Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Volan ve Turbo Değişimi

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

francobaresi

Gecmis olsin , baya sikinti varmis anlasilan. Ne kadara maloluyo? Rulmandan nasil ses geliyodu bendeki seste o mu acaba?  25 bin kmde neden yemis kullanimdan mi , yoksa kronik bisey mi, cift kutle yerine tek kutleli volan takiliyomus ve sorun cikarmiyomus boyle diye okumustum ama detayi bilmiyorum

Sent from my iPhone using Tapatalk
Cuore sportivo

mrbkmz

Geçmiş olsun hocam öncelikle. Canınızı sıkmayın masraf edin sonra da paşa paşa binin aracınıza. 159 cidden çok keyifli. 156 ile arasında dağlar kadar fark var. Bende aldığımdan beri aracıma 2000 ila 3000 tl arası masraf ettim. Direksiyon kutusunu da göstermenizi tavsiye ediyorum.Zira bu problem çoğu 159da yaşanıyor. Volan ve Turbo ile ilgili bir sorun yaşamadım ama bunlar hep kullanıcıdan kaynaklanan sorunlar. Alfa ile alakası yok,araçtan soğumanıza da hiç gerek yok. Keyifli forumlar.
2006 159 1.9 JTDm
2004 156 1.6 TS

emree

Teşekkürler @mrbkm ve You are not allowed to view links. Register or Login

Ne kadar tutacağı henüz belli değil. Perşembe akşamı bakacağız artık. Direksiyon kutusuna da bakılacak hocam, henüz sıra gelmedi. Direksiyonu çevirirken klasik sertliğinin yanında ufaktan bir gıcırdıma-zorlanma benzeri bir durum var ama belli belirsiz. Durumu nedir bakılacak. Siz 3000 TL ile kurtarmışsınız, ben biraz daha şanssızım :)
Artık ben de yapacağım masrafı baştan yapıp sonrasında uzun yıllar kullanma niyetindeyim.
Vakit ve nakit buldukça yapacağım ek şeyler de var kafamda ama onlar keyif için olacak ve biraz beklemem gerekecek  :D

master

Geçmiş olsun, ancak 25.000 km'de 159'un debriyaj bitirmesi çok mümkün değil normalde. Muhtemelen sizden önceki sahibi sürekli kalkış yaptı veya yüksek tork aralığındaki devirlerde bol bol yarım debriyaj vites değiştirdi.

Özellikle chipli 159'da dikkat etmek lazım, debriyajı nazik kullanmazsanız kısa sürede yeme ihtimali var.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

emree

You are not allowed to view links. Register or Login
Geçmiş olsun, ancak 25.000 km'de 159'un debriyaj bitirmesi çok mümkün değil normalde. Muhtemelen sizden önceki sahibi sürekli kalkış yaptı veya yüksek tork aralığındaki devirlerde bol bol yarım debriyaj vites değiştirdi.

Özellikle chipli 159'da dikkat etmek lazım, debriyajı nazik kullanmazsanız kısa sürede yeme ihtimali var.

Teşekkür ederim. Dediğiniz gibi olmuş büyük ihtimalle. Yoksa 85.000'de volant+baskı balata değiştiren bir arabanın 109.000'de tekrar değiştirmesi normal değil bence de. Usta da aynı şeyleri söyledi, yarım debriyaj yüklenmemek gerekir vs.. Ayrıca arabada yazılım da var, fazla zorlanmış kısacası.

driftking11

arkadaslar benim turboda malum ıslık çalıyo ancak çekişte herhangi bir problem yok.. araç 159 1.9 jtd... bir kaç yeri aradım miller değişir sök tak revizyon 500 tl dediler... fiyat sizce nasıl?? önerebilceğiniz turbocu varsa onlarla da irtibatta olmak isterim bilecikte yaşıyorum ama bursa eskişehir istanbul bana uyar:)
2009 Mito 1.4 155 hp distinctive
2006 159  1.9 jtdm distinctive plus

francobaresi

emree aklıma bişey takıldı, dpf sökülüp katalizör taktırdın, ben egzoscumu aradım bugün ve bu işlemden bahsettim. 159 da zaten katalizör var dedi . KAfam karıştı, dpf iptal ettirmeden soft yazılım nasl olur diye düşünüyorum, zararı olur mu acaba motora şanzımana dpf iptal ettirmeden yazılım
Cuore sportivo

hi_cazz

emree aklıma bişey takıldı, dpf sökülüp katalizör taktırdın, ben egzoscumu aradım bugün ve bu işlemden bahsettim. 159 da zaten katalizör var dedi . KAfam karıştı, dpf iptal ettirmeden soft yazılım nasl olur diye düşünüyorum, zararı olur mu acaba motora şanzımana dpf iptal ettirmeden yazılım

159da hem katalizör hem dpf var. Dpf'yi iptal ettirmeden yaptıracağınız yazılımın sadece DPF'ye zararı var. Çok çabuk dolmasına neden olur. Başka bişey olmaz.

francobaresi

Hi_cazz sagol dostum. Icini bosaltip iptal ederlersede dpf cop oluyo ve ilerde emisyona gore vergilendirme olursa bizi zora sokuyo, bu durumda dpfyi yerinden sokturup bi boru yardimiyla bypass edicez buna mi downpipe deniyo. Okuduklarimdan bunu cikariyorum ama teknik oldugu icin tam emin de olamiyorum. Ankarada yazilim icin dr ecu iyiymis fakat downpipe nerde yapilir acaba biraz da bunu arastirayim. Tabi korkulu ruyam siyah duman atma yapacaksa stock haliyle devam ederim:)

Cuore sportivo

oceansblue

Ben dpf yi söktürüp düz boru takdırdım. Çünkü DPF pahalı bir parça, bozulması çok mantıklı değil bence. Duman olayına gelince dumanı sadece dip gazda atarsın. O da 2007-8 model araçta dpf varken bile olabilecek bir şey. Ben enjeksiyon bakımı da yaptırdım normal kullanımda duman yok lakin dip gazda oluyor. Egzoscum abi eksoz çıkışına üniversal filtreler var demişti. dumanı %70 keser dedi ama her birinin tanesi 250 tl çift eksoz 500 vazgeçtim.

sabrican

yolda giderken şöyle bir ses geliyo benim araçtan ;3.10 dan itibaren net duyuluyo ;
bu seste volandan dediler. Şanzımandan şüphelendim ama inşallah öyle değildir. Volan değişince bu ses devam ederse bi volan masrafı kadarda çıkma şanzımana verilir. 3 yıldır 156 da yapmadığım masrafı çekmediğim sıkıntıyı 3 haftadır 159'dan çekiyorum :) düzeltcem güzelleştiricem ama baya para çıkacak,aracıda piyasasının üstünde almıştım, başarısız bir ticaret oldu bu açıdan :)

Aynı sesi ben de duyuyorum. Volan ve debriyaj değişecek.

Sabit hızda giderken ayağımı gazdan biraz çektiğimde geliyor. Yani ne motor freni yapacak kadar az basıyorum, ne de hızlanacak kadar çok basıyorum gaza. İşte o anda bu ses (bir şey sürtünüyormuş gibi) geliyor.
2007 159 Manuel
2007 159 Q-tronic

francobaresi

Hmm  benimde degiscek sali gunu, insallah duzelir

Cuore sportivo

emree

Sonunda aracımı Cuma akşamı teslim aldım ve hemen şehir dışına kaçtım. Ancak fırsat bulup yazabiliyorum.

Öncelikle Turbo revizyonunun da etkisiyle (belki tıkalı DPF'nin iptal edilmesi de etkilemiştir) araçta hissedilir bir hızlanmada-çekişte artış var. İlk aldığımda bile hızlanması çok etkilemişti beni ama yeni durum çok çok tatminkar. Volandan gelen sesler de kesildi. Debriyaj merkezi (rulman) ve baskı balata da değiştiği için vites geçişleri çok daha net ve sarsıntısız. Bahsettiğiniz tarz siyah duman atma olayı ise yok sanıyorum. Tabi dip gazda olup olmadığını anlamak için arkadan takip eden birinin olması lazım, fakat benim dip gazda da görebildiğim bir duman emaresi olmadı. Kısacası biraz zahmet çektirdi, masraf çıkardı ama şuan (aman nazar değmesin :) ) çok memnunum 159'umdan.

Bu DPF+katalizör olayını ise şimdi sizden öğreniyorum. Ben araçta stock katalizör olduğunu bilmiyorum. Ustadan öğrendiğim şu, DPF'yi komple çıkartıyorlar. O görevi artık katalizör görüyor. Bu sayede DPF'yi beyinden silmeye gerek kalmıyor. Fakat bu bahsedilen katalizör yeni takılan bir parçamıdır yoksa bahsettiğiniz gibi mevcut katalizör farklı bir müdahale ile işlem görmeye devam mı ediyor şuan emin olamadım. Son bir şey daha bu konu ile alakalı; EGR temizliği. Bir önceki usta resimlerini de çekip göstermişti bana. EGR'nin etrafında cidden yoğun bir siyah tabaka oluşmuş, aynı şekilde emme manifoldunun oralarda da. Onların temizliği de çok önemli anladığım kadarıyla.

Ben EGR ve DPF'nin iptal edilip edilmemesi konusunda çok kararsız kaldım fakat sonunda iptal etirmemeye karar verdim. DPF yerine katalizör ile yola devam etmeye karar verdim. Çünkü sonradan DPF ve EGR'nin tekrar aktive edilmesi gereken araçlarla karşılaşılmış. Orijinalliği bozmak istemedim açıkçası.

Ayrıca söylendiği gibi yazılım DPF'nin daha erken tıkanmasına yol açıyor. Yazılım yapacak arkadaşlar bunu göze alarak yapsınlar işlemlerini. Ya iptal ettirsinler DPF'lerini ya da benim yaptırdığım işlemi yazılım yapıldığı anda yaptırsınlar. Yoksa benim gibi tıkalı DPF ile gezip bunu farkedemeyerek Turbolarını ellerine alabilirler.

francobaresi

Cok iyi aciklamissin, kazasiz belasiz masrafsiz gule gule kullan. Bu baslik iyi oldu, manuel 159 larda ki volan sikintisi icin tecrubeleri olur okuyanlarin. Ben de yarin yaptiricam volan ve debriyaji. Yaza dogruda dpf iptali yazilim yaptiricam, wolkanku arkadas cok bilgilendirdi beni, ayrica ankarada bu isi yapan dr . Ecu yu aradim, downpipe takip dpfyi sokcekler. Sonra ben de senin gibi kafa rahat gezicem insallah:)

Cuore sportivo

alperuzi

yolda giderken şöyle bir ses geliyo benim araçtan ;3.10 dan itibaren net duyuluyo ;
bu seste volandan dediler. Şanzımandan şüphelendim ama inşallah öyle değildir. Volan değişince bu ses devam ederse bi volan masrafı kadarda çıkma şanzımana verilir. 3 yıldır 156 da yapmadığım masrafı çekmediğim sıkıntıyı 3 haftadır 159'dan çekiyorum :) düzeltcem güzelleştiricem ama baya para çıkacak,aracıda piyasasının üstünde almıştım, başarısız bir ticaret oldu bu açıdan :)

Videodaki aynen bendeki ses. (1.05 gibi başlıyor)

Ben de volandan şüpheleniyordum zaten.

francobaresi

Yarin degiscek volan, bakalim ses kesilcek mi. Yolladigim videodaki aracin sorun sanzimanda da ve volanda demisler. Sanzimanimizda sikinti olmaz insallah

Cuore sportivo

emree

Yakın zamanda (25.000 km) baskı balatanın değişmiş olmasına güvenerek sadece volan değişimi yeterli olur diye düşünüyordum ama volan işlevini görmediği için baskı balataya da zarar verip bitmesine yol açabiliyormuş, yani karşılıklı etkileşiyorlar diyebiliriz sanırım. Umarım sizde gerekmez ama baskı balatanın değişmesi de gerekebilir. Hatta debriyaj merkezine de bir baktırın derim, elle çevrildiği zaman tıkırtı yapıyorsa, yani smooth bir şekilde dönmüyorsa onun da değişmesi gerekecektir. Ama emin olun bu işlemlerin hepsine değer (maddi boyutu sıkıntı yaratsa da :) )

Herkese kazasız, belasız, masrafsız sürüşler dilerim. Görüşmek üzere.

master

159da hem katalizör hem dpf var. Dpf'yi iptal ettirmeden yaptıracağınız yazılımın sadece DPF'ye zararı var. Çok çabuk dolmasına neden olur. Başka bişey olmaz.

Katılmıyorum. eski 159'umu 60.000 km kadar chipli ve DPF iptal edilmeden kullandım. DPF problemi yaşamadım. En son ölçüm yaptığımızda dolu olmaktan çok uzaktı. Kara duman atmak istemeyen, muayene zamanı strese girmek istemeyen ve çevreyi kirletmek istemeyenlerimiz olabilir, o yüzden DPF iptalini yazılımla birlikte şart olarak görmeyelim bence :)

GT'de de yazılım var ve DPF iptali yok. Tıkanırsa iptal ettiririm, ama tıkanmadan önce böyle bir niyetim mevcut değil. Dumansız güç isteyenlere de iptal ettirmemelerini tavsiye ederim. Hem çevre sağlıklı, hem de arabada koku yok.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

francobaresi

Aslinda benimde icimden gecen bu. dpf tikancak yazilim atarlarsa diye yazilim yaptirmiyorum, stock haldede alt devirler ölü. Muayneden gecmeyecegini dpfyi egzoscuda muayne yaptirirken takmam gerektirigini soyledi zaten yazilimci. Kafam karisiyo bi tamam yaptircam diyorum bi yok ya neden saglam parcayi iptal ettireyim diyorum:)

Cuore sportivo

alperuzi

Volan konusunda gelişme var mı?

İki gündür fark ettim, videodaki ses ilk çalıştırma sonrası yaklaşık 1-2km yol gittikten sonra gelmeye başlıyor, fakat dur kalklı trafiğe girersem bir süre sonra geçiyor. Hatta durup kısa süre içinde tekrar hareket  edersem de bir daha gelmiyor.

Bu arada benim araçta da yazılım var, DPF iptali yok. Tam ne zaman yazılım yapıldı bilmiyorum ama şu ana kadar tıkanma gibi bir sorun çıkmadı. Dumansız halinden son derece memnunum, sorun çıkarmadıkça iptal ettirmem.

francobaresi

Bizim aractan gelen sesin sebebini direksiyon kutusuna bagladi usta. Gerci giderken sesin kesilip artmasi direksiyon kutusundan kaynaklanir mi bilmiyorum ama volan baski balata yapilirken direksiyon kutusuda tamir edilecek, bosluk varmis o alincak, ses insallah gecer

Cuore sportivo

Passione

Cok iyi aciklamissin, kazasiz belasiz masrafsiz gule gule kullan. Bu baslik iyi oldu, manuel 159 larda ki volan sikintisi icin tecrubeleri olur okuyanlarin. Ben de yarin yaptiricam volan ve debriyaji. Yaza dogruda dpf iptali yazilim yaptiricam, wolkanku arkadas cok bilgilendirdi beni, ayrica ankarada bu isi yapan dr . Ecu yu aradim, downpipe takip dpfyi sokcekler. Sonra ben de senin gibi kafa rahat gezicem insallah:)

Hocam yalniz soyle bir durum var, downpipe ile dpf yerine cekilen duz boruyu karistirmayalim. Downpipe borusu turbonun hemen arkasindaki asagiya dogru inen borudur ve oradaki katalizorun iptal edilip yerine custom boru yapilmasidir.

Yani yazilimi yapacak olan arkadas bu islemi yaparsa downpipe olmus olur yoksa dpf yerine duz boru cekilmesi farkli islemdir. Sonra yanlis bilgi yuzunden bosa harcama yapmis olmayin diye soyluyorum.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"centocinguantanove"

francobaresi

Volan konusunda gelişme var mı?

İki gündür fark ettim, videodaki ses ilk çalıştırma sonrası yaklaşık 1-2km yol gittikten sonra gelmeye başlıyor, fakat dur kalklı trafiğe girersem bir süre sonra geçiyor. Hatta durup kısa süre içinde tekrar hareket  edersem de bir daha gelmiyor.

Bu arada benim araçta da yazılım var, DPF iptali yok. Tam ne zaman yazılım yapıldı bilmiyorum ama şu ana kadar tıkanma gibi bir sorun çıkmadı. Dumansız halinden son derece memnunum, sorun çıkarmadıkça iptal ettirmem.

bahsettiğimiz ses volandan değilmiş, galiba şanzımanda sıkıntı var:( bakalım ar servis şanzıman yağını değiştirip würth şanzıman yağı katkısı attı ,ses azaldı ama yine geliyo.
Cuore sportivo

alperuzi

Alfaownerda bu m32 sanzumanlarin icindeki bilyelerin değiştirildiğini okudum. Arastirayim biraz.

alperuzi

Zannedersem şöyle birşey lazım bize:

Bu setteki ürünleri ayrı ayrı rulmancılardan temin edebiliriz muhtemelen, ya da düzgün bir şanzumancı zaten halleder hepsini.

Şaşmazda bir firmada birkaçı var mesela:

Astra H diye geçiyor ama aynı şanzuman.