Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

24 AD 632 - 147 1.9 jtd 2009

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

rain man

You are not allowed to view links. Register or Login
Yazılanlar çok uzun olduğu için tek tek okumadım.
Ancak yürüyen aksam parçalarında kesinlikle votto ya da form-part markalarını tercih etmeyiniz.

Sıkıntılılar mı hocam? Bilmediğim için sordum eğer daha kalitesine yönlendirme imkanınız varsa değerlendirmek isterim.
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

rain man

Yazılanlar çok uzun olduğu için tek tek okumadım.
Ancak yürüyen aksam parçalarında kesinlikle votto ya da form-part markalarını tercih etmeyiniz.

alfa yedek net isimli sitede yer alan lemforder markası için ne diyorsunuz peki? madem teknorot da aynı kıvamda onu da almaya gerek yok o zaman?

Ön takım gibi sorun yapması muhtemel parçalar için 150 tl vermek yerine 300 400 tl vermek hangi koşullarda gereklidir? Bol virajlı yollarda kullandığımdan ve engebesine güvenmediğimden gıcırtıdan ziyade takımların beni yolda bırakmaması sağlamlık hissini kaybettirmemesi için iyi birşey almak istiyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

ihtiyacım olan parçalar:

2 adet üst tabla
1 adet ön teker bilyası
2 adet ön amortisör
2 adet z rot

tolga_ozhan

Votto ve form-part, teknorot'a göre çok daha kısa ömürlü. Lemforder güzel bie alman markasıdır. Tercih edebilirsiniz.
Birde piyasada kirazcıoğlu'nun damgasının üzerinde olduğu salıncaklar geziyor. Onlar hepsinden kötü. (kirazcıoğlu ağırlıklı olarak uzakdoğu üretimi parçaları satan bir parçacıdır)

rain man

Votto ve form-part, teknorot'a göre çok daha kısa ömürlü. Lemforder güzel bie alman markasıdır. Tercih edebilirsiniz.
Birde piyasada kirazcıoğlu'nun damgasının üzerinde olduğu salıncaklar geziyor. Onlar hepsinden kötü. (kirazcıoğlu ağırlıklı olarak uzakdoğu üretimi parçaları satan bir parçacıdır)

Hocam sizin sözünüz üzerine alfayedek.nette yer alan bir liste yaptım. Oradaki listeme göre

2 adet ön amortisör (Oem olarak geçiyor orjinal heralde. markası yok.) 450 tl

Lemforder üst salıncaklar 400 tl

2 adet teknorot z rot 100 tl

porya 190 tl

totalde bi 400 lira falan şaşıyor ama amortisörler başka bir yerden 100 lira falan farkettiririm,50 de z rotlardan kara gecebilirim. Değer mi peki?

tolga_ozhan

Ucuz etin her zaman yahnisi olmuyor. Bazen bir şey pahalıysa gerçekten bir sebebi oluyor.
Yukarıdaki liste belki biraz tuzlu ama kesinlikle daha doğru olan.

rain man

Ucuz etin her zaman yahnisi olmuyor. Bazen bir şey pahalıysa gerçekten bir sebebi oluyor.
Yukarıdaki liste belki biraz tuzlu ama kesinlikle daha doğru olan.

Ben de aynı şekilde düşünüyorum. Aynı cevabı bunlar için bir arkadaşa verdiğimde yan sanayinin eskisi kadar uyumsuz olmadığını çok az rahatsızlıkla o kadar para farkında değmeyecek performansı vereceğini söylediler. Ancak olumsuz yorumları alınca ateş olmayan yerden duman çıkmaz sözü daha doğru geldi ki öyledir de.

Dediğiniz gibi yapacağım :) Teşekkürler yol gösterdiğiniz için.

tolga_ozhan

Yan sanayi tabii ki kullanılır. Yan sanayiye karşı değilim. Fakat o yan sanayi votto ve form-part olmasın. Tecrübeyle sabittir. 5.000 km olmadan (hatta takılır takılmaz) burcu kopan, rotil'i yırtılan salıncaklar gördüm. Hem de azımsanmayacak kadar. Sorun yaşamayan da gördüm ama benim için oranlama önemli :)
Ya da şöyle söyleyeyim bu parçaları satan adamlar teknorot'u kendi arabasına takar ama votto'yu kullanmaz.

rain man

Yan sanayi tabii ki kullanılır. Yan sanayiye karşı değilim. Fakat o yan sanayi votto ve form-part olmasın. Tecrübeyle sabittir. 5.000 km olmadan (hatta takılır takılmaz) burcu kopan, rotil'i yırtılan salıncaklar gördüm. Hem de azımsanmayacak kadar. Sorun yaşamayan da gördüm ama benim için oranlama önemli :)
Ya da şöyle söyleyeyim bu parçaları satan adamlar teknorot'u kendi arabasına takar ama votto'yu kullanmaz.

Doğru diyorsunuz :) totalde 1000 lira+işçiliğe halledilmiş olacak o zaman. Yine de aman aman bi fark degil en azından daha güvenilir olacak :)

rain man

Parçaların siparişini verdim, kısmetse 3 gün sonra elimde olacak. totalde 1000i buldu parçalar. 600 700 verip aklım kalacağı şeyler yapmaktansa ki yan sanayi dahi öyle aman aman ucuza gelmemiş olacak en azından orjinal olmasa bile tavsiye edilen parçaları almak daha mantıklı.

Yalnız satıcıya ulaştığımda Lemforder'ın kaliteli marka olduğunu fakat tr'de bulunan yedek parçalarının burada üretimi yapılan ürünler olduğundan sıkıntı yaşanabildiğini o yüzden tavsiye etmediğini (daha pahalı olmasına rağmen müşteri memnuniyeti açısından kendisi teklif etti bunu) o yüzden salıncakları da teknorot sipariş ettim. Yani amortisörler orjinal salıncaklar ve zrotlar teknorot, ön teker bilyası skf olarak aldım. Burç konusunda da bizde de powerflex var ama bu burçlar ses kesiyor diye alın diyemem, yol tutuşunu ve sabitliği bütünlüğü artıran parçalar bunlar. aksine spor olanlarında daha çok ses gelmesi bile muhtemel ama tutuş ve sabitlik daha çok artıyor.Yani amacınız sesi kesmek degil de iyice yolla bütünleşmek olsaydı önerirdim fakat ses kesilmeyecek dedi. Ben de burç işinden şimdilik vazgeçtim.

Alfadanadam

Salıncak denen parçaları asla orjinal almadım, almam da. Teknorot bence gayet yeterli kalitede. Rotil sağlam olduktan sonra burç bozulsa da gider powerflex takar devam ederim. Fikrim budur :)

LG-D855 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

fatihmehmet

@Alfadanadam
Abi rotillerin bozulduğu net olarak anlaşılıyor mu? Tekeri ileri geri oynatıp filan.

Aldığımda ses yoktu ön takımda. Kayseri yolları rezil yol çalışmaları filan dolayisiyla ön takımdan soğuk havalarda inanılmaz gicirtilar geliyor.

Rotiller sağlamsa en azından powerflex veya Strongflex alacağım yoksa tabla alacağım mecbur. Yeni salıncaklar burçlarla beraber geliyordur herhalde?

Yeni salıncakların alınması gerekiyorsa (uzerinde yeni burclar olacaksa?) uzerindeki burçlar ses yapana kadar devam sonra yine powerflex. 

Sent from my iPhone using Tapatalk
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

tolga_ozhan

@Alfadanadam
Abi rotillerin bozulduğu net olarak anlaşılıyor mu? Tekeri ileri geri oynatıp filan.

Aldığımda ses yoktu ön takımda. Kayseri yolları rezil yol çalışmaları filan dolayisiyla ön takımdan soğuk havalarda inanılmaz gicirtilar geliyor.

Rotiller sağlamsa en azından powerflex veya Strongflex alacağım yoksa tabla alacağım mecbur. Yeni salıncaklar burçlarla beraber geliyordur herhalde?

Yeni salıncakların alınması gerekiyorsa (uzerinde yeni burclar olacaksa?) uzerindeki burçlar ses yapana kadar devam sonra yine powerflex. 

Doğru olan da bu. Eğer powerflex olayına girilecekse ömrü belli olmayan rotil ile girilmez. Yani bugün sağlam olabilir ama 2 ay sonra rotil kaynaklı sorun çıkacaksa işçilik çöpe gider. Yerinden çıkan powerflex'de ilk seferki gibi olur mu? Muamma.
Rotil bozukluğunu ise salıncak ile taşıyıcı arasına levye sokup boşluğuna bakarak anlıyor ustalar. En kötü senaryo da lastiği yırtılmış oluyor zaten.

fatihmehmet

@Alfadanadam

Doğru olan da bu. Eğer powerflex olayına girilecekse ömrü belli olmayan rotil ile girilmez. Yani bugün sağlam olabilir ama 2 ay sonra rotil kaynaklı sorun çıkacaksa işçilik çöpe gider. Yerinden çıkan powerflex'de ilk seferki gibi olur mu? Muamma.
Rotil bozukluğunu ise salıncak ile taşıyıcı arasına levye sokup boşluğuna bakarak anlıyor ustalar. En kötü senaryo da lastiği yırtılmış oluyor zaten.

Anladım abi teşekkürler. En yakın zamanda bir ön düzenciye göstermeliyim o zaman.

rain man

Salıncak denen parçaları asla orjinal almadım, almam da. Teknorot bence gayet yeterli kalitede. Rotil sağlam olduktan sonra burç bozulsa da gider powerflex takar devam ederim. Fikrim budur :)

Aynı şekilde düşünüyorum abi ben de. O yüzden şu an yapılanlar yeterli gibi daha fazlasını vermek lüzumsuz gibi gerçekten.

Ama şimdiden burç setini ayarlayıp bir yere kaydettim :)

Buradaki yorumlara babamın sözünden çok güveniyorum açıkçası. Gerçekten teşekkürler.

fatihmehmet

Hocam takıldıktan sonraki yorumları paylaşırsanız sevinirim. Sesler gidecektir mutlaka da 'tok' olacak mı arac bakalım. Cunku tablalar değiştiğine gore baya boşluk varmis.

rain man

Hocam takıldıktan sonraki yorumları paylaşırsanız sevinirim. Sesler gidecektir mutlaka da 'tok' olacak mı arac bakalım. Cunku tablalar değiştiğine gore baya boşluk varmis.

Tabiki üstadım. Bugün yola çıktılar, bu arada forum kurallarına aykırı değilse alfa yedek net'ten sercan bey oldukça yardımcı ve açıklayıcı oldu. Sanırım 2 güne elimde olurlar haftasonu da gidip taktırmayı düşünüyorum.

Alfadanadam

Powerflex burçlar ömürboyu garantilidir ve eğer takan kişi yanlış takmadıysa yada takarken zarar vermediyse tekrar tekrar kullanılabilir.

Rotiller kontrol edilir, sağlamsa yeni burçları takar devam edersiniz.

Alfadanadam

Sercan sitemiz eski üyelerndendir zaten her ne kadar bu aralar girmiyorsa da. Güvenle alışveriş yapabilirsiniz.

rain man

Powerflex burçlar ömürboyu garantilidir ve eğer takan kişi yanlış takmadıysa yada takarken zarar vermediyse tekrar tekrar kullanılabilir.

Rotiller kontrol edilir, sağlamsa yeni burçları takar devam edersiniz.

Şu an viraj demiri çapını bilemediğim için sipariş vermek istemedim. Yeni ön takım parçalarını taktırırken onu da ölçtüreceğim. Lastikleri yazlığa çevireceğim gün elimde olursa burçların da takılmasını sağlarım :) Mesele zaten burçların sağlamlığı değil, sesleri kesmekte neredeyse rolü yok hatta sport modelinin daha sert olduğu için seste daha büyük etkisi var ama asıl etkisi sağlamlıkta aslında. Forumca yanlış bilinenin o olduğunu söylemeye çalıştım.

Ayrıca sağolsun güvenilirliğini ve müşteri memnuniyetine verdiği önemi kendisi de fazlasıyla hareketleriyle belirtti. Bulunduğum yere anlaşmalı kargonun kargo getirmediğini öğrenince hangisiyle gönderelim diye ayrıca sordu. Sağolsun varolsun.

rain man

Bugün ustamın tavsiyesiyle tedarik ettiğim amortisörler ön üst salıncaklar z rotlar ve teker bilyası takıldı. Akşam üstü teslim alıp test sürüşüne çıktığımda bambaşka bir araca bindim. Meğerse spor süspansiyonlar başlığı altında konforsuz haline biniyormuşum. Gıcırtıların kesilmesi bir yana verdiği sağlamlık hissi ve sabitlik daha bir oturmuştu. Aldığımdan beri gittiğim 3 dükkanda da bu lastikleri tez zamanda çıkar dendi bu arada. Artık yazlıklara geçmenin zamanı geldi gibi. Vakit bir ay daha sonrası olsa düşünmeden çıkarırım ancak kullandığım ilçede kar lastiksiz imkansız gibi birşey. Ya da güvensiz diyelim.

Bu arada süspansiyonu yapan bugünkü ustam 25 yıllık vw motor ustasıyım böyle araç görmedim dedi. Kendi golf'ünü yazılımla 150 beygir vs yapmış ama bunun kadar atiğini görmedim dedi. Ayrıca o bizim sıkıntı çektiğimizi düşündüğümüz ön takıma övgüler yağdırdı. Çok güzel bir ön iç dizaynı vardı dedi. Normalde alfaya karşı parça pahalılığından dolayı ön yargılıydım ama bu araç yıktı resmen falan dedi. Bayağı sevindim bunları duyunca :) Yetkin kişilerce de bunun görülmesi onaylanması çok hoşuma gitti.

Bu arada yazılım meselesini de sorunca sen buna yazılım yaparsan köpek olur tutamazsın falan filan dedi. Sanırım bayağı müsait bir altyapısı var. Bir de motorun veriminin gerçekten çok iyi olduğunu iyi bakıldığını vs söyledi. Ancak yağ olarak orjinalinde kullanılan 10/40 yerine 5/40 önerdi, eski sahibi daha ince koyunca eksiltme yapıyor dediğimde yapacağı eksilmeyi takip eder gerekirse eklersin ama turbon ve motorunun ömrü uzar dedi. 5bin km var yağ değişimine ama 1000km içinde değişeceğim. Ne dersiniz bu konuda?

Kısmetse yakında shark anten ve sibop kapakları gelecek. Marşpiyel taktırmayı düşünüyorum, açıkçası araca en çok farklılığı o katacaktır. Krom bagaj alt çıtası ve yan kapı çıtalarını ayarlamak gibi bir planım da var. Ayrıca ön armanın rengi biraz solmuş. Onu da değiştireceğim.

halil

kullanmanız gereken yağ 5w40 zaten.

cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

rain man

kullanmanız gereken yağ 5w40 zaten.

Dikkat etmemiştim. Gerçi bir önceki sahibi onun ince geldiğini söylemişti ama orjinalinde varsa vardır bir anlamı. Birisi full sentetik diğeri yarı sentetik. Anlaşılan yağ değişimini en yakın zamanda yapsam iyi olur gibi :) Eyvallah hocam.

rain man

Konuda geçen ön takım parçalarını temin ettim, sağolsun hem Sercan bey hem ustam gerekeni layıkıyla yaptılar. Şu an uyumsuz kışlıklarına rağmen maşallah yağ gibi. Ancak eksikler ve gereklilikler bitmiyor. Yeni başlık açmak yerine bu başlık üzerinden devam edeyim :)

Belki bir kaç başlıkta yazmışımdır düşündüğüm bir kaç durum daha var.

İlki ses sistemi meselesi. Aranızda 147 sahibi olup usb aux aparatı yahut ses sistemi taktıranınız var mı? Hangisini niçin tavsiye edersiniz? Aracı satmak gibi bir planım yok. Kısmetse kullanmak niyetindeyim ve yaz gelmeden ufak bazı hazırlıkları tamamlamak istiyorum.

You are not allowed to view links. Register or Login sağolsun ses konusunda ana ünite için en az 3 çıkışlık 4 voltluk bir ürün takip etmemi istedi, ekstradan bulunmaısnı istediğim özellikler ise bt+usb+aux bir de direksiyondan kumandanın iptal olmaması. Ancak en ucuzu sadece ana ünite için 400 lira civarı. Bir de ses sistemi işin içine girince 1000i geçen birşeyler yapmak gerekecek. Şu an orjinal hoparlörinden ses yukarılara geldiğinde cızırtı geliyor ama onun sebebi çalınan fm transmitterden parçanın kalitesizliği midir hoparlörlerde mi sorun vardır anlayamadığım için aradayım.

İkincisi ise aydınlatmalar. Özellikle kısa farlarım oldukça yetersiz. en üst konuma getirmeme rağmen önümü güç bela görebiliyorum. xenon kit mercek vs yaptırılmalı mı yoksa ampul mu değişilmeli? muayeneden geçerliliği nedir takıp sökülür mü? Cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar :)

tolga_ozhan

Konuda geçen ön takım parçalarını temin ettim, sağolsun hem Sercan bey hem ustam gerekeni layıkıyla yaptılar. Şu an uyumsuz kışlıklarına rağmen maşallah yağ gibi. Ancak eksikler ve gereklilikler bitmiyor. Yeni başlık açmak yerine bu başlık üzerinden devam edeyim :)

İlki ses sistemi meselesi. Aranızda 147 sahibi olup usb aux aparatı yahut ses sistemi taktıranınız var mı? Hangisini niçin tavsiye edersiniz? Aracı satmak gibi bir planım yok. Kısmetse kullanmak niyetindeyim ve yaz gelmeden ufak bazı hazırlıkları tamamlamak istiyorum.

You are not allowed to view links. Register or Login sağolsun ses konusunda ana ünite için en az 3 çıkışlık 4 voltluk bir ürün takip etmemi istedi, ekstradan bulunmaısnı istediğim özellikler ise bt+usb+aux bir de direksiyondan kumandanın iptal olmaması. Ancak en ucuzu sadece ana ünite için 400 lira civarı. Bir de ses sistemi işin içine girince 1000i geçen birşeyler yapmak gerekecek. Şu an orjinal hoparlörinden ses yukarılara geldiğinde cızırtı geliyor ama onun sebebi çalınan fm transmitterden parçanın kalitesizliği midir hoparlörlerde mi sorun vardır anlayamadığım için aradayım.

İkincisi ise aydınlatmalar. Özellikle kısa farlarım oldukça yetersiz. en üst konuma getirmeme rağmen önümü güç bela görebiliyorum. xenon kit mercek vs yaptırılmalı mı yoksa ampul mu değişilmeli? muayeneden geçerliliği nedir takıp sökülür mü? Cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar :)

Far temizliği, mercek ve kaliteli bir takım xenon iyi olur.
Ayrıca far yükseklik ayar motoru bozulmuş ya da far tası ayakları kırışmış ve bu yüzden önünüzü göstermiyor olabilir.

rain man

Far temizliği, mercek ve kaliteli bir takım xenon iyi olur.
Ayrıca far yükseklik ayar motoru bozulmuş ya da far tası ayakları kırışmış ve bu yüzden önünüzü göstermiyor olabilir.

Henüz buradan birisine göstertmedim. Ancak ilker kemal tavsiye edildi. Farlar çıkartılıp ilker kemal beye kargolanacakmış sanırım, mercekli xenonlu geri dönüşü yapılacakmış. Aşağı yukarı ne kadar tutuyor peki bixenonlatmak :)