Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Yay, Amortisör, Coilover, Kule Gergisi

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sarpgrey

You are not allowed to view links. Register or Login
17 jant ve yay da bahsettiğim etki hissini azaltmak için işe yarıyor. Fakat yine de kule gergisi kadar başarılı değil.
Bu konuştuğumuz konu da da epey yazıldı çizildi geçmişte. Standart amortisörler ile 3 cm üzerinde bir yayın kullanımı tavsiye edilmez. Sebebi çalışma yolu çok kısalacak amortisörün görev yapamayacak hale gelmesi.
Zaten bolca tercih edilen eibach prokit yaylar da 3 cm'dir.
Daha üstü için spor amortisör gerekliliği ortaya çıkar.
Peki 3 cm yay 17 jantla görsel olarak iyi bir etki yapiyormu yoksa yine leylek gibimi duruyor?

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bağımsızlık benim karakterimdir.
Mustafa Kemal ATATÜRK

tugrul

3 cm yay ve 17 jant ideal kombinasyon bence
2002 156 2.0 TS
1999 156 2.5 V6
2006 156 1.6 TS
1999 166 2.0 TS
1999 166 2.0 TS
2011 Giulietta QV
2011 Giulietta QV
2006 GT
2004 156 1.6 TS
2007 Brera 2.2 JTS
2008 159 1.9 JTD DISTINCTIVE Q-TRONIC
2003 Nissan Terrano II 3.0 DI

ozoozo

Şu kule gergilerinin giuliettaya göre tam olanını çıkarmamak nasıl bir mantıktır anlamış değilim. Kuleleri deldirmek ne kadar sağlıklı bir hareket orası da meçhul. Risk almak istemiyorum yoksa bir dakika düşünmez kule gergisi alırdım bana göre yol tutuşu zaten başarılı olan giu sanırım kule gergisiyle limitleri biraz daha yukarı taşıyacaktır. Gel gelelim hiç bir büyük firmanın ürettiği gergi cuk oturmuyor. Custom bir şeyler yapmak gerek sanırım.

OZO..!!!

sarpgrey

Teşekkürler fotoğraf için, 3cm lik yay ve 17'' jantlar 156 üzerinde gerçekten çok hoş duruyor. Peki 147 üzerinde de ayni etkiyi verir mi? Eğer 3cm lik yayla böyle duruyorsa o zaman ekstra dan suspansiyon almaya gerek kalmaz oyle değil mi?

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bağımsızlık benim karakterimdir.
Mustafa Kemal ATATÜRK

iceberg156

Aynı fikirdeyim :yukari-ok:

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Distinctive Plus Q-Tronic
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive

DcD-Semih

Kule gergisine bir yorum yapmak istiyorum bende. Eski aldığım SS e sahibi taktırmıştı ilk 156 deneyimim kule gergisi ile olmuştu. Sonra onu satıp şuan kullandığım manuel 156 yı alınca farkettim ki hissedilir derecede fark var. Esnemeler çok hissediliyor hatta ön göğüs sesleri bile kule gergisi olmadan çok artıyor. Forumda konusu var ilk işim el yapımı kule gergisi yapmak oldu gayette ucuza geldi diyebilirim. Alt gergi işine de girebilirim yakında hatta.
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

iskoc

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
16 ss ile eibach Pro kit

Sent from my iPhone using Tapatalk
2001 156 2.0 Twinspark 2013-2015
1998 166 3.0 V6 24V     2015-2019

TRSemih

147de 17" jant sonrası spacer şart bana kalırsa. 156daki görüntü 147de spacersız yakalanamıyor (orijinal ar jantlar ile).
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

mythos

Giuliettadan onceki aracim yazilimli 1.6 dizel Bravoda ve ondan da onceki aracim Marea HLX'te kule gergisi vardi. Ozellikle yay ve suspansiyon degisimi yapildiysa kulenin etkisi cok daha bariz hissediliyor. Sasedeki esneme azaldigi icin direksiyon tepkileri cok daha keskin oluyor. Juli ile modifiye islerine biraz ara vermek istiyorum ama ilerde ne olur bilinmez :)
2017 Nissan Navara 4x4 Platinium 2017-...
2016 BMW 320i ED 40th Year Edition 2016-...
2015 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TCT 2015-2017
2009 Infiniti FX50s 2015-2016
2010 Dodge Charger 5.7 Police Edition 2014-2015
2010 Fiat Bravo 1.6 Multijet 2010-2015
2005 Fiat Panda 1.2 Duologic 2005-2010
2001 Fiat Marea 2.0 HLX 2001-2011
1993 Fiat Tempra 2.0 ie 1993-2001

max-ime

Şuan bende amortisörlerimin patlak olduğunu düşünüyorum.

Aracı özellikle ilk çalıştırdığımda önden lok lok ses geliyor, frenlerde gezinme yapıyor (kış lastiğinden de olabilir emin değilim), çukurlarda takur tukur sesler geliyor.

Dün elimle aracı bastırıp bıraktığımda yaylanması tek seferde ve sert oluyor gibiydi ancak tabi hassasiyetini ben anlamamışda olabilirim.

Sizler ne dersiniz? Bunu kendim nasıl anlayabilirim? Yada bu sorunların sebebi başka ne olmuş olabilir?

erdem1904

Bu görüntüyü çok seviyorum. Bir daha 156 alırsam eğer kesinlikle uygulayacağım kombinasyon budur.

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
16 ss ile eibach Pro kit

Bu da kırmızıda ki görüntü..

1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Incablue

Hocam alt yapıları aynı 2005 öncesi sonrası farketmez birde stok sormadan sakın sipariş verme ilan açmışlar bir çok sitede hiç birinin elinde yay yok aradım sordum mesaj attım ellerinde yay falan yok 2 aydır yay arıyorum 147'me aramadığım yer kalmadı talan ettim bütün siteleri talep olmadığı için getirtmiyorlarmış firmalar TR'ye bilgin olsun direk bu yayların ana distrübütörüyle görüştüm bir ara getirdik ama talep az olunca sonrasındada olmayınca artık getirtmiyoruz dedi bir tek tek bir sitede 5cm alman malı bilinen marka olan Maxtrac var 570Tl ben stok sordum sonra sipariş verdim siparişi önce alıyorlar sonra getirtiyorlar yada şöyle yapalım önce benim yaylar gelsin duruma göre sitenin adını veririm linki atarım sende sipariş verirsin daha sağlıklı olur zaten Xenon farlar Brembo kaliper kapakları falanda aldım siteden paylaşırım sizlerle Yaylar falan beraber tek pakette gelir diye tahmin ediyorum...

Siparişinizle ilgili gelişme var mı? You are not allowed to view links. Register or Login

erdinc147

Malesef 1 haftadan fazla ggeçti hareket yok iptal ettim siparişi arayış içerisindeyim bugün sordum Coilover ayarlı amortisör yapılamıyormuş alfa'lara sıkıntı yani mecburen orjinal ekipman almak gerekiyor Coilover görmüştümde oda 3000tl şuan veremem o kadar para arabayı yeni aldım bakımları jant lastik derken epey parçalandım daha fazla açılamam selamlar hocam bulduğum an yazarım size

erdinc147

3.5luk yay yeterli bence ideal kombinasyon basıklı vs tam kıvamında sürtme vs olmaz başarılı /

ozoozo

Kilitli dif aracın gücü yere aktırmasın da %100 büyük rol oynar mı ? bilgisi olan var mı ?

Tecrübelilerden bilgi alalım You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  :)

master

Kilitli iyidir candır.

Gücü patinaj çeken tekerlekten diğer tekerleğe aktaracağı için kalkışlarda, viraj içinde, viraj çıkışında, yağmurlu havada, karlı havada her daim etkisi hissedilecektir. Neticede bir noktaya kadar sıfır patinaj, iki tekerleğin de gücünün tükendiği yerde ise eskiye oranla daha az patinaj çekeceksin, limitlerin yükselecek.

Yol tutuşa önemli artı, torque steer'i düşürme açısından önemli artısı olacaktır.

Ama tork arabaya çok çok fazla geliyorsa kilitliye geçmeden önce lastik boyutlarıyla oynamak bir nevi daha iyi çözüm olabilir. Ön iki lastiğin limitinin çok üstünde gücün varsa kilitli olsa da ancak minimal değişimler hissedebilirsin.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

depeche101

Ben GQV'de C635 - Quaife değişiminden sonra en büyük farkın virajlarda olduğunu hissettim. Aracın viraj sürüş karekterini tamamen değiştiriyor. Tork 380- 400 civarlarındaydı ,  patinaja etkisi max %10 gibiydi , o konuda çok bariz bir etkisi yoktu. Aracı çalıştırıp gaza bastığım anda hissettiğim en büyük değişiklik sanki gaz pedal tepkisinin çabuklaştığı hissiyatıydı fakat bundan hep şüphe duydum psikolojikmiydi diye.

Fatihob

Benim torkum daha az ve lastikler daha iyi tutunan olduğundanmıdır bilmem ama bende patinaj %50 azaldı. Gaz tepkisi Okan abinin dediği gibi hassaslaştı, 50-60-100km'h gibi hızlarda giderken dip gaz yaptığında arabanın patinaj çekmek istediğini ama kilitlinin buna izin vermediğini, bütün gücü hızlanmak için harcadığını hissedebiliyorsun.
..

ozoozo

O zaman motordaki gücü yere aktarma konusunda sizlerin yorumlarıyla doğru orantılı olarak ciddi bir faydası var. Tam olarak bunu öğrenmek istiyordum.

Peki Quaife nin sitesinden Alfa Romeo için aradığımda giulietta seçeneğini göremiyorum , alfaowner da araştırma yaptığımda orada Giu QV ve Mito QV için çıktığını duyurmuşlar hatta Okan abinin yorumuna da denk geldim , diğer kullananlar ise highly recommended demiş :)

Yorumlarınız için teşekkür ederim. You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

depeche101

Sen kendi diferansiyel modeline bak eğer C635 ise bu uyar ;

Burada c635 gösteriyor fakat iyice araştırmak lazım Özdemir

ozoozo

Sen kendi diferansiyel modeline bak eğer C635 ise bu uyar ;

Burada c635 gösteriyor fakat iyice araştırmak lazım Özdemir

Aşağıda can be fitted 1.8 tbi ve mito 155 lik demiş ama 1.6 jtdm yi söylememiş gerçi adamlar 105 hp dizele kilitli dif takacak ruh hastası olmadığı için de  yazmamış olabilir , güzelce bir araştırayım abi ikinci sitede çok güzelmiş sağolasın.  :arkadasim:

ATA

Quaife uymaz ise q2 uyuyormu diye bakabilirsin. Quaife kesinlikle daha iyi ama bazen q2'de direkt uyumlu olabiliyor.
Mesela benim gtv ph1 olduğundan q2 al-tak şeklinde uyuyor. Ama quaife icin ayni bilgileri bulamamiştim.

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

max-ime

Şuan bende amortisörlerimin patlak olduğunu düşünüyorum.

Aracı özellikle ilk çalıştırdığımda önden lok lok ses geliyor, frenlerde gezinme yapıyor (kış lastiğinden de olabilir emin değilim), çukurlarda takur tukur sesler geliyor.

Dün elimle aracı bastırıp bıraktığımda yaylanması tek seferde ve sert oluyor gibiydi ancak tabi hassasiyetini ben anlamamışda olabilirim.

Sizler ne dersiniz? Bunu kendim nasıl anlayabilirim? Yada bu sorunların sebebi başka ne olmuş olabilir?

Konuyu güncelleyeyim, belki birileri de aynı problemi yaşar ve yardımcı olur.

Tahminlerim doğru imiş, amortisörlerimde yağ azalmış ve özelliğini kaybetmiş. Ön amortisörlerim tamir edildi, herkesin önerdiği Nam amortisör diye bir yerde. Arkalarıda yapın diye ısrar etmeme rağmen, sorun olmadığını söylediler ve yapmadılar.

Şuan aracın sürüşü, konforu çok değişti ve seslerin %70'i kesildi desem abartmış olmam. Ön takımın diğer bileşenlerini tam 3 ustaya göstermeme, hem liftte hem yolda test etmelerine rağmen hiçbirşeyin olmadığını söylediler.

Sanırım yürüyenim sağlammış :) Belki arka amortisörleride söktürür ve ön takımda kafamda soru işareti sıfır olarakdevam ederim.

ar.159

peki arkadaşlar 159 için en konforlu yay hangisi sizce hatta dahada ileri gideyim orj. denk veya daha fazla konfor sunan var mı?
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

hi_cazz

peki arkadaşlar 159 için en konforlu yay hangisi sizce hatta dahada ileri gideyim orj. denk veya daha fazla konfor sunan var mı?

Eibach en konforlusu derler hep. Ama orjinal gibi olmaz bence. Ne olursa olsun araç daha az esneyecek çünkü.