Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Yay, Amortisör, Coilover, Kule Gergisi

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Passione

You are not allowed to view links. Register or Login

Arkadaslar merhaba.Bende 159 icin yay ariyorum.H&r harici oneriniz nedir ?

Sent from my iPhone using Tapatalk
H&R cok iyi bir markadir. Neden dusunmuyorsunuz?

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Cok iyi fakat biraz sert,aracta sert olunca

Daha once kullandiniz mi H&R?

E46 aracimda kullandim

E46 da size sert gelen H&R, 159 da ayni sertligi vermeyebilir. Bu tur farkliliklar markadan modele biraz degisebiliyor. Demek istedigim H&R sert Eibach yumusak diye birsey yok.

Sertlik gorecelidir aslinda

"centocinguantanove"

ES53

E46 aracimda kullandim

E46 da size sert gelen H&R, 159 da ayni sertligi vermeyebilir. Bu tur farkliliklar markadan modele biraz degisebiliyor. Demek istedigim H&R sert Eibach yumusak diye birsey yok.

Dogru soyluyosunuz hocam.zaten suan turbo masrafindan sonra bayaa baska bahara kaldi bu dusunceler :)

Passione

E46 aracimda kullandim

Dogru soyluyosunuz hocam.zaten suan turbo masrafindan sonra bayaa baska bahara kaldi bu dusunceler :)

Gecmis olsun diyelim o zaman.

"centocinguantanove"

krm1983

Grande Punto araçta hem h&r hem de eibach sportline kullanmış biri olarak; h&r daha sert diyebilirim.

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

Deniz

Benim 159da H&R var
156da sparco kullandım
mitoda eibach kullandım
Bunların arasında en konforlu olan H&R bariz esniyor araba sadece biraz kafa sallama var o da bütün spor yaylı arabalarımda vardı.

tolga_ozhan

Benim 159da H&R var
156da sparco kullandım
mitoda eibach kullandım
Bunların arasında en konforlu olan H&R bariz esniyor araba sadece biraz kafa sallama var o da bütün spor yaylı arabalarımda vardı.

Bence pek doğru bir karşılaştırma değil. Çünkü konforu sağlayan tek bileşen yay değil. Yukarıdaki arabaların arasında zaten en konforlu olan 159. Nispeten konfor bozukluğunu az hissetirecektir.
Aynı model arabadaki farklı yay markalarını kıyaslamak en mantıklısı. Örneğin 156-147 ve GT'yi 3-4 farklı marka yayın takılı olduğu şekilde kullanmışımdır. Eibach ile yay var mı yok mu anlamak mümkün değil. Fakat diğer markalar kesinlikle zıplatıyor ve sertleştiriyor arabayı.

Incablue

arkadaşlar 2003 147'im için helezon yay almayı düşünüyorum. h&r marka çok pahalı geldi açıkçası, eibach ile arasında çok fark var mıdır, bir de 147 için bazı ilanlarda 2005 sonrası yazıyor. Helezonlarda 2005 öncesi ve sonrası olarak gerçekten bir fark var mı ?

erdinc147

Hocam alt yapıları aynı 2005 öncesi sonrası farketmez birde stok sormadan sakın sipariş verme ilan açmışlar bir çok sitede hiç birinin elinde yay yok aradım sordum mesaj attım ellerinde yay falan yok 2 aydır yay arıyorum 147'me aramadığım yer kalmadı talan ettim bütün siteleri talep olmadığı için getirtmiyorlarmış firmalar TR'ye bilgin olsun direk bu yayların ana distrübütörüyle görüştüm bir ara getirdik ama talep az olunca sonrasındada olmayınca artık getirtmiyoruz dedi bir tek tek bir sitede 5cm alman malı bilinen marka olan Maxtrac var 570Tl ben stok sordum sonra sipariş verdim siparişi önce alıyorlar sonra getirtiyorlar yada şöyle yapalım önce benim yaylar gelsin duruma göre sitenin adını veririm linki atarım sende sipariş verirsin daha sağlıklı olur zaten Xenon farlar Brembo kaliper kapakları falanda aldım siteden paylaşırım sizlerle Yaylar falan beraber tek pakette gelir diye tahmin ediyorum...

Muratözdemir

Arkadaslar aracıma bende yay araştırıyorum.Eibach üzerinde duruyordum. Apex buldum 3 cm alcaltıyormus bende cok alcalsın istemiyordum zaten. Ama nasıldır acaba bilem var mı? Eibach e göre??

tako74

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
Arkadaşlar resimlerden farkediliyorsa beni aydınlatın aracimdaki  yaylar orjinalmi ,spormu? Eğer üzerindekiler spor yay ise 159'a spor yay takip orjinal yaylarından vazgeçmiş arkadaşlarımızdan 1 tk. Orjinal yaya talibim.

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

TRSemih

Orj görünüyor. Ancak davlumbaza egilip yaylarin rengine bakarsaniz daha dogru yorum yapmak mumkun olabilir.
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

tako74

Siyah sanirim

tako74

Ustam orj dedi. Eğer orj yere Bu kadar yakınsa ki ben garajından girip çıkarken arabadakileri indiriyorum. Daha alçaltmaya çalışan Arkadaşlara Allah Bu yollarda sabır versin

TRSemih

Evet orj. hem yere yakın hem de 159 un burnu uzun. Yayla birlikte kgm asfalt traş makinesi oluyor :)
You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

Rotweiler

Ahahahhahahahahah doğru söze ne hacet?
Amortisörlerinizin ömrü azalmıştır çok fazla yakınsa.
Onun dışında Semihin de dediği gibi zaten burun uzun olduğundan çok keskin açı değişikliklerinde dikkatli olmak gerekiyor.
Anyone can drive a fast car, but only few can drive a car fast.
|||||||||||||||

tako74

Amirtisorler  sarı renkte idi biraz takirdiyordular 4 ünü birden değiştirdim. Yükseklik farketmedi. Utanmasam lastikleri 225*60*17 yapıp aracı o şekilde yukselticem

osm156

ya su kule gergısı ne ıse yarıyor bırı aydınlatabılırmı ? :-[
"Ruhumuz olmadan sadece birer makineyiz"

sarpgrey

Kardeşim kule gergisi bildiğim kadarı ile araç viraja girdiği zaman süspansiyonlarda oluşan baskıyı azaltiyor ve araci rahatlatiyor.

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bağımsızlık benim karakterimdir.
Mustafa Kemal ATATÜRK

tolga_ozhan

Kule gergisi daha genel bir tabirle yürüyen aksam değil şasi üzerindeki salınımları azaltarak rijitliği arttıran bir aksesuar.

Daha detaylı bilgi için...

osm156

Kule gergisi daha genel bir tabirle yürüyen aksam değil şasi üzerindeki salınımları azaltarak rijitliği arttıran bir aksesuar.

Kardeşim kule gergisi bildiğim kadarı ile araç viraja girdiği zaman süspansiyonlarda oluşan baskıyı azaltiyor ve araci rahatlatiyor.

eyw beyler yararlı oldu ama cok gereklı gıbı degıl normal kulannımda.bu daha cok yarıslarda kullanılcak ekıpman gıbı sankı
"Ruhumuz olmadan sadece birer makineyiz"

sarpgrey

eyw beyler yararlı oldu ama cok gereklı gıbı degıl normal kulannımda.bu daha cok yarıslarda kullanılcak ekıpman gıbı sankı
Bende seninle aynı fikirdeyim. Günlük kullanimda gerekli olmayan bir parça bana göre.  Birde motor kaputunu açtığın zaman hoş görünüyor :)

Mustafa Kemal ATATÜRK

tolga_ozhan

Bana göre 916 Spider ve 156-147-GT gibi gövde rijitliği zayıf olan modeller için olmazsa olmazlar arasında. Standart bir viraja gayet dede kullanımı hızlarında bile girildiğinde kule gergisi olan ve olmayan 156-147 arasında ciddi anlamda hissedilebilir fark oluşuyor.
166 ve 159 gibi tabiri caizse Alfa Romeo'da tokluğun zirvesindeki modeller için gerek olmadığına katılıyorum. Zaten 166'da üst kule gergisi takmaya yer yok.

tolga_ozhan

Bunu anlamanın en kolay yolu, uzun yay şeklindeki bir virajın çıkışında arabanın kendi kendini toplama anını net bir şekilde hissediyorsanız aslında kule gergisine ihtiyacınız var demektir.  Kule gergisi taktıktan sonra bu hissiyat azalınca da farklı bir arabaya binmiş gibi hissedersiniz.

sarpgrey

Bunu anlamanın en kolay yolu, uzun yay şeklindeki bir virajın çıkışında arabanın kendi kendini toplama anını net bir şekilde hissediyorsanız aslında kule gergisine ihtiyacınız var demektir.  Kule gergisi taktıktan sonra bu hissiyat azalınca da farklı bir arabaya binmiş gibi hissedersiniz.
Haklısın aradaki farki en iyi anlamanin yolu kule gergisi olan ve olmayan iki 147 ile ayni sartlarda ve ayni yerde test sürüşü yapmak, aradaki fark belirgin ise tabiki almak iyi olacaktır. .ama tabi bu imkani nerde bulucaz. Ondan önce 147 im yapmak istediğim şeyler 1- 17'' gta janti ve 4 cm lik yay ( tabi çok mu sert olur 4cm lik yay yoksa normal mi olur 3.5 alsak görünüş olarak çok fark olmazmi bu konulardada şüphelerim var) 2- aynalar için fircalanmis alüminyum kapak 3- arka bagaja krom çıta ve on tampona krom çıta 4- egzoz susturucusunun sokulmesi ve güzel oval bir çıkış 5- tavana siyah bir kaplama yapılması. .
Liste amma uzunmus, ne zaman kendimizi toparlayacagiz ne zaman bunlari yaptiracagiz orasida meçhul.

Mustafa Kemal ATATÜRK

tolga_ozhan

17 jant ve yay da bahsettiğim etki hissini azaltmak için işe yarıyor. Fakat yine de kule gergisi kadar başarılı değil.
Bu konuştuğumuz konu da da epey yazıldı çizildi geçmişte. Standart amortisörler ile 3 cm üzerinde bir yayın kullanımı tavsiye edilmez. Sebebi çalışma yolu çok kısalacak amortisörün görev yapamayacak hale gelmesi.
Zaten bolca tercih edilen eibach prokit yaylar da 3 cm'dir.
Daha üstü için spor amortisör gerekliliği ortaya çıkar.