Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alınık 166 TS veya TB

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kibitzer

Kutay, şimdiden hayırlı olsun kardeşim :))

166 muhteşem, bizim Alfa'dan anlamayan okuldaki arkadaşlar dahi 166'nın makyajlısı ile yatıp kalktılar bir süre. Fakat çooook nadir olduğu için düşünemediler, öyle nadide araçtan korkan adamlar da değiller. Bir tanesi 1994 V6 Chrysler kullanıyor mesela :D
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

iskoc

You are not allowed to view links. Register or Login
Kutayım sen güzel birşeyler yakalıycaksın sonunda merak etme :)

güngör abiye gelen bi tane füme ts varya o satmaz mı You are not allowed to view links. Register or Login ? Satabilirim hakkını verene demişti. Kutay eğer o abi satarsa oda düşünülebilir, baya güzel bence  :clover:
Bakalım abi hayırlısı..bu arada teklifim her zaman geçerli  :)
2001 156 2.0 Twinspark 2013-2015
1998 166 3.0 V6 24V     2015-2019

916GTV

bide senin yeni olacak rengin fotosu var mı doktor  :yukari-ok:

iskoc

166 muhteşem, bizim Alfa'dan anlamayan okuldaki arkadaşlar dahi 166'nın makyajlısı ile yatıp kalktılar bir süre. Fakat çooook nadir olduğu için düşünemediler, öyle nadide araçtan korkan adamlar da değiller. Bir tanesi 1994 V6 Chrysler kullanıyor mesela :D

Sağol Zafer abi.böyle bir Chrysler forumu olsaydı stratus ve 300m leri bende beğeniyorum düşünebilirdim  :)

milano 75

bugün gebzede yeni alınmış bi ts 166 ya bindim,araba bayadır yedieminde yatıyomuş,galeriden almışlar çekme belgeli.ruhsat için tüve geldi orda buluştuk.gebzede kırmızı 75 i toplayan atilla yanık almış.böyle temiz bi 166 görmedim iç kozmetik olarak,dışı zaten komple aldığı gibi boyatmış boya solmasından.koltuklar,kapı döşemeleri ,motorun çalışması bildiğin 20k kmdeki bi alfa sanki,nasıl bulmuş nasıl denk getirmişlerse harika bi 166 idi,bayıldım arabaya.geçmişini bilemem tabi ama,şu an harika duruyor

delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

milano 75

Sağol Zafer abi.böyle bir Chrysler forumu olsaydı stratus ve 300m leri bende beğeniyorum düşünebilirdim  :)
stratus var bi arkadaşımda,hatta ikinci stratusu,konfor süspansiyon gidiş falan dehşet ama çokmu konforlu ne gemi gibi sallanıyo yahu yolda,siyahı yılandır çok severim bende

iskoc

bugün gebzede yeni alınmış bi ts 166 ya bindim,araba bayadır yedieminde yatıyomuş,galeriden almışlar çekme belgeli.ruhsat için tüve geldi orda buluştuk.gebzede kırmızı 75 i toplayan atilla yanık almış.böyle temiz bi 166 görmedim iç kozmetik olarak,dışı zaten komple aldığı gibi boyatmış boya solmasından.koltuklar,kapı döşemeleri ,motorun çalışması bildiğin 20k kmdeki bi alfa sanki,nasıl bulmuş nasıl denk getirmişlerse harika bi 166 idi,bayıldım arabaya.geçmişini bilemem tabi ama,şu an harika duruyor

Çok güzelmiş  :)

erim

1-1.5 ay önce çok makul bir fiyattan ilandaydı 1-2 gün durdu sonra gitti

milano 75

oda öyle dedmişti,ilanı görmüş,gidip almışlar.komple boyatmış bi temizlik yapılmış ama araba harbiden çok düzgün,içi sıfır hatalı jantlar zaten efsane

HAKAN-K

Öncelikle umarım istediğiniz durumda bir 166 bulursunuz .

İki senedir 166 TB kullanan biri olarak Tolga bey'e harfiyen katılıyorum .
Bir buçuk sene önce sorsaydınız kesinlikle TB alın derdim çünkü ilk 5-6  ayımız çok çok keyifli geçmişti uzun yolculuklar 166 nın kendine has hisleri vs  ama kazın ayağı gerçekten öyle değil . Parça bulmak zor özellikle de işi yoğun biriyseniz isteseniz de malesef vakit ayıramıyorsunuz gerektiği kadar ; sonuç ya o şekilde kullanıyorsunuz yada aracı yatırıyorsunuz benim ingiltereden  bir siteden buji kablosu getirmem tam 55 gün sürdü çünkü vaktim yoktu ara ara bakabiliyordum bu arada arabasız kalmadığım için sorun olmadı ama tek aracım olsaydı problem olurdu .

166 yı çevremde sevmeyen kimse görmedim ama bana sorduklarında öncelikli amaçlarının ne olduğunu soruyorum , hafta sonları yada boş zamanlarda yada acil durumlarda kullanırım ve zamanımı facebok vs gibi siteler yerine yabancı alfa forumları ve parça sitelerinde geçiririm diyorsanız alın şeklinde oluyor  :D

Ben 166 mı çok severek ve bilerek aldım bazen yordu bazen eğlendirdi ara ara kızıp satmayı düşünsem de hiç kıyamadım ve artık vazgeçtim gittiği yere kadar benimle . O yüzden ister TB ister TS olsun istediğiniz gibi bir 166 bulmanız dileğiyle

erk1n

166'yı aldığım ilk zamanlarda bujiler değişti, subap ayarları yapıldı, turbo bakımı yapıldı, alt takımda değişmesi gereken parçalar değişti, baskı-balata değişti, tüm sıvılar yenilendi, triger seti, devir daim pompası değişti, tüm filtreler değişti. 1-2 küçük elektriksel problemi vardı onlar giderildi. Bundan dolayı Zeki Usta'ya çok uğradım. Elektriksel problemin dışında hepsinin yapılmasını satın alırken planmış ve bütçe ayırmıştım.

TS mi TB mi konusuna gelirsek...

Ben bu işlere Tolga Bey kadar hakim olmamakla birlikte, kendisinden farklı düşünüyorum.

Eğer amaç yakıt ekonomisi olsaydı şahsen 156 alırdım.
Eğer amaç parça bulunurluğu olsaydı gider yine 156 alırdım.
Masrafından bakımından çekinsem bırakın 156'yı gider yerli üretim bir otomobil alırdım.

Özgün tasarımıyla rakiplerinden tamamen ayrılan, donanım seviyesi yüksek, E segmenti, 200 PS üzeri olan bir otomobil... Piyasada bu özelliklere sahip, bu paralara sahip olabileceğiniz başka bir otomobil biliyor musunuz?

Bu özelliklere sahip 0km olup 200,000TL 'nin altında fiyat etiketi olan otomobil biliyor musunuz?

Dolayısıyla varsın 166 olsun, ve varsın 2.0TB V6 Turbo olsun %20-30 daha fazla yaksın. Varsın parçası az daha pahalı olsun.

Yol tutuşu konusunda bilgi sahibi olmamakla birlikte işi espriye vurayım... TS viraja kadar TB kadar hızlanamadığı için muhtemelen viraja daha düşük hızda girdiğinden yolu daha iyi tutuyordur  :D

Aşağıdaki Alfaların hepsi 2000cc:

166 TS (0-100km): 9.8 saniye
147 TS (0-100km): 9.3 saniye
GT JTS (0-100km): 8.7 saniye
156 TS (0-100km): 8.6 saniye
166 TB (0-100km): 8.1 saniye

Yalnız mesela şunu biliyorum. TB, TS'den daha çabuk hızlanır. Çünkü 50hp daha güçlü turbo beslemeli 6 silindirli motoru vardır.

Bildiğim başka bir şey ise TB'nin TS'den daha çabuk durduğu. Sebebi ise daha hafif olması ve daha üst düzey fren sistemine sahip olmasıdır.

Bakımları ve parçaları için şunu söyleyebilirim: 159 JTDM'den daha pahalı değil.

Yedek parça bulunurluğu için şunu söyleyebilirim: You are not allowed to view links. Register or Login sağolsun.

TB yerine TS alırsanız STR tuşu yerine tuş şeklindeki boş plastik size her gördüğünüzde %20-30 fazla yakıt tüketeceğinden çekindiğiniz için 50hp daha güçsüz motorlu TS aldığınızı hatırlatacaktır her daim :) O tuş şeklindeki siyah boş plastik pişmanlığınız olmasın.

Bu arada ben 166'ımı günlük olarak kullanıyorum. Her gün işe gidip geliyorum. Daha alalı 4 ay olmasına rağmen İstanbul'dan 2 kere Marmaris'e gidip geldim, 1 kere Ankara'ya gidip geldim, 2 kere Lüleburgaza gidip geldim. Yaza kadar en az 2 kere daha Marmaris'e gider gelirim, 1 kerede Yunanistan'a gitmeyi planlıyorum.

Öncelikler ve tercihler kişiye göre değişiyor. Benim tercihlerim bu yönde. Bu arada test sürüşü yapmak isterseniz 166'ım garajda duruyor. Her zaman beklerim.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >
Alfa Romeo 156 (2006) ...

milano 75

tercih meselesi olmakla beraber tb veya ts tercihi tolganında diğer arkadaşlarında yazdıklarından anladığım kadarıyla şartlarla alakalı,bulunan arabanın sağlığı,araç parça v.s. için yatarsa hem maddi hemde arabasız kalma açısından ne durumda olduğunuz.ikinci arabaysa (çoğu kişide artık şirket aracı falan var  gördüğüm kadarıyla)yakıt falan sorun değilse tb tercih edilebilir,şahsen ben ederdim ama şu anki şartlarımda 166 alcak olsam sanırım tek tercihim temiz bi ts olurdu,olması gerekirdi.75 in baskıyı indirdik volant ölmüş,bile bile ya tutarsa diye ölü volantla baskıyı geri atktık,çünkü volantı o zaman bulamadım arabada günlük lazım,parça sıkıntısı budur işte.1.8 turbo olsa aracım sanırım uzun süre sahibi olamazdım,elden çıkarmak zorunda kalırdım onda parça sıkıntısı motor aksamı için falan çok daha fazla neticede

tolga_ozhan

Ama Erkin Bey siz hala fabrika verileri ile konuşuyorsunuz :)
Fabrikanın ürettiği zamandan bu yana 15 sene geçmiş durumda ve piyasadaki TB'lerin belki %80'i artık ancak 160 HP eder etmez.
Zaten Kutay 2.0 TS'den geçme bir adam, test drive yapınca çoğuna "bu ne be" diyecektir.

not: yukarıda yazdığınız fabrika verileri doğru. Tek bir yanlış var. Toplam ağırlık olarak TB TS'den daha ağır.

Ayrıca STR tuşu sadece TB'de var. 240 HP olan 3.2'de bile o tuş boş. O tuşun yokluğu sadece TS'de üzmez yani.
TB'nin 4 pot kaliper, cruise control gibi TS'de bulamayacağınız artıları olduğuda bir gerçek.

Not2: 2001 üzeri TS'ler de 6 ileri şanzımana sahiptir. Bu sebeple yüksek devirde ki ekstra gürültü onlarda yoktur.

tolga_ozhan

Tercihlerle alakalı olduğu da gerçek tabii.
Örneğin ben daha 3 yıl olmadı ama 120.000 km yaptım. Belki bu perspektiften çok fazla bakıyorumdur.

Alfadanadam

oda öyle dedmişti,ilanı görmüş,gidip almışlar.komple boyatmış bi temizlik yapılmış ama araba harbiden çok düzgün,içi sıfır hatalı jantlar zaten efsane

Giulietta jantı onlar ya :)

Ama hiç tahmin etmezdim bence de çok yakışmış :)

LG-D855 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

milano 75

3 yıl 120000 km eski nesil turbo bi araba için mutlaka çok daha yorucu olacaktır haliyle sahibi için,hem yakıt hemde servis durumu açısından.mesela benim 75 i örnek verirsem hergün kontak açılan tek 75 bendedir heralde tr de,keşke 1.8 denk gelseydi diyodum önceleri ama benim şartlarda iyi ki ts denk gelmiş.denk gelmiş diyorum çünkü ben aldığımda arbayı ilk defa canlı gördüm ve 10 dakka içinde aldım.o an zeki ustanın sattığı 3.0 v6 olsaydı yada 1.8 tb onu almıştım,o kadar uzaktım araca,sadce beğendim aldım  ;)

HAKAN-K

166 TB kağıt üzerinde çok çekici bir araç piyasa şartlarına göre de fiyat performansı iyi ama ..... ama işte Şu an benzin pompam arızalı arıyorum tarıyorum TS için parça zebil gibiyken TB nin pompası 2.0 20v 3.0 v6  lancia kappa ile aynı lancia kappa mı var ülkemiz de benzin pompası olsun  :D
Yine İCS ünitesinde problem var hatta Tolga bey ile de görüştük ama bir türlü 15 yaşında araçtan çıkan elektronik parçaya güvenemiyorum hee bu TS olsa da aynıydı ama sadece örnek

Bu arada ben iki sene 20.000 km yaptım  :D :D :D :D

milano 75

ama çok güzel durmuş,lastikler 245 yanak,dolgun duruyo arabada.ben bu jantları çok beğeniyorum,147 de gördüm,geçen 5 saatlik bi ankara gidiş gelişimde otogarda kırmızı bi gulide gördüm,hepsinde güzeldi

tolga_ozhan

Bizden birilerine aldırtmaya çok çalıştım ama 1 gün durmadı ilanda namussuz. Benim 166 gibi 3 saat kalmıştı ilanda :)

ATA

Tüm yazılanları okudum. Bende kendi fikrimi yazmak istedim.
Günümüz şartlarında mantıklı olan Tolga'nın da örneklediği gibi tartışmasız TS, ama erk1n beyin dediği mantıkta bakımları yapılıp kondüsyonu düzgün hale getirilir yada 'iyi' bakılmış bir V6 bulunursa keyifli olan 2.0 TB yada 2,5 bile değil 3.0 Sportronic.
Hele ki TB'ye bir yazılım ve egsoz gıdıklaması +40hp havadan gelir.

Benim yorumum ise 166 gibi bir arabada, sol şeritte gaza oturdun mu yürüyeceksin arkadaş  >:D
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

ATA

166 TB kağıt üzerinde çok çekici bir araç piyasa şartlarına göre de fiyat performansı iyi ama ..... ama işte Şu an benzin pompam arızalı arıyorum tarıyorum TS için parça zebil gibiyken TB nin pompası 2.0 20v 3.0 v6  lancia kappa ile aynı lancia kappa mı var ülkemiz de benzin pompası olsun  :D
Yine İCS ünitesinde problem var hatta Tolga bey ile de görüştük ama bir türlü 15 yaşında araçtan çıkan elektronik parçaya güvenemiyorum hee bu TS olsa da aynıydı ama sadece örnek

5 bar basan weber marka pompalar var piyasada. Biz gtv'ye cuk diye takmıştık. Orjinal pompada bosch çıkmıştı.
Aynı şekilde amerikadan beklerseniz walbro var. Kalitelidir ama sesli çalışır.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

milano 75

güçlü aracın tadı muhakkak farklı,pazar günü izmitteki sarı jantlı 2.5 156 yı kullandım biraz,sesine,gaz tepkisine bayıldım aracın,onu kullanınca ilk düşündüğüm ,ulan bu böyleyse bizim efsane kırmızımız nasıldır acaba oldu.

tolga_ozhan

Yine bir bilgi verme ihtiyacı hissettim. :) ICS ile ilgili detaylı bilgi merak etmeyenler okumasın. Boğucu bilgi içerir !!!

166'nın İcs ve gösterge paneli kronik sorunludur.
Fakat Alfa Romeo buna el atmış ki ics'yi 99'da Km saatini 2000'de revize etmiş.
Yani 99'da üretilen ve 2000 ve üzeri modellerde görülen ics sorunsuzdur. Dış kabuk aynı ama iç elektroniği farklıdır.
İcs Becker, Siemens ortak üretimidir. 2 ana kartı vardır. Becker multimedya ile ilgili görevleri üstlenir. Siemens ise klima ve yol bilgisayarı ile ilgili olan kısımları.
İcs'nin üretim kodları "BE" ile başlar. BE2569 ile başlayanlar ilk nesildir. BE2569 second edition ve BE2580 olmak üzere iki farklı ünite daha vardır.
Eğer sizin aracınız 99 üretimi ise üzerinde BE2569 first edition vardır.
BE 2569 2. edition'lar revisyon görmüş bozulmayan tiptir.
BE2580'ler de ise direksiyon tuşlarından kumanda fonksiyonu eklenmiştir.
Piyasadaki teyp kodu çözme programları BE2569'u çözebilir ama 2580'ler çözülmüyor.
Eğer yurtdışından (örn... ebay) bir ics alacaksanız ya 2580 olmasın ya da satıcı kodunu bilyor olsun.

Km saati de 2 nesildir. 98 ve 99 üretimi olanlar yani 98-99-00 modele sahip araçlardakilerin %90'nı ya bozuktur. Ya da daha önce bozulduğu için değişmiştir. Bozulan kısım toplam ve günlük km'yi  gösteren kısımdır. Onın dışında bir yerine birşey olmaz. Bu bozulan ekranın teknolojisi dot-matrix'tir ve dünya üzerinde tamiri yoktur. (eski tetrislerin ekranı) Yeni nesillerden ise henüz bozulanını görmedim. %100'ü sağlam. Ekran teknolojisi baskı devre kartına doğrudan entegre edilmiş bir lcd'dir.
Yedek parça olarak alıyorsanız mutlaka ama mutlaka 2. nesli tercih edin. İlk nesili sıfır bulsanız bile almayın. Ömrü çok kısa olacaktır.
Nasıl ayırt ediledeği ise basit.
İlk nesilin, soketlerin üzerinde bulunduğu arka kapağı siyahtır.
İkinci nesilde ise beyaz.

tfnsmsk

Yalnız Tolga, konu 166 olunca sazı bir başka alıyor eline  :nazar:
Keyifle okudum, teşekkürler You are not allowed to view links. Register or Login
sportif ruh.

HAKAN-K

Yine bir bilgi verme ihtiyacı hissettim. :) ICS ile ilgili detaylı bilgi merak etmeyenler okumasın. Boğucu bilgi içerir !!!

166'nın İcs ve gösterge paneli kronik sorunludur.
Fakat Alfa Romeo buna el atmış ki ics'yi 99'da Km saatini 2000'de revize etmiş.
Yani 99'da üretilen ve 2000 ve üzeri modellerde görülen ics sorunsuzdur. Dış kabuk aynı ama iç elektroniği farklıdır.
İcs Becker, Siemens ortak üretimidir. 2 ana kartı vardır. Becker multimedya ile ilgili görevleri üstlenir. Siemens ise klima ve yol bilgisayarı ile ilgili olan kısımları.
İcs'nin üretim kodları "BE" ile başlar. BE2569 ile başlayanlar ilk nesildir. BE2569 second edition ve BE2580 olmak üzere iki farklı ünite daha vardır.
Eğer sizin aracınız 99 üretimi ise üzerinde BE2569 first edition vardır.
BE 2569 2. edition'lar revisyon görmüş bozulmayan tiptir.
BE2580'ler de ise direksiyon tuşlarından kumanda fonksiyonu eklenmiştir.
Piyasadaki teyp kodu çözme programları BE2569'u çözebilir ama 2580'ler çözülmüyor.
Eğer yurtdışından (örn... ebay) bir ics alacaksanız ya 2580 olmasın ya da satıcı kodunu bilyor olsun.

Km saati de 2 nesildir. 98 ve 99 üretimi olanlar yani 98-99-00 modele sahip araçlardakilerin %90'nı ya bozuktur. Ya da daha önce bozulduğu için değişmiştir. Bozulan kısım toplam ve günlük km'yi  gösteren kısımdır. Onın dışında bir yerine birşey olmaz. Bu bozulan ekranın teknolojisi dot-matrix'tir ve dünya üzerinde tamiri yoktur. (eski tetrislerin ekranı) Yeni nesillerden ise henüz bozulanını görmedim. %100'ü sağlam. Ekran teknolojisi baskı devre kartına doğrudan entegre edilmiş bir lcd'dir.
Yedek parça olarak alıyorsanız mutlaka ama mutlaka 2. nesli tercih edin. İlk nesili sıfır bulsanız bile almayın. Ömrü çok kısa olacaktır.
Nasıl ayırt ediledeği ise basit.
İlk nesilin, soketlerin üzerinde bulunduğu arka kapağı siyahtır.
İkinci nesilde ise beyaz.

Aslında bu başlık altında çok güzel oldu bu bilgiler  :)
Km saatini yeni nesil getirmiştim ama İCS de böyle bir şey olduğunu bilmiyordum . Aracım 98 üretimi o da benim bahtsızlığım diyelim  :D