bitirme probleminden bahsediyorlar.bağlantı olayını çözdüğüm gibi ilk işim soketi aşağı sallandırmak olacak böylelikle on/off tuşunun faydasını o zaman görecem.her seferinde sigorta kapağını sök tak zahmetli oluyor.

fatihmehmet

Aküyü nasıl bitiriyor? Mar konumuna getirince çalışmıyor mu bu cihaz? Ki öyleyse mar konumunda işimizi halledene kadar bekliyoruz. Zaten seyir halindeyken aküden yemez.

Bilmediğimden soruyorum. Teyp sadece mar konumunda çalışıyorken bu cihaz farklı mi çalışıyor?

Sent from my iPhone using Tapatalk
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

ArinFırat

Aküyü nasıl bitiriyor? Mar konumuna getirince çalışmıyor mu bu cihaz? Ki öyleyse mar konumunda işimizi halledene kadar bekliyoruz. Zaten seyir halindeyken aküden yemez.

Bilmediğimden soruyorum. Teyp sadece mar konumunda çalışıyorken bu cihaz farklı mi çalışıyor?

mantık olarak doğru haklısınız.kullanmadığım için bende bilmiyorum,,dikkat ettiyseniz bende aküyü bitirme probleminden "bahsediyorlar" dedim,,gerçeklik payı nedir bilemiyecem

Gouki

Üzerinde genelde bir ışık oluyor, mar konumunda olmasa da elektrik çekiyor. Çok uzun süre takılı kalırsa araba çalışmadan bir ihtimal tabi. Ya on-off'lu almalı ya da kullanmayınca çıkarmalı.

Ormanci

O ışık hap kadar bişey yaw, bitirmez merak etmeyin :)
Onun haricinde ben de kontak kapalıyken hiç çalışmıyor diye hatırlıyorum...

Giulietta'larda aküyü bitirmesi zaten imkansız, çünkü akü koruma moduna mı ne geçiyor. Örneğin 20-30dk radyo dinleyin, akü belli bir şarj seviyesine geldiğinde "bıraksam aküyü bitireceksin, sonra araba çalışmayacak aloooooooo" diyerek herşeyi kapatıyor. Arabayı çalıştırmadan da hiçbişeyi çalıştıramıyorsunuz o andan sonra.

Daha ziyade çok uzun süre takılı kalınca alet bozuluyor. Başıma geldi :)

sp4rc0

Bahsedilen ışık cihaz bağlandığı andan itibaren yanıyor.  Cd çalar gibi yarım saat sonra elektrik akımı kesilmiyor, sürekli olarak cihaz üzerinde elektrik var. Çok küçük bir lamba olsa bile sürekli bağlı kaldığında cihaz ısınıyor. Arkadaşımın aracında sürekli bağlıydı 1ay içerisinde bozuldu. Sebebi sürekli bağlı kalması olabilir.
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

ArinFırat

Cihazı az önce eşimin fiestasında denedim ve çalıştı.değerleri okudum 2 tane hata kodu sildim..ama 156 da ecu ile bağlantı kurulamadı diyor.bu arada alakası varmı bilmiyorum ama servis km sıfırlamak için yaptığım işlemide algılamıyor.acaba ecuda sorun mu var?

sp4rc0

Ben cepte alfaobd demo kullanıyorum. Az önce araca inip baglantiyi fotoğrafladım. Alfaobd için bağlantı aynen şu şekilde;
-Öncelikle cihazı sokete bağlayın, cihaz üzerinde bahsi geçen kırmızı ışık yanacak (kontak açık veya kapalı farketmez).
-Telefonun bluetooth bağlantısını açın.
-Eğer cihazı henüz eşleştirmediyseniz cep telefonu BT menüsünden tarama yapıp eşleştirin. (Eşleştirme için gerekli Şifre olasılıkları önceki cevaplarda yazılmış)
-Eşleştirme sonrasında alfaobd programını açın.
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
-fotoğraftaki ekran gelecek, sol üst köşedeki BT işaretine dokunun.(araç modeli bir önceki girişten kayıtlı olduğu için bende seçili görünüyor, ilk bağlantıyı yaparken daha sonra seçeceğiz, hemen seçmeyin) (Bu arada kontak anahtarını MAR konumuna getirin.)
-aşağıdaki ekran gelecek.

-Bu ekranda, ilk adımda eşleştirdiğimiz cihazı seçiyoruz. (Fotoğraftaki OBDII isimli cihaz)

-3ncü fotograftaki ekran gelecek.

-"Connecting" yazısının "connected to OBDII" olmasını bekleyin.
artık cihaziniz ile telefonunuz bağlanmıştır.

-sonra araç modeli "engine" ve "select control unit" sekmelerini işaretleyin. (Daha önce önerdiğim cihaz harici bir BT Elm327 ile Engine harici bir bağlantı yapamazsiniz, boşuna denemeyin)
Control unit içerisinden motorunuzu seçin.
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img] (benim aracım 147 1,6lt. En alttaki "Bosch Motronic ME7.3.1 EOBD Outside CEE 2 lambda"yı seçiyorum)

-sonraki aşamada aşağıdaki ekran gelecek.
Bu ekrandaki "connect"e dokunun.

-telefonunuz ile motor ecu'ne bağlandığında ekranı aşağıdaki gibi göreceksiniz.
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img] artık ecu'ne baglandiniz.

-şimdi ekranı sola çekerek kaydırın.

-"Read system ID"ye tıkladığınızda ilk verileri okumaya başlayabilirsiniz.

Bundan sonra diğer ekranlar için yine sola çekin, tabi demo versiyonda yapabilecekleriniz çok sınırlı.

Eğer bu denemelerde başarısız olursanız ana ekranın sol altındaki ayarlara girin. Aşağıdaki ekran görüntülenecek.

"Interface"i seçin, aşağıdaki gibi ELM327 BT seçili olup olmadığını kontrol edin.
sonra ilk adımdan itibaren tekrar bağlanmayı deneyin.

Telefon ile bağlantı yapacağınız zaman Cihaz ile birlikte gelen cd ile hiçbir işiniz olmayacak. Pc ile bağlanırken de genelde hiçbir işe yaramıyor zaten.
Pc de herhangi bir program aracılığıyla bağlanamazsanız ilk bakacağınız yer com port ayarlarınız olsun. Güle güle kullanın.

ArinFırat

Emeğinize sağlık..5. Resimde motor seçeneğimin ne olduğunu nasıl öğrenecem(tek tek deneyerek mi? ) 6. Resimde ise connect'e bastığım zaman başarısız oluyor ve 5 harfli code kısmı boş görünüyor.kodu kendiniz mi girdiniz yoksa program kendisi otomatik mi veriyor?

fatihmehmet

Sizinkinin de aynı olması lazım. Değilse deneme yanılma ile bulabilirsiniz.

Androidde aynı yöntemle bağlanmıştım ben de uzun zaman önce. Simdi cihaz gelsin iPhone ile deneyeceğim.

2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

sp4rc0

Emeğinize sağlık..5. Resimde motor seçeneğimin ne olduğunu nasıl öğrenecem(tek tek deneyerek mi? ) 6. Resimde ise connect'e bastığım zaman başarısız oluyor ve 5 harfli code kısmı boş görünüyor.kodu kendiniz mi girdiniz yoksa program kendisi otomatik mi veriyor?

Motor seçeneğini bilmiyorsanız deneme yanilma yapabilirsiniz. Sondan başlayıp yukarı doğru deneyin (Diesel motor seçenekleri hariç tabiki). Yanlış seçerseniz connect e basınca bağlantı hatası verecek ve hata kaydını kaydedecek. O kaydı telefondan bulup paylaşırsanız yardımcı olmaya çalışırım. 5 rakamın bulunduğu alan ile işimiz yok. Ben deneme yaparken yazmıştım, öyle kaldı. Aklımızda kalmasın derseniz aynısını yazabilirsiniz. Bir de bağlantı hata verirse cihazı yerinden çıkarıp tekrar takın, bazen her şeyi doğru yapsanız bile bağlanmayabiliyor. Bağlantı yaparken birkaç tane yeşil ışık yanıp sönecek. Bunu da not olarak ekleyelim.

ar.159

Son durum nedir şimdi Terque ve benzeri app lerle sorunsuz bağlanan var mı ondan alalım

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

ArinFırat

Son durum nedir şimdi Terque ve benzeri app lerle sorunsuz bağlanan var mı ondan alalım

bütün motor seçeneklerini seçmeme rağmen 156 ya bağlanamadım..eşimin fiestasında denedim taktığım gibi çatır çatır çalıştı,hatta arıza kodları sildim..3-5 gün uğraştım olmadı her seferinde yarım saat mar pozisyonu vs derken son denememde araba çalışmadı,akü bitti..ya cihazdan yada 4 yıllık olan aküm ömrünü tamamlamış ve bitmeye bahane arıyormuş..

umtu06

bahane olmuş o da. Bende 156 ya bağlanamadım. iade ettim.mavi mini bluetooth du benimki. her programı denedim. Ecularımızda problem olsa temel işlevlerini yerine getirmez. sorun nerde anlamadım bende   :o

ArinFırat

bahane olmuş o da. Bende 156 ya bağlanamadım. iade ettim.mavi mini bluetooth du benimki. her programı denedim. Ecularımızda problem olsa temel işlevlerini yerine getirmez. sorun nerde anlamadım bende   :o
İşin ilginci son bakımdan sonra servis km sıfırlamak ( tekrar 20000km yapma işlemi için aynı anda + ve - tuşlarına basmak) için + - tuşlarına bastığım zaman işlem yapmıyor..ecuyla alakalı olabilirmi diye işkillenmeye başladım

Alfadanadam

145-146-147-156'lara bağlanabileceğiniz programlar Alfaobd ve fiatecuscan(multiecuscan).
Bunların dışındaki programları boşuna denemeyin. Bu araçlar pre-obd denilen jenerasyona ait ecu barındırıyor.

Giu-Mito ve 159'u torque dahil piyasada aklınıza gelen her türlü programla bağlanabilirsiniz. Ancak alfaya özel ayarlar için yukarıda yazdığım 2 yazılım dışındakiler ancak genel bilgiler, hata reset için kullanılabilir.

ar.159

145-146-147-156'lara bağlanabileceğiniz programlar Alfaobd ve fiatecuscan(multiecuscan).
Bunların dışındaki programları boşuna denemeyin. Bu araçlar pre-obd denilen jenerasyona ait ecu barındırıyor.

Giu-Mito ve 159'u torque dahil piyasada aklınıza gelen her türlü programla bağlanabilirsiniz. Ancak alfaya özel ayarlar için yukarıda yazdığım 2 yazılım dışındakiler ancak genel bilgiler, hata reset için kullanılabilir.
peki üstad tavsiye edeceğin cihaz var mı bizler için deneme yanılma ile eco ya zarar vermeyelim torqoe özellikle dashcomandı rahatlıkla kullanabileceğim kaliteli birşey tabi aç kapası olursa dahada iyi olur
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

Alfadanadam

Bunların tamamı çin malı ve markası yok.
Markalı olanlar minimum 70-80 euro'dan başlar.
Ama markalı ve iyilerden biri obdkey mesela. Kendi sitesinden satın alabilirsiniz. Zeki ustaya obdkey almıştık örneğin.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

ar.159

Ama markalı ve iyilerden biri obdkey mesela. Kendi sitesinden satın alabilirsiniz. Zeki ustaya obdkey almıştık örneğin.

Gercekten pahaliymis shipping falan derken 300 tl
Cevap icin teşekkürler

34 AV 0020 COMING SOON!!

Ormanci

Hmm ELM327'lerin nereden çıktığı anlaşıldı :) Demek asıl ürün buymuş.
O zaman bununla şu normalde ELM'lerle erişilemeyen Airbag, ABS bilmemne gibi şeylere de erişilebiliyo sanıyorum? Ama bu kadar para verildikten sonra adam gibi bi OBD terminal cihazı falan alınabilir yaw...

Alfadanadam

Obdkey gerçekten kaliteli bir ürün ama. İngiliz üretimi direk. Yanlış hatırlamıyorsam özellikle bazı modellerdr ara bağlantılara getek olmuyor bunu alınca.
en sağlıklı bilgi kullanmayı düşündüğünüz yazılımın destek sayfalarınfa bulunur. Detaylıca bilgi olur orada.

KUY65

bluetoothlu obd cihazıyla(şu 30 tlye satılan) bilgisayara bağlanıp hata kaydı silebilir miyim ? bir de iphonedan bağlanabilir miyim ?
06KUY65-MiTo Kutay Yıldız, Ankara

Bandırmalı

Hata kaydı silebilirsiniz ancak ben iphone ile bağlanamadım.
Belki benim beceriksizliğimdir.
Android ile sorunsuz bağlantı kurdum.
06 EF 773 2006 159
ALFA AŞKI CEHENNEM BUZ TUTANA KADAR..

[url="https://www.alfistiturkey.net/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-ef-773-artik-istanbul'da/msg442414/#msg442414"]https://www.alfistiturkey.net/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-ef-773-artik-istanbul'da/msg442414/#msg442414[/url]

KUY65

Hata kaydı silebilirsiniz ancak ben iphone ile bağlanamadım.
Belki benim beceriksizliğimdir.
Android ile sorunsuz bağlantı kurdum.
teşekkür ederim yani bluetoothla pcye bağlantıyı da sorunsuz kurarım değil mi. görmediğim bağlantıya güvenemiyorum :D
06KUY65-MiTo Kutay Yıldız, Ankara