Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Siz Alfa nızı niçin aldınız ?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

murat

Alfayı ben almadım , o beni benden aldı
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

ATA

Murat Abi, konuyu çok fena özetlemişsin
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

nurcan.demir

alfa cazibesi insanı kendine kilitliyor ve bir daha vazgecemiyorsun.karizmaı ve ruhu yetiyor insana.benim tercih edişim bundan

brkcnn

birçok türk genci gibi araba arayışlarıma focus, golf, astra üçgeninde başladım.. bigün ne oldu nasıl olduysa gördüğüm 147 beni kendine aşık etti.. o dakkadan sonra hastası olduğum focusa her baktığımda ben bunun neyini beğeniyormuşum dedim:)) artık benim için hiçbirinin anlamı yoktu. rüyalarıma bile giren alfa başka tabi.. yani hem dış güzelliği hem ruh güzelliği diyorumm
uzun lafın kısası benim de hala bi arabam yok, ALFAm VAR.. ve sanırım hiç arabam da olmıyacak

murat

quote:

Murat Abi, konuyu çok fena özetlemişsin

Sağol Atacım ,ama benim için üzerine uzun uzun yazılacak bir konu değil , pek bilinçli bir tercih değil yani ,eminim senin için de , birçokları için de öyle :D
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

cihan

kırklareli anadolu lisesinde okudum 7 yıl,evime 30 km mesafede, hergün gidip geldim servisle ve birgün okul çıkışı servise yeni bindiğimde arkadaşım yeni aldığı dergide gri bir sanat eseri göstermişti,1997 yılı,156... ve ilk görüşte aşk böyle başladı,yol boyunca gözümü alamadım... son beş yıldır sürekli 156 ilanlarına baktım,geçtiğimiz ekim ayına kısmet oldu, başak burcuyum,detaylara çok takılırım, ve üzerine yaprak düşse garip oluyorum,çukura girince ne hissettiğimi siz tahmin edin!! gerçekten çok derin bir tutkuyla bağlıyım, dilerim bir ömür ondan hiç ayrılmam...

naxos

Sene 1987  arkadışımın babası Ona Üniversiteyi kazandığı için Siyah bir Bir 33 aldığında alfayı farkına vardım Ondan sonra hep hayellerimde vardı 2001 senesinde cok yaklaştım başaramadım 2008 sonunda herşeye gözlerimi kapıyıp tum baskılara rağmen genclik aşkıma kavuştum..
Neydi derseniz.
İç tasarım
dış tasarım
Motorun Sesi
Ve Alamancı toplumumuza karşı olmam
Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

beckher

Ben 2007 yılında arabamı değiştirmeye karar verdim, 15 gün boyunca aradım hem galeride hemde internette kafama göre bir araba bulamıyordum, çünkü fiyat araştırması yaparak arıyordum, bir gün fiyat araştırmasında vazgeçip alfabetik sırayla araçlara bakmaya karar verdim tabiiki A harfiyle başlayan ilk otomobil Alfa Romeo'ydu sonraki markaya geçemedim orada kaldım anlayacağınız Orada kaldığım içinde çok memnunum, bazen nazlı kızlar gibi nazlanıyor ama direksiyona geçip yola çıktın mı herşey unutuluyor...
alFa rOmEo 156 2001 1.6 tWiNsPaRK

Vedat Sener

1996 da tesadüfen çalıştırdığım bir 33 'ün sesi beni mahvetti.. Başlangıcı budur..(dikkat edin dizaynı değil)

İkizler burcuyum.. Adam seçerim.. Entresan huylarım vardır ama obsesif değilim.. Dağ gibi durumda (görünürümde) haberlerde bile ağlamamak için kendimi zor tutarım.. Dizi izlemem.. e2  - cnbc-e (denk gelirse bi kaç usa dizisi izlerim) Penguen okurum.. Şakada 3 boyut ararım.. Düz adam asla değilim.. Mütavaziyim. İnançlıyım..

Kolay kazıklanırım.. Hiç zorlanmazsın.. Gıkımda çıkmaz.. Ama organize atılan kazığın acısını çok fena çıkarırım.. Dünyanın en ******* insanından daha ******* olurum..  Hak yememek için kendimi paralarım.. Her zaman sömürülenin yanındayım.. Ağlayan işçiyle beraber ağlarım.. Beni kolay kandırabilirsin.. Buna izin veririm..
Alfa romeo ile ilgili herşey beni mutlu eder.. Beni gülümseten üç beş şeyden biridir.. (gün içinde) (durduk yere)
Marka takıntım yok, tesadüfen çok kalite/pahalı şeyler giyebilirim.. Dış görünüşe "biraz" önem veririm.. (az ama)
Boş konuşan adamdan uzzzak dururum..
Yaptığım şeyleri Allah rızası için yapmaya çalışırım..

Dentist

"Ben yeryüzünde yaşayan bir kanatsız meleğim "diyorsun yani Vedat kardeşim...
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

n / a

Hep bir alfa romeo hastalığım vardı. İsmindendir  herhalde, ulaşması zor gözüküyordu benim için.  Sahip oluğum seylerde hep hitap şekli aradım. İşte bu benim markam dedim. Benizli bir turbo besleme aracın gazına bastığınızda arkadan gelen güç adamı deli ediyor. Duyulan haz anlatılamaz. Hele birde bu araç Q4 olunca anca yaşanır diyorum...  Otomobilde kalite ararım. Bir çok markada, hiçbir modifiye firmasının parçaları kullanılmıyor. Alfa ise 1.4 arabasını bile özenle yapıyor.. Hele ki bu marka kaliteden özen vermeyip çizgisinde şaşmayan bir marka ise, neden alınmasın?  Alfayı,alfa sahibi olunca  kalitesini anladım. Günümüzün alfasında birtane jant kapaklı arabası,birtane arkalar kampana arabası yok, 1.4 arabasında bile momo paketi çakan marka sadece Alfa romeo dur... Sahibi olamak ise ayrı bir zevk dir...

tolga_ozhan

ah ah. jant kapanlı impression 156'lar türkiye'ye gelmedi ne güzel kapaklı Alfa yok derken, nerden şu miyo'ya jant kapağı koydularda satıyorlar millete. Bizim burda 2 tane mito var ve maalesef kapaklı jant.

n / a

quote:

ah ah. jant kapanlı impression 156'lar türkiye'ye gelmedi ne güzel kapaklı Alfa yok derken, nerden şu miyo'ya jant kapağı koydularda satıyorlar millete. Bizim burda 2 tane mito var ve maalesef kapaklı jant.

:(:(:(:( Olsun genede genellemeye bakınca kalitesinden ödun vermiyor.. Bu arada güzelim mitoya jant kapağı.. Bunu yapma işte alfaya. Hepsi fiatın başından çıkıyor.. Yoksa alfa 4 kapılı arabası bile yoktu zamanında...

agucba

Türkiye'de satılan 145-146-155 ve 164'lerde de kapak var ama.
Bir de Alfa'nın 4 kapılı modelleri bayağı uzun zamandır var.

///////////////

Jakomo

Sadomaşit bir ruha sahibim.....
Sabır, boyun eğmek değil, mücadele etmektir !!!!

1996 145 1,7 16V
2001 156 SWSS Mk1,5
1994 164 V6 TB
1999 156 2,5 V6 
2003 156 SS MK 1,5
2004 156 SWSS Mk2
2007 GT
1996 BMW E36 320i Coupe M-technik
1999 166 V6 TB
1997 145 QV
2004 156 SWSS
2010 MiTo 1,4 TB

Togay Tuzcu

Sene 96 Fenerbahçe Lisesinde okuyorum. Hergün Bağdat caddesindeki Zeytinoğlu galerisinin önünden geçerdim, eve gitmek için. Yerden tavana camekan vitrinin içerisinde bir 145 vardı.. Duvarda da tasarım eskizleri.. O eskizlerdeki iki bölmeli kabin tasarıma bakıp bakıp vay be çekerdim içimden.. Tabii nereden aklıma gelsin ileride bir tanesine sahip olacağım :)

Orhan Isvan

1. İçimdeki çocuğu sevindirmek için. 13 yaşındayken (Giulietta zamanı) kendime söz vermiştim, 51 yaşında kendime verdiğim bu sözü tuttum.

2. Alfa Romeo olduğu için. Bugün tanımadığım kişilerle feribot iskelesinde buluşacaktık. Telefonda birbirimize otolarımızı tarif ettik. Adam "ben Hyundai Sonata ile geleceğim" dedi, ben "ıhlamur renkli bir Alfa Romeo ile geleceğim" derken neredeyse mahçup hissettim. Adama ayıp oldu gibime geldi. 156 olduğunu özellikle söylemedim. "Alfa Romeo" demek yetti de arttı bile.

3. Sesi için. Aynı ses başka bir otomobilden çıksa bile (ki çıkmaz) Alfa Romeo sesi olmadığı için aynı duyguyu uyandırmaz.

4. Kendimle bu kadar özdeşleştirebildiğim başka bir otomobil markası olmadığı için. Başka hiçbir otomobil markası bana Alfa Romeo kadar yakın ve/veya uygun ve/veya sıcak değil. Marka olarak Porsche biraz yakın geliyor ama otomobillerinin fiyatı, dolayısıyla da seçkinci karakteri bir soyutlama veya mesafe hissi uyandırıyor. Yani alabilseydim, uyandırırdı demek istiyorum.  

Dr.HipPie

bense oğlak burcuyum...disiplini seven bir burç olarak alfa'nın gerek performansı,gerekse estetik görünüşüne deger wererek sectım...ustelık performansını test ettıgım gun ıste benım arabam bu olmalı dedım...:) bılmıyorum arabanın estetıgıyle basyalan yolculugum ruhuhla butunlestı...ve su an alfama bındıgımde onunla konusacak duruma geldım...:)bu arada 1 haftadır alfa kullanıyorum fakat sankı yıllardır benı beklıyormusta bulustugumuz gunun sevıncını yasıyormus gıbı..O'da bende elbette...:)bundan oncekı arabam toyota ıdı fakat alfayla bambaska bır dunyadayım su an...Allah bozmasın inş.:) alfalı olmak bır ayrıcalıktır herdaim...keyıflı surusler hepımıze...:)

ByHusky

Because it's an Alfa Romeo...

Incablue

Bir çok kişi gibi yıllarca kendi arabamı alma hayali kuruyordum. 2004 - 2005 cam tavanlı megane hatchbag mi, 95 - 96 model bmw 3.18 mi, 99 - 2000 civic mi derken bir de alfa romeo ya bakayım dedim. O bakıştan sonra muhakkak bir alfa almaya karar verdim. Bir çok marka modeli uzun süre araştırmışken alfayı görünce tüm araştırmaları baştan almak zorunda kaldım :) En başından beri sahip olmak istediğim arabalarla kıyas yapmaya başladığımda da gönlüm iyice alfadan yana olmaya başladı. Araştırmalarımın 7. haftasında da alfa sahibi oldum. Arabamı görenler, nereden buldun bunu deselerde, farklı olmayı seven biri olduğum için kimseyi pek sallamadım açıkçası :D Cariumda kontrolünü ve yapılması gereken onarımlarını da yaptırdıktan sonra gönül rahatlığı ile kullanmaya başladım 147'mi. Yıllar önce bir kez alfa romeo kullanmıştım, o da 147'ydi. O gün koltuğuna oturunca farkında olmadan virüsü kapmışım demek ki :p

Konu hortlasınn.

iNtEGrAL

Çocukluk hayalimdi alfa benim. Önündeki logo beni benden alıyor her haliyle büyülüyordu. O zamanlar hiç koltuğuna bile oturmadım belki ama ilerleyen yıllar sürekli olarak aramızdaki bağ gelişti. Farklı olmak, dikkat çekmek gibi özellikleri ile benimle uyuşuyordu Alfanın. Herkesin böyle özel bir aracı olamaz bu nedenle de tercihim Alfa oldu. Diğer arabalar gibi olmamasıyla her zaman hayalim oldu.

Belki de şöyle düşündüğümdendir;
Yılda otuz bin satan tek bir modele binmektense yılda sadece 1000 adet satan bir markaya binmek bana göre bir ayrıcalık yaratıyor.
-= Alfa Romeo Giulietta =-
-67 TC 644 -

krm1983

Alfamı alana kadar aklımda yoktu, aracı görmeye gittim, içine oturdum ve bu alfa benim olmalı dedim ve sonunda da Alfa sahibi oldum.

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

erk1n

Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >
Alfa Romeo 156 (2006) ...

blueoyester

arasıra görüyordum ama arabalarla pek ilgim yoktu açıkçası. taki otobüsle balıkesirden ölüdenize giderken ışıklarda yanımızda duran siyah bir 156 görene kadar. yukardan bakınca o kaslı yapısı müthiş diyaynı beni çok etkilemişti.2003 yıllarıydı galiba. ta o zamandan virüs vücuda nüfuz etmeye başlmış. ama asıl virüs bir akşam vakti araba lazım oldu. düğünde para lazım olur diye corsayı yeni satmıştım. arkadaş benim arabayı al dedi. anahtarda alfa romeo amlemi var.heyecandan bacaklarım titredi kapıyı zor açtım. kontağı çevirip farları kaktığımda karşımda duran kırmızı renk kadranlar beni benden aldı. Ve ertesi gün arabayı zorla arkadaşımdan satın aldım. bizim düğün parası alfanın oldu. başka hangi arabaya binsem alfanın tadını vermedi bana.başka her arabada kendimce kusurlar buldum. zaman zaman alfa yüzünden eşimle tartıştığımızda oldu. kısacası görüntüsü sürüş zevki direksiyon hissi herşeyi ile beni kendine bağladı. ikizle burcuyum. kıyafetlerde falan markaya pek önem vermem ama dış görünüş benim için önemli.
you are my desire alfa romeo
[url="http://i.hizliresim.com/EY2mWA.jpg"]http://i.hizliresim.com/EY2mWA.jpg[/url]

mythos

Italyan oldugu icin, kirmizi oldugu icin, bi de uc taksitte sattiklari icin  :haydi:
2017 Nissan Navara 4x4 Platinium 2017-...
2016 BMW 320i ED 40th Year Edition 2016-...
2015 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TCT 2015-2017
2009 Infiniti FX50s 2015-2016
2010 Dodge Charger 5.7 Police Edition 2014-2015
2010 Fiat Bravo 1.6 Multijet 2010-2015
2005 Fiat Panda 1.2 Duologic 2005-2010
2001 Fiat Marea 2.0 HLX 2001-2011
1993 Fiat Tempra 2.0 ie 1993-2001