Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Gececiler Gündüzcüler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fevkalbeser12

Az önce, ablamların aldığı Citroen C4 grand picassoyu kullandım, araç güzel tam bi aile arabası yalnız hayatımda kullandığım en kötü otomatik vitese sahip araba.
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

tolga_ozhan

Auto 6R otomatik değil. Selespeed tarzı bir sistem. Ancak selespeed'in yanında halt etmiş bir robotize otomatik :)

francobaresi

arkadaşlar alfin  nasıldır ?  sanırım moderatörlerden oğuz arkadaşımızda alfinin sahiplerindenmiş. Forumla bağlantısı olan kişilere daha çok güven duyuyorum, bi süredir takip ediyorum herkes çok yardımcı birbirine, bu nedenle forumdan birinin bağlantısı olan servisin daha iyi olacağı düşüncesindeyim
Cuore sportivo

ozoozo

You are not allowed to view links. Register or Login
arkadaşlar alfin  nasıldır ?  sanırım moderatörlerden oğuz arkadaşımızda alfinin sahiplerindenmiş. Forumla bağlantısı olan kişilere daha çok güven duyuyorum, bi süredir takip ediyorum herkes çok yardımcı birbirine, bu nedenle forumdan birinin bağlantısı olan servisin daha iyi olacağı düşüncesindeyim

Alfin Oğuz ile Mod Oğuz farklı kişiler sanırım yanlış görmüşsünüz :) Alfin = You are not allowed to view links. Register or Login , Mod = You are not allowed to view links. Register or Login

yani farklı kişiler.

francobaresi

aslında heralde aynı kişidir diye çıkarım yapmıştım da yanılmışım anlaşılan :)
Cuore sportivo

tayfun

Alfa satılacağı zaman  naz yapar derlerdide inanmazdım:) bugün biri eşi ile beraber arabaya bakmaya geldi. bende arabayı yikattim, camları silerken arka camı indirdim fakat cam birdaha tam kapanmadı. yarım kapanıp yarım açılır şekilde kaldı. neyse öylece gittim müşteri ile görüşeceğimiz yere. daha sonra sanayiye gittim cam iceride fitilleri sıkıştırmış ve rayın üzerindeki sarı parçayı kırmış. pazar günü olduğu için yapamadik. camı kapatıp fişini çekip bıraktım .

Deniz

Alfa satılacağı zaman  naz yapar derlerdide inanmazdım:) bugün biri eşi ile beraber arabaya bakmaya geldi. bende arabayı yikattim, camları silerken arka camı indirdim fakat cam birdaha tam kapanmadı. yarım kapanıp yarım açılır şekilde kaldı. neyse öylece gittim müşteri ile görüşeceğimiz yere. daha sonra sanayiye gittim cam iceride fitilleri sıkıştırmış ve rayın üzerindeki sarı parçayı kırmış. pazar günü olduğu için yapamadik. camı kapatıp fişini çekip bıraktım .

Şansa bak ya ee gelenler ne dedi arabaya ?

tayfun

Şansa bak ya ee gelenler ne dedi arabaya ?
Şans ya Deniz'im. gelen atkadas'ta da bundan.önce stilo varmış, elektronik arizalarindan gına gelmiş, buda üzerine tuz biber oldu. ilk alfa deneyimi olacakmış. bakalım kısmet:-\

milano 75

Kalorifer sizin araclar kadar olmasada ufluyor arabanin ici full sicak ama camlarin buhari bi turlu gitmiyor.bezle  sil sil imanim You are not allowed to view links. Register or Login camda.yokmu bunun caresi yada neden yapar.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

milano 75

Bu arada gebzede oglene dogru  basladi kar 12  gibi yerler You are not allowed to view links. Register or Login an caddebostanda yagmur kara dondu bilginize.

iskoc

maslakta kara döndü..
2001 156 2.0 Twinspark 2013-2015
1998 166 3.0 V6 24V     2015-2019

milano 75

Bugu onleyiciler ise yariyomu yoksa fasaryami.varmi kullanan bilen.

iskoc

senin ilacın sıvı sabun veya rakı abi  :)
2001 156 2.0 Twinspark 2013-2015
1998 166 3.0 V6 24V     2015-2019

Alfadanadam

Birkaç marka denedim. İşe yaramadıkları gibi camı rezil ettiler. Ön cam temiz değilse buğu yapar. Yada araba içinde bir yerlerde buharlaşan su varsa.
İlk iş camı güzel bir şekilde silmen lazım. Artık camsil mi olur ne olursa.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

milano 75

:D
sabunu surup rakiyi iciyozmu yoksa tam tersimi

milano 75

Birkaç marka denedim. İşe yaramadıkları gibi camı rezil ettiler. Ön cam temiz değilse buğu yapar. Yada araba içinde bir yerlerde buharlaşan su varsa.
İlk iş camı güzel bir şekilde silmen lazım. Artık camsil mi olur ne olursa.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
camsil yaptim ama senin dedigin gibi kar yagmur bindik.paspaslar kaucuk emmiyo suyu ve su obekleri var.ben iyice bi kurutayim fonle iceriyi

sacak

Abi paspaslardaki suyun o kadar nem yapacagını sanmıyorum
Mutlak bir yerden taban halısına su sızdırıyordur
156 2.0
INFINITI FX -35

ozoozo

:D
sabunu surup rakiyi iciyozmu yoksa tam tersimi

:D :D hahahahah

Bizde arkadaşla bugün gidip ankaradaki DBY detailingden gyeon un hem buğu hemde su kaydırı özellikli sıvısını alacağız 65 lira. Sabah dışarı çıktım su sıkmaktan arabanın suyu bitti sürekli çamur gelip duruyor ve görüş direk imkansız oluyor artık sinirlendim mecbur şu kaydırıcılardan alacağım

OZO..!!!

agucba

Kalorifer sizin araclar kadar olmasada ufluyor arabanin ici full sicak ama camlarin buhari bi turlu gitmiyor.bezle  sil sil imanim You are not allowed to view links. Register or Login camda.yokmu bunun caresi yada neden yapar.

Tek çare klima. Başka hiç bir şekilde camdaki buğu gitmez. Zaman zaman o bile yetersiz kalır.

///////////////

milano 75

You are not allowed to view links. Register or Login klimada var  ;).üstad klima derken o sadce soğuk üflemiyormu.gerçi hoş  benim fanın nefesi az,4 üncü kademe yeni nesil bi hyundainin 2. kademesi hatta değil bile nerdeyse. You are not allowed to view links. Register or Login sızıntı konusuda doğru,sol silecek altından ufak bi sızıntı var,kapattıydım macunla orası çatlayıp su almış biraz,akşamüstü baktım.ilk işim orayı fiberle kapamak olcak ama o su olmasada camlarda buhar sorunumuz oluyo. bu arada fan ile ilgili yapabilceğimiz bi mod falan olabilirmi,yazında sıkıntı soğutma konusunda ?

tolga_ozhan

Buğuyu almanın en iyi yolu klima. Gerisi yalan.
Klimanın soğutmanın yanı sıra ortamın nemini almak gibi de bir görevi vardır.

Eğer çok fazla buhar varsa içeride ilk akla gelmesi gereken yer, kalorifer radyatöründeki kaçak olmalı. İçeriye soğuk halde giren su öyle sanıldığı kadar buhar yapmaz. İçeriye bir bardak soğuk su koyun ve görün :)
Fakat radyatörden sızan sıcak su, daha da doğrusu zaten o küçük çatlaktan sızan şey genelde buharın ta kendisi olur. Havalandırma hattı ile de ilerleyince anında cama buhar olarak yansır.

milano 75

Buğuyu almanın en iyi yolu klima. Gerisi yalan.
Klimanın soğutmanın yanı sıra ortamın nemini almak gibi de bir görevi vardır.

Eğer çok fazla buhar varsa içeride ilk akla gelmesi gereken yer, kalorifer radyatöründeki kaçak olmalı. İçeriye soğuk halde giren su öyle sanıldığı kadar buhar yapmaz. İçeriye bir bardak soğuk su koyun ve görün :)
Fakat radyatörden sızan sıcak su, daha da doğrusu zaten o küçük çatlaktan sızan şey genelde buharın ta kendisi olur. Havalandırma hattı ile de ilerleyince anında cama buhar olarak yansır.
o zaman kalorifer hortumlarını hat boyu yoklıyım bi.zaten yarın itibariyle muayene hazırlığı başlıycak,mercekler far stop filmleri sökülcek,genel kontrol geçiyim komple.bu haftaiçi yapmam lazım muayeneyi.

tolga_ozhan

Abi maalesef asıl kontrol etmen gereken yerler hep konsol altında kalır. Gerçi 75'in radyatör nerede bilmiyorum.
Sıfırı ile değiştirmeden önce benzer bir kaçak benim 166'da vardı. Yaz günü bile camda buhar olabiliyordu. Kışın daha çok hissedilir tabi bu buhar durumu.

milano 75

sağ tarafta üstte radyatör,hortumlara elle ulaşılabiliyo ama radyatör ıııh,konsol sökülmeden You are not allowed to view links. Register or Login kaçak varsada senin dediğin gibi o kaçırdığı yerde kalmaz  :S neyse ben yine kendim yapabileceklerimi yapıyımda,olmadı sökeriz gerekirse.

agucba

Tolga da yazmış zaten. Camdaki buğu için tek çare klima. Sanıldığının aksine klima yazın soğutma görevi gördüğü gibi soğuk havalarda içerideki nemi dengeler ve camlardaki buğuyu önlemeye yardımcı. Bu sebeple kışın bile klimanın çalıştırılması önerilir. Elma, sirke, ekşimik, hamur, özel spreyler bir işe yaramaz. Tabi klimanın da görevini yapabilmesi için sistemin tam çalışıyor olması gerekiyor ki gaz kaçağı olup olmadığına bakılmalı, gazın cinsinin doğru ve tam olmasına bakılmalı. Ayrıca diğer mekanik şeylerin sağlamlığına bakılmalı. Eğer ki hortumda değil de kalorifer radyatöründe çatlak varsa, bunu delik kapatıcı özel sıvılar ile tıkamayı deneyebilirsiniz. Mutlaka işe yarayacak diye bir durum yok ama yine de denemekte fayda vardır.

///////////////