Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Gececiler Gündüzcüler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fevkalbeser12

You are not allowed to view links. Register or Login

Beyler size bi sorum olucak, az önce Eniştem aradı kendisi Kuşadasındaki Richmond Ephesus'un genel müdürü, Ocak 31 de kendilerine alfaromeoclub adı altında 30 odalık rezervasyon yapmışlar, böyle bi konudan haberi olan var mı?
Nedir beyler bende merak ettim Kuşadası da diyince acaba diyorum İngiliz menşei bir organizasyon olabilir mi? Eğer öyleyse insan bi selam verir ayıp etmişler
Bu arada enişteyi öğrendiğim iyi oldu Kemal ;)

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
31inde hemen damlıycam aralarına, buraya 10 dakikalık yol:) Sen tatil vaktini ayarla elimden geleni yaparım.
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

ar.159

Beyler size bi sorum olucak, az önce Eniştem aradı kendisi Kuşadasındaki Richmond Ephesus'un genel müdürü, Ocak 31 de kendilerine alfaromeoclub adı altında 30 odalık rezervasyon yapmışlar, böyle bi konudan haberi olan var mı?
Nedir beyler bende merak ettim Kuşadası da diyince acaba diyorum İngiliz menşei bir organizasyon olabilir mi? Eğer öyleyse insan bi selam verir ayıp etmişler

31inde hemen damlıycam aralarına, buraya 10 dakikalık yol:) Sen tatil vaktini ayarla elimden geleni yaparım.
Damla damla bakalım memlekette bizden habersiz neler oluyormus?
Ya bizim dayının Kuşadası'nda yazlık var tatile oraya gidiyoruz ama hanım bazen otel diye tutturuyor 2-3 günlük iyi olur

34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

sbk0655

Ozfe beyin organizasyonu olmasin ?

fevkalbeser12

Sanmıyorum ya bu büyük birşeye benziyor, ayrıca alfaromeofuncluba baktım:) Böyle bi hareketlilik yok orda.
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Adalı35

face de görmüştüm böyle bir organizasyon. alfa romeo club isimli grup olabilir yada alfa romeo fun. gerçi fun saat satıyordu galiba :)
İyi olmak kolaydır, zor olan adil olmaktır....

halil

Ozfe beyin organizasyonu olmasin ?

onlarınki alfaromeo fan club.

belki tofaş'ın organize ettiği bayi toplantısı gibi bir şeydir
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

ozoozo

Kendi kendime cevabını veremediğim sorulardan.
Bir araba chip ile çok daha güçlü ve az yakar hale gelebiliyor. Peki o zaman fabrika bu işi neden bilmiyor. Geçmişte bende chip'li arabalara bindim.
Spider'da Squadra, GTV ve GT'de custom birşeyler vardı.  Sanırım chipli arabaya yine binerim :)
Fakat bana çevrecilik ve Euro normları mantıklı gelmiyor. Milyar dolarlık Arge bütçeleri olan bu markalaın takıldığı limit CO2 salınımı ya da başka normlar olamaz. Elbet dayanıklılıkla ilgili birşeyler vardır :)

Abi fabrika senin benim gibi adama göre araba üretmiyor ki , köydeki Mehmet ağada kullanır bu arabayı diyor arabasına çocugu gibi titreyen Tolga abi de kullanır diyor :) Çevrecilik , emisyon vs bunların içinde tabiki de ama tek etken bunlar değil , dayanıklılık ile ilgili yüklenilen bir motora daha fazla özen gösterilmesi gerek mesela motora modifikasyona girenler yağ değişimleri,bujiler vs bunlara da el atıyor eğer ki ütopik güçler istiyorsa zaten piston,kol,segman vs de giriyorlar. Mesela yukarıda paylaştığım 1.6 tdi tamamen stock motor ama sıradan bir insanın bindiği gibi binemez binmemesi gerekir yoksa senin dediğin kapıya çıkıyor. Turbo büyütülen bir araçta max 7500 km de bir yağ değişimini öneriyorlar , periyodik bakımlar daha da sıklaşıyor , stock arabada binildiği gibi Allah ne verdiyse dip gaz gitmemek gerekiyor yada bildiğimiz kontak basar basmaz dip gaz gidilmemesi , kapatırken belirli bir süre beklenmesi vs diye uzayıp gidiyor :) Ama fabrika napıyor bunların hepsini göz ardı eden milyonlarca insan var haliyle onlara göre üretim yapmak zorunda yani arabanın A sından anlamayan insanlarında kullanacağını göz önünde bulundurarak ve Bülent abininde dediği gibi yüksek kmleri düşünerek sağlıklınında sağlıklısı seviyede bırakıyor araçları.

Mesela örnek verecek olursam benzinli araçlardan cupra,gti,2.0 tfsi lar bunlara yazılım yaptığın an dumpvalve kaçırmaya başlıyor , haliyle dediğine bir örnek. Fabrika ben bunu 180 beygirde bıraktım bu dumpvalve iş görür diyor ama sen yazılım yapınca dumpvalve basıncı tutamıyor ve kaçırıyor haliyle roccocuların,gti,cupracıların olmazsa olmazı dumpvalve değiştirmekle başlıyor işe. Daha sonra r8 bobin , iridium bujiler falan diye gidiyorlar. Performans parçası satanların peynir ekmeğidir "forge dumpvalve" satışı :D

Uzun lafın kısası araçla oynanacaksa bütün aracı takipte kalarak kullanmak gerek işte bunlar saydıklarımla,afr takibi,yağ sıcaklığı takibi vs diye gidiyor , e geriye düzgün ellerde düzenli bakım kalıyor.

tolga_ozhan

Zaten işin tuning kısmına. eyvallah. Benim kastım chip olayı. Zaten fabrika daha sağlam piston, daha dayanıklı conta, kapasitesi yüksek buji ve pompa vs... ile çıkarsa arabayı fiyatlarda yukarıda kalacağı için bir optimum seviyede bırakıyor. Sen parça değişimi işine gidiyorsan zaten arabayı alırken vermediğin parayı performans parçalarına veriyorsun. Sonra zaten yüklenmemen için bir sebep yok. Fabrikanın yaratmadığı alt yapıya sahipsin zaten.
Benim kastım tek başına chip. Yani üretici için 5 TL bile ekstra maliyeti olmadan daha yüksek güç ve daha az tüketime sahip arabayı pazara sürerek, dolaylı yoldan çok kazanmak.
Bu da bana hep tek başına chip yaparak aslında çok bilmişlik yaptığımızı düşündürtüyor. Tabii ki sadece düşünce de olabilir benimkisi :)

milano 75

chip tek başına bencede beygire doping vermek gibi bişey.bikaç yarışı garantiler ama sonrası.....
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

Lbe

Valla yazılımdan sonra farkettimki 4 yıldır katıra biniyormuşum Ama yazılımdan sonra yağ değişimini erkene alıp 2-3 depoda bir(optimumu ne bilmiyorum) würth cr mazot katkısı atayım diyorum.Ayrıca yüksek torkun baskı balata ve şanzımana eziyet olduğunu düşündüğümden gerekmedikçe dip gaz yapmamaya çalışacağım.Zaten yakıt ekonomisi için yaptırdım daha çok.Bana ekstrası güç oldu :)

LBE..!!!

ozoozo

Valla yazılımdan sonra farkettimki 4 yıldır katıra biniyormuşum Ama yazılımdan sonra yağ değişimini erkene alıp 2-3 depoda bir(optimumu ne bilmiyorum) würth cr mazot katkısı atayım diyorum.Ayrıca yüksek torkun baskı balata ve şanzımana eziyet olduğunu düşündüğümden gerekmedikçe dip gaz yapmamaya çalışacağım.Zaten yakıt ekonomisi için yaptırdım daha çok.Bana ekstrası güç oldu :)

LBE..!!!

Korkanın çocuğu olmaz yapıştır gitsin fakirliğe gerek yok çok çok motor yaparsın alfine para lazım.

OZO..!!!

ozoozo

Buda geçenlerde resmini paylaştığım 1.6 tdi büyük turbolu aracın kısa bir seyir videosu , kadranı ve hızlanmayı merak ediyorum ama daha çekmemişler :)

FIRST

Full çevreye zarar filme vs bakcaklarina bunlara ceza yazsınlar.

delıfısek

bune yaw bacadan daha fazla duman atıyor leşş.

ozoozo

Zerre umrumda değil. İlk önce belediyenin kendi çalıştırdığı otobüslere el atsınlar hepsi zift gibi duman atıyor. Kaldı ki kamyonetler,kamyonlar,dolmuşlar yıllardır böyle. Amaç çevreyi korumaksa bundan önce yapılacak çok şey var :)

OZO..!!!

tunerviper

Turbo Twin Spark

FIRST

Zerre umrumda değil. İlk önce belediyenin kendi çalıştırdığı otobüslere el atsınlar hepsi zift gibi duman atıyor. Kaldı ki kamyonetler,kamyonlar,dolmuşlar yıllardır böyle. Amaç çevreyi korumaksa bundan önce yapılacak çok şey var :)

OZO..!!!
Herkes senin gibi düsünürse vay bu dünyanın haline. Bunu belediye devlet veya ülke olarak bakma yaşam alanın olarak bak.

milano 75

Buda geçenlerde resmini paylaştığım 1.6 tdi büyük turbolu aracın kısa bir seyir videosu , kadranı ve hızlanmayı merak ediyorum ama daha çekmemişler :)

bu neki ,ben geçen akfıratta bi doblo gördüm gece,daha doğrusu doblo yu durunca gördüm,önümde bi bulut kümesi e30 la gazlıyordu  :))
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

ozoozo

Ayrıca videodaki a3 üzerindeki güce göre az denecek kadar az duman atıyor. Bu dünyayı düşünmek için fazla ayrıntı ;) youtube bir kaç bir şey yapar , google da arama yaparsanız nelerin çevreye zarar verdiğini görür ve ipin ucu çoktan kaçmış dersiniz. Öyle siyah duman atmamayla dünya ne size kalıyor ne bana. Gereksiz bir tartışma konusu bu duman olayının aşılması gerek her yüklenen dizel arabada fix aynı muhabbet :)

OZO..!!!

delıfısek

OZO..!!!
Herkes senin gibi düsünürse vay bu dünyanın haline. Bunu belediye devlet veya ülke olarak bakma yaşam alanın olarak bak.

+1 yanlış bi düşünce o zman kimse bir yere varamaz.

ozoozo

Ben böyle düşünüyorum , siz öyle düşünün :) uzatmanında anlamı yok zaten.

OZO..!!!

ATA

Aynı şartlarda dizel motor benzinliden daha az çevreyi kirletiyor. Lpg hepsinden daha az. Hepimiz lpg takalim çevreciysek?

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

ar.159

LBE..!!!
Iste asil su meseleyi konuşsak yani yazılım yaptıran adam nelere dikkat etmeli Yağı değişmeli mi herhangi bir katkı maddesi kullanmalı mi v.s

34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

Lbe

LBE..!!!
Iste asil su meseleyi konuşsak yani yazılım yaptıran adam nelere dikkat etmeli Yağı değişmeli mi herhangi bir katkı maddesi kullanmalı mi v.s

Abi açıkcası soft bi yazılımda çok dikkat etmeye gerek olduğunu düşünmüyorum.Kitapçıkta 1.6jtd için 30.000km'de bir bakım, 2 yılda bir yağ değişimi yazıyor.Ben bakıma 20.000km'de bir gidiyorum ve her bakım yağ değiştiriyorum.Yazılımdan sonra 15.000 km ye çekmeyi düşünüyorum.Sadece kafam rahat olsun diye yani.Würth katkı maddesinide enjektörler için koyuyorum.Ama yazılım yokkende 2-3 ayda bi koyardım depoya.

Kitapçıktaki değerler için diyeceksinizki burası Türkiye.Evet benzinimiz kalitesiz ama euro dizelde aman aman bi kalite farkı yok Avrupayla.Yeterki düzgün bi yerden mazot alınsın.Onun içinde mazotumu Totalden alıyorsam, Total firmasının kendi işlettiği istasyondan alıyorum.

LBE..!!!

ATA

LBE..!!!

Lbe yazmış:
Kaliteli yakit, kaliteli yağ.
Yazilim neye göre ve nasıl yapildiği daha önemli.

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts